Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

MÜMİNDE STRES OLMAZ (3 Kullanıcı)

RiSaLei-NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.powereglence.com
tezhip-line-1.gif

''Müminde Stres Olmaz'' diyordu bir Psikiyatr.Cümle, çok iddialı bulunmuştu.

Kur'an Kıssalarına eğildikçe, insanın yaşayabileceği bütün sıkıntıları Nebi ve Rasüllerin yaşadığını gördü. Onlar bütün belalara rağmen ilahi huzuru yakalamışlardı.

Kur'an'a bir de bu gözle bakmalıydı. Kıssalara göz gezdirdi, çekilen eziyetlere işaretler koydu:

-Yusuf (a.s.), kardeşlerinin hasedi sonucu kuyuya atılmış, esir pazarlarında satılmış, iftiraya uğramış, hapislerde yıllamış, babasına, kardeşine hasret kalmış ama yılmamıştı.

Ümidin, tevekkülün ödülü olarak Mısır'a sultan oldu.''Derdim çok'' diyen hangi insan, Yusuf (a.s.) kadar bela çekmiş olabilirdi?. .

-

Tarih okur gibi değil, kendinizi Rasül-Nebilerin yerine koyarak, sahnede başrol oynadığınızı düşünerek, olayın içine girerek okuyun.

Göreceksiniz ne stres kalacak, ne de sıkıntı!..

Sabrın, tevekkülün, teslimiyetin eminliği ile huzur müjdesi alacaksınız.

Niye mi bu kadar iddialıyım?

Ben değil, böyle olacağını Allah söylüyor:

Sabredenleri müjdele!...O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman:

''Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz.'' derler.

İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır.

Ve doğru yolu bulanlar da onlardır.:evet

(Bakara-155 / 157)

tezhip-line-1.gif
Arada sabrı önermek lazım Teşekkürler Emeğinize sağlık Allah razı olsun Hatırlattığın için

Selam ve Dua ile...vesselam

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun Aleykum Arkadasim Cok Guzel Bir Paylasimdi Eline Koluna Emeğine Sağlik.
Allah cc Her Zaman Kullarina Sabredeceği Taşiyabileceği Kadar Yük Verir Inşallah.

ve aleyküm selam kardeşim, sağolun. Allah razı olsun. haklısınız. taşıyamayacağımızdan fazlasınını yüklenmediğini düşünürsek her zaman, bu dünyanın yüklerini daha rahat kaldırabiliriz inşallah.. Bayramınız mübarek olsun kardeşim. selam ve dua ile..B)B)

gul tanem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
her insan gibi bende kendimi çok dertli hissediyordum ama düşününce gerçekten peygamberlerin çektikleri yanında hiç kalır birde onların derdi allahın dinini yaymaktı bizim dertlerimizin çoğu dünyalık şeyler allah hepimize
peygamberlerin dertlerityle dertlenmeyi nasip etsin
allah razı olsun kardeşim

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm
her insan gibi bende kendimi çok dertli hissediyordum ama düşününce gerçekten peygamberlerin çektikleri yanında hiç kalır birde onların derdi allahın dinini yaymaktı bizim dertlerimizin çoğu dünyalık şeyler allah hepimize
peygamberlerin dertlerityle dertlenmeyi nasip etsin
allah razı olsun kardeşim

ve aleyküm selam kardeşim. haklısınız.. bize de zaten bunları hatırlatmalı bu yazı..Allah sizden de razı olsun. selam ve dua ile.B)

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
illede sabır sabır nekadar zor nekadar kolay sabır A E O

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Sabredenleri müjdele!...O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman:

''Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz.'' derler.

İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır.

Ve doğru yolu bulanlar da onlardır.

(Bakara-155 / 157)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı sabahlar gül kardeşim:H
ellerine yüreğine saglık rabbim senden de razı olsun çok güzel bir paylaşım
rabbimize emanetsin inşallah canım kardeşim...B)B)B)

rkycskn

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Çok güzel bir paylaşım Allah razı olsun...
Gerçektende bizim dert dediğimiz şeyler Allah dostlarının çektiklerinin yanında bir hiç...
Allah(C.C) kimseye çekemeyeceği yükü yüklemez... İnşallah bizlerde sabreden ve selamete eren kullardan oluruz... Benim çok sevdiğim ve sık sık kullandığım bir söz "GÖRELİM MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER." Ondan gelen herşeyde bir hayır vardır yeterki onu görebilelim...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
SA ALİYECİM.ALLAH RAZI OLSUN.YİNE ÇOK ÖNEMLİ BİR PAYLAŞIM.EVET ÇOK HAKLISIN,MÜMİNDE STRES OLMAZ.BEN BUNU 3 YIL ÖNCE FARKETTİM.ANTİ DEPRESYON İLAÇLAR ALDIĞIM ZAMANLAR,MANEVİYATIMA YÖNELİNCE SIKINTIMIN AZALDIĞINI GÖRDÜM.İLAÇLARI HEMEN ÇÖPE ATTIM.ANLADIMKİ DEPRESYON HASTALARININ ÇOĞALMASI ,TAMAMEN MANEVİYAT EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR.SELAMETLE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt