Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ÜYELERİN SİTEYE GİRMELERİNDEKİ ASIL AMAÇ NE? (1 Kullanıcı)

Witch_35

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.cadi-kazani.com
selam olsun

selam olsun

öncelikle hepinize selam olsun! Ayrıca emegi gecen herkesten ALLAH razı olsun.Forumunuzu dinimizle ilgili bilgi edinmeye çalışırken buldum iyi ki de bulmuşum.Öğrenmek istediğim pek çok şey var umarım yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler:)

Melek-nur

Kayıtlı Kullanıcı
S.a bana burayi bir arkadasim tavsiye etti ve gercekten guzel bir site, biraz once uye oldum, insallah burada bilgimi arttirip faydali birisi olabilirim allahin izniyle. Bu siteyi kuranlardan Allah razi olsun insallah.

burakakten

Kayıtlı Kullanıcı
ancak ve ancak beni diminim güzelliklerini daha detaylı olarak öğrenebilmek için buradayım.Yaşım henüz 15 ve dinimden öğreneceğim çok şey olduğuna inanıyorum.
bu arada nefis nasıl yenilir.nefisime her zaman yenik düşüyorum....bunu nasıl yenebilirim

CRéSCéNT(:

Kayıtlı Kullanıcı
ben yeni geldim henüz ne amaçla ziyaret ettiğimi bilmiorum..
ama birz eskidikten snra bu forumu ne amaçla ziyaret ettiğğiimi yazıcam(=

Habibkopgir

Kayıtlı Kullanıcı
dindarlığın yobazlık sayıldığı bir dönemde din kardeşlerimle beraber olmak.onlarla hoş sohbetler etmek güzel paylaşımlar yapmak.kenetlenmek

haci_zikri

Kayıtlı Kullanıcı
insanlar birbirine hakaret,küfür etmiyor birileri sürekli banlanmıyor ve konular kilitlenmiyor.daha doğrusu bunlara gerek kalmıyor."eşref-ül mahlukat" olduğunun farkına varıyorsun.

Kur'an yolunda

Kayıtlı Kullanıcı
yaşadığım hayatı internette arıyorum ve sanırım buldum.Allah'ın selamı üzerinize olsun.

Arastirmaci

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Kardeşlerim,

Kur’an-ı Kerim’deki 29 adet “Mukataa Harfli Surenin” “Arap Alfabesi” ile “Mushaf sırasına göre” “Koordinat Eksenine” konumlandırılması neticesinde şüpheye mahal bırakmayacak şekilde “ALLAH” Lafzı ortaya çıkmıştır.

Çalışmayla ilgili grafikleri, matematik izahı, gerekli tüm belge ve bilgileri:
index
index
internet sitelerinde bulabilirsiniz.

Nüzul sırası ile yapılan çalışmada “ALLAH” Lafzı çıkmamaktadır.

Çalışmamızın sebebi ve çıkış noktası şudur:

1. Kur’an-ı Kerim’deki 114 sureden 29’unun ilk ayetleri çeşitli Arapça harflerle başlar. “Elif Lam Mim, Ya Sin, Ha Mim” gibi… Bu harflerin ne anlama geldiğini yalnızca Yüce Allah (C.C.) biliyor.
2. Kur’an-ı Kerim, iniş (nüzul) sırasına göre sıralanmamıştır. Yüce Allah’ın (C.C) emriyle vahyin hemen akabinde, Cebrail (A.S) tarafından ayetlerin ve surelerin yerleri tek tek belirtilmek suretiyle “farklı şekilde tertip edilmiştir”.

Şu an elimizde bulunan Kur’an-ı Kerim bu “Tertip üzerinedir”.

————————————————————————–

1. Sure başlarında “Mukataa harflerinin” kullanılması ve
2. Kur’an tertibinin, sure ve ayetleriyle vahiy esnasında “yeniden yapılması”, “Sıradan, anlamsız ve dikkate alınmaması gereken” bir işlem midir, yoksa “Bilinçli” olarak mı yapılmıştır?
Koordinat Ekseninde yapılan Grafik çalışmasının amacı, bu çok önemli ve sebebi merak konusu olan 2 soruya (şayet “Bilinçli” bir eylemse), Matematik boyutta “Görsel” bir yanıtın olup olmadığıdır.

Bir konuyu önemle vurgulamak ihtiyacını hissediyoruz:

Koordinat Düzleminde yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkan sonuçlar “Görünen sonuçlar” olduğu sizlerin de malumudur.
Bu çalışmalarda “Toplama, Çarpma, Bölme ve Çıkarma” işlemleri yoktur.
Elinizdeki verileri “sırayla” ve “kurallara uygun şekilde” eksenlerdeki yerlerine yerleştirir ve kural gereği işlemleri tamamlarsınız.
Bu sebeple bu tür çalışmalar, “sağa sola çekiştirilecek” ve üzerinde “mantıksız” yorumlar yapılacak çalışmalar değildir.
Ortaya çıkan “Grafik” neyse sonuç O’dur.

Bu çalışmaların, “İnanan” veya “İnanmayan” tüm insanlara “Akıl yoluyla gerçek doğruları” görebilmeleri için faydalı olmasını Allah’tan diliyoruz.

Saygılarımızla..

Arastirmaci

Kayıtlı Kullanıcı
Mukataa Harfli Sureleri

Mukataa Harfli Sureleri

Değerli Kardeşlerim,

Kur’an-ı Kerim’deki 29 adet “Mukataa Harfli Surenin” “Arap Alfabesi” ile “Mushaf sırasına göre” “Koordinat Eksenine” konumlandırılması neticesinde şüpheye mahal bırakmayacak şekilde “ALLAH” Lafzı ortaya çıkmıştır.

Çalışmayla ilgili grafikleri, matematik izahı, gerekli tüm belge ve bilgileri:
index
index
internet sitelerinde bulabilirsiniz.

Nüzul sırası ile yapılan çalışmada “ALLAH” Lafzı çıkmamaktadır.

Çalışmamızın sebebi ve çıkış noktası şudur:

1. Kur’an-ı Kerim’deki 114 sureden 29’unun ilk ayetleri çeşitli Arapça harflerle başlar. “Elif Lam Mim, Ya Sin, Ha Mim” gibi… Bu harflerin ne anlama geldiğini yalnızca Yüce Allah (C.C.) biliyor.
2. Kur’an-ı Kerim, iniş (nüzul) sırasına göre sıralanmamıştır. Yüce Allah’ın (C.C) emriyle vahyin hemen akabinde, Cebrail (A.S) tarafından ayetlerin ve surelerin yerleri tek tek belirtilmek suretiyle “farklı şekilde tertip edilmiştir”.

Şu an elimizde bulunan Kur’an-ı Kerim bu “Tertip üzerinedir”.

————————————————————————–

1. Sure başlarında “Mukataa harflerinin” kullanılması ve
2. Kur’an tertibinin, sure ve ayetleriyle vahiy esnasında “yeniden yapılması”, “Sıradan, anlamsız ve dikkate alınmaması gereken” bir işlem midir, yoksa “Bilinçli” olarak mı yapılmıştır?
Koordinat Ekseninde yapılan Grafik çalışmasının amacı, bu çok önemli ve sebebi merak konusu olan 2 soruya (şayet “Bilinçli” bir eylemse), Matematik boyutta “Görsel” bir yanıtın olup olmadığıdır.

Bir konuyu önemle vurgulamak ihtiyacını hissediyoruz:

Koordinat Düzleminde yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkan sonuçlar “Görünen sonuçlar” olduğu sizlerin de malumudur.
Bu çalışmalarda “Toplama, Çarpma, Bölme ve Çıkarma” işlemleri yoktur.
Elinizdeki verileri “sırayla” ve “kurallara uygun şekilde” eksenlerdeki yerlerine yerleştirir ve kural gereği işlemleri tamamlarsınız.
Bu sebeple bu tür çalışmalar, “sağa sola çekiştirilecek” ve üzerinde “mantıksız” yorumlar yapılacak çalışmalar değildir.
Ortaya çıkan “Grafik” neyse sonuç O’dur.

Bu çalışmaların, “İnanan” veya “İnanmayan” tüm insanlara “Akıl yoluyla gerçek doğruları” görebilmeleri için faydalı olmasını Allah’tan diliyoruz.

Saygılarımızla..

melihlestat

Kayıtlı Kullanıcı
kafamdaki soruların cevabını bulmak için tabi büyük bi ihtimal bulamıcam

melihlestat

Kayıtlı Kullanıcı
ya kardeşlerim allah şeytana kıyamete kadar süre verdi insanları kıyamete kadar doğru yoldan saptırmak için e pekii kıayametin alametleri insanlrın birbirlerine zulum etmesi zinanın çoğalması gibi şeyler yani bunların hepsi kötü e bu iddayı şeytan kazanmış olmuyomu

emmi

Kayıtlı Kullanıcı
üyelerin siteye girmelerindeki asıl amaç

üyelerin siteye girmelerindeki asıl amaç

selamün aleyküm tesadüfen siteye ulaştım ama site içinde kendime geldim talipamca tam benim hislerimi anlatmış yüreğine sağlık.Allaha emanet olun

56_56

Kayıtlı Kullanıcı
:gulegule:gulegule:gulegule:gulegule

lutfiyenigun

Kayıtlı Kullanıcı
Bu Siteyi Hazirlayanlardan Allah Razi Olsun Bende Bugün üye Oldum
Inşallah Faydali Bilgiler öğreniriz. Allaha Emanet Olun.
Hayat Fani ,ölüm Baki..

nurukübra

Kayıtlı Kullanıcı
S.A ben islam üzerine bilgilenmek icin islami site ariyordum..
ve burayi gördüm ..
hosuma gitti ve üye oldum....
Ve burdaki kardeslerimle tanistigim icin cok mutlugum...

lagün

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı geceler
_ önce hiçlik vardı ,sonra ol dendi oldu-allaktan önce kimse yoktu_cümlesini bir iran konuşma geleneğimi yoksa ayet mi olduğunu araştırırken karşılaştım siteyle bir anda üye olmuş buldum ben insanların dinle ilgili düşüncelerini merak ediyorum umarım işime yarar

ALAMERRY

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı sabahlar

hayırlı sabahlar

görmüş olduğum rüya ile ilgili nette gezinti yapıyordum bu site ile karşılaştım he şu an için siteye herhangi bir maksad ve gayem olmaksızın kayıt oldum.sizlerin gidişatınıza göre devam edicem.açar açmaz sizin msjınızla karşılaştım bu yüzden ilk size msj yazma teşebbüsünde bulundum.şimdilik hoşçakalın

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı
bilmedigimizi ögrenmek , bildigimizi paylaşmak ,vakit israf edececegimize (oyun vs ile)

her iki cihana faydalı işler yapabilmek amacımız olmalı . Yoksa su akar ... herkes bakar

derler.

cemre61

Kayıtlı Kullanıcı
Devgili Kardeşlerim.
Dostluk Ve Güzelliklerin Yaşandiği ,
Güven Ve Samimiyetin Var Olduğu,
Hayir Ve Iyiliklerin Konuşulduğu,
Doğruluk Ve Adaletin Var Olduğu,
Hal Ve Kalimizin Birbirine Uyduğu,
Güzel Günler Yaşamak Dileği Ile......
Geldim Buradayim.....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler