Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ŞİRK İÇEREN SÖZLERE ÖRNEKLER. (2 Kullanıcı)

MahmutSoyer

Kayıtlı Kullanıcı
10- Kuranı kerimi teganni ile [şarkı okur gibi] okuyan hafıza, ne güzel okuyor demek.

Sa’d (r.a.) bu hususta Resûlullahın (a.s.m.) şöyle buyurduğunu nakletmektedir:
“Şüphesiz bu Kur’ân tesirli olarak inmiştir. Onu okuduğunuzda ağlayınız. Şayet ağlayamazsanız, ağlamaya çalışınız. Onu okurken sesinizi güzelleştirmeye de gayret ediniz. Kim Kur’ân’ı teganni ederek (güzel sesle okumaya gayret etmezse) bizden değildir.”(1)

Kaynaklar
1. İbn-i Mâce, İkame: 176.

SELAM VE DUA İLE

ADBA

Kayıtlı Kullanıcı
Aliye Alla Razi Olsun .....selam Ve Duaile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Sa’d (r.a.) bu hususta Resûlullahın (a.s.m.) şöyle buyurduğunu nakletmektedir:
“Şüphesiz bu Kur’ân tesirli olarak inmiştir. Onu okuduğunuzda ağlayınız. Şayet ağlayamazsanız, ağlamaya çalışınız. Onu okurken sesinizi güzelleştirmeye de gayret ediniz. Kim Kur’ân’ı teganni ederek (güzel sesle okumaya gayret etmezse) bizden değildir.”(1)

Kaynaklar

SELAM VE DUA İLE

Teganni, lûgatta nağme ile şarkı söylemek demektir. Kur’ân-ı Kerim’i okurken yapılan teganninin ise hem caiz olan hem de olmayan şekli vardır.

Caiz olmayan şekli, harflerin mahreçlerini ve tecvid kaidelerini bozarak yapılan bir okuyuş şeklidir. Mahreç ve tecvid kaidelerine riayet ederek sesin güzelleştirilmesi ise hadislerde caiz görülmüş, hattâ böyle sesi güzelleştirerek Kur’ân okunması tavsiye buyurulmuştur.Sa’d (r.a.) bu hususta Resûlullahın (a.s.m.) şöyle buyurduğunu nakletmektedir:

Selamün Aleyküm kardeşim.. ''Teganni'' kelimesi, Arapça'da ''sesi güzelleştirmek'' ve edebiyat terimi olarak ikinci anlamında da ''şarkı'' manasına gelmektedir.. Ve Kur'an'ın da şarkı söyler gibi okunması, herşeyden önce Allah c.c'nin kelamına ve Kur'an'ın vermek istediği mesaja binaen ters düşer..Tecvit kurallarını ve doğallığını yitirmeden sadece sesi güzelleştirmeye çabalayarak okumamız gerekir.. Bu bir sünnettir ve İlahi kelama saygı ve hürmet gayesiyledir. Selam ve dua ile.

cahit27

Kayıtlı Kullanıcı
Dinsizlere şerefli kâfir demek; çalgı aleti ile ilâhi söylemek; O, cimrilerin Allahı demek; Allah, her yerdedir demek.

Kardeş kusura bakmayın burada ifade edilen Allah her yerdedir demek de mi sakıncalı açıklar mısınız.Çünkü biz Allah nerede dendiğinde Allah her yerde deriz.Yanlışsa düzeltelim lütfen.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Dinsizlere şerefli kâfir demek; çalgı aleti ile ilâhi söylemek; O, cimrilerin Allahı demek; Allah, her yerdedir demek.

Kardeş kusura bakmayın burada ifade edilen Allah her yerdedir demek de mi sakıncalı açıklar mısınız.Çünkü biz Allah nerede dendiğinde Allah her yerde deriz.Yanlışsa düzeltelim lütfen.

Selamün Aleyküm kardeşim..Bu konuyu ben de daha önce Diyanet'te görev yapmış bir hocamıza sordum.. ''Allah c.c nerededir?'' sorusuna yanıt olarak, her zaman şunu söylemeliyiz demişti : ''Allah c.c mekandan münezzehtir. Mekana muhtaç değildir.Mekanı, O yaratmıştır.'' deyiniz.' demişti.. ''Her yerdedir.'' derken dahi yine O'na bir mekan isnat etmiş oluyoruz..''Mekandan münezzehtir.'' dememiz, O'nun şanına ve uluhiyetine söylenebilecek daha doğru bir ifade.Bu konumun yazısı Mehmet Paksu'ya ait. Sorularla İslamiyet bölümünde de kendisinin eserlerinden faydalanılarak birçok soruya cevap verilmiş..Kaynaktan yana şüpheleriniz var ise, kendiniz de oradan araştırabilirsiniz inşallah... Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile.

gulguzeli384

Kayıtlı Kullanıcı
aslında biliçsizce söylüyoruz bunları allah affetsin

bedriye23

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımın için allah razı olsun, bazen bu sözlerin kullanıldığına şahit oluyorum. inşallah bundan sonra uyaracağım.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
paylaşımın için allah razı olsun, bazen bu sözlerin kullanıldığına şahit oluyorum. inşallah bundan sonra uyaracağım.

Allah c.c sizden de razı olsun..Teşekkür ederim ilginiz için. Rabbimiz c.c sizi bu hayra vesile eylesin inşallah..Bilinçlenmek ve bilinçlendirmek duası ile..Selametle kalın..B)

ali092

Kayıtlı Kullanıcı
ya bunlar cok tehlikeli sözler ALLAH bu sozleri bize soylettirmesin

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Teganni, lûgatta nağme ile şarkı söylemek demektir. Kur’ân-ı Kerim’i okurken yapılan teganninin ise hem caiz olan hem de olmayan şekli vardır.

Caiz olmayan şekli, harflerin mahreçlerini ve tecvid kaidelerini bozarak yapılan bir okuyuş şeklidir. Mahreç ve tecvid kaidelerine riayet ederek sesin güzelleştirilmesi ise hadislerde caiz görülmüş, hattâ böyle sesi güzelleştirerek Kur’ân okunması tavsiye buyurulmuştur.Sa’d (r.a.) bu hususta Resûlullahın (a.s.m.) şöyle buyurduğunu nakletmektedir:

Selamün Aleyküm kardeşim.. ''Teganni'' kelimesi, Arapça'da ''sesi güzelleştirmek'' ve edebiyat terimi olarak ikinci anlamında da ''şarkı'' manasına gelmektedir.. Ve Kur'an'ın da şarkı söyler gibi okunması, herşeyden önce Allah c.c'nin kelamına ve Kur'an'ın vermek istediği mesaja binaen ters düşer..Tecvit kurallarını ve doğallığını yitirmeden sadece sesi güzelleştirmeye çabalayarak okumamız gerekir.. Bu bir sünnettir ve İlahi kelama saygı ve hürmet gayesiyledir. Selam ve dua ile.
-_________selamünaleyküm güzel kardeşim ....
ben vaktiniz varsa bir konuda fikrinizi almak istiyorum... In MÜSLİM kardeşimin bir formu vardı yasin okuyan çocuk onu dinlemenizi ve bu konuda fikrinizi merak ediyorum rica etsem boş bir zamanınıda bakarsanız çünkü gönül rahatlıgıyla dinleyemiyorum şarkı söyler gibi okudugunu düşünüyorum... ama bu konuda bir fikrim yok mümkünmüdür kardeşim
rabbime emanetsiniz hayırla kalın___________-

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
-_________selamünaleyküm güzel kardeşim ....
ben vaktiniz varsa bir konuda fikrinizi almak istiyorum... In MÜSLİM kardeşimin bir formu vardı yasin okuyan çocuk onu dinlemenizi ve bu konuda fikrinizi merak ediyorum rica etsem boş bir zamanınıda bakarsanız çünkü gönül rahatlıgıyla dinleyemiyorum şarkı söyler gibi okudugunu düşünüyorum... ama bu konuda bir fikrim yok mümkünmüdür kardeşim
rabbime emanetsiniz hayırla kalın___________-

Ve aleyküm selam güzel kardeşim. Şu an müsaitim, bakabilirim..Bana konunun linkini verebilir misiniz, rica etsem? Dinlemek isterim inşallah..Siz de Rahman ve Rahim olan Dost'a emanetsiniz güzel kardeşim..Selam ve baki dua ile inşallah.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
güzel kardeşim baktım you tube de erişimde bir sorun var engellenmiş ...bir kaç güne inşallah erişim kolaylaşır.. ozaman bakalım yada siz bulabilirmisiniz başka yerden bilemiyorum....kız çocuguydu çok güzel okuyor insanı mest ediyor ama şüphelerim var ...ben IN müslim kardeşimin formunu ön panele çıkarayım inşallah izleme imkanımız olur
teşekkür ederim kardeşim hakkınızı helal edin.selamün aleyküm

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
güzel kardeşim baktım you tube de erişimde bir sorun var engellenmiş ...bir kaç güne inşallah erişim kolaylaşır.. ozaman bakalım yada siz bulabilirmisiniz başka yerden bilemiyorum....kız çocuguydu çok güzel okuyor insanı mest ediyor ama şüphelerim var ...ben IN müslim kardeşimin formunu ön panele çıkarayım inşallah izleme imkanımız olur
teşekkür ederim kardeşim hakkınızı helal edin.selamün aleyküm

Selamün Aleyküm güzel kardeşim. Evet haklısınız, Youtube'a şimdi baktım, videolar hata mesajı veriyorlar:(... Okuyan kişinin ismini biliyorsanız, ben yine de bir şekilde dinlemeye çalışırım güzel kardeşim.. Biz de Hatim CD'leri var, çocuklar da seslendiriyorlar aynı zamanda..Şayet o isim, CD'lerimizde var ise dinleyebilirim.. Est. güzel kardeşim, hakkımız yoktur, var ise de helal hoş olsun daimen.. Ben teşekkür ederim..Rabbimize emanet olun..Selam ve baki dua ile inşallah..B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt