Nur_u Secde
Kayıtlı Kullanıcı
hanımlar size birşey söyleyeyim mi?ama korkmayın sakın.
biber nekadar olacak yağ koymasak olurmu benim sıvı yağla aram hiç iyi deyil
canım burda tuzun ve malzemelerin ölçüsü var mı kaç kere denedim sirkeyle tuzla turşu kurla berbat oldu. hatta geçen yıl küçük sivri biber turşusu yaptım lahana havuç olmamış yaa.ben turşuluk bütün malzemeleri bidona doldurup iri tuzu kaynatarak erittikten sonra soğuyunca bidona döküyorum kütür kütür oluyor
bu biberleri çiğ mi atıyorsun yani? beş kilo sirkeye kaç kilo biber oluyor? biberler yumuşak mı oluyor yerken sert mi? ben közlenmiş biber olarak sormuştum ama bu konuda fikrin var mı? ne çok soru sordum :a16:birde sirkeli kırmızı biber turşusu yapıyorum ölçüye göre mesela beş kilo sirkeye bir su bardağı sıvı yağ koyup kaynatıyorum kaynayan sirkenin içine biberleri atıp şöyle bir çeviriyorum rengi döndümü alıyorum bütün malzemeler soğuduktan sonra bir kavanoza yada bir bidona dolduruyorum kerevizde ekliyorum yemede yanında yat çok güzel oluyor
aminenurcum ocakta pişiriyor musun bu karışımı ben pişirerek biliyorum ve kırmızı biberli olanı. ayrıca sirkede yok benimkinde bunu da denerim bak. ayrıca kavanoza koyduktan sonra suyun içinde pastörize ediyor musun kavanozu?
Allah razı olsun paylaşımlar için arkadaşlar.
hanımlar benim anlatacağım şeyi merak etmemişiniz.bakın size ne anlatıcam.benim annem tarafından yıllardır kimse yaprak basmaz tuzlu suya.mutlaka cenaze çıkarmış.bir yapayım dedim annem kızdı.saçma belki batıl inan ama en son 4 yıl önce teyze kızım yaptı.teyze çocuklarımı 6 kişi birden trafik kazasında kaybettik.ne garip değil mi?ya böyle inandıkları için oluyor ne bileyim belkide tesadüf.annem bizi hep tembihler sakın bizim aileye iyi gelmiyor diye.vebal bile attı üstüme.
hanımlar benim anlatacağım şeyi merak etmemişiniz.bakın size ne anlatıcam.benim annem tarafından yıllardır kimse yaprak basmaz tuzlu suya.mutlaka cenaze çıkarmış.bir yapayım dedim annem kızdı.saçma belki batıl inan ama en son 4 yıl önce teyze kızım yaptı.teyze çocuklarımı 6 kişi birden trafik kazasında kaybettik.ne garip değil mi?ya böyle inandıkları için oluyor ne bileyim belkide tesadüf.annem bizi hep tembihler sakın bizim aileye iyi gelmiyor diye.vebal bile attı üstüme.
canım burda tuzun ve malzemelerin ölçüsü var mı kaç kere denedim sirkeyle tuzla turşu kurla berbat oldu. hatta geçen yıl küçük sivri biber turşusu yaptım lahana havuç olmamış yaa.
bu biberleri çiğ mi atıyorsun yani? beş kilo sirkeye kaç kilo biber oluyor? biberler yumuşak mı oluyor yerken sert mi? ben közlenmiş biber olarak sormuştum ama bu konuda fikrin var mı? ne çok soru sordum :a16:
arkadaşlar bir de burada biber ve patlıcan kurutuyorlar ama ben kendim hiç yapmadım bilmiyorum ayrıntıları.
arkadaşlar bir de burada biber ve patlıcan kurutuyorlar ama ben kendim hiç yapmadım bilmiyorum ayrıntıları.