Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kışa hazırlık neler yapıyoruz nasıl yapıyoruz burdan paylaşalım arkadaşlar (1 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
sılacım ben şu ocakta közleme işine sinir oluyordum .ocak çok kirleniyor.şimdi de folyaya sarıp fırına atıyorum.aynen közlenmiş gibi oluyor.bunu da yeni denedim.
canım ben de diğer başlığa yazdım kırmızı biberi mikrodalgada yapıyorum çok güzel oluyr. ocak batmıyor. patlıcanda oluyor öyle mi çok iyi o zamn ben de merak ediyordum olur mu acaba diye mikrodalgada denedin mi peki?
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,544
Puanları
163
Yaş
46
aaa pardon kaynatıyormuşun.anlamadım pardon
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,544
Puanları
163
Yaş
46
canım ben de diğer başlığa yazdım kırmızı biberi mikrodalgada yapıyorum çok güzel oluyr. ocak batmıyor. patlıcanda oluyor öyle mi çok iyi o zamn ben de merak ediyordum olur mu acaba diye mikrodalgada denedin mi peki?


mikrodalgada denemedim canım ama fırında oluyor.tavsiye ederim.
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,544
Puanları
163
Yaş
46
ben fasülye turşusu istiyorum ama hiç yapmadım.bilen ve yapan varmı
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
vişne suyu

arkadaşlar çocuklar çok sever meyve suyunu. ben de hazır meyve sularını içirmeyi sevmiyorum. pazardan vişneyi alıyorum yıkayıp tencereye koyuyorum üzerini geçecek kadar su koyuyorum. şeker de isteğe bağlı koyuluyor kaynamaya başlayınca yarım limon sıkıyorum. vişneler çatlayınca ocağın altını kapatıyorum. içi buzlu soğuk su olan bi tepsiye bu tencereyi oturruyorum çabuk soğusun diye. sonra kavanoza şişeye katıyorum gerekirse sulandırıyorum içine de buz atıyorum güzel görünüyor afiyetle içiyoruz.

istersek sıcak haldeyken kavanozlayıp kavanozları tencerede ters çevirip 15 dk kadar kaynatıp kışa saklayabiliyormuşuz birde bunu denicem kış için. yada kaynatma diyenler oldu. direk içinde sıcak malzeme olan kavanozu bir bezin üzerine ters çevir beklet kışa öyle sakla suda kaynatmana gerek yok dediler bakalm denicez artık.
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,544
Puanları
163
Yaş
46
:))) yok canim sanmiyorum oyle olmus olsa burda butun kaidnlarin dul olmasi gerek :)))


yok ciddi söylüyorum yaw.hem 100kg dan 30 kiloda çıksa bize çok gelir o.benim geçen yıldan kalan dondurucuya attığım yiyecekler hala duruyo.onları atsam mı acaba
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
fasulye turşusu hatta turşu konusundan muzdaribim hiç güzel olmuyor maalesef.

evet sorular ikiye çıktı

fasulye turşusu
kırmızı dolmalık biber konservesi
 

edas

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Tem 2008
Mesajlar
151
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
yok ciddi söylüyorum yaw.hem 100kg dan 30 kiloda çıksa bize çok gelir o.benim geçen yıldan kalan dondurucuya attığım yiyecekler hala duruyo.onları atsam mı acaba

100 kilo 5 kisilik bi aile icin gecerli. dondurucuyada koymaniz gerek yok sicak kavanozlra sicak ayvar koylursa killerde bekletebilirsinzi, hem bi kis icin degil daha uzun sure durur. ama lezzetini tatmadan bisey diyemiyorum. inshalah yolunuz buralara duser lezzetini tadarsiniz esiniz de begenir sonra yaparsiniz.
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,544
Puanları
163
Yaş
46
ben turşu yaptım ama içine herşey koydum.aceminin yemeği güzel olur derlermiş ya.aynen öyle oldu.ben uyanıklık yapıp içine küçük poşet hazır turşu attım.:a16:
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
yok ciddi söylüyorum yaw.hem 100kg dan 30 kiloda çıksa bize çok gelir o.benim geçen yıldan kalan dondurucuya attığım yiyecekler hala duruyo.onları atsam mı acaba

aman sakın atma mahallede civarda ihtiyaç sahibi birine ver canım israf etme bizim yemediyimiz şeyleri hiç görmeyenler var
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
3,544
Puanları
163
Yaş
46
aman sakın atma mahallede civarda ihtiyaç sahibi birine ver canım israf etme bizim yemediyimiz şeyleri hiç görmeyenler var


canım yemediğimiz için değil bu kadar süre kalması sağlık açısından doğru değilmiş aslında.en fazla 6 ay saklanması gerekiyormuş.ama mesela konserveler daha uzun saklanabiliyormuş.kendim sağlık açısından yemediğimi başkasına nasıl verebilirim ki?
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
canım yemediğimiz için değil bu kadar süre kalması sağlık açısından doğru değilmiş aslında.en fazla 6 ay saklanması gerekiyormuş.ama mesela konserveler daha uzun saklanabiliyormuş.kendim sağlık açısından yemediğimi başkasına nasıl verebilirim ki?

ben yanlış anladım kusura bakma
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
ben turşuluk bütün malzemeleri bidona doldurup iri tuzu kaynatarak erittikten sonra soğuyunca bidona döküyorum kütür kütür oluyor
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
birde sirkeli kırmızı biber turşusu yapıyorum ölçüye göre mesela beş kilo sirkeye bir su bardağı sıvı yağ koyup kaynatıyorum kaynayan sirkenin içine biberleri atıp şöyle bir çeviriyorum rengi döndümü alıyorum bütün malzemeler soğuduktan sonra bir kavanoza yada bir bidona dolduruyorum kerevizde ekliyorum yemede yanında yat çok güzel oluyor
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
birde sirkeli kırmızı biber turşusu yapıyorum ölçüye göre mesela beş kilo sirkeye bir su bardağı sıvı yağ koyup kaynatıyorum kaynayan sirkenin içine biberleri atıp şöyle bir çeviriyorum rengi döndümü alıyorum bütün malzemeler soğuduktan sonra bir kavanoza yada bir bidona dolduruyorum kerevizde ekliyorum yemede yanında yat çok güzel oluyor

biber nekadar olacak yağ koymasak olurmu benim sıvı yağla aram hiç iyi deyil
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt