Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kışa hazırlık neler yapıyoruz nasıl yapıyoruz burdan paylaşalım arkadaşlar (1 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
arkadaşlar selamün aleyküm

bilmeyen kardeşlerimiz için bilgilerimizi paylaşalım diye düşündüm. birbirimize sorular da soralım. ben de bildiğim iki üç şey var onları paylaşmayı çok istiyorum.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
domates rendesi ( konservesi)

domatesin kabuklarını soyuyoruz.
robottan geçiriyoruz ya da dörde bölüp tencereye atıyoruz.
ocakta kaynatıyoruz ben bir kiloya yaklaşık bir yemek kaşığı tuz koyuyorum.
biraz kaynayıp eriyor sonra sıcak sıcak kavanozlara dolduruyorum.
kapaklarını sıkıca kapatıyorum.
geniş bi tencerenin altına bez koyuyorum. kavanozları ters çeviriyorum.
içine de su koyuyorum.
15-20 dk kaynatıyorum. sonra kışa kullanıyorum. hem daha sağlıklı hem daha ucuz.


ya da

domatesleri kabuğuyla doğrayıp kaynadıktan sonra süzgeçten geçirebilirsiniz bu yöntemle geçen yıl yapmıştım aynı hazır ketçap gibi olmuştu. diğer usul aynı.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
Şeftali Konservesi

1,5 kilo şeftali

2,5 su bardağı su

1 su bardağı şeker

şeftaliyi yarma şeftali olarak alırsak çekirdeği çabuk çıkar. şeftalilerin çekirdeğini
çıkartıyoruz. ve kabuğunu soyuyoruz.

bir yandan da şeker ve suyla şerbeti hazırlıyoruz. ocağın altı açıkken şerbetin içine hazırladığımız şeftali dilimlerini atıyoruz beş on dk kaynıyor.
sonra kavanozlara şeftalileri paylaştırıyoruz sonra da suyundan koyuyoruz. kavanozun üstünde bir birbuçuk parmak boşluk kalacak şekilde boşluk bırakıyoruz.
istersek içine karanfil yada kabuk tarçın koyabiliriz. sıkıca kapağını kapatıyoruz. ters çeviiryoruz tencereye dizip üstüne de su koyup 15-20 dk kaynatıyoruz.

bi bezin üzerine ters kapatıp kapağında sızıntı olup olmadığını anlıyoruz ertesi gün sızıntı yoksa kışa afiyetle yiyoruz inşallah.
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,181
Tepki puanı
3,537
Puanları
163
Yaş
46
domates rendesi ( konservesi)

domatesin kabuklarını soyuyoruz.
robottan geçiriyoruz ya da dörde bölüp tencereye atıyoruz.
ocakta kaynatıyoruz ben bir kiloya yaklaşık bir yemek kaşığı tuz koyuyorum.
biraz kaynayıp eriyor sonra sıcak sıcak kavanozlara dolduruyorum.
kapaklarını sıkıca kapatıyorum.
geniş bi tencerenin altına bez koyuyorum. kavanozları ters çeviriyorum.
içine de su koyuyorum.
15-20 dk kaynatıyorum. sonra kışa kullanıyorum. hem daha sağlıklı hem daha ucuz.


ya da

domatesleri kabuğuyla doğrayıp kaynadıktan sonra süzgeçten geçirebilirsiniz bu yöntemle geçen yıl yapmıştım aynı hazır ketçap gibi olmuştu. diğer usul aynı.
ben bu şekil hiç denemedim.bez kaynarken içindemi olucak.ben aynı şekil yapıp dondurucuya atıyorum.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
evet bez kaynarken içinde oluyor bilmiyorum belki de kavanozlar yerinden oynamasın diye olabilir bu yöntem. benim dolap normal o yüzden atamıyorum senin şekilde. böyle sulu oluyor sanki komposto gibi. kışında güzel oluyor.
 

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
50
selamunaleykum
emeğıne sağlık
kışa hazırllık
olarak börülve ve taze fasulyelerı haşlıyorum sonra poşetlere koyup uzerıne bıraz domates rendelıyorum ve dondurucuya koyuyorum

bamya yı da domates lımon suyu ıle kavurup poşetlere koyup derın dondurucuya koyuyorum
lezzetlı olıyor hazır yemek hele kı calışanlara
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
selamün aleyküm bende domatesleri yıkadıktan sonra 1 kilo olacak sonra küp doğruyorum yarım kaşık yağı kızartıp doğradığım domatesleri üzerine döküyorum iyice kaynadıktan sonra suyu biraz çektimi bide domatesler iyice ezildimi ateşten alıp saklama kabına döküyorum sağuduktan sonra dondurucuya atıyorum iyice dondumu saklama poşetine kalıp halinde koyup dondurucuya bırakıyorum kışın melemen , makarna, tavuk işte her şeye kullanıyorum çok güzel oluyor
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
aleyküm selam
Allah razı olsun gülnisa kardeşim

aynı şekilde bostan patlıcanı( topan patlıcanı) da ocakta közleyip dondurucuya atıyorlar
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm bende domatesleri yıkadıktan sonra 1 kilo olacak sonra küp doğruyorum yarım kaşık yağı kızartıp doğradığım domatesleri üzerine döküyorum iyice kaynadıktan sonra suyu biraz çektimi bide domatesler iyice ezildimi ateşten alıp saklama kabına döküyorum sağuduktan sonra dondurucuya atıyorum iyice dondumu saklama poşetine kalıp halinde koyup dondurucuya bırakıyorum kışın melemen , makarna, tavuk işte her şeye kullanıyorum çok güzel oluyor


abla salça gibi olmadı bu :)
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,181
Tepki puanı
3,537
Puanları
163
Yaş
46
abla salça gibi olmadı bu :)


zaten salça yapmıyoruz ki.:a12:kışın hormonlu dometes yerine bu yaptıklarımız daha sağlıklı oluyor.ama aslında en güzeli dondurucu yerine kavonozlarda yapmak.daha sağlıklıymış.yani annelerimizin yaptığı gibi.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
selamün aleyküm bende domatesleri yıkadıktan sonra 1 kilo olacak sonra küp doğruyorum yarım kaşık yağı kızartıp doğradığım domatesleri üzerine döküyorum iyice kaynadıktan sonra suyu biraz çektimi bide domatesler iyice ezildimi ateşten alıp saklama kabına döküyorum sağuduktan sonra dondurucuya atıyorum iyice dondumu saklama poşetine kalıp halinde koyup dondurucuya bırakıyorum kışın melemen , makarna, tavuk işte her şeye kullanıyorum çok güzel oluyor
aleyküm selam kardeşim

bu da çok güzel yöntem gerçekten. ben de diğer tarafa tavuk suyunu yazdım buz kapları varya küp küp tavuk suyu ihtiyaç oldukça kullanılabilir.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
e o zaman birinizde salça tarifi verirsiniz arkadaşlar.

ben pek deneyimli değilim salça konusunda yapıyorlar bana sağolsunlar oğlan büyüyünce yapıcam ben de inşallah.

özellikle biber salçası tarifi de alabilirim
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,181
Tepki puanı
3,537
Puanları
163
Yaş
46
e o zaman birinizde salça tarifi verirsiniz arkadaşlar.

ben pek deneyimli değilim salça konusunda yapıyorlar bana sağolsunlar oğlan büyüyünce yapıcam ben de inşallah.

özellikle biber salçası tarifi de alabilirim


ben yapmıyorum malesef....antepten getirtiyorum....antepli arkadaşım var.
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
abla salça gibi olmadı bu :)

bu salça deyil canım salçaya yağ konmaz bu sos gibi oluyor bak tavuk yapacağız diyelim tavuğu parçala tencereye yıkadıktan sonra bir poşet bu sostan 1 su bardağı su 1 sivri biberide 2 parça yap bir kaşıkta tuz içine at ateşe bırak kapağı iyi kapalı olaxcak kaynasın 5 dakika sonra bi karıştır tekrar kapağını kapat iyice suyunu çektimi ateşten al bide pilav salata hem pratik hemde güzel bir tadı var
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
aleyküm selam kardeşim

bu da çok güzel yöntem gerçekten. ben de diğer tarafa tavuk suyunu yazdım buz kapları varya küp küp tavuk suyu ihtiyaç oldukça kullanılabilir.

makarnayı haşladınmı süzdükten sonran bu sostan pir poşet al ikiye böl bir parçasını tencereye at iyice eridikten sonra makarnayı dök içine iyice karıştır 5 dakika dinlendikten sonra turşu ve salatayla güzel hafif bir öğünlük yemek oluyor
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
bu salça deyil canım salçaya yağ konmaz bu sos gibi oluyor bak tavuk yapacağız diyelim tavuğu parçala tencereye yıkadıktan sonra bir poşet bu sostan 1 su bardağı su 1 sivri biberide 2 parça yap bir kaşıkta tuz içine at ateşe bırak kapağı iyi kapalı olaxcak kaynasın 5 dakika sonra bi karıştır tekrar kapağını kapat iyice suyunu çektimi ateşten al bide pilav salata hem pratik hemde güzel bir tadı var


deneyelim inşaALLAH ;)
 

edas

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Tem 2008
Mesajlar
151
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
bende Makedonya ya has bi lezzeti sunmak isterim.
AYVAR
Sonbahar ayinda yapilir, yapilabilmesi icin bahcenizin olmasi sart :)
biz bunu 100 kg kirmizi biberle yapiyoruz ( sakin cok demeyin pisirdikten sonra ancak 30 kg elde edersiniz :)
ben 50 kg kirmizi biberle tarifini vereyim
50 kg kirmiz biber, sivi yag ve tuz.
Biberler yikanip ve tohumalari temizledikten sonra kozlenir ve kabugu soyulur. bi gece soydugunuz biberleri bi cuval icinde suyunu sizdirmasi icin bekletilir. Ertesi gun makinden ( et kiydigmiz makinde) kiyilir ve buyuk bi tencerde pisirilir. 2-3 saat arasi biber suyunu ceken kadar pisisirilir sonrda 1 kg sivi yag ve tuz eklenir. pisirme bundan sonra 1 saat daha pisirmeye devam edilir( biberler yagi ceken kadar). sicak kavanozlarda sicak ayvar konzerve edilir ve butun kis taze kalir.

bunu biz kahvalatida disarda kar yagarken ekemgin uzerine surer oyle yeriz :)) cok lezzetli buraya yolu dusen mutlaka istesin :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt