Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

<<<<<<Yemek Yapmayı Öğretecek var mı?>>>>> (4 Kullanıcı)

.berfin.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2008
Mesajlar
71
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
bencede müsafire ne yaparsan yer canım merak eme
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
sarecim kusura bakma sena diye kalmış aklımda inşallah güzel olur begenirsin:)buaradaeger mahsuru yoksa sormamın evlımısınız yoka bekarmı cok merak ettimde:)
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
bekarım :) ben de neden çok merak ettiğini merak ettim bi mahsuru yoksa...:) evli nasıl olyum almaz ki beni kimse böyle beceriksiz...
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
merak etmemin belli bir sebebi yok hani misafirleri gelecek hazırlık yapacam filan demiştin ya heralde evlisiniz diye düşünmüştüm.benim böyle tarif verdigime bakma bende cok maharetli biri degilim ablam olmasa benim işim cok zor:)ablam maşallah cok beceriklidir bir ordu gelse hepsını yedırır içirir bende ona cekseydim ya:(bu tarifler ablamdan sare ama su kesınkı bir kız becerıklı olmalı onun yanısıra güler yüzlü olmalı.cok derıne iniyorum ama bazen bir yere gıdıyorsun mesela servis yapılıyor mısafırlıkte caylar gelıyor içiliyor bir fasıl gerısı yok boş bardak beklıyor önunde bence hizmet etmek becerikli olmaktan dahada önemli özellikle güler yüzlü olmak.ayy sare ben konuştukca konusurum en iyisi susayım:)
 

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Şub 2008
Mesajlar
2,111
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
34
Konum
Malatya
ismim sare benim :) yapmadım sütlacı daha :( Allah razı makarna için hafta sonu arkadaslarım gelecek yapayım bunları aslında :) arkamda siz varken sırtım yere gelmez artık benim...

Tüh ya kusura bakma sare abla hep Sevda Hafız abla yüzünden suçludur,hükümsüzdür.....................
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
merak etmemin belli bir sebebi yok hani misafirleri gelecek hazırlık yapacam filan demiştin ya heralde evlisiniz diye düşünmüştüm.benim böyle tarif verdigime bakma bende cok maharetli biri degilim ablam olmasa benim işim cok zor:)ablam maşallah cok beceriklidir bir ordu gelse hepsını yedırır içirir bende ona cekseydim ya:(bu tarifler ablamdan sare ama su kesınkı bir kız becerıklı olmalı onun yanısıra güler yüzlü olmalı.cok derıne iniyorum ama bazen bir yere gıdıyorsun mesela servis yapılıyor mısafırlıkte caylar gelıyor içiliyor bir fasıl gerısı yok boş bardak beklıyor önunde bence hizmet etmek becerikli olmaktan dahada önemli özellikle güler yüzlü olmak.ayy sare ben konuştukca konusurum en iyisi susayım:)

yok yaf konuş tabiki,çok haklısın,bencede öle.hizmet ve güler yüzlü olmak,yiyeceklerden daha fazla doyum veriyo insana.Ben de aslında idare ederim mesela ne var ne yoksa dökerim bildiğim kadarıyla ama istiyorum ki farklı,pratik ve güzel şeyler bileyim ...:a35:
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
sare trabzonda turşu kavurması yaparlar bilmiyorum belkı duymuşundur ben cok severim hemen hemen her trabzonlunun evınde pişer
yapılışı
fasulye veya lahana tursunu bir güzel sıkarsın suyunu cıkarırsın dıger taraftanda tencereye azıcık zeytın yagı içine soganı incecik dograrsın trabzonluların cogu büyük dograrlar ben pek soganı büyük sevmem soganlar pembeleşince pul biber birazcık salca koyarsın onlaıda azıcık kavurduktan sonra tursuları koyarsın azıcıkda su koyarsın 15 dk pişirirsin.ben bayılıyorum bırde yanına patates haşlarsın kahvaltılık koyarsın sigara veya yufka böregı yaparsın pat diye gelen misafıre:)
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
sare trabzonda turşu kavurması yaparlar bilmiyorum belkı duymuşundur ben cok severim hemen hemen her trabzonlunun evınde pişer
yapılışı
fasulye veya lahana tursunu bir güzel sıkarsın suyunu cıkarırsın dıger taraftanda tencereye azıcık zeytın yagı içine soganı incecik dograrsın trabzonluların cogu büyük dograrlar ben pek soganı büyük sevmem soganlar pembeleşince pul biber birazcık salca koyarsın onlaıda azıcık kavurduktan sonra tursuları koyarsın azıcıkda su koyarsın 15 dk pişirirsin.ben bayılıyorum bırde yanına patates haşlarsın kahvaltılık koyarsın sigara veya yufka böregı yaparsın pat diye gelen misafıre:)

Turşuları kesmeden filan mı koycaz.Ay Valla böle sorular sorunca utanıom cahil gibi :a11: Biz hiç fasulye tursusu yapmıyoruz yeşil fasulye dimi,annem tursuyu kurdu ama sadece salatalık ve domatesten :a11::a01:

Bayağ farklı oldu bu tarifler de ya iyiki varsın güzelse yaparım artık...
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
evet sare yeşil fasulye turşusu tabi onları dograrsın öyle sıkarsın ben hıc tursu kavurmasında salatalık olanı yemedım şuan tam beyaz lahana zamanı tursu kurarsınız birde kavurmasını yaparsın.ben cok severım farklı bır tat denemenı isterim
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
evet sare yeşil fasulye turşusu tabi onları dograrsın öyle sıkarsın ben hıc tursu kavurmasında salatalık olanı yemedım şuan tam beyaz lahana zamanı tursu kurarsınız birde kavurmasını yaparsın.ben cok severım farklı bır tat denemenı isterim

:a35:
Allah razı olsun inşallah denerim de sana dua ederim...Ya da bi güğn sen yaparsın ben sende yerim,neden olmasın,dünya küçük,sen de ii kalplisin anlaşılan...
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
her zaman beklerim sare tabiki kapımız herkeze acık trabzona yolun duserse beklerim
 

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Haz 2008
Mesajlar
2,302
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yaş
35
genelde misafir güler yüz ve tatlı dil ister yemek daha sonra gelir .bizim yörelerimize ait birsürü yemek var yazayımmı bi kacını
 

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Haz 2008
Mesajlar
2,302
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yaş
35
yahni
1 kg kemikli kuzu eti
2 baş kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
su
ilk olarak eti kavururuz daha sonra soganı dograrız.salcaları ılave ettıkten sonra tuz ve birazcık bıber koyarız.arzu edılırse karabıberde konulabılır.birazda böyle kavururuz ve ve su ılave ederız etın uzerıne cıkacak sekılde ıyıce kaynar ve müthiş yahni yemeği olur

arzu edılırse içine bulgurla yapılan yuvarlamada gıryor ama onun tarıfını bılmıyorum
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
mervecım cok güzele benziyor inşallah yaparım ama kuzu etinin yerine dana eti olmazmı?buarada sen nerelisin?
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
yahni
1 kg kemikli kuzu eti
2 baş kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
su
ilk olarak eti kavururuz daha sonra soganı dograrız.salcaları ılave ettıkten sonra tuz ve birazcık bıber koyarız.arzu edılırse karabıberde konulabılır.birazda böyle kavururuz ve ve su ılave ederız etın uzerıne cıkacak sekılde ıyıce kaynar ve müthiş yahni yemeği olur

arzu edılırse içine bulgurla yapılan yuvarlamada gıryor ama onun tarıfını bılmıyorum

evet yaa ben kuzu eti yemiyorum hiç....:a11:
 

nuri sezer

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
191
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
valla ben başlığa ilk baktığımda sanki biri hiç yemek yapamamaktan muzdaribane yardım istiyor zannettim..
ama siz profesyonellere yönelik tarifler istiyonuz:a01:
ben yinede hiç yemek yapmayı bilmeyenleri de hesaba katarak şunu süleyim... bir abim derdi ki; yemekten önce yağda biraz biber ve soğan veya yerine göre sarımsak kavrulmalı..
salçası konmalı.. biraz sonra artık içine ne korsak yemek o olur:a01: tabi bu tavsiye yemek işine yeni soyunanalar için ideal bir tarif.. bende hep işe yaradı ama size özel süleyeceğim bir atrif maalesef mevcut değil. measselame:H
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt