Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

<<<<<<Yemek Yapmayı Öğretecek var mı?>>>>> (1 Kullanıcı)

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
valla ben başlığa ilk baktığımda sanki biri hiç yemek yapamamaktan muzdaribane yardım istiyor zannettim..
ama siz profesyonellere yönelik tarifler istiyonuz:a01:
ben yinede hiç yemek yapmayı bilmeyenleri de hesaba katarak şunu süleyim... bir abim derdi ki; yemekten önce yağda biraz biber ve soğan veya yerine göre sarımsak kavrulmalı..
salçası konmalı.. biraz sonra artık içine ne korsak yemek o olur:a01: tabi bu tavsiye yemek işine yeni soyunanalar için ideal bir tarif.. bende hep işe yaradı ama size özel süleyeceğim bir atrif maalesef mevcut değil. measselame:H


hehe evet aslında bende bilmiyodum,annem hastalanınca iş başa düşmüştü,size söylenenler bana da söylendi yağ soğan ve salça üçlüsü :a21: o kademeyi geçtim artık daha oturmus güzel ve değişik yemekler istiyorum,başlığımın sizi yanıltmasından dolayı da affınıza sığınır,yardımınız için teşekür ederim...
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
sizi tebrik ederim nuri kardeşim zaten yemegin güzel olmasındakı püf noktasını söylemişsiniz eminim sizde güzel tariflerde vardır hadi saklamayın:) güzel tarifler bekliyorum:)
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
pirinçi tuzlu suda haşlıyoruz çok degil söyle hesapla bir saat en kısık ateşte buharda pişecek ona göre .. düşün..

tencedede tereyagını eritip sona putları tencerenin dibini tamamen kaplayacak şekilde koyuyoruz .. derileri tabana gelecek ;) bir putu eklem yerinden ikiye bölebilirsin yeterli ..((evet kemilleri kalabilir kalsın .ben ayırmıyorum kemiklerini ))bütün tavukla yapacaksan eger dedigim boyutlarda güzel oluyor .. küçük olursa kuruyor büyük olursada pişmiyor..


sonra üzerine tuz ve sadece karabiber serpip küp küp dogranmış sogan ve patatesleri tavugun üzerine ekliyip haşladıgın pirinçi süzüp en üste ekliyoruz hiç su koymuyoruz pirincide iyice süzüyoruz mantık buharda pişmeleri

kat kat oluyor alta tavuk üzerine patates ve sogan üzeirne yarım haşlanmış pirinç..kapagını kapatıp en küçük ateşte çok az olacak ateş... bir saate yakın kapagını açmadan pişir güzel kardeşim.. ilkkinde güzel olmasa bile ikincide ateşin ayarını pirinci haşlama süresini daha iyi hesaplarsın kendi ocagına göre daha güzel olur..


sonra pişince bir tepsiye ters çeviriyoruz. pasta gibi duruyor tavuklar nar gibi kızarmış üste ve tadıda güzel oluyor sogan ayrı bir lezzet veriyor o pilava.. ve ayrıca eriyor soganlar görünmüyor fazla içerisinde ;)

bak bunuda dene ..
http://forum.islamiyet.gen.tr/yemek-tarifleri/65746-tane-tane-pilav-yapmanin-puf-noktalari.html

bu konuda sıla kardeşime vermiştim tarifi denedi ve begendi ama gerçekten güzel oluıyor detaylı yazmıştım ..;)
gerçekten beğendim soğan ve patates acayip lezzet veriyor pilava. hem ablamlarda hem annemlerde yaptım. son haftalarımda favori tarifim oldu. bu pilavı bir de arka sayfada hamsili pilav tarifi vr onu tavsiye ederim. güzel ikiside değişik. bir de tane tane pilav yapmakla ilgili bir başlık vardı orda bikaç tarif var.
 

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2007
Mesajlar
814
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Basit puf böreği

Malzemeler
Hazır yufka
Yumurta
Çökelek
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

1Yufkayı ser.her yufkaya 1 yumurta kırıyoruz Kişi sayısına göre değişir yufka sayısıda.Serdiğimiz yufkanın üzerine 1 yumurtayı kır(yumurta çok büyük olmasın)fırça yardımıyla iyice yufkaya sür her yerine.Arzuya göre çökelekte serpiştir ama çok olmasın az olsun. ben seviyorum serpiştiriyorum azcık.(çökelek olmasa da olur)daha sonra yufkayı sar ama sigara böreği şeklinde olmuycak sardıktan sonra yanlamasına kes.Kızgın yağda kızart yanlız bunun püf noktası sürekli bir şekilde çevireceksin.Yoksa puf olmaz güzelde olmaz sürekli çevirerek kızart.Çok güzel oluyo hem yapmasıda basit

afiyet olsun

arkadşalr gerçek puf böreği hamuru nasıl oluyor bilen varmı
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
Basit puf böreği

Malzemeler
Hazır yufka
Yumurta
Çökelek
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

1Yufkayı ser.her yufkaya 1 yumurta kırıyoruz Kişi sayısına göre değişir yufka sayısıda.Serdiğimiz yufkanın üzerine 1 yumurtayı kır(yumurta çok büyük olmasın)fırça yardımıyla iyice yufkaya sür her yerine.Arzuya göre çökelekte serpiştir ama çok olmasın az olsun. ben seviyorum serpiştiriyorum azcık.(çökelek olmasa da olur)daha sonra yufkayı sar ama sigara böreği şeklinde olmuycak sardıktan sonra yanlamasına kes.Kızgın yağda kızart yanlız bunun püf noktası sürekli bir şekilde çevireceksin.Yoksa puf olmaz güzelde olmaz sürekli çevirerek kızart.Çok güzel oluyo hem yapmasıda basit

afiyet olsun

arkadşalr gerçek puf böreği hamuru nasıl oluyor bilen varmı


Nasıl yani yanlamasına anlayamadım,bütün bi yufkayı sarıyorum öylemi sonra kalın kalın mı kescem,kare seklinde filan?:a11:
 

ayyşegül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Eki 2008
Mesajlar
28
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
valla ben hiç bişiy bilşmiyom henüz sadece yumurta bide makarna yapmasını biliyom ...
 

nuri sezer

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
191
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
valla ben başlığa ilk baktığımda sanki biri hiç yemek yapamamaktan muzdaribane yardım istiyor zannettim..
ama siz profesyonellere yönelik tarifler istiyonuz
ben yinede hiç yemek yapmayı bilmeyenleri de hesaba katarak şunu süleyim... bir abim derdi ki; yemekten önce yağda biraz biber ve soğan veya yerine göre sarımsak kavrulmalı..
salçası konmalı.. biraz sonra artık içine ne korsak yemek o olurtabi bu tavsiye yemek işine yeni soyunanalar için ideal bir tarif.. bende hep işe yaradı ama size özel süleyeceğim bir atrif maalesef mevcut değil. measselame
ayşegül kardeşim aha size yemek yapmaya başlamak için püf nokta.
bence sen ilk önce menemen yapmayı öğren onu yapmakta maharet kesbeden biri artık ben yemek yapamıyorum diyemez..:B:K:K:H
 

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Şub 2008
Mesajlar
2,111
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
34
Konum
Malatya
En iyi becerdiğim yemek makarna .....:)
Sonra hergün hazır yemek alıp ısıtıyoruz öyle faydalanıyoruz arkadaşlarla......
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
bugün tas kebabı ve sebzeli çorba denedim ilk defa beğendikte hamd olsun bi ara tarifi veririm. şimdilik hayırlı geceler.
 

kakule

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Eki 2007
Mesajlar
99
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
ben guzel yemek yaparım ama pılav harıc hıc olculerım yoktur
bırde tarıf bılmıyorum genelde uyduruk olur tarıflere baglı kalamıyorum mesela bır yemek yaparken ıcıne lezzet verecegını dusundugum herseyı koyabılıyorum boyle ozgur bır yemek anlayısım var :D. uretıcı olmak lazım deneyın bazen farklı seyler ortaya cıkabılıyor mesela deyıp bır tarıfle devam edıp afıyet olsunla bıtırmek ısterım ama hıc onerebılecegım bı tarıfım yok gelırse aklıma eklerım kardesler saglıcakla..
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
ben guzel yemek yaparım ama pılav harıc hıc olculerım yoktur
bırde tarıf bılmıyorum genelde uyduruk olur tarıflere baglı kalamıyorum mesela bır yemek yaparken ıcıne lezzet verecegını dusundugum herseyı koyabılıyorum boyle ozgur bır yemek anlayısım var :D. uretıcı olmak lazım deneyın bazen farklı seyler ortaya cıkabılıyor mesela deyıp bır tarıfle devam edıp afıyet olsunla bıtırmek ısterım ama hıc onerebılecegım bı tarıfım yok gelırse aklıma eklerım kardesler saglıcakla..

:a01: tesekkürler...
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
eline saglık sare emınım güzel olur.sana birşey soracam isim degişikligi nasıl yaptın bende düşünüyorumda
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
eline saglık sare emınım güzel olur.sana birşey soracam isim degişikligi nasıl yaptın bende düşünüyorumda


Allah razı olsun,inşallah güzel olur,sonra diğer tariflere geçcem.yavaş yavaş otursun hepsi...
"forum@islamiyet.gen.tr" adresine mail at,
hangi ismi istiyorsan söyle onlar hemen değiştiryorlar...Ne yapmayı düşünüyosun var mı aklında bişey...
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
sadece sevda diye düşünüyorum ama bilmem ki
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
ALLAH kabul etsin inşallah evet hafızım sare aslında erkek olsaydım ebuzer düşünürdüm cok sevdıgım bir sahabenin ismi:)aslında bir sitem mesajı yazacam siteye yazdıgım hıç bir konu okunmuyor kendım yazıp kendim okuyorum gibi oluyor:(bu konuda cok üzgünüm
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
ALLAH kabul etsin inşallah evet hafızım sare aslında erkek olsaydım ebuzer düşünürdüm cok sevdıgım bir sahabenin ismi:)aslında bir sitem mesajı yazacam siteye yazdıgım hıç bir konu okunmuyor kendım yazıp kendim okuyorum gibi oluyor:(bu konuda cok üzgünüm

Nasıl yani neden okunmuyor :( Kşke ben de hafız olsam,ama inşallah bi yerlerden başlıcam hafız olamasam bile çok ezberimin olmasını istiyorum...
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
inşallah sare yasin fetıh mülk nebee vakıa gibi süreleri ezberleyebilirsin.ALLAH zihin acıklıgı versin.
neden okunmuyor sorusunun cevabını bende bilmiyorum cok konu actım ancak bir kacı okundu digerleri ucup gidiyor acaba problem bendemi?
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt