Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ÜYELERİN SİTEYE GİRMELERİNDEKİ ASIL AMAÇ NE? (1 Kullanıcı)

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
bu siteyı hazırlayanlardan Allah razı olsun.çok güzel bir ortam var gördüğüm kadarı ile..girmemdeki asıl amaç güzel dinim hakkında bilmediklerimi öğrenmek,hergecen gun yenı birşeyler katmak bilgi hazıneme..

paramedic

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle bu siteyi kuranlardan allah razi olsun gercekten cok faydali insanlar dinlerini yeter ki ögrenmek istesin her sekilde karsimiza en guzel sekliyle sunulmus vasitalardan biridir bu sitede. Benim buraya uye olma amacimda baska baska sitelere girip bosa vakit harcamaktansa buraya gelip kendim icin en hayirli seyleri ogrenmek tekrardan tessekkur ederim hepinizden allah razi olsun

mukurt

Kayıtlı Kullanıcı
güzeli keşfetmek amaç olmazda başka ne olabilir... güzelliklere teşrif edebilmek tek amacım :)

akvamarin

Kayıtlı Kullanıcı
ben önceki hayatimda bir yoklukta yasadim anlamadan simdi ise dogruyu buldum burda bulunmamin amaci sizlerden feyz almaktir bildiklerinizi benimle paylasirsaniz cok bahtiyar olurum.Allah sizlerden razi olsun.Muhammet Mustafa S.A.S. komsunuz olsun insallah.selam ve dua ile Allaha emanet olun.Tesekkür ediyorum.

eztafan

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim.... Benim bu siteye üyelik amacım doğruyu konuşan insanlarla tanışmayı istememdir. İçinde birazcık Allah sevgisi olan insan mutlaka doğruyu konuşur. Burada öyle insanlarla sohbet etmeyi Allah nasip eylesin......

elifnur seda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamin aleykum butun sorularimin cevabini bu sitede buluyorum cok başarili bi site olduguna inaniyorum ayrica ögretici bi site oldugu icin huzur buluyorum

aysece

Kayıtlı Kullanıcı
Siteye üye olma amacım:
bilmediklerimi öğrenmek ve güzel şeyler olduğunu da unutmamak...

Öyle zor ve öylesine üzüntü veren bir gündem içinde yaşamaya çalışırken güzel ve huzur veren şeyler olduğunu hatırlamak...

Benim gibi, iman dolu bir kalbi olup maalesef bu şekilde yaşayamayan, dışardan gören ile içimde tanıyanların çok farklı olarak nitelendirdiği, her fırsatta ibadetlerimi yerine getirmeye uğraşan ve bunun ne kadar huzur verdiğini göstermeye, elimden geldiğinde islamı sevdirmeye çalışan naçizane bir insanım...
Benim gibi görünenlerinde kalbi iman dolu dindarlar olacağına inanan var değil mi aranızda?

masmavi_44

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba arkadaşlar..bende yeniyim:)çok yararlı bir site,dinimizle ilgili merak ettiğim herşey burda..çok şey öğreneceğimi düşünüyorum..

thrdrmml

Kayıtlı Kullanıcı
Hikmet müminin kayıp malıdır nerede bulursa alsın

Buyruldu

Bizde bi yerlerde hikmet arıyoruz..

Allah razı olsun.

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
aynı fikirde olan kardeslerımızle bır sıteyı paylaşmak,dualarda beraber olmak,yalnız olmadığını düşünmek ınsana huzur ve mutluluk veriyor.iyiki varsınız:)

cizgi3

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm sevgili dostlar sözün özü şu ki songelen arkadaşımın duygularını paylaşıyorum. Huzur Buluyorum.sevgiler

eskişehirli_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm din kardeşlerim ,
Bende siteye bugün üye oldum.Tam bir tevafuk eseri buldum siteyi.Bugün yakın bir çevreden 13 yaşında küçük bir kardeşimizin acı bir ölüm haberi üzerine kendimi,ölümü,ahiretteki yerimi düşündüm ve yarına garantisi olmayan şu ahir ömrümde bir yerlerden başlamam gerektiğini anladım.Bugüne dek hep iyi bir kariyer, örnek bir evlat, aile olması çabasında iken bazı önemli değerleri yok saydığımı anladım ve bunu telefi etmek, kendimi bu yönde geliştirmek için birşeyler yapmak istedim ve inşaallahında da birşeyler yapmaya başladım.Ümit ederimki bu temennim daim olur.

SERKANERDEM

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel kardeşlerim yazı yazıyorlar birbirlerine...

muttaki35

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlar

bu siteye giriyorum çünkü huzur buluyorum.Benim gibi düşünen ve islamı yaşamaya çalışan insanlarla birlikte olmak çok güzel ve faydalı.bilmediklerimiz öğreniyorum.

volkaneren78

Kayıtlı Kullanıcı
Benim bunun gibi sitelere girme amacım gerçekten bir şeyler öğrenebilmek. Yaş otuz ama bu zamana kadar boşuna yaşamışız. Rabbim bana öyle bir tokat vurup gerçekleri gösterdi ki hamd olsun alemlerin rabbi olan Allah (c.c) ' a.

yesilcami

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.yesilcami.org
ya ne yalan söyleyeyim benim bu site ve buna benzer sitelere giriş yapma yapımı devam eden güngören YEŞİL caminin inşaatının devam ettiğini ve varlığını siz değerli islam dostlarına duyurmak ve tanıtmaktır.
allah,a emanet olun

www.yesilcami.org
sitemizin CANLI YAYIN bölümünden cami inşaatımızı 24 saat izleyebilirsiniz

_YUSUF_

Yönetici
Selamün Aleyküm
Muhterem Müslüman kardeşlerim.
Siteye herkes farkı maksatlarla girebilir şahısların kendi
insiyatifindedir beyana gerek yoktur
Kalpleri en iyi, yalnız Allah bilir.
Fakat ben konu içerisindeki bir konuya değinmek istiyorum inşaAllah.

Değinmek istediğim nokta şu.

Buraya ilim öğrenmek için geliyorum diyen arkadaşlara bir yol göstermektir.

Tabiî ki burada insanlar bir şeyler öğrenebilir (doğru veya yanlış. eksik veya fazla vs.vs)
Ama tam manası ile ilim öğrenmek isteyen arkadaşlara Cebrail aleyhisselam tarafından Peygamber efendimiz (s.a.s) vasıtası ile ilim nasıl öğrenilmesi gerektiğini uygulamalı olarak göstermiştir.

Hadis-i şerif.

Ömer İbnü'l-Hattâb radıyallahu anh şöyle dedi:
Bir gün Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in huzurunda bulunduğumuz sırada, elbisesi beyaz mı beyaz, saçları siyah mı siyah, yoldan gelmiş bir hali olmayan ve içimizden kimsenin tanımadığı bir adam çıkageldi. Peygamber'in yanına sokuldu, önüne oturdu, dizlerini Peygamber'in dizlerine dayadı, ellerini (kendi) dizlerinin üstüne koydu ve:
- Ey Muhammed, bana İslâm'ı anlat! dedi.
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:
- "İslâm, Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in Allah'ın resûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı (tastamam) vermen, ramazan orucunu (eksiksiz) tutman, yoluna güç yetirebilirsen Kâbe'yi ziyâret (hac) etmendir" buyurdu. Adam:
- Doğru söyledin dedi. Onun hem sorup hem de tasdik etmesi tuhafımıza gitti. Adam:
- Şimdi de imanı anlat bana, dedi. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:
- "Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gü-nüne inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine iman etmendir" buyurdu.
Adam tekrar:
- Doğru söyledin, diye tasdik etti ve:
- Peki ihsan nedir, onu da anlat, dedi. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:
- "İhsan, Allah'a onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor" buyurdu.
Adam yine:
- Doğru söyledin dedi, sonra da:
- Kıyâmet ne zaman kopacak? diye sordu.
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem:
- "Kendisine soru yöneltilen, bu konuda sorandan daha bilgili değildir" cevabını verdi.
Adam:
- O halde alâmetlerini söyle, dedi.
- "Annelerin, kendilerine câriye muamelesi yapacak çocuklar doğurması, yalın ayak, başı kabak, çıplak koyun çobanlarının, yüksek ve mükemmel binalarda birbirleriyle yarışmalarıdır " buyurdu.
Adam, (sessizce) çekip gitti. Ben bir süre öylece kalakaldım. Daha sonra Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem:
- "Ey Ömer, soru soran kişi kimdi, biliyor musun?" buyurdu. Ben:
- Allah ve Resûlü bilir, dedim.
- "O Cebrâil'di, size dininizi öğretmeye geldi" buyurdu.

Allah bize burada ilmi nasıl öğrenmemiz gerektiğini peygamber aracılığı ile göstermiştir.
Şimdi gerçekten ilim öğrenmek isteyen gafil nefisler haydin dizlerimizi hacaların dizlerine koyup ilim öğrenmeye.

Rabbim seni her türlü noksan sıfatlardan tenzih ederiz.Senin bize öğrettğinden başka bizim hiçbir ilmimiz yoktur.Şüphesiz sen her şeyi hakkıyla bilen ve her şeyi hikmetle yapansın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt