Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ŞİRK İÇEREN SÖZLERE ÖRNEKLER. (3 Kullanıcı)

nursihan

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun biz anlayalımki çocuklarımıza anlatalım ve herkes dikkat eder inşallah

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Ya arkadaslar Allah şirk kosanı affetmiyo diye biliyorum ..Ben bu üste gecenlerin bazilarini günlük hayyata söylediM ..Ama bundan sonra kesinlikle agzima Almam ..Ama Allah affdermi ?

nureddin79

Yasaklı Kullanıcı
Bunların şirk olduğunu anladıktan sonra bidaha söyleme. Geçmiste, cahilken söylediysen, Tövbe etmelisin ve Allahtan af dilemelisin. En doğrusunu Allah bilir...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ya arkadaslar Allah şirk kosanı affetmiyo diye biliyorum ..Ben bu üste gecenlerin bazilarini günlük hayyata söylediM ..Ama bundan sonra kesinlikle agzima Almam ..Ama Allah affdermi ?

Affedeceğinden yana her daim ümitvar olmalıyız inşallah kardeşim.
Önemli olan, bilinçlendikten sonra yapılmamasıdır.. Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile.

müslim88

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm Aliye kardeşim Allah razı olsun çok güzel bilgiler vermişsin yalnız kafama takılan bir şey var küçüklüğümüzden beri bize Allah her yerdedir sözü öğretiliyor sen ise buna böyle denmez demişsin bu bilginin kaynağı nerden geliyor Peygamberimiz (sav) hiç bunla ilgili bir açıklama yapmışmı merak ettim Allah a emanet olunuz

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamunaleyküm Aliye kardeşim Allah razı olsun çok güzel bilgiler vermişsin yalnız kafama takılan bir şey var küçüklüğümüzden beri bize Allah her yerdedir sözü öğretiliyor sen ise buna böyle denmez demişsin bu bilginin kaynağı nerden geliyor Peygamberimiz (sav) hiç bunla ilgili bir açıklama yapmışmı merak ettim Allah a emanet olunuz

Ve aleyküm Selam değerli kardeşim.
Milli Gazete'de Mehmet Talu Hoca'nın Fıkıh ve Akaid ile ilgili bir köşesi var..Zaman zaman okuyuculardan gelen sorulara da yanıt veriyor.. Böyle bir soru sorulmuştu.. Onun da yazdığı yanıt bu şekildeydi..Bir de, kendim de tanıdığım tefsir ve fıkıh hocalarına sordum, onlar da bu şekilde söylüyorlar..

Sorularla İslamiyet | Allah nerededir?

Verdiğim linkte de, benim yazdığımı destekleyen bir cevap verilmiş, değerli kardeşim..Allah c.c hakkında mekanla ilgili sorular sorulamaz..İnşallah istifadeli olur.. Rabbimize emanet olunuz. Selam ve dua ile inşallah.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Allah mekandan münezzehtir, Hâlbuki bazı ayetlerden hareketle Allah’ın göklerde olduğu iddia ediliyor. Bunu nasıl açıklarsınız?

Arap ve İbrani dillerinin temel bir özelliği olan sembolik deyimleri bilmeyen bazı kimseler, Kuran da geçen bir kısım ifadelerden yola çıkarak Allaha mekan isnat etmeye kalkışmışlardır. Söz konusu iddialarına delil olarak sundukları Kuran ayetlerine kısaca göz atalım:

"Yüceler yücesi olan Allah'ın sizi yerin dibine geçirmesinden emin mi oldunuz? O zaman bir de bakarsınız yer çalkalanıp duruyor.
Yahut O'nun size taş yağdıran bir kasırga göndermesinden emin mi oldunuz? Fakat bu tehdidimin ne demek olduğunu yakında öğrenirsiniz! (Mülk Suresi, 16 – 17)

1- Ayette geçen "men fissemai" ((Mülk Suresi, 16 – 17)) ifadesinden Müfessirler farklı anlamlar çıkarmıştır. Fahruddin-i Razi bu manaları şöyle açıklamıştır:

Razi, Allah’ın semadan rahmetinin tecellisi olan suyu göndermesi gibi, pek çok kavimleri de semadan gelen musibetlerle helak ettiğini örnek vererek Ayeti şöyle açıklar: “Allahın, gökten gelecek bir azabı ile sizi yere geçirivermeyeceğinden emin mi oldunuz?”

Yine Razi aynı ayet için yaptığı diğer bir yorumunda ise bu ifadenin “Yüceler Yücesi” manasında da kullanılabileceğine dikkat çekerek ayeti : “Yüceler Yücesi olan Allah’ın sizi yere geçirivermeyeceğinden emin mi oldunuz ?” şeklinde yorumlamıştır.

Diğer bir yorumunda ise semavat tabakalarında bulunan ve azap meleği olan Cebrail (AS) ın kastedilebileceği kanaatine göre “Allah’ın semavatda bulunan azab meleği Cebrail’in (AS) sizi yere geçirivermeyeceğinden emin mi oldunuz?” manalarına yer vermektedir. (1)

2- "Onlar istiyorlar ki; Allah ve melekler beyaz buluttan gölgeler içinde gelsin de, helaklerine dair emir tamam olsun. Hâlbuki bütün işlerin dönüşü Allah’ adır." (Bakara Suresi, 210. ayet) Bu ayetteki "Allahın gelmesi" deyimi, bütün İslâm düşünürlerince "Allah’ ın azabının gelmesi" manasını taşımaktadır.

Bu mana, Nahl Sûresinin şu iki ayetinde açıkça görülmektedir:

"Onlardan öncekiler de peygamberlerine karşı hileler kurmuşlardı. Derken, Allahın emri, onların binalarına temellerinden erişti de, tavanları tepelerine göçtü. Böylece azap, onlara hiç farkına varmadıkları bir taraftan geliverdi." (Nahl Suresi, 26)

"O kafirler, kendilerine ölüm meleklerinin gelmesinden yahut rabbinin azap emrinin erişmesinden başka bir şey mi bekliyorlar? (Nahl Suresi, 33)

Görüldüğü gibi, mekandan münezzeh olan Allaha mekan isnat etmenin, ayet ifadeleriyle bağdaşır bir tarafı yoktur.

(1) Fahruddin Er-Râzi, Tefsir-i Kebir Mefâtihu’l-Gayb, Akçağ Yayınları: 22/21-22: Bkz. İmam Kurtubi, el-Camiu li-Ahkami’l-Kur’an, Buruç Yayınları: 17/513-515.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Allahü teâlâ, zamanlı, mekânlı, cihetli değildir. Bir yerde, bir tarafta değildir. Zamanları, yerleri, yönleri O yaratmıştır. Cahiller, Onu Arş'ın üstünde veya yukarıda gökte sanır. Arşı da, yukarısını da, aşağısını da O yaratmıştır. Sonradan yaratılan bir şey, kadim [ezeli] olana yer olamaz. Allah, madde, cisim ve hâl değildir. Benzeri, ortağı, zıddı yoktur. Bildiğimiz, düşünebileceğimiz şeyler gibi değildir. Nasıl olduğu anlaşılamaz, düşünülemez. Hatıra gelen her şey yanlıştır. O kâinatın ne içinde, ne de dışındadır. İçinde, dışında olmak, var olan iki şey arasında düşünülür. Halbuki kâinat, hayal mertebesinde yaratılmıştır. Hayal mertebesindeki âlemin devamlı var görünmesi, Allah'ın kudreti ile oluyor. (MEKTUBAT-I RABBANİ 2/67)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Allah her yerde denmez
Sual: Allah mekândan münezzeh olduğuna göre, (O her yerdedir) demek caiz olur mu?
CEVAP
Her yerde demek, mekân tayin etmek olur. Bütün mekânları yani her yeri yaratan, Allahü teâlâdır. Yaratılan, yaratana mekân olamaz. Bunun için, her yerde değil, (Mekândan münezzehtir) demelidir. Seyyid Abdülhakim-i Arvasi hazretleri buyuruyor ki:

(Allah her yerde hazır ve nazırdır) denirse, bunu mecaz olarak anlamak gerekir. Yani zamansız ve mekânsız, hiçbir yerde olmayarak hazır ve nazır demektir. Böyle olmazsa, Allahü teâlâyı zamanlı ve mekânlı bilmek olur ki, bu da caiz olmaz.

dinimizislam.com

müslim88

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim demekki bundan sonra çocuklarımıza Allah her yerdedir gibi sözler öğretmeyeceğiz O nun mekansız olduğunu öğreteceğiz inş. Ellerinize sağlık Allah şirkten küfürden bizi uzak eylesin Allah a emanet olunuz

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Allah razı olsun kardeşim demekki bundan sonra çocuklarımıza Allah her yerdedir gibi sözler öğretmeyeceğiz O nun mekansız olduğunu öğreteceğiz inş. Ellerinize sağlık Allah şirkten küfürden bizi uzak eylesin Allah a emanet olunuz

Rahman c.c sizden de razı olsun inşallah kardeşim.
Teşekkür ederim, dualarınıza amin inşallah..Rahman c.c bizleri bu büyük günahtan muhafaza etsin ve bu konuda bilinçli olanlardan eylesin inşallah..Amin..
Rabbimize emanet olunuz..Selam ve dua ile.

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum.
Rabbim şirkten,büyük ve küçük günahlardan cümlemizi korusun inş.

osmanyusuf

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel Düşünülmüş Ve Iyi Çalışılmış Bir Konu..

ALLAH RAZI OLSUN... kardeşim..

keşke bu sitede var olan bazı şahsiyetler de konuyu adam gibi bir okusalarda

ne yaptıklarının farkına varsalar..

Çalışmalarınızı dikkatle takip ediyorum.. Allah muaffakiyetinizi artırır

inşallah . Selam ve Dua ile

nuru-islam

Kayıtlı Kullanıcı
S.A allah razi olsun senden kardesim cok güzel bilgiler paylastin bizimle...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Güzel Düşünülmüş Ve Iyi Çalışılmış Bir Konu..

ALLAH RAZI OLSUN... kardeşim..

keşke bu sitede var olan bazı şahsiyetler de konuyu adam gibi bir okusalarda

ne yaptıklarının farkına varsalar..

Çalışmalarınızı dikkatle takip ediyorum.. Allah muaffakiyetinizi artırır

inşallah . Selam ve Dua ile

~*~

Allah c.c sizden de razı olsun, teşekkür ederim yorumunuz için kardeşim.
Rabbimize emanet olunuz. Selam ve dua ile.

~*~

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt