Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bildiğimiz faydalı bilgiler ve püf noktalarını paylaşalım (1 Kullanıcı)

BETÜLGÜLER

Kayıtlı Kullanıcı
Zeytın yaglı fasulye yemegını cok sevıyorum bazen evde yemek olmuyo acele olarak hazır olmus oluyo fasulyelerı dogruyosum sonra tencerede ılk domatesı kavuruyorum sonra fasulyelerı atıp beraber kavuruyorum sonra tencereden bosaltıp soguduktan sonra buzluga yemeklık olarak koyuyorum
arkadaslar bılgılerınız ıcın tesekkurler MEVLAM RAZI OLSUN SIZDEN

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
betül kardeşim cümlemizden de inşallah :)

arkadaşlar zeytin yapmayı bilen var mı aranızda bi yardımcı olsanız

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
cerennurum naptın çıkardı mı yanığı?

çıkardım kardeşim üstelik o günden beri iki defa daha yaktım vallahi tencereyi yakmakta üzerime yok hele süt taşırmakta hiç yoktur heralde başında bekliyorum gene taşırıyorum neyse öğrenicem inşallah

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
çıkardım kardeşim üstelik o günden beri iki defa daha yaktım vallahi tencereyi yakmakta üzerime yok hele süt taşırmakta hiç yoktur heralde başında bekliyorum gene taşırıyorum neyse öğrenicem inşallah
ya bugün ben naptım oğlan kreşe başladı duaları filan öğrenick inşallah. gittim beş dk geçmedi ocakta yemeğimin olduğu aklıma geldi koşa koşa eve geldik kapattım Allahtan ev yakın. hamd olsun Allahıma hatırlattı bana. evde olsam en azından kokuyu duyarım. dedim yemeği sabahtan yapayım öğleden sonra uğraşmamayım. orda da kaldım dört saate yakın Allahım korudu inan ki. böyle acelem olunca unutuyorum bazı şeyleri. unutkanlık içinde bi püf noktası var mı acaba? :)

kakule

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar bu tozsavarın bır adı varmı yanı markası nedır heryerde bulunuyormu benım hıc dıkkatımı cekmedıde
esyalarım koyu renk bnıde kurtarır toz almaktan ıns

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
kakule büyük marketlere bakarsın ben tansaştan almıştım uzay marka var pronto varmış. ben uzay aldım. kokusuda güzel. temizlik malzemelerinin halı şampuanı vs. onlarn reyonundaydı. en azından her gün toz almazsında üç günde bir alırsın.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar çocuğu bebeği bronşit olan varsa eğer -günlük- diye bişey satılıyor aktarda eski bir tavaya koyuyorsunuz üstüne de pamuk tutuyorsunuz ocağın altını açıyorsunuz ve dumanı pamuğa geçiyor sıcakken çocuğun göğsüne koyuyorsunuz her gün bu şekilde geçme ihtimali var deneyin derim. gündüz aklıma geldi biz bu şekilde kurtulduk. burada paylaşayım dedim.

imren

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar özellikle mobilya eskitme eşyalarin üzerine sicak birşey konuldugu zaman oluşan lekeleri cikarmak içi biraz kolanya döküp yakalim alev alincada kuru bezle silelim leke cikar allaha emanet olun

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
imren kardeşim paylaşımın için sağolasın.

öksürük için

kış aylarında öksürük olur çocuklar. bunun için siyah turbu alın üstünü düz olarak kesin kapak gibi. altından beyazı çıkar. bunu da patlıcan oyacağı ile iki üç yerini oyun alttanda bıçağın ucuyla delin ya da iğneyle. oyuklara bal koyun. bunu bir bardağın üzerine koyun oturtun. böylece bekletin bikaç saat. turbun suyu ve bal bardağa akıyor bunu kaşıkla çocuğa içirin. günde iki üç kere bir tatlı kaşığı kadar ben denedim çok faydası oldu öksürük azaldı. kendimde denemedim. büyüklere de faydası olur belki.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
imren kardeşim paylaşımın için sağolasın.

öksürük için

kış aylarında öksürük olur çocuklar. bunun için siyah turbu alın üstünü düz olarak kesin kapak gibi. altından beyazı çıkar. bunu da patlıcan oyacağı ile iki üç yerini oyun alttanda bıçağın ucuyla delin ya da iğneyle. oyuklara bal koyun. bunu bir bardağın üzerine koyun oturtun. böylece bekletin bikaç saat. turbun suyu ve bal bardağa akıyor bunu kaşıkla çocuğa içirin. günde iki üç kere bir tatlı kaşığı kadar ben denedim çok faydası oldu öksürük azaldı. kendimde denemedim. büyüklere de faydası olur belki.
evet sılacım çok denedim.doğal şurup mutlaka denesinler.Allah razı olsun .

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
mutfakta sık sık el kurulamak gerekiyor bunun için lavabonun önündeki kapağa bir havlu sıkıştırırsanız kolaylık oluyor.

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Pratik bir sarımsak soyma tekniğini paylaşmak istiyorum bende..
bıcakla sarımsagın ustune basınca az bir ezilme meydana gelir sarımsakta.. böylece kabuğunu kolay bir şekilde sarımsaktan ayırabiliyoruz.

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
ya bugün ben naptım oğlan kreşe başladı duaları filan öğrenick inşallah. gittim beş dk geçmedi ocakta yemeğimin olduğu aklıma geldi koşa koşa eve geldik kapattım Allahtan ev yakın. hamd olsun Allahıma hatırlattı bana. evde olsam en azından kokuyu duyarım. dedim yemeği sabahtan yapayım öğleden sonra uğraşmamayım. orda da kaldım dört saate yakın Allahım korudu inan ki. böyle acelem olunca unutuyorum bazı şeyleri. unutkanlık içinde bi püf noktası var mı acaba? :)

selamun aleyküm sıla1 unutkanlık hakkında bi püf noktam var nekadar faydalı olurum bılmıyorum ama cok faydalı olduğu kesin havuç suyu iyi gelıyo istersen bı dene selametle canım...

öksürük içinde pekmezle karabiberi karıştırıp az az yiyorum eh biraz tadı acayip oluyo ama ilaçtan iyidir...

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Pratik bir sarımsak soyma tekniğini paylaşmak istiyorum bende..
bıcakla sarımsagın ustune basınca az bir ezilme meydana gelir sarımsakta.. böylece kabuğunu kolay bir şekilde sarımsaktan ayırabiliyoruz.
bugün denicem canım. bakalım başarılı olacak mıyım çok teşekkürler bilgini bizimle paylaştığın için.

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Ben teşekkür ederim faydalı olabiliyorsak ne güzel..:)
..

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm sıla1 unutkanlık hakkında bi püf noktam var nekadar faydalı olurum bılmıyorum ama cok faydalı olduğu kesin havuç suyu iyi gelıyo istersen bı dene selametle canım...

öksürük içinde pekmezle karabiberi karıştırıp az az yiyorum eh biraz tadı acayip oluyo ama ilaçtan iyidir...
aleyküm selam kardeşim tamam canım aklımda olsun. bazen öksürük zorluyor insanı. selametle canım. bilgilerini paylaştığın için teşekkür ederim.

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
s.aarkadaşlar yeni gördüm bu formuçok hoş bilgilervar allah razıolsun..bende yeşilliği çok severim ama uzun süre dayanmaz bilirsiniz şimdi rulohavluya sarıyorum öyle dolapta bekletiyorum hiçbozulmuyor ilk günki gibi kalıyor..tabi yeşilliğin çok ıslakolmaması lazım..

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
evde mikrodalga kullananlar için söylüyorum patatesi kabuklu haliyle yıkayıp mikro dalgaya atıyosunuz 5 10 dk ayarlıyorsunuz aynı kumpirlik patates gibi oluyor soyup üzerine az tereyağ ve kaşarla karıştırın dilediğiniz malzemeyiüzerine kullanın nefis oluyor ve çokpratik kumpir sevenler için..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt