Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

MÜMİNDE STRES OLMAZ (2 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Aliye abla,bu yazı için annem de sana teşekkürlerini iletti...:)

Canim kardesim. Okudugunuz ve de annenin okumasina vesile oldugun icin ben tesekkür ederim sizlere:) Annecigine Selamlarimizi söyle insallah güzel kardesim..Allah c.c razi olsun ondan ki, senin gibi duyarli bir evlat yetistirmis..Rabbimiz c.c seni ailene bagislasin insallah..B)
Rabbimize emanet olasin minik kardesim..Selam ve Dua ile..

aysun adak

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm aliye kardeş yine beni çok etkiledin daha önce olduğu gibi
çok güzel konulara değiniyosun zevkle okuyorum yazdıklarını ben de şu günlerde bir imtihandan geçiyorum sabrediyorum inş sabrımın sonu hayır olur yaradana sığınıyorum eline sağlık yazan ellerin dert görmesin cennet kapısı açsın inş
aeo

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleyküm aliye kardeş yine beni çok etkiledin daha önce olduğu gibi
çok güzel konulara değiniyosun zevkle okuyorum yazdıklarını ben de şu günlerde bir imtihandan geçiyorum sabrediyorum inş sabrımın sonu hayır olur yaradana sığınıyorum eline sağlık yazan ellerin dert görmesin cennet kapısı açsın inş
aeo

Ve aleyküm Selam degerli Aysun ablamB) Güzel düsünceleriniz mutlu etti ablam..Tesekkür ederim, yüreginize saglik olsun sizin de insallah..Allah c.c razi olsun..Degerli ablam..Rahman c.c imtihaninizi hayirlisi ile en güzel sekilde asabilenlerden eylesin sizi, sabrinizi, metanetinizi ve tevekkülünüzü arttirsin insallah..Imtihanlar bizler icin bir vesiledir de ayni zamanda..Mümkün mertebe o cerceveden bakarsak musibetlere, onlari kazanca da cevirebiliriz biiznillah..Dua edelim ki bizlere kefaret olsun ve derecelerimizin yükselmesine vesile olsunlar insallahü Teala..Allah c.c hakkinizda en hayirlisini versin size insallah.Sabrinizin mükafatini en güzel sekilde almaniz duasi ile..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve baki Dua ile insallah..Hayirli ve bereketli aksamlar..

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ve rahmetullah canım kardeşim, Aliyecim,
Rabbim razı olsun ebeden. çok manidar bir paylaşımdı. hele bugunlerde adeta moda haline gelmiş( yoksa getirilmiş mi...) stres-depresyon hallerinden dem vuruluyorken...

örneklerle dolu Kur'an, bizler gibi insan olan ve görevi kendileri gibi "insan"ları gerçek mutluluğa davet olan peygamberlerin örneklikleriyle elbette sırf bir hikaye anlatmış olmuyor... hayatı Yaratan'ın, kaldıracağımızdan fazlasını yüklemeyen, bize en yakın olan Rabbimizin hayatta karşımıza çıkabileceklere karşı nasıl davranacağımızı öğrenmemiz mümkün biiznillah. rehberi Kur'an, modeli Gül efendimiz olunca insanın ne gam... rüzgar esse şimşek çaksa kuyuya atılsa çevresinden dışlansa itilse hüznünü takınır ve sığınır alemlerin Rabbi'ne... Hakikatin kendisine... hep var olan'a...
güzel yüreğinize sağlık, hayırlı paylaşımlarınız yüreklere ulaşsın duasıyla kardeşim benim...
selam ve dua ile...B)Allah'a emanet olun

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
gerçektende muhteşem bir yazı.yazarı tebrik ederim.ama bizler bunu yapacak incelige vede teslimiyete sahipmiyiz çok merak ediyorum....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum ve rahmetullah canım kardeşim, Aliyecim,
Rabbim razı olsun ebeden. çok manidar bir paylaşımdı. hele bugunlerde adeta moda haline gelmiş( yoksa getirilmiş mi...) stres-depresyon hallerinden dem vuruluyorken...

örneklerle dolu Kur'an, bizler gibi insan olan ve görevi kendileri gibi "insan"ları gerçek mutluluğa davet olan peygamberlerin örneklikleriyle elbette sırf bir hikaye anlatmış olmuyor... hayatı Yaratan'ın, kaldıracağımızdan fazlasını yüklemeyen, bize en yakın olan Rabbimizin hayatta karşımıza çıkabileceklere karşı nasıl davranacağımızı öğrenmemiz mümkün biiznillah. rehberi Kur'an, modeli Gül efendimiz olunca insanın ne gam... rüzgar esse şimşek çaksa kuyuya atılsa çevresinden dışlansa itilse hüznünü takınır ve sığınır alemlerin Rabbi'ne... Hakikatin kendisine... hep var olan'a...
güzel yüreğinize sağlık, hayırlı paylaşımlarınız yüreklere ulaşsın duasıyla kardeşim benim...
selam ve dua ile...B)Allah'a emanet olun

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü can Esmacım..
Rahman c.c razı olsun inşallah..Yorumunuz çok güzeldi yine..Güzel yüreğinize, ellerinize sağlık olsun güzel kardeşim.. Batılılar dahi iman etmedikleri bir kitap olan Kur'an-ı Kerim'in anti-stres kaynağı bir kitap olduğunu keşfedebilmişler..Bizlerin ise bu yüce Kitap'tan hakkıyla istifadelenememesi, ya da yaygın bir tabirle, onu gereğince ''OKUYAMAMASI'', aç yaşayan bir servet sahibinin misalinden farksız.. İnşallah o ibretlik kıssalardan en güzel şekilde ders çıkaranlardan oluruz can kardeşim..Değerli yorumunuz için çok teşekkür ediyorum..B)
En Emin'e emanetimsiniz inşallah..Muhabbetle ve baki Dualar ile..

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
Sabrın, tevekkülün, teslimiyetin eminliği ile huzur müjdesi alacaksınız.

Niye mi bu kadar iddialıyım?

Ben değil, böyle olacağını Allah söylüyor:

Sabredenleri müjdele!...O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman:

''Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz.'' derler.

İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır.

Ve doğru yolu bulanlar da onlardır.:evet

(Bakara-155 / 157)

Selamün Aleyküm.güzel bir paylaşım.bizler nebilerin çektiği sıkıntıların 100 de birini çekmiyoruz.ama şikayet diz boyu.o nebiler biliyor ki Allah çektikleri sıkıntıların mükafatını mutlaka verecek.dünya malına saadetine tamah edende asla eksilmez sıkıntı sitres.ahiret için çalışanda mutluluk nefes.selam ve dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Sabrın, tevekkülün, teslimiyetin eminliği ile huzur müjdesi alacaksınız.

Niye mi bu kadar iddialıyım?

Ben değil, böyle olacağını Allah söylüyor:

Sabredenleri müjdele!...O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman:

''Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz.'' derler.

İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır.

Ve doğru yolu bulanlar da onlardır.:evet

(Bakara-155 / 157)

Selamün Aleyküm.güzel bir paylaşım.bizler nebilerin çektiği sıkıntıların 100 de birini çekmiyoruz.ama şikayet diz boyu.o nebiler biliyor ki Allah çektikleri sıkıntıların mükafatını mutlaka verecek.dünya malına saadetine tamah edende asla eksilmez sıkıntı sitres.ahiret için çalışanda mutluluk nefes.selam ve dua ile

Ve aleyküm Selam kardeşim.
Haklısınız.. Rabbimiz c.c bizlere de o teslimiyeti ve tevekkülü bahşeylesin inşallah..Teşekkür ederim yorumunuz için. Rabbimize emanet olunuz..Selam ve Dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt