aska mecnun yazdı:
derya_derya yazdı:
ABİM BENİM BUGÜNKÜ RÜYAM BİRAZ KARIŞIKTI.FIRTINA KOPUYORMUŞ AMA NASIL BİR FIRTINA.ÇOK KÖTÜ.DENİZ KIYISINDADA BÖYLE KOCAMAN BİNA VARMIŞ ZENGİNLERE AİTMİŞ.BÖYLE MODERN DENEBİLECEK BİYER.ORAYA FIRTINA ÇOK ZARAR VERECEK DİYE KAPILARI SIKI SIKYA KİLİTLEMİŞLER.BİZ ORDAN ÇIKMAYA ÇALIŞIRKEN OĞLUM ENESİ KAYBEDİYORUM.EŞİM DİYOKİ ENESİ BIRAK ÖLÜCEZ BURDA DİYO.OLMAZ DİYORUM FIRTINANIN EN YOĞUN OLDUĞU YERDEYMİŞ ENES DE YIRTIYORUM O SIKI SIKI KAPANMIŞ OLAN YERİ BAKIYORUM ENES İÇERDE.BENİ GÖRÜNCE KUCAĞIMA ATLIYOR.ONU ALIYORUM ÇIKIYORUZ.ORDA FIRTINA KOPUYOR YİNE AMA BİZİM EVDE HİÇ FIRTINA YOK.BİZE DE ELTİMLER GELMİŞ.HOŞGELDİNİZ FALAN DİYORUM AMA ELTİM İKİDE BİR CANIMI SIKIYORDU BENDE SABREDİYORDUM.ŞİMDİ SEN VAY BE BU KADAR RÜYAYI BİR GÜNDE Mİ GÖRDÜN DİYCEKSİN EVET GARİP AMA GERÇEK...ETKİLENDİM ÇOK.B)
Hayırdır inşAllah; (Bu hadislere kulak ver)
Allah Resulü Buyurdu;
"Biriniz sevdiği rüya gördüğünde bilsin ki Allah'tandır, dolayısıyla bu rüya için Allah'a hamdetsin ve bunu anlatsın. Ama bunun dışındaki sevmediği rüya görürse, bu şeytandandır bu nedenle rüyanın şerrinden Allah'a sığınsın ve hiç kimseye anlatmasın ki böylece ona rüyanın zararı dokunmaz. (Ebu Said el - Hudsi (r.a) dan rivayet edilmiştir.)(Buhari)
Allah Resulü buyurdu;
"Rüyalar üç kısımdır: Ademoğlunu üzmek için şeytandan gelen korkutmalar, bir kimsenin uyanık iken uğraştığı bir şeyi rüyada görmesi, Peygamberliğin kırk altı bölümünden olan rüya." Avf b. Malik (r.a)'dan rivayet edilmiştir. Buhari)
Allah Resulü buyurdu;
"Abdestli yatanın ruhu Arşa yükselir ve gördüğü rüyalar doğru olur. Abdestsiz yatanın ruhu yükselmez, gördüğü rüyalar, karışık olur, doğru çıkmaz." İ.Gazali
Fırtına rüyaları kötüye yorulmaz. Bunlar pek çok şeyin değişeceğini haber verirler. Bu değişiklikler kaçınılmazdır. Ortalığı altüst eden bir fırtına hayatın tamamen değişeceğini açıklar. Rüyada fırtına büyük değişiklik olarak yorumlanır. Böyle bir fırtınada kaldığını gören kimse, kendisine yepyeni bir yol çizecektir. Fırtınadan evi uçan biri taşınır. Fırtınada her şeyin yerle bir olduğunu gören biri adeta yeniden doğar.