sılacığım bu konu senin miydi? daha önce görmüştüm.
ben beyazları yıkarken hem ön yıkamaya hem ana,çamaşır sodası koyarım.hem deterjan az gider,hem bembeyaz.
patates kızartırken zaman almasın diye önce ocağı açar,hızlı hızlı soyar doğrarım.birde patetesi doğrayıp,tuzlayıp,az yağla fırında kızartırım yağda gibi oluyor.karnıyarık için patlıcanı da fırında kızartıp yaparım,yağlı olmaz.
bayat ekmeği kare doğrayıp,tavada az yağla kızartırım.üstüne kıyma kavuruyorum biraz salça ve az su koyuyorum,onun üstüne de sarımsaklı yoğurt ve tereyağ gezdiriyorum.ev iskender
camlar parlak olsun diy suya biraz bulaşık deterjanı damlatırım.
çamaşır vs.makineleri akşam 10 dan sonra açarım
mutfakta yerlere çamaşır suyu döküp yayarım,biraz silip durulamadan bırakırım.zamanla tekrarlarım,fayans araları beyazlar.
perdeleri hep katlayıp sıkmasını azaltıp yıkarım
bebeğimin ilaç,temizlik malzemeleri,bezi vs.için küçük bir kutu aldım,her yer taşınıyor ve hepsi içinde
balık yaparken ununu gazeteye koyarım işim bitince atarım,tezgah kirlenmez.ocağa da aliminyüm folyo serdim geçen,sonra topladım.ocak tertemiz kaldı
Pamuk ve yün yorganları küvette ya da büyük çocuk havuzunda,ılık su ile çamaşır sodası,deterjan,yumuşatıcı koyarak bir gün bekletip çiğneyerek yıkıyorum.sonra durulama suyunu doldurup 5-6 saat bekletip çiğneyip süzülmesini bekliyor ve çamaşır askısında tozlanmasın diye üzerine çarşaf serip kurumaya bırakıyorum.çok sıcak havada olmalı.her yıl böyle yaparım,sökmeye gerek yok.
neyse aklıma geldikçe uğrarım buraya