Ravzadakinurunkölesi
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 25 Ağu 2008
- Mesajlar
- 1,770
- Tepki puanı
- 1
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
Bu tarifi kesinlikle dene sena abla harika tek kelimeyle...
tamam denicem...ismini değiştirmissin sanırım hayırlı olsun:a12:
Bu tarifi kesinlikle dene sena abla harika tek kelimeyle...
ismim sare benimyapmadım sütlacı daha
Allah razı makarna için hafta sonu arkadaslarım gelecek yapayım bunları aslında
arkamda siz varken sırtım yere gelmez artık benim...
merak etmemin belli bir sebebi yok hani misafirleri gelecek hazırlık yapacam filan demiştin ya heralde evlisiniz diye düşünmüştüm.benim böyle tarif verdigime bakma bende cok maharetli biri degilim ablam olmasa benim işim cok zorablam maşallah cok beceriklidir bir ordu gelse hepsını yedırır içirir bende ona cekseydim ya
bu tarifler ablamdan sare ama su kesınkı bir kız becerıklı olmalı onun yanısıra güler yüzlü olmalı.cok derıne iniyorum ama bazen bir yere gıdıyorsun mesela servis yapılıyor mısafırlıkte caylar gelıyor içiliyor bir fasıl gerısı yok boş bardak beklıyor önunde bence hizmet etmek becerikli olmaktan dahada önemli özellikle güler yüzlü olmak.ayy sare ben konuştukca konusurum en iyisi susayım
![]()
Tüh ya kusura bakma sare abla hep Sevda Hafız abla yüzünden suçludur,hükümsüzdür.....................
sare trabzonda turşu kavurması yaparlar bilmiyorum belkı duymuşundur ben cok severim hemen hemen her trabzonlunun evınde pişer
yapılışı
fasulye veya lahana tursunu bir güzel sıkarsın suyunu cıkarırsın dıger taraftanda tencereye azıcık zeytın yagı içine soganı incecik dograrsın trabzonluların cogu büyük dograrlar ben pek soganı büyük sevmem soganlar pembeleşince pul biber birazcık salca koyarsın onlaıda azıcık kavurduktan sonra tursuları koyarsın azıcıkda su koyarsın 15 dk pişirirsin.ben bayılıyorum bırde yanına patates haşlarsın kahvaltılık koyarsın sigara veya yufka böregı yaparsın pat diye gelen misafıre![]()
evet sare yeşil fasulye turşusu tabi onları dograrsın öyle sıkarsın ben hıc tursu kavurmasında salatalık olanı yemedım şuan tam beyaz lahana zamanı tursu kurarsınız birde kavurmasını yaparsın.ben cok severım farklı bır tat denemenı isterim
genelde misafir güler yüz ve tatlı dil ister yemek daha sonra gelir .bizim yörelerimize ait birsürü yemek var yazayımmı bi kacını
her zaman beklerim sare tabiki kapımız herkeze acık trabzona yolun duserse beklerim
yahni1 kg kemikli kuzu eti
2 baş kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
su
ilk olarak eti kavururuz daha sonra soganı dograrız.salcaları ılave ettıkten sonra tuz ve birazcık bıber koyarız.arzu edılırse karabıberde konulabılır.birazda böyle kavururuz ve ve su ılave ederız etın uzerıne cıkacak sekılde ıyıce kaynar ve müthiş yahni yemeği olur
arzu edılırse içine bulgurla yapılan yuvarlamada gıryor ama onun tarıfını bılmıyorum