bende Makedonya ya has bi lezzeti sunmak isterim.
AYVAR
Sonbahar ayinda yapilir, yapilabilmesi icin bahcenizin olmasi sart
biz bunu 100 kg kirmizi biberle yapiyoruz ( sakin cok demeyin pisirdikten sonra ancak 30 kg elde edersiniz
ben 50 kg kirmizi biberle tarifini vereyim
50 kg kirmiz biber, sivi yag ve tuz.
Biberler yikanip ve tohumalari temizledikten sonra kozlenir ve kabugu soyulur. bi gece soydugunuz biberleri bi cuval icinde suyunu sizdirmasi icin bekletilir. Ertesi gun makinden ( et kiydigmiz makinde) kiyilir ve buyuk bi tencerde pisirilir. 2-3 saat arasi biber suyunu ceken kadar pisisirilir sonrda 1 kg sivi yag ve tuz eklenir. pisirme bundan sonra 1 saat daha pisirmeye devam edilir( biberler yagi ceken kadar). sicak kavanozlarda sicak ayvar konzerve edilir ve butun kis taze kalir.
bunu biz kahvalatida disarda kar yagarken ekemgin uzerine surer oyle yeriz ) cok lezzetli buraya yolu dusen mutlaka istesin
bu tarif çok iyi oldu kardeşim daha az biberle denerim inşallah.