Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kışa hazırlık neler yapıyoruz nasıl yapıyoruz burdan paylaşalım arkadaşlar (1 Kullanıcı)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,542
Puanları
163
Yaş
46
hanımlar size birşey söyleyeyim mi?ama korkmayın sakın.
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
biber nekadar olacak yağ koymasak olurmu benim sıvı yağla aram hiç iyi deyil

kiloya kilo olucak ama kaynayınca sirke azalıyor kavanoza doldurduktan sonra eksik gelirse kaynatıp ekliyorum valla yağsız hiç yapmadım olur heralde bir kilo deneyin beğenirseniz yine yaparsınız
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
ben domates suyunu robottan geçirip kaynatıyorum sıcak sıcak aroma şişelerine doldurup az birşey yağ koyup ağzını kapatıyorum
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
birde biberli kavurup kavanozlarda saklıyorum yemeklere hazır
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,542
Puanları
163
Yaş
46
hanımlar benim anlatacağım şeyi merak etmemişiniz.bakın size ne anlatıcam.benim annem tarafından yıllardır kimse yaprak basmaz tuzlu suya.mutlaka cenaze çıkarmış.bir yapayım dedim annem kızdı.saçma belki batıl inan ama en son 4 yıl önce teyze kızım yaptı.teyze çocuklarımı 6 kişi birden trafik kazasında kaybettik.ne garip değil mi?ya böyle inandıkları için oluyor ne bileyim belkide tesadüf.annem bizi hep tembihler sakın bizim aileye iyi gelmiyor diye.vebal bile attı üstüme.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
ben turşuluk bütün malzemeleri bidona doldurup iri tuzu kaynatarak erittikten sonra soğuyunca bidona döküyorum kütür kütür oluyor
canım burda tuzun ve malzemelerin ölçüsü var mı kaç kere denedim sirkeyle tuzla turşu kurla berbat oldu. hatta geçen yıl küçük sivri biber turşusu yaptım lahana havuç olmamış yaa.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
birde sirkeli kırmızı biber turşusu yapıyorum ölçüye göre mesela beş kilo sirkeye bir su bardağı sıvı yağ koyup kaynatıyorum kaynayan sirkenin içine biberleri atıp şöyle bir çeviriyorum rengi döndümü alıyorum bütün malzemeler soğuduktan sonra bir kavanoza yada bir bidona dolduruyorum kerevizde ekliyorum yemede yanında yat çok güzel oluyor
bu biberleri çiğ mi atıyorsun yani? beş kilo sirkeye kaç kilo biber oluyor? biberler yumuşak mı oluyor yerken sert mi? ben közlenmiş biber olarak sormuştum ama bu konuda fikrin var mı? ne çok soru sordum :a16:
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ezme turşu tarifi vereyim belki biliyorsunuzdur sılacım

4 kilo dometesi kopuklarını soyup robatta çekiyoruz .. sonra 4 baş sarmısak onlarıda eziyoruz. görüntüsü güzel olsun diye yeşil biber ve maydonozda çekiyorum içine yarım bardak üzüm sirkesi tuz ...biraz zeytin yagıda ilave ediyoruz adı yaglı turşu zaten...olmadan ve olduktan sonrada yenile biliyor .. serin yerde muhafaza edilecek buzdolabını altı uydundur...tavsiye ederim güzel oluyor
afiyet olsun ..
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
aminenurcum ocakta pişiriyor musun bu karışımı ben pişirerek biliyorum ve kırmızı biberli olanı. ayrıca sirkede yok benimkinde bunu da denerim bak. ayrıca kavanoza koyduktan sonra suyun içinde pastörize ediyor musun kavanozu?

Allah razı olsun paylaşımlar için arkadaşlar.
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
aminenurcum ocakta pişiriyor musun bu karışımı ben pişirerek biliyorum ve kırmızı biberli olanı. ayrıca sirkede yok benimkinde bunu da denerim bak. ayrıca kavanoza koyduktan sonra suyun içinde pastörize ediyor musun kavanozu?

Allah razı olsun paylaşımlar için arkadaşlar.


yok hayır ocakta pişmiyor turşu güzel kardeşim ezme salata yapıyoruz ya onun gibi duruyor .. güzel oluyor 5 lt kavonoza koyabilirsin vs ayrı ayrı koy... serin yerde muhafada et .. tuzu diger turşular gib fazla olmasın normal (turşu suyu tuzlu olurya bu öyle degil normak yap)
artı su koymuyoruz dometesin kendi suyu yeterli
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
tamam anladım ne domatesi ne de sonrasında kavanozda ocak kullanmıyorsun.

denerim bi. benim közlenmiş patlıcanlı (domatesli kırmızı biberli) bi tarifim vardı önceki sayfalarda mutlaka dene derim. kahvaltı da çok güzel oluyor.
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
hanımlar benim anlatacağım şeyi merak etmemişiniz.bakın size ne anlatıcam.benim annem tarafından yıllardır kimse yaprak basmaz tuzlu suya.mutlaka cenaze çıkarmış.bir yapayım dedim annem kızdı.saçma belki batıl inan ama en son 4 yıl önce teyze kızım yaptı.teyze çocuklarımı 6 kişi birden trafik kazasında kaybettik.ne garip değil mi?ya böyle inandıkları için oluyor ne bileyim belkide tesadüf.annem bizi hep tembihler sakın bizim aileye iyi gelmiyor diye.vebal bile attı üstüme.

canım bizdede tavan yıkanmaz ne bileyim işte oda batıl inanç ya inanmamak lazım ama varya ben korkuyorum yıkamaya bizim kışlar çok kötü geçtiyinden tavanlarımız terleme yapıp yaza doğru küf oluyor işte yıkanmazsa temiz olmuyor boyasıda güzel durmaz ama ben yıkamaya korkuyorum hep annemin yüzünden
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
hanımlar benim anlatacağım şeyi merak etmemişiniz.bakın size ne anlatıcam.benim annem tarafından yıllardır kimse yaprak basmaz tuzlu suya.mutlaka cenaze çıkarmış.bir yapayım dedim annem kızdı.saçma belki batıl inan ama en son 4 yıl önce teyze kızım yaptı.teyze çocuklarımı 6 kişi birden trafik kazasında kaybettik.ne garip değil mi?ya böyle inandıkları için oluyor ne bileyim belkide tesadüf.annem bizi hep tembihler sakın bizim aileye iyi gelmiyor diye.vebal bile attı üstüme.

merak ettim ama eşim gelicek diye çıktım bence batıl ama sen genede yapma ben de ilk hamileliğimde saçını kestirme bebeğin ömrü azalır dediler inanmadım ilk oğlum bir haftalıkken öldü o yüzden bir daha hamileyken saç kestirmedim
ama ben her sene yaprak basıyorum gene bastım ay allah korusun evham yaptım şimdi
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
canım burda tuzun ve malzemelerin ölçüsü var mı kaç kere denedim sirkeyle tuzla turşu kurla berbat oldu. hatta geçen yıl küçük sivri biber turşusu yaptım lahana havuç olmamış yaa.

valla ben bütün malzemeleri dolduruyorum salatalıkları çatalla deliyorum bidonuna göre tahminen suyu kaynatıp iri tuzu eritiyorum kaynarken soğuduktan sonra boşaltıyorum yetmesse ekleyebiliyoruz ölçüm yok göz kararı tuzunda tadına bakıyorum çok tuzlu yapmıyorum ben
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
bu biberleri çiğ mi atıyorsun yani? beş kilo sirkeye kaç kilo biber oluyor? biberler yumuşak mı oluyor yerken sert mi? ben közlenmiş biber olarak sormuştum ama bu konuda fikrin var mı? ne çok soru sordum :a16:

tabi çiğ atıyorum sirke kaynarken bir iki dakika içinde tutuyorum erimesin güzel olmaz diri olucak soğuduktan sonra sirkeyide biberleride ekliyorum dilersen kerevizde ekleyebilirsin sen ilk defa yapacağın için bir kilobiber bir kilo sirke al dene daha sonra göz kararı kendinde tutturursun közlenmişide sirkeli sarımsaklı susuz kavanozlada koyuyorum diğeri turşu gibi sulu oluyor
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
cerennurum sağol canım bilgiler için. bi yere not almam lazım yapacaklarımı. bi defter tutayım en iyisi.

kızlar ben inanmam böyle batıl şeylere şu an aklıma gelmedi yani öyle inandığım bişey. bizlerin başına mutlaka kaza bela geliyor gelecek bu imtihan dünyası ama işte bizler bi sebep arıyoruz illa ki . bu başımıza gelenlere. bence bu tür inançlar böyle gelişiyor. mesela buradan duyduğum bişey bi evde ölü olursa düğün olursa o gün o ev süpürülmezmiş. sebep: yok peh diyorum. yanlış anlaşılmasın ama büyükler böyle söylüyor gençlerin aklına yatırıyor bilinç altna itiliyor. insan da ürkeklik oluyor.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
arkadaşlar bir de burada biber ve patlıcan kurutuyorlar ama ben kendim hiç yapmadım bilmiyorum ayrıntıları.
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,542
Puanları
163
Yaş
46
arkadaşlar bir de burada biber ve patlıcan kurutuyorlar ama ben kendim hiç yapmadım bilmiyorum ayrıntıları.


evet sılacım kurutulmada iyi oluyor ama ben pek tercih etmiyorum.çünkü dışarda bekletilen sebzelerin üstüne hertürlü mikrop bulaşıyor.geçtiğim gün arkadaşım bamya falan koymuş.ya ne bileyim bütün toz,böcek,sinek üstünde geziyor.en iyisi bizim yaptığımız bence.ya konserve yada dondurucuyla saklamak.ne bileyim midem almıyor kurutulmuş yiyecekleri.heralde gözümle de görünce daha çok huylandım.
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
arkadaşlar bir de burada biber ve patlıcan kurutuyorlar ama ben kendim hiç yapmadım bilmiyorum ayrıntıları.

evet bende biber kuruttum aslında ben malatyalıyım bizde biber salatalık patlıcan fasülye kuruturlar ama bursanın havası nemli olduğu için burada kurutamıyoruz küfleniyor bizde memleketten getirtiyoruz
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
doğru işin toz boyutu da var. biberleri burda kullanmadan önce yıkıyolar kuruyunca da kızgın yağda pişiriyorlar. patlıcanları da haşlıyorlar içini dolduruyorlar. sonra tekrar pişiyor. tabi göz görünce farklı olur.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt