Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

MÜMİNDE STRES OLMAZ (4 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
gerçekten insana bundan sonra daha sabırlı olacağım dedirtiyor paylaştığınız için teşekkürler allahın selamı üzerinize olsun.

Ve aleyküm selam kardeşim. Ben teşekkür ederim. Rabbimiz c.c sizden de razı olsun inşallah. Allah'a emanet olun.Selam ve dua ile..

saygül

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı geceler! ama ben peygamberler gibi olmadımıza inanıyorum o yüzdende stresiz olamayız onlarla bir olmamız zorki peygamberler farklı şeyler verilmiş ama!!

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
hayırlı geceler! ama ben peygamberler gibi olmadımıza inanıyorum o yüzdende stresiz olamayız onlarla bir olmamız zorki peygamberler farklı şeyler verilmiş ama!!

Selamün Aleyküm. Size de hayırlı geceler olsun inşallah. Peygamberler gibi olmadığımız bir gerçek.. Ama bu strese yenik düşeceğimiz manasına gelmemeli. %100 onlar gibi ol(a)masak da, sabırlarından, tevekküllerinden, teslimiyetlerinden ve mücadelelerinden ibretler alabilir, o seçkin kulların dahi dünyada rahat görmediklerini düşünürek, halimiz konusunda ümitvar ve sabırlı olabiliriz..Bunun için de Kur'an kıssalarından, peygamberlerin siyerlerinden ibretler almalı, onların gösterdiği teslimiyeti elden geldiğince biz de göstermeye çalışmalıyız. Bunun için de illa ki peygamber olmamız gerekmiyor:)... İmtihan gerçeğinin şuuruna varan herkes, imanından aldığı güçle birçok zorluğu göğüsleyebilir. Elbette ki onların sabır ve dayanıklılık gibi, feraset gibi üstün özellikleri, sıfatları var.. Bu yönleriyle de imtihan konusunda bizlerden çok çok üstündürler, imtihan karşısında ne yapacaklarını, nasıl davranacaklarını bilmek açısından da öyle.. Ama burada da aslolan, onlar gibi olmadan (zaten bu mümkün değil, bizler peygamber değiliz) bir şeyleri başarabilmek değil midir?

Allah c.c tüm imtihanlarımızdan başarıyla çıkmamızı nasip eylesin inşallah..Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
yazıyı okudum daha oncede okumuştum.yanıt yazıp yazmadığıma bakmadım.
stres gunumuzun hastalığı..ıstemeyerek strese gırıyoruz ne yazık kı....olumsuzluklar kovalar bazen bızı ve bunalıyoruz....dedığın cok doğru aslında bu dunyanın gecıcı olduğunu duşunup strese gırmemelıyız ama bunu başarmak zor olsa gerek boyle duşunduğumuzde cok daha mutlu oluruz

yazını okuduğumda cok mutlu olduğum gıbı.....
allah razı olsun
allah her turlu zorluğu kolaylıkla aşmak nasıp etsın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun müsade edersem bir kopyasınıda ben alacam hakkını helal et cok güzel yazmışsın allah razı olsun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
allah razı olsun müsade edersem bir kopyasınıda ben alacam hakkını helal et cok güzel yazmışsın allah razı olsun

Est. kardeşim, helal hoş olsun var ise de..Kopyalayabilirsiniz tabi. Sevinirim. Ne kadar çok kişiye vesile olursanız o kadar güzel.. İnsanları, ilahi kelama çağırmak, o kutsal kitaptan ders çıkarmalarına vesile olabilmek çok güzel olur. En çok ihtiyaç duyduğumuz şey de, ilahi kelamı, satır aralarını okuyarak anlayıp hayata geçirmek değil midir?

Allah c.c sizden de razı olsun..Selam ve baki dua ile inşallah.

yalniz_yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ablam allah cc. razı olsun okurken kendi halime bin kez şükür dedim...niceleri daha vardır sadece peygamberler değil evliyalar felan ben bunu stres yönünden değilde sıkıntıya düşünce benden beteri vardır diye düşünürdüm ben müminde stres olmaz demedim de içimden sıkıntıya düştüğüm zaman bu söylediğin kıssalar aklıma gelince moralim düzelir bişey kalmaz gibisinden...yazına gelince harikaydı belkide gizli kalmış düşüncelerimin yazılı haliydi ama yazının hakkını vermek lazım bazı gerçekler gözümüze sokulmadan anlamıyoz ne güzel cümlelerdi okurken ibret almamak mümkün değil emeğine sağlık ablam rabbim ellerine dert vermesin allah cc. razı olsun sen hep bizimle böyle güzel şeyleri paylaş olur mu dediğim gibi sözüm meclisten dışarı mesela ben bazı şeyler gözüme sokulmadan anlamıyom demek ki rahmana emanet ol selametle...aciz kardeşin...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam Gülnisa Hocam..Allah c.c sizden ve hizmetlerinizden de her daim razı olsun, sevabınızı ziyadesiyle yazsın inşallah.. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Gülnisa Hocam, her ne kadar stres hakkında ''çağın hastalığı'', ''çözümlenmesi mümkün değil'' gibi demeçler verilse de, imani hakikatleri aklıyla anlayıp, kalbiyle de bunu yaşayan insanların, böyle hastalıklarla tanışması Allah'ın izniyle mümkün olmaz. İç alemi boşluk ve bir arayışın içinde olan kimseler, sık sık dibe vuracak, hatta zaman zaman intiharın eşiğine gelecek veya intihar edeceklerdir.. Bu, maneviyatın doyurulmamasından, ona ilacının verilmemesinden kaynaklanır.. Çünkü ruhun gıdası, somut şeyler değildir..İnsan da çoğu kez ruhunu doyurduğunu sanmaktadır.. Bu doygunluğa ulaşmak, her yönüyle şifa olan Yüce Kitabımızın iyi okunup anlaşılmasıyla mümkündür. Hem iç alemimizi tatmin etmek, hem de iki cihan saadetine ulaşmamıza Allah'ın izniyle vesile olacak, selamet anahtarı olan kitabımızı, her daim okumalı ve ona gereken önemi göstermeli, vermek istediği mesajları idrak etmeliyiz. Kur'an'ın muhatabı insan..İnsan olarak da türlü zorluklarla imtihan edildiğimiz gerçeğini, kötü şeyleri sadece bizim yaşamadığımızı, imtihanı nasıl aşacağımızı v.s yine ilahi kelamda bulabileceğiz inşallah..Allah c.c'nin sunduğu yoldan daha güzel bir yol olamaz;)... Dualarınıza kalbi aminler inşallah Gülnisa Hocam. Rahman ve Rahim olan Dost'a emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..:H

hayırlı geceler kardeşım
cok guzel yazmışsın her zaman kı gıbı
bende zamanında sorunlar karşısında bunalıma duştum
sonradan dedım kı demek kı allahım boyle ıstemış
yapı ıtıbarıyle hemen pes eden bır ınsan değılım sonuna kadar emek verırım her konudA
bızler en başta allahın adaletıne ınanmalıyız
şuphe duymamalıyız
allah doğru yoldan ayırmasın
allah herşeyın hayırlısını versın
allah en kısa zamanda goruşmek nasıp etsın:B
allah gonlunuze gore versın
allaha emanet olun
selam ve dua ıle kalın...

muharrir

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.birfikircilesi.blogcu.com
Müminin stresi olmaz belki derdi olur...

Anlatamama derdi... İnsanların ağlanacak hallerine gülmelerinin çile yükünü omuzlarında hisseder...Annesinin ağaran saçlarını gördüğünde gözleri dolar... Ahiret...Ahiret...

Onu tanıyan ve itaat eden zindanda dahi olsa bahtiyardır. Onu unutan saraylarda da olsa zindandadır, bedbahttır...

En stresli an dört duvar arasıyken Onu tanımak ve itaat etmek zindanda dahi bir bahtiyarlığı netice vermekte... Belki bir Yusuf gibi...Mısıra sultanlık mıdır sabr...

Bir söz daha var ki; "Kadere iman eden tüm kederlerden emin olur"

stres kederi doğurur... Kadere iman kederi öldürür...

Kişisel gelişim kitaplarımız "kainatla bir bütün halinde yaşamak, kainatla uyum içinde olmak diyorlar"...

Kainatla bir bütün olmak ise ancak Onu tanımakla mümkün... Onu tanımak da eksik kalmakta ve Onu tanımak ve itaat etmekle mümkün...

Yoksa esbablar altında ezileceğiz...Ruhumuzda sıkıntılar tezahür edecektir maalesef...

Günler, aylar geçtikçe keşke sıkıntı etmeseydim, kafama takmasaydım, üzülmeseydim dediğiniz sıkıntılarınız ne kadar çok değil mi...

Neçare insanız ve bizim de stresimiz ve sıkıntımız olabilir... Ancak mümkün olduğunca bu sıkıntılarımız cam parçası hükmünde olan geçici ve mâlayani olan dertler için değil, ebede bakan, elmas kıymetindeki dertlerimiz için olsun... O elem dahi tevekkülane lezzet verir...

Ve asıl stres yapmamız gereken hal ne çare şudur ki ahir ömrümüzde bir gün geliverir de.zaman-ı mazide "Eyvah aldandık ! Şu hayat-ı dünyeviyeyi sabit zannettik" cümlelerini yaşamış olmanın hüznünü yaşamaktır...Rabbül alemin böyle bir hüzün yaşatmasın bizlere ve istikametten ayırmasın...

ve son olarak streste yaşayan mumin kardeşlerimize acizane en kıymetli ve atom bombası kuvvetindeki tavsiyemiz:

lezzet-i hizmet-i imaniye her kederi unutturur....

İman hizmetinde bulunmayanların bu hizmete dahil olması, iman hizmetinde bulunanların istikametlerini kaybetmeleri ve daha da gayrete gelmeleri için birbirlerine hususi dualar etmeleri temennisiyle...

selam ve dua ile.

muharrir.***

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum ablam allah cc. razı olsun okurken kendi halime bin kez şükür dedim...niceleri daha vardır sadece peygamberler değil evliyalar felan ben bunu stres yönünden değilde sıkıntıya düşünce benden beteri vardır diye düşünürdüm ben müminde stres olmaz demedim de içimden sıkıntıya düştüğüm zaman bu söylediğin kıssalar aklıma gelince moralim düzelir bişey kalmaz gibisinden...yazına gelince harikaydı belkide gizli kalmış düşüncelerimin yazılı haliydi ama yazının hakkını vermek lazım bazı gerçekler gözümüze sokulmadan anlamıyoz ne güzel cümlelerdi okurken ibret almamak mümkün değil emeğine sağlık ablam rabbim ellerine dert vermesin allah cc. razı olsun sen hep bizimle böyle güzel şeyleri paylaş olur mu dediğim gibi sözüm meclisten dışarı mesela ben bazı şeyler gözüme sokulmadan anlamıyom demek ki rahmana emanet ol selametle...aciz kardeşin...

Ve aleyküm selam güzel kardeşim. Rabbimiz c.c sizden de razı olsun her daim inşallah..Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim..Düşüncelerinizi paylaştığınız için de;)... Muhakkak ki birçok şeyi gözümüzde zor gösteren şey, nefisten olsa gerek.. İnsan Suresinde de Rabbimiz c.c bizleri ne güzel de tasvir ediyor bizlere..''Nefisleriniz, zorluğu, meşakkati ve acıları sevmez, insan hep hazırı sever, emek harcamadan, sabretmeden, yorulmadan istedikleri olsun ister.'' diyor.. Hılkatimiz gereğince, nefsin bu aldatmacası imtihan vesilesiyle de her daim karşımıza çıkacaktır güzel kardeşim..Önemli olan, onu, bize indirilen yüce kitabımızdaki telkin ve emirlerle, tavsiyelerle aşmaya çalışmaktır. Rabbimiz c.c her daim bizlerin akledip düşünmesini istiyor.. Bu kıssaların Kur'an'da sayfalarca anlatılmasında mutlaka büyük hikmetler vardır... Bizler, inşallah bu hikmetlerden gereğince ders çıkaranlardan oluruz güzel kardeşim..Rabbimiz c.c sıkıntılarınızı gidersin, dünya ve ahirette inşirahını sunsun kalbinize inşallah..Selam ve baki dua ile, En Êmin'e emanetimsiniz. Kutlu Doğum Haftanız mübarek olsun..Dualarımdasınız..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Müminin stresi olmaz belki derdi olur...

Anlatamama derdi... İnsanların ağlanacak hallerine gülmelerinin çile yükünü omuzlarında hisseder...Annesinin ağaran saçlarını gördüğünde gözleri dolar... Ahiret...Ahiret...

Onu tanıyan ve itaat eden zindanda dahi olsa bahtiyardır. Onu unutan saraylarda da olsa zindandadır, bedbahttır...

En stresli an dört duvar arasıyken Onu tanımak ve itaat etmek zindanda dahi bir bahtiyarlığı netice vermekte... Belki bir Yusuf gibi...Mısıra sultanlık mıdır sabr...

Bir söz daha var ki; "Kadere iman eden tüm kederlerden emin olur"

stres kederi doğurur... Kadere iman kederi öldürür...

Kişisel gelişim kitaplarımız "kainatla bir bütün halinde yaşamak, kainatla uyum içinde olmak diyorlar"...

Kainatla bir bütün olmak ise ancak Onu tanımakla mümkün... Onu tanımak da eksik kalmakta ve Onu tanımak ve itaat etmekle mümkün...

Yoksa esbablar altında ezileceğiz...Ruhumuzda sıkıntılar tezahür edecektir maalesef...

Günler, aylar geçtikçe keşke sıkıntı etmeseydim, kafama takmasaydım, üzülmeseydim dediğiniz sıkıntılarınız ne kadar çok değil mi...

Neçare insanız ve bizim de stresimiz ve sıkıntımız olabilir... Ancak mümkün olduğunca bu sıkıntılarımız cam parçası hükmünde olan geçici ve mâlayani olan dertler için değil, ebede bakan, elmas kıymetindeki dertlerimiz için olsun... O elem dahi tevekkülane lezzet verir...

Ve asıl stres yapmamız gereken hal ne çare şudur ki ahir ömrümüzde bir gün geliverir de.zaman-ı mazide "Eyvah aldandık ! Şu hayat-ı dünyeviyeyi sabit zannettik" cümlelerini yaşamış olmanın hüznünü yaşamaktır...Rabbül alemin böyle bir hüzün yaşatmasın bizlere ve istikametten ayırmasın...

ve son olarak streste yaşayan mumin kardeşlerimize acizane en kıymetli ve atom bombası kuvvetindeki tavsiyemiz:

lezzet-i hizmet-i imaniye her kederi unutturur....

İman hizmetinde bulunmayanların bu hizmete dahil olması, iman hizmetinde bulunanların istikametlerini kaybetmeleri ve daha da gayrete gelmeleri için birbirlerine hususi dualar etmeleri temennisiyle...

selam ve dua ile.

muharrir.***

Allah c.c razı olsun kardeşim. Önemli tespitlerle dolu bir yazıyı paylaşmışsınız. Rahman c.c tesirli kılsın inşallah..Kutlu Doğum Haftanız mübarek olsun.. Selam ve dua ile.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
(MÜMİNDE STRES OLMAZ ) Haklısınız kardeşim,
Allah razı olsun kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
(MÜMİNDE STRES OLMAZ ) Haklısınız kardeşim,
Allah razı olsun kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın.

~*~

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü kıymetli kardeşim. Allah c.c sizden de razı olsun inşallah.Yorumunuz için teşekkür ederim..Rabbimize emanet olunuz kardeşim..Hayırlı ve bereketli günler..Selam ve Dua ile inşallah.

~*~

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt