Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kışa hazırlık neler yapıyoruz nasıl yapıyoruz burdan paylaşalım arkadaşlar (1 Kullanıcı)

CANAN25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Kas 2007
Mesajlar
294
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
55
bende kışa bayağı bir hazırlık yaptım. Taze fasulyeleri yıkayıp hafif haşladıktan sonra buzdolabı poşetine içine sivri biber ve domates katarak koydum. patlıcanları karnıyarık olarak temizledim. tuzladım sularını süzdüm yine aynı şekilde birkaçtane biber ve domatesle poşetledim. Dolmalık biberleri temizledim. yıkadım poşetledim. Menemen olarak domates ve biberleri robattan çektim onlarıda poşetledim. Saç kavurma yapmak için domates ve biberleri doğradım, kabak dolması için kabakları temizledim yıkadım, poşetledim.Ayrıca meyvelerden erik, kızılcık, vişne ve çilek koymuşum derin dondurucuya şu an için turşulara erken diye düşünüyorum. Bayramdan sonra Allah nasip ederse kurarım turşularımı ayrıca kızartmalık olarak sivri biberde hazırladım. Gerçi Allah ağız tadıyla yemesini nasip etsin.
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
selamün aleyküm bende şimdi kırmızı biber patlıcan ve domatesleri kaynatıp kevgirden geçirip tekrar kaynatıcam kahvaltılık çok güzel oluyor
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
hepsi berabermi? birde içine birşeyler katıyormusun yerken

evet hepsini beraber pişirip sonra kevgirden geçiriyorum daha sonra ister fırında ister tencerede kaynatıp koyulaştırdıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara dolduruyorum çok güzel oluyor
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
yalnız ölçü birebir değil ben mesela 10 kilo kırmızı biber 6 kilo domates 4 kilo patlıcanla yapıyorum size fazla gelirse yarıya indirebilirsiniz
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
bende kışa bayağı bir hazırlık yaptım. Taze fasulyeleri yıkayıp hafif haşladıktan sonra buzdolabı poşetine içine sivri biber ve domates katarak koydum. patlıcanları karnıyarık olarak temizledim. tuzladım sularını süzdüm yine aynı şekilde birkaçtane biber ve domatesle poşetledim. Dolmalık biberleri temizledim. yıkadım poşetledim. Menemen olarak domates ve biberleri robattan çektim onlarıda poşetledim. Saç kavurma yapmak için domates ve biberleri doğradım, kabak dolması için kabakları temizledim yıkadım, poşetledim.Ayrıca meyvelerden erik, kızılcık, vişne ve çilek koymuşum derin dondurucuya şu an için turşulara erken diye düşünüyorum. Bayramdan sonra Allah nasip ederse kurarım turşularımı ayrıca kızartmalık olarak sivri biberde hazırladım. Gerçi Allah ağız tadıyla yemesini nasip etsin.

amin amin canan ALLAH CC ağız tadıyla yemeyi nasibetsin canım
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
selamün aleyküm bende şimdi kırmızı biber patlıcan ve domatesleri kaynatıp kevgirden geçirip tekrar kaynatıcam kahvaltılık çok güzel oluyor

ablacığım sen şunu biraz anlatsana nasıl hazırlıyon nasıl pişiriyon tuzu falan varmı
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
ablacığım sen şunu biraz anlatsana nasıl hazırlıyon nasıl pişiriyon tuzu falan varmı


ben de bi tarif daha öğrendim.

kahvaltılık sos

domatesin kabuğunu soyduktan sonra ister rendeleyin ister doğrayın ister robotta parçalatın.

ocağa koyun kırmızı dolmalık biberin de çekirdekleirni çıkarın parçalatın

bu da tencerenin içine ikisi birden pişerken bi yandan topan patlıcanı ocakta közlüyoruz. temizleyip doğrayıp tencereye boşaltıyoruz. tuz karabiber biraz sarımsak biraz yağ, acı pulbiber koyuyoruz. (bunun başka bir tarifi de patlıcansız yapılıyor)

sonrada afiyetle yiyoruz. özellikle kahvaltı da ve yemeğin yanında

istersek de sıcakken kavanoza boşaltıp kavanozları ters çeviriyoruz bekletiyoruz kapaklardan sızma yoksa kışa saklıyoruz.

dinci kardeşim ben bu şekilde yapıyorum bilmiyorum cerennurumun tarifi nasıl?
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
sılacığım istedigin sorunun cevapını foruma yazdım yine aklına takılan varsa bakalım ;):)
canım iki kere okudum güzelce. yarın denicem inşallah. yaptıktan sonra yazayım diyordum cevabı. bakalım inşallah olur. komşularıma da dağıtıcam inşallah.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
hayırlı geceler kardeşim Allah a emanet ol.
 

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 May 2007
Mesajlar
1,974
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
16
Konum
½ $@K@RY@'dannn:D *1984*
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu:)

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu:)

yalnız ölçü birebir değil ben mesela 10 kilo kırmızı biber 6 kilo domates 4 kilo patlıcanla yapıyorum size fazla gelirse yarıya indirebilirsiniz
"kırmızı biber" derken,SALÇALIK BİBER Mİ demek istedin ablacığım?:a33:
 

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 May 2007
Mesajlar
1,974
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
16
Konum
½ $@K@RY@'dannn:D *1984*
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu;)

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu;)

kardeş kiraz nasıl tuzlanır
önce kirazın çekirdekleri çıkartılır.ardından biraz haşlanır.soğutulur.daha sonra küçük bidonlara ; kirazlar, kalın tuz serpiştirerek bastırılır.biraz da su ilave edilir.en üstüne poşet yerleştirilp,kapağı kapatılır.
servis yapılacağı zaman,sadece soğan kavurulur ve kirazları ekleyerek karıştırılır.yeteri kadar ısındığında afiyet olsun:a35:
yardımcı olabilmişimdir inşallah.
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
önce kirazın çekirdekleri çıkartılır.ardından biraz haşlanır.soğutulur.daha sonra küçük bidonlara ; kirazlar, kalın tuz serpiştirerek bastırılır.biraz da su ilave edilir.en üstüne poşet yerleştirilp,kapağı kapatılır.

servis yapılacağı zaman,sadece soğan kavurulur ve kirazları ekleyerek karıştırılır.yeteri kadar ısındığında afiyet olsun:a35:
yardımcı olabilmişimdir inşallah.

çok ilginç deyişik bir tat kirazin tuzlusunu hiç ne gördüm nede yedim inşallah bidahaki seneye artik kiraz yok sağol kardeşim
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
ben de tuzlu kirazı ilk defa duydum. tarif için teşekkürler. tadı turşu gibi mi acaba?
 

fatma aytaş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Eki 2007
Mesajlar
22
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
selamın aleyküm ne güzelki bu sitedekilere güzel olan herşeyi paylaşıyorlar.bende yemek işine çok meraklıyım kardeşlerim .sizinle yaptıgım bri kahvaltılık sosu paylaşayım aşagı yukarı benzer şeyler yazmışsınız ama .
domateslerın kabuklarını soyup robotta cok fazla olayacak şekilde çekiyorum dometesleri sügeçe koyup suyunu süzüorum .kırmızı biberide aynen içinden çekirdeklerini çıkararak çekiyorum robotta .acıyı cok fazla sevıyoruz bunu özellikle bol acılı yapıyorum gene çok acı olan küçük yeşil biberlerden veya bu kırmızı biberlerin acı küçük olanlarıda çekiyorum robotta .acı ve diğer biberler için tencereye zeytin yagı koyup onları kavuruyorum cok az .bol mıktarada sarımsak biraz tuz ve birazda sirke koyarak onu kavanozlara doldurp bekletıryorum bri iki hafta .süper bir kahvaltılık .yemegin yanına acı sos gibide koyuyorum .
 

fatma aytaş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Eki 2007
Mesajlar
22
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Turşu tarifi isterseniz onuda yazayım süper oluyo turşularımda :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt