Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bildiğimiz faydalı bilgiler ve püf noktalarını paylaşalım (1 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
arkadaşlar selamün aleyküm

hayatımızda yaşayarak öğrendiğimiz bazı püf noktaları faydalı bilgiler vardır bunları paylaşarak öğrenelim istiyorum. sizin de bilginizi bizlerden esirgemeyin Allah rızası için.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
ilk ben yazayım halımın üzerine çay dökülmüştü o kadar leke çıkarıcı deterjanla sildim çıkmadı. araştırdım netten. bulduğum sonuca göre yarım limonun suyunu sıktım bir parça pamukla lekeli kısmı sildim. ve anında çıkardı.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
patates kızartması yaparken patatesi doğradıktan sonra biraz nişasta serpip sonra kızartırsanız çıtır çıtır patatesiniz olur. ben çok beğendim bu şekliyle patates kızartmasını.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
taşınırken bilirsiniz eşyaları koli bandıyla bantlarlar. ve bantı alınca orda izi kalır leke gibi. deterjanla silinse de çıkmaz işte bunun içinde aseton kullanılıyor. ben bu şekilde çıkardım izleri.
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,544
Puanları
163
Yaş
46
selamün aleyküm kardeşim.bu güzel oldu.Allah razı olsun.ekmek büyük nimettir.bayatlayan ekmekleri robottan geçiriyorum.güneşte iyice kurutuyorum.daha sonra cam kavonozda saklıyorum.çorbalarda un yerine ve köftelerde kullanıyorum.güzel demi.(ama kuruturken geniş bir tepsi kullanın):a12:
 

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
1,308
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Sakarya Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Omca Demirkol, sirkenin mutfakta doğal bir dezenfektan olarak kullanılabileceğini ifade ediyor.
Hepatit, ishal ve çeşitli bağırsak enfeksiyonlarından korunmak için sebze ile meyvelerin tüketilmeden önce 10 dakika sirkeli suda bekletilmesinin sağlık açısından önemli olduğuna vurgu yapan Demirkol, mutfakta et ve sebze kesmek için kullanılan tahtaların da sirkeli suyla dezenfekte edilmesi gerektiğini anlatıyor. Demirkol, meyveleri de sirkeli suda yıkanabileceğini ifade ediyor.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
mahsun kul çok iyi yapıyorsun kardeşim ekmekleri ben de öyle tabağa ya da tepsiye koyup kurutuyordum bak güneş hiç aklıma gelmemişti sonra da ya robottan geçiriyorum. ya da öylece poşete koyup havanda az az dövüyorum ihtiyaç olunca. yani robotu olmayan vardır belki bu da bi yöntem. aynı zamanda ben de tavuk baget haşlıyorum sonra bir tabakta yumurtayı çırpıyorum. tavuğu önce yumurtaya sonra ekmek tozuna( galeta ununa) batırıp yağda kızartıyorum. çorbalarda kullanıldığını duymamıştım bak iki şey öğrendim bile. Allah razı olsun canım.:a14:
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,544
Puanları
163
Yaş
46
Sakarya Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Omca Demirkol, sirkenin mutfakta doğal bir dezenfektan olarak kullanılabileceğini ifade ediyor.
Hepatit, ishal ve çeşitli bağırsak enfeksiyonlarından korunmak için sebze ile meyvelerin tüketilmeden önce 10 dakika sirkeli suda bekletilmesinin sağlık açısından önemli olduğuna vurgu yapan Demirkol, mutfakta et ve sebze kesmek için kullanılan tahtaların da sirkeli suyla dezenfekte edilmesi gerektiğini anlatıyor. Demirkol, meyveleri de sirkeli suda yıkanabileceğini ifade ediyor.
evet bu doğru.benimde yaptığım bir yöntemdir.bütün sebze ve meyvelerde uygularım.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
Sakarya Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Omca Demirkol, sirkenin mutfakta doğal bir dezenfektan olarak kullanılabileceğini ifade ediyor.
Hepatit, ishal ve çeşitli bağırsak enfeksiyonlarından korunmak için sebze ile meyvelerin tüketilmeden önce 10 dakika sirkeli suda bekletilmesinin sağlık açısından önemli olduğuna vurgu yapan Demirkol, mutfakta et ve sebze kesmek için kullanılan tahtaların da sirkeli suyla dezenfekte edilmesi gerektiğini anlatıyor. Demirkol, meyveleri de sirkeli suda yıkanabileceğini ifade ediyor.
Allah razı olsun kardeşim çok sağol bilgi için

aynı zamanda sirkeyi bulaşık makinasında parlatıcı yerine kullanıyorlarmış ben de öyle yapıcam. az koyucam ama haftada bir eklerim elma sirkesi de kokmuyormuş.

ve sirke camları da çok iyi parlatıyormuş.
 

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
1,308
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
bayat ekmekler için ekmege biraz su serpip folyolayıp fırında 5-10 dakika bekletince taptaze oluyor..

birde dondurulmuş besinlerin hemen çözülmesi için sıcak ortama konulmaması gerekiyormuş..bu bakteri ve mikrop üremesine sebep oluyormuş..en iyisi buzdolabının alt rafına koyup ağır ağır çözülmesini beklemek...

sıla1 kardeşim çok yararlı bir konu gercekten... Allah razı olsun..
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
cümlemizden de nazar kardeşim haklısın ben de dolabın alt rafına koyuyorum ya da çok acelem varsa mikrodalgada defrosta çözdürüyorum

bakalım neler öğrenicez
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
bi bayat ekmek tarifi de benden olsun.

bayat ekmek tatlısı

bayat ekmeği küçük küçük kare ( ye yakın) şekilde doğruyoruz.

bi tabakta yumurtayı çırpıyoruz

ekmekleri bu yumurtaya bulayıp

yağda kızartıyoruz

bi yandan da şerbet hazırlıyoruz. (ben bire bir yaparım bir su bardağı suya bir su bardağı şeker. ama isteğe göre şeker arttırılabilir. )

şerbetin içine yağda kızarttığımız yumurtalı ekmekleri atıyoruz

varsa eğer ceviz vs. ile süslüyoruz

afiyet olsun.
 

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
50
selamunaleykum domatesın kabuğunu kolayca soymak ıcın hemen sıcak suyun altına bır sanıye koyun
goreceksın hemen kabukları soyulacaktır:)
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
aleyküm selam gülnisa kardeşim bilgi için Allah razı olsun

ben geçen gün kaynar suya attım domatesleri sonra soymaya çalıştım ama bi fark olmadı neden acaba baya uğraştırdı beni.:a33: bir yerde daha okumuştum anında sıcak sudan soğuk suya atmak gerekiyormuş bir de öyle deniyeyim bari. domatesin cinsinden mi öyle oldu acaba şu bursa domatesi varya yumrta domates te diyorlar ondandı.
 

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
50
onların kabukları cok kalın ama anında sıcak su uygularsan soyulur sanırım :)
allaha emanet ol
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
evet kabuğu baya yapışık oluyor içine. Amin sende Allaha emanet ol.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
bir kolay yöntem daha.

tavuğu haşladığımız da tavuğun suyu artıyor ya buzluktaki buz kaplarına doldurursak daha sonra çorbalar da küp küp kullanabiliriz.
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,544
Puanları
163
Yaş
46


etli,kıymalı sebze yemeği kaldığı zaman hemen onu dondurucuya atıyorum.daha sonra çıkartıp 3 ekmek hamurunu yağda açıp içine kıymalı sebze yemeğini çatalla ezdikten sonra koyuyorum.rulo şeklinde sarıp yumurta sürüyorum.fırından çıktıktan sonra dilim dilim kesiyorum.özelikle karnıyarık çok iyi oluyor.aferin banaaaa:a16:çöpe atmayı sevmiyorum.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
bu aklmda olsun güzel tarifmiş gerçekten.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
burda aydın da pilavlara nohut kullanıyorlar. ben de bazen kullanırım.

nohutu haşlıyorum güzelce. buzdolabı poşetlerine ya da küçük saklama kaplarınıa plastik bardaklar varya onlar da olur dolduyorum nohut yemeği yapacağım zaman ya da
pilavlara kullanacağım zaman hazır oluyor. fasulyede olabilir yemeği ve salatası için
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt