SAYGI DEĞER ABLACIM BAŞTAN SONA KADAR OKUDUM KONUYU ÖNCELİKLE ŞUNU SÖYLEYEYİM BEN HİRİSTİYANIM AMA TÜRKİYEDE OLDUĞUMDAN BÜTÜN ARKADAŞLARIM MÜSLÜMAN ŞİMDİ SEN SÖYLEMİŞSİNKİ PAPAYA SAYGI DUYMAK PAPNIN ELİNİ TUTMAK VEYA ÖPMEK LE İNSAN KAFİR OLUR DEMİŞSİN BEN TÜRKİYEDEN ÇOK İYİ MÜSLÜMAN OLUPTA PAPANIN ELLİNİ ÖPEN İNSANLAR GÖRDÜM VE BUNLARIN MÜSLÜMAN OLUŞUNDANDA ŞÜPEM YOK İSİM VERSEM SEN DE TANIRSIN AMA GEREK YOK REKLAM YAPMAYA VE ÖPENLERDE DİYALOG İÇİN ÖPTÜKLERİNİ SÖYLÜYORLAR YANİ ŞİMDİ ONLAR KFİR Mİ OLDU......Bİ KONU DAHA DİKATİMİ ÇEKTİ NOEL VEYA HİRİSTİYANLARIN HERHANGİ BİR GÜNÜNÜ KUTLAYAN İNSANLARIN DİNDEN ÇIKYIĞINI YAZMIŞSIN BEN TÜRKİYEDE ÇOK AZ İNSAN TANIYORUM SEVGİLİLER GÜNÜNÜ VE NOEL GÜNÜNÜ KUTLAMAYAN İNSANLARI TANIDIKLARIMIN HEPSİDE MÜSLÜMAN BUNLAR ŞİMDİ HİRİSTİYAN OLDU DESEK O ZAMAN TÜRKİYEDE ÇOK ÇOK AZCIK MÜSLÜMAN VAR DERİZ...BENİ BU KONULAR HAKINDA AYDINLATMANI İSTERİM SAYGILAR SUNARIM.....
Bahsettiğiniz durum tamamen ''şuur'' ve ''izan'', basiret'le alakalıdır..Bahsettiğiniz bayramları, günleri sadece nüfus kağıdında müslüman olanlar veya İslamiyeti, araştırmadan, sorgulamadan ''atalar dini'' diyerek, gelenekler ve büyüklerin zoruyla yaşayanlar kutlarlar..Ben bunu bilinçsizliklerine ve/veya İslam'ı yeterince araştırmadıklarına, yaşamadıklarına bağlarım.. Evet, ülkemizin %99'u müslüman ama..Bazı müslümanlara bakarak da ''bunlar şunu kutluyor, bu nasıl müslüman?'' diye merak ediyor iseniz, müslümanların ''şuurlu'' ve ''şuursuz'' olarak ikiye ayrıldıklarını, kutlayan ve kutlamayanı ayıran tek farkın ''şuur'' ve basiret olduğunu belirtmek istiyorum.
Bir insanın dinden çıkıp çıkmaması da benim meşgalem değil, bu Allah'ın bilgisindedir.. Benim örneğim, Peygamberimiz, Ehlibeyti ve sahabe-i kiramdır..Onlardan da hiç kimsenin papaz ve hahamların ellerini öptüğünü okumadım.. Benim ölçüm onlardır.. Konu hakkında da yazacaklarım bu kadar.