Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ÜYELERİN SİTEYE GİRMELERİNDEKİ ASIL AMAÇ NE? (2 Kullanıcı)

yolcu_67

Kayıtlı Kullanıcı
s.a arkadaşlar umarım herkesin bu siteye giriş amacı aynısıdır

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.çok yerinde ve hakikatler ile açıklanmış bir paylaşım olmuş.ALLAH celle celalühu razı olsun.hoş geldin sefalar getirdin kardeşim.daim olman duası ve ümidi ile.selametle.ALLAH celle celalühu'ya emanet ol kardeşim.

Selamün Aleyküm
Muhterem Müslüman kardeşlerim.
Siteye herkes farkı maksatlarla girebilir şahısların kendi
insiyatifindedir beyana gerek yoktur
Kalpleri en iyi, yalnız Allah bilir.
Fakat ben konu içerisindeki bir konuya değinmek istiyorum inşaAllah.

Değinmek istediğim nokta şu.

Buraya ilim öğrenmek için geliyorum diyen arkadaşlara bir yol göstermektir.

Tabiî ki burada insanlar bir şeyler öğrenebilir (doğru veya yanlış. eksik veya fazla vs.vs)
Ama tam manası ile ilim öğrenmek isteyen arkadaşlara Cebrail aleyhisselam tarafından Peygamber efendimiz (s.a.s) vasıtası ile ilim nasıl öğrenilmesi gerektiğini uygulamalı olarak göstermiştir.

Hadis-i şerif.

Ömer İbnü'l-Hattâb radıyallahu anh şöyle dedi:
Bir gün Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in huzurunda bulunduğumuz sırada, elbisesi beyaz mı beyaz, saçları siyah mı siyah, yoldan gelmiş bir hali olmayan ve içimizden kimsenin tanımadığı bir adam çıkageldi. Peygamber'in yanına sokuldu, önüne oturdu, dizlerini Peygamber'in dizlerine dayadı, ellerini (kendi) dizlerinin üstüne koydu ve:
- Ey Muhammed, bana İslâm'ı anlat! dedi.
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:
- "İslâm, Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in Allah'ın resûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı (tastamam) vermen, ramazan orucunu (eksiksiz) tutman, yoluna güç yetirebilirsen Kâbe'yi ziyâret (hac) etmendir" buyurdu. Adam:
- Doğru söyledin dedi. Onun hem sorup hem de tasdik etmesi tuhafımıza gitti. Adam:
- Şimdi de imanı anlat bana, dedi. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:
- "Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gü-nüne inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine iman etmendir" buyurdu.
Adam tekrar:
- Doğru söyledin, diye tasdik etti ve:
- Peki ihsan nedir, onu da anlat, dedi. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:
- "İhsan, Allah'a onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor" buyurdu.
Adam yine:
- Doğru söyledin dedi, sonra da:
- Kıyâmet ne zaman kopacak? diye sordu.
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem:
- "Kendisine soru yöneltilen, bu konuda sorandan daha bilgili değildir" cevabını verdi.
Adam:
- O halde alâmetlerini söyle, dedi.
- "Annelerin, kendilerine câriye muamelesi yapacak çocuklar doğurması, yalın ayak, başı kabak, çıplak koyun çobanlarının, yüksek ve mükemmel binalarda birbirleriyle yarışmalarıdır " buyurdu.
Adam, (sessizce) çekip gitti. Ben bir süre öylece kalakaldım. Daha sonra Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem:
- "Ey Ömer, soru soran kişi kimdi, biliyor musun?" buyurdu. Ben:
- Allah ve Resûlü bilir, dedim.
- "O Cebrâil'di, size dininizi öğretmeye geldi" buyurdu.

Allah bize burada ilmi nasıl öğrenmemiz gerektiğini peygamber aracılığı ile göstermiştir.
Şimdi gerçekten ilim öğrenmek isteyen gafil nefisler haydin dizlerimizi hacaların dizlerine koyup ilim öğrenmeye.

Rabbim seni her türlü noksan sıfatlardan tenzih ederiz.Senin bize öğrettğinden başka bizim hiçbir ilmimiz yoktur.Şüphesiz sen her şeyi hakkıyla bilen ve her şeyi hikmetle yapansın.

_YUSUF_

Yönetici
aleykümselam kardeşim.çok yerinde ve hakikatler ile açıklanmış bir paylaşım olmuş.ALLAH celle celalühu razı olsun.hoş geldin sefalar getirdin kardeşim.daim olman duası ve ümidi ile.selametle.ALLAH celle celalühu'ya emanet ol kardeşim.

Selamün Aleyküm
Allah cümlemizden razı olsun inşaAllah...

Selametle

Allahım! Kur'ân-ı Hakîmin indiği zâtın kendisine, bütün âl ve Ashâbına salât ve selâm eyle.Amin

malis_islam

Kayıtlı Kullanıcı
Benim amacim saçma sapan sitelere girip zaman harciyacağima böyle güzel bir sitede hem güzel bilgiler hemde allahin istediği şekilde bir yaşam sürmek için bu siteyi hayatimin bir parçasi haline getirmek allah bu siteyi yapanlara yardim etsin ve onlari her zmn bölr güzel faliyetlerde bulunmayi nasip etsin aminnnnn........

hezemeki

Kayıtlı Kullanıcı
aradığım herşey fazlasıyla burada var bilgi yardımlaşma dayanışma destek bu yüzden bu sitenın tiryakisi oldum belki benim türkçe hazinem iyi olmadığından kendimi iyi bir şekilde ifade edemedim ama sert arkadaşımızında yazdığı gibi diyeyim. hepinize teşekkürler

beytullah37

Kayıtlı Kullanıcı
yeni üyelerdenim üye olma sebebim fikir alış verişi belki basit bir cevap oldu ama gayet açık ve net...

PERDAH

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm ben bugun üyeler arasina dahil oldum.özellikle üye olayim diye girdiğim bir site değildi.arama motorlarinin yönlendirmesiyle geldiğim bir site.ama tevafuklar güzel sonuçlar doğurdu ve artik bende bu sitenin bir üyesiyim.ve siz değerli kardeşlerimle tanişmaktan ötürü de mutluyum.girişim tevafuktu ama kalişim siteden dini ilim öğrenmek ve hayatima geçirebilmek olur inşallah.

zakire

Kayıtlı Kullanıcı
birlikten kuvvet doğar Gardaş...

birlikten kuvvet doğar Gardaş...

ben 3 çocuk annesiyim .evimdeki bilgisayarımı ,bilgi edinmek,eğitilmek için kullanıyorum.bu siteyide bu amaçla kullanıyorum.Ve Gardaşlarımla tek yürek olmak istiyorum Rahman adına .Veren el alan elden üstündür şiarınca İslam yolunda,ilim yolunda verende alanda olmak isterim .fiemanellah....

erdogan07

Kayıtlı Kullanıcı
SELm

SELm

Bu siteye giriş amacimiz dinmizi anlamak ve en güzel şekilde ibadet ve dua etöek

erdogan07

Kayıtlı Kullanıcı
Inşallah allah hayirda birbirmizle yarişan kullarimizdan eylesin

fahrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı
slmlar bu siteyi bana arkadaşım tavsiye etti bilgisayarı ilk actığımda bu siteye giriyorum artık... gercekten teknolojinin güzele, iyiye kullanılması diye buna denir diye düşünüyorum...Bu siteye emek veren kardeşlerimizden Allah razı olsun...siteye giriş amacım dinimizle ilgili yapılan farklı ve güzel yorumlardan ve yazılardan bir nebzede olsun nasiplenmektir....

26temmuz

Kayıtlı Kullanıcı
bu siteden beklentim manevi ufkumu genişletmek buradan nekadar faydalana bilirsem o kadar mevlaya yakın olmak

abden-sekura

Kayıtlı Kullanıcı
çoğu önemli konuda bilgi verdiği için...
:) okumak okumak okumak

06utku

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yolunda doğru bilgiler almak inşallah

kerim1233

Kayıtlı Kullanıcı
Birşeyler öğrenmek,boş zamanımı değerlendirmek..

ce_nk

Kayıtlı Kullanıcı
slmaleykum güzel bir soru ben daha yeni üye oldum bu soru sanki bana sorulmuş üye olurken biçok şey aklıma geldi güzel insanlarla tanışmak günah dolu bir hayatım var bi nebze uzak durabilirim belki diye gibi uzatabilirim sebep çok yani

Kaan Erdem

Yönetici
Forum Kullanımı hakkında;

3-) Tanışma bölümümüzün amacı güzel sözler yazılma yeridir. Merhaba, Hoşgeldin. ALLAH'ın Selam'ı, Rahmeti, Mağfireti ve Hidayeti sizlerin üzerine olsun deme yeridir. Tartışma, msn adresini ver konuşalım, hadi millet sohbet bulun tartışalım gibi yerler değildir. Bu kurallara uymayanlar sualsiz banlanacaktır.

yazılan kelimelere lütfen dikkat edelim.

TUBİX

Kayıtlı Kullanıcı
ben bu siteyi birşey araştırırken buldum baktım ki aradığım hemen hemen herşey burda var hemen üye oldum ve o günden beri burdayım....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt