Selamün aleyküm
cok güzel bir konu bulmussunuz. Bircok sey ögrendim Allah C.C razi olsun.
bircok da bildiklerimi yazmissiniz. Bazi seyleri ben de eklemek isterim.
Melela camda ya da aynada kalan su ya da cikaramadiginiz leke izini önce bulasik detercanli süngerle bir güzel ovarak silerseniz ve sonra hic köpük kalmayaacak derecede suyla yikarsaniz, sonra da onu selpakla, kagit pecetelerle silerseniz, tamamen temiz oluyor ve de hicbir iz kalmiyor. Ayni islemi kapilar ve parmak iszi su isi olan mobilyalarda da yapabilirsiniz.
Eskimis yirtilmis atletleri, carsaflari kesip onlarla toz alabilirsiniz, bunlar toz almak icin cok uygun oluyor.
Dibi tutmus, yanmis tencerelerinizi toz camasir deterjani ile suda bes dakika kaynatabilirsiniz. Hem yanik lekeleri keniliginden kolayca cikar hem de bu su ile tencerenin disini yikarsaniz cok parlak olur.
Saf zeytinyagi saclariniza sürer bir müddet bekledikten sonra yikarsaniz saclariniz cok gür ve güclü olur, ve cok nadir kirilr ve dökülür. Ayni islem erkekler icin de gecerli olabilir. Arica bu Peygamber efendimizin sav. kizi Fatima ra. ya da tavsiyesidir.
Cayi da genelde yaprak cay alip, ayni cayi ikinci kez demledigim oluyor daha lezzetlii oluyor. cok cay icen biri olarak söylüyorum.
Yazin bahcelerden topladigimz, her cesit fazla olan sebseyi öylesine buz dolabina atip sonra cikarip normal sekilde kaynatip sonra püre yaparsak, tuzunu, durumuna göre sekerini, unu, ve corablik bahartlar kullanirsak, mükkemmel cobalar meydana getirebilirisiniz, mesela salatalik, kabak, portakal-havuc vs.
simdilik aklima gelenler bunlar, umarim isinize yarayacak seyler vardir icinde.