Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ŞİRK İÇEREN SÖZLERE ÖRNEKLER. (1 Kullanıcı)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
:Hselamunaleykum guzel yureklı kardeşım
okudum ve neler öğrendım
allah sevap hanene yazsın ınşaallah
bılmeden yanlış yapıyor muşuz
kelımeler kı hayatımızda ne kadar onemlı
ben de ıtıraf edeyım bazen cok uzulduğum zaman neden ben derdım
kı o da yanlış
allah bızlerı hak yoldan ayırmasın
allah razı olsun guzel kardeşım
öğretmenım öğrencın olabılır mıyım?:evet
allaha emanet ol
selam ve dua ıle:H

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamunaleykum guzel yureklı kardeşım
okudum ve neler öğrendım
allah sevap hanene yazsın ınşaallah
bılmeden yanlış yapıyor muşuz
kelımeler kı hayatımızda ne kadar onemlı
ben de ıtıraf edeyım bazen cok uzulduğum zaman neden ben derdım
kı o da yanlış
allah bızlerı hak yoldan ayırmasın
allah razı olsun guzel kardeşım
öğretmenım öğrencın olabılır mıyım?
allaha emanet ol
selam ve dua ıle:H

Ve aleyküm selam Gül gönüllü değerli Gülnisa Hocam..

O kadar güzel bir yüreğiniz var ki, yorumunuzla ve güzel gönlünüzle bu aciz öğrencinizi yine mest ettiniz..Değerli hocam est. ben her daim sizin öğrencinizim inşallah..Öğrencim olamazsınız değerli hocam, kabul etmiyorum bunu:D..İsteğiniz kabul edilmemiştir.. Est. hocam bu hayat yolculuğunda öğrenciliği hiç bitmeyecek acizane bir öğrenciyim ben de.. Bir mektep gibi gördüğüm bu değerli yuvada ben her gün bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum inşallah...Sizlerin eşliğinde..Rabbimiz c.c daim etsin, burada olmaktan ve sizin gibi değerli bir insanı tanımış olmaktan dolayı da çok mutluyum.. Allah c.c güzel gönlünüze göre versin her daim inşallah..Değerli Gülnisa Hocam, faydalı olduğuna çok sevindim, dualarınız yeter..O kadar mutlu oldum ki bu güzel dualarınızla.. Amin amin inşallah..Selam, baki dua ve muhabbetle Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanetimsiniz inşallah..Hayırlı, nurlu ve bereketli akşamlarınız olsun..Dualarımdasınız..B)B)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam Gül gönüllü değerli Gülnisa Hocam..

O kadar güzel bir yüreğiniz var ki, yorumunuzla ve güzel yüreğinizle bu aciz öğrencinizi yine mest ettiniz..Değerli hocam est. ben her daim sizin öğrencinizim inşallah..Öğrencim olamazsınız değerli hocam, kabul etmiyorum bunu:D..İsteğiniz kabul edilmemiştir.. Est. hocam acizane bu hayat yolculuğunda öğrenciliği hiç bitmeyecek acizane bir öğrenciyim ben de.. Bir mektep gibi gördüğüm bu değerli yuvada ben her gün bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum inşallah...Sizlerin eşliğinde..Rabbimiz c.c daim etsin, burada olmaktan ve sizin gibi değerli bir insanı tanımış olmaktan dolayı da çok mutluyum.. Allah c.c güzel gönlünüze göre versin her daim inşallah..Değerli Gülnisa Hocam, faydalı olduğuna çok sevindim, dualarınız yeter..O kadar mutlu oldum ki bu güzel dualarınızla.. Amin amin inşallah..Selam, baki dua ve muhabbetle Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanetimsiniz inşallah..Hayırlı, nurlu ve bereketli akşamlarınız olsun..Dualarımdasınız..B)B)

selamunaleykum canım kardeşım
bu guzel sozler ne dıyeyım cok cok mutlu oldum
allah da senı mutlu etsın
burda olmaktan sızlerle bırşeyler paylaşmaktan cok mutluyum
ınan kı evımın ışını şıpşak yapıyom hemen ekran başına:evet

allah razı olsun herşey ıcın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamunaleykum canım kardeşım
bu guzel sozler ne dıyeyım cok cok mutlu oldum
allah da senı mutlu etsın
burda olmaktan sızlerle bırşeyler paylaşmaktan cok mutluyum
ınan kı evımın ışını şıpşak yapıyom hemen ekran başına:evet

allah razı olsun herşey ıcın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

Ve aleyküm selam değerli hocam:)..
İyi ki varsınız..Allah c.c razı olsun sizden ebeden, daim eylesin inşallah..
Teşekkür ederim o güzel ve benim için önemli olan düşünceleriniz için.. Selam, dua ve muhabbetle Rabbimize emanetsiniz inşallah..

tuffann

Kayıtlı Kullanıcı
ıslam ve dını ogrenme bolumunde yanı kendı konu actıgım bolumde bır sorum oldu burada benımle fazlaca dınleyen sızler oldugunuz ıcın yıne bu soruyu en guzel şekılde cevaplandıracak olanlar sızlersınız dıye duşunudum

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Şirkten Korunma ve Sakınma

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bu, tevhidin gerçekleşmesi için gerekli üçüncü unsurdur. Bu, şirkin bütün çeşitlerini, büyüğünü küçüğünü, açığını gizlisini bilmeyi gerektirir. Şirkin bütün kirlerinden temizlenmek ve ona giden bütün yollardan kaçınmaktır.
Dediğimiz gibi eşya zıttıyla bilinir. Tevhidin de gerçek şekliyle bilinebilmesi için, şirkin tanınması gerekmektedir.
Şimdi de şirkin ne olduğuna bakalım.
Şirk
Şirk, insanın Allah'a ait olan hususlarda, O'na ortak koşmasıdır. Bu, bir tanrı edinerek ona ibadet etmesi, itaat etmesi, ondan yardım dilemesi, sevmesiyle olur. Bu kendisiyle birlikte, salih amelin kabul edilmediği büyük şirktir. Bundan da öte, şirkin olduğu yerde salih amel olmaz. Çünkü amelin kabul ve salih olması için ihlasla Allah için yapılmış olmalıdır.
Allah şöyle buyurur: "Rabbine kavuşmayı uman kimse, salih amel işlesin ve Rabbine ibadette hiç ortak koşmasın." (Kehf,110) Bu affedilmeyen bir günah halidir: "Allah kendisine ortak koşulmasını elbette bağışlamaz. Bundan başkasını (günah) dilediğine bağışlar. " (Nisa, 48) Müşriklere cennet haramdır. Onun yeri cehennemdir: "Kim Allah'a ortak koşarsa, kesinlikle Allah ona cenneti haram eder, onun yeri cehennemdir. Zalimlerin yardımcıları yoktur."[/FONT]​
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]

Şirkin Çeşitleri[/FONT]​

Şirk iki çeşittir: büyük şirk, küçük şirk.
Büyük şirk, Allah'ın affetmediği, sahibinin kesinlikle cennete giremeyeceği şirktir. Küçük şirk ise, eğer Allah'ın rahmeti olmaz ve insan ölümünden önce tevbe etmezse, kendisine yaklaşanın ve üzerinde ısrar edenin kafir olarak ölmesinden korkulan büyük günahlardır.[/FONT]​

Büyük Şirk[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Büyük şirkte iki çeşittir: açık ve görünür; kapalı ve örtülü.
Açık büyük şirk, Allah'la birlikte bir ilaha -ki bu güneş ve ay gibi bir gök cismi, put ve taş gibi cansız bir varlık, buzağı ve inek gibi bir hayvan, kendilerinin tanrı olduğunu iddia eden veya onlar için bu tür iddiada bulunulan ve bazı insanların da tasdik ettiği -Firavun gibi- ibadet etmektir. Mesih, Meryem oğlu İsa'ya, bizce bilinmeyen cin, şeytan ve melek gibi mahlukata ibadet edenler de bu cümledendir. Çeşitli milletlerde onlara tapan kullar buluna gelmiştir.
Gizli büyük şirk: Bunu çoğu insan bilmez. Ölülere ve makamat sahibi kabirlere dua etmek, onlardan yardım dilemek, hastalara şifa, zorlukların giderilmesi, darda kalanlara yardım elinin uzatılması, düşmana karşı yardım gibi ihtiyaçların giderilmesini onlardan istemektir. Ki bunlara; ancak Allah'ın gücü yeter. Onların zarar ve yarar verdiklerine inanmaları da böyledir. İbnü'l-Kayyım'ın dediği gibi dünya şirkinin aslı budur. Bu şirkin gizli olmasının iki nedeni vardır:
a- İnsanlar yaptıkları bu duayı, yardım dilemeyi ibadet olarak isimlendirmiyorlar. İbadeti sadece rükuya, secdeye, namaz ve oruca hasrediyorlar. Gerçek olan şu ki, daha önce de açıkladığımız üzre, ibadetin ruhu duadır. Bir hadiste şöyle buyurulur: Dua ibadettir.
b- Onlar, bizim kendilerine dua ettiklerimizin, yardım dilediklerimizin bir ilah ya da rab olduklarına inanmıyoruz, diyorlar. Tersine, bizim gibi yaratık olduklarına inanıyoruz, ancak onlar, bizimle Allah arasında aracıdırlar, katında bize şefaat edicidirler, diyorlar.
Bu, Allah'ı (c.c.) bilmemekten dolayıdır. O'nu zorba bir hükümdar, müstebid bir yönetici gibi kendisine ancak aracı ve şefaatçılarla ulaşılabileceğini sanmalarından dolayıdır. Bu, eskiden müşriklerin de kapıldığı bir vehimdir. Tanrı ve putları hakkında şöyle diyorlardı: "Onlara, bizi Allah'a yaklaştırsın diye ibadet ediyoruz" (Zümer, 3) "Onlar, Allah'ı bırakarak kendilerine fayda da zarar da vermeyen putlara ibadet ederler; bunlar Allah katında bizim şefaatçılarımızdır derler."(Yunus, 18)Hiç bir zaman tanrılarının ve putlarının yarattığına, rızık verdiğine, dirilttiğine, öldürdüğüne inanmadılar. Allah şöyle buyurur: "Ey Muhammed! And olsun ki, onlara, gökleri ve yeri kim yarattı, diye sorsan, onları güçlü olan, her şeyi bilen yaratmıştır, derler." (Zuhruf, 9) "De ki, gökten ve yerden size rızık veren kimdir? Kulak ve gözlerin sahibi kimdir? Diriyi ölüden çıkaran, ölüyü de diriden çıkaran kimdir? Her işi düzenleyen kimdir? Allah'tır, diyecekler. O zaman O'na karşı gelmekten sakınmaz mısınız? de. (Yunus, 31).Allah katındaki bu inançlarıyla, Allah'ın göklerin ve yerin yaratıcısı, rızık veren, her şeyi yöneten, dirilten ve öldüren olduğu; putların ise sadece Allah katından şefaatçi ve aracı oldukları inancıyla birlikte; Kur'an onları şirkle nitelendirmiş, müşrik olarak isimlendirmiştir. Şirkten dönünceye, Lailahe illallah deyinceye kadar, öldürülmelerini emretmiştir. Kim bunu derse, İslâm'ın hakkı dışında kanı ve malı korunmuş olur. Allah Teâlâ, aracı ve şefaatçiden müstağnidir. O, kuluna şah damarından daha yakındır.Şöyle buyurmaktadır: "Kullarım, sana beni sorarlarsa; bilsinler ki, ben onlara yakınım."(Bakara, 186) "Rabbiniz, bana kulluk edin ki, size karşılığını vereyim, buyurmuştur. " (Mümin, 60)
Girmek isteyen herkese Allah'ın kapısı açıktır. Ne kapıcısı vardır ne de örtüsü.[/FONT]​

ruhanilikli ldr

Kayıtlı Kullanıcı
Aliye Hanim Ben Izin Verirseniz Sizi Eleştirmek Istiyorum Bazi Yanişlari Düzeltin Diye Bana Kizarmisiniz Acaba .....yeni üye

ruhanilikli ldr

Kayıtlı Kullanıcı
Eeeeeee şimdi Ben Bir Numarali Hoca Efndi Hayraniyim Siz Demişsinizki Papanin Elini Sikmak öpmek Dinden çikarirmiş E Hoca Efendi Bariş Ve Diyalog Için Elerinim öptü Paponin şimdi Haşa O Dinden Mi çikti çok önyargiyla Yaklaşmişsiniz....

ZAMAN ZAMAN

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun aliye arkadaşımdan bizi aydınlattığı için allahım bilip bilmeden nekadar günah işliyor muşuzda farkında deyilmişiz allahım cümlemizi şirk ten ve günahlardan korusun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
allah razı olsun aliye arkadaşımdan bizi aydınlattığı için allahım bilip bilmeden nekadar günah işliyor muşuzda farkında deyilmişiz allahım cümlemizi şirk ten ve günahlardan korusun

Allah c.c sizden de razı olsun kardeşim. Faydalı olduğuna sevindim. Amin inşallah güzel dualarınıza.. Bu arada hoşgeldiniz inşallah..Üyeliğiniz hayırlı, daimi ve istifadeli olsun..Selam ve dua ile.

nureddin79

Yasaklı Kullanıcı
FETHULLAH GULEN KENDİ AĞZINDAN KENDISINI SIRKE DUSUREN ITIKADINI ANLATIYOR.

KUCUK DUNYAM
28 Kasim 1996

Kucuk Dunyam

Ihtilalden sonraydi. Salih Bey, Cevdet ve ben ucumuz Ankara'dan Istanbul'a geliyoruz... Kartal civarina kadar geldik. Hava hafif hafif yagiyordu. Oralarda cukurca bir yer varmis; tam biz oraya yaklasmistik ki, yagmur olanca hiziyla siddetlendi ve rampanin dibine indigimizde de bujiler su aldi ve araba stop etti. Bir-iki dakika icinde su kabardi ve bizim arabayi yuzdurmeye basladi. Her gecen dakika su daha da kabariyor ve bir afet halini aliyordu. Oyle ki kisa bir muddet sonra kalas yuklu kamyonlari bile kaldirip, saga sola suruklemeye basladi. Cami biraz acayim, dedim, iceriye dolan su ucumuzu de sirilsiklam islatti. Hemen cami kapattim. Elden hicbir sey gelmiyordu. Koca koca otobus ve kamyonlar dahi suyun yuzunde adeta saman copune donmuslerdi. Hatta onlardan birkaci, sagimizdan, solumuzdan gecerken, "Gecen sene burada bir suru taksi suruklendi gitti." diyerek moralimizi de bozdular... Cevdet sogukkanli ve guluyor. Salih Bey ise benim adima endiseli...
"ARKADASLARA DUA EDIN, DEDIM"

Her ikisi de, "Sizi, kalas yuklu bir kamyona bindirelim, biz arkadan geliriz." diyorlardi. Tabii ki kabul etmedim. Ben araba icin endiseleniyordum; Zira o araba bizde emanet olarak bulunuyor. Ya gider de su kiyidaki bariyerlere carparsa, diye odum kopuyordu. Zaten boyle olmamasi icin de herhangi bir sebep yok. Selin ortasinda ordan oraya suruklenip duruyoruz. Yer yer diger arabalar bizim uzerimize, biz de onlarin uzerine gidiyoruz. Direksiyon hakimiyeti diye bir sey yok.. ve tabii yapacak da. Adam, "uzerime gelmeyin" diye bagiriyor. Nasil gitmeyeceksin, sel tutmus seni oraya surukluyor... Sonra bakiyorsun ayni adam senin uzerine geliyor... Butun bunlar olurken benim "fikr-i sabitim"dir ki bir o degismiyor. Ya araba kiyidaki bariyerlere vurur da parcalanirsa; halbuki emanet.. durmadan bunlari dusunuyorum...

Bir ara baktim buyuk bir kalas bize dogru geliyor. Aklimdan, su kalas bizim ile sutre arasinda dursa hic olmazsa araba kiyidaki sutrelere carpmaz diye dusundum ve tam o esnada arkadaslara "dua edin" dedim. Kendim de "YA SEYYİDENA HZ. HAMZA! Ya YA SEYYİDENA HZ. HAMZA!" diyerek o yuce ruhu, imdadimiza gondersin diye Cenab-i Hakk'a dua ettim. Uzerimize dogru gelmekte olan kalas, yanimizdan gecerek gozden kayboldu... Ve hayrettir selin mecrasi birden degisti, hizi da azaldi... Olayin sahidleri var. Bu degisikligi ve birden selin hizinin azalmasini fiziki kanunlarla izah imkansiz. Hicbirimizin suphesi kalmadi ki, Cenab-i Hakk o mukaddes ve yuce ruhu istihdam buyurdu ve yardimimiza gonderdi... Ayrica, ayni hadise icinde bircok inayet ve yardim da gormustuk... Mesela, selin hizi kesilince ben arkadaslara "Inip arabayi selin disina tasiyalim" dedim. Beraberce arabadan indik. Bir de ne gorelim, o kalas, aynen dusundugumuz gibi, gelmis ve kiyidaki sutrelerle bizim aramiza girmis. Oyle ki, iki insan hususi olarak onu oraya yerlestirseydi, ancak boyle yerlestirebilirlerdi...

Hz. Hamza (r.a.) ile alakali bir baska musahedem de sudur:
Kaldigim yerin salonunda arkadaslarla ogle namazi kildik. Ben son sunneti kilmak icin odama dondum. Bir tuhaf ruh haletinde bir garip musahedede; baktim cin diyebilecegim bir yaratik biraz da Tatarlara benziyordu. Beni elimden tuttu ve goturmeye calisti. Teferruatini unutmusum. Ancak cok bunaldigimi hatirliyorum. Birden istimdat ile "Ya Hz. Hamza!" dedim. O sanli sahabi benim gibi aciz bir insanin davetine icabet etti ve adeta odanin icinde beliriverdi... Cin onu gorunce korkudan geri geri gitti ve duvardan suzulerek gozden kayboldu ...

sarmasik

Kayıtlı Kullanıcı
şirk konusuna hep önem vermişimdir.bizleri bu konuda aydınlattıgın bilgimize bilgi eklediğin için teşekkürler...

derskolik57

Kayıtlı Kullanıcı
kardesim çok güzel bi paylasım olmus emeğine sağlık

nursihan

Kayıtlı Kullanıcı
peki kardeşim benim 4 yaşında bi kızım var sorular soruyo, işte Allah nerde? bende diyorum O heryerde bizi görüyo , bizi çok seviyo diyorum. ne olucak şimdi acil yardım lütfen

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
peki kardeşim benim 4 yaşında bi kızım var sorular soruyo, işte Allah nerde? bende diyorum O heryerde bizi görüyo , bizi çok seviyo diyorum. ne olucak şimdi acil yardım lütfen

Selamün Aleyküm kardeşim..
Birkaç sayfa önce bir kardeşimiz daha bu soruyu sormuştu.. Mehmet Talu ve Mahmut Toptaş'ın Milli Gazte'deki bir yazısından (Fıkıh Köşesi) şu bilgiyi aktarayım.. ''Allah c.c nerede?'' sorusunun cevabına ''her yerde'' dememeliyiz. ''Her yerde demek dahi O'na bir mekan isnat etmektir..'' Bunun tek bir cevabı var.. Allah c.c mekandan münezzehtir, Mekana muhtaç değildir, mekanı O yaratmıştır..'' demeliyiz..

Selam ve dua ile..

nursihan

Kayıtlı Kullanıcı
o kadar ince bi konuki bu başlığı görür görmez baktım Allah razı olsun sizden yanlışlarımızı Allah affetsin inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt