Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kışa hazırlık neler yapıyoruz nasıl yapıyoruz burdan paylaşalım arkadaşlar (1 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
aleyküm selam fatma kardeşim nolur turşu tarifi ver ben hiç yapamıyorum. ya üstünde beyz bişeyler oluşuyor. ya tadı bi tuhaf oluyor. ama bana tam tarif lazım. netten filan buluyorum olmuyor ya. turşuya çok düşkün olduğumdan değilde. öğrenmek istiyorum. neden yapamıyayım ki dimi?
 

fatma aytaş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Eki 2007
Mesajlar
22
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
merhaba sıla biz tam bir tuzluu tukuyuz bu yaptıgım turşunun suyunu tursuyla birlikte tüketitoruz.senin beyazlanma dediğim için aktarda satılan turşu küf tozu var ondan al biraz koy hiç olmuyo benımde oluyodu eskiden çözdüm olayı :) şimdi en cok salatalık yeşil biber yapıyorum ben .cokta basit malzemeleri yıkayıp doldoruyorum kavonoza bir kabın içerisinde sirkeyi suyu ve turşu tuzunu bekletiorum tuzlar eriyor iice suda ve sirkede tuz kıvamına bakıp boşaltıyorum malzemenın üzerine .ağsını sıkıca kapatım güneş görmeyen yerde bekletiorum 2 hafta geçmeden hazır .1 yılda beklese hiç birşey olmuyor.hiç bir şekilde ne küf nede yumuşama falan olmuyo .
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
küf tozunu hiç duymamıştım bugnde turşu suyu diye bişey öğrendim hazır satılıyormuş.
 

kakule

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Eki 2007
Mesajlar
99
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
ben ınternetten fasulye tursusu yaptım ama cok tuz koymusum suyunu bosalttım hazır tursu suları var onlardan koydum bılemıyorum nasıl oldu ınsallah fasulyelerım kurtulmustur.sonrada cesaret edemedım dıger tursularımıda fersanın tursu suları var onlarla yaptım olur ınsallah.

kırmızı bıberden kahvaltıda yada baska ogunlerde yemek ıcın bısey yaptım adını bılmıyorum bı suru tarıfın karısımı oldu cunku soyle soylıyeyeyı
goz kararı 2 3 kılo sanırım kırmızı bıberı fırında kozledım robottan gecırdım
rendeledıgım domatesle bırlıkte kaynattım aklıma gelebbılecek butun baharatları ekledım sarımsakda tabıkı. sonrada soganları kucuk kucuk dogradım sıvı yagda pısırdım onuda ekledım bı muddetde onunla kaynattım tzuznu ekledım guzel bısey cıktı ortaya tavsıye ederım
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
kakule kardeşim paylaşım için Allah razı olsun.
bu tarife ben patlıcan közlemesini de ekliyorum güzel oluyor.
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
ablacığım sen şunu biraz anlatsana nasıl hazırlıyon nasıl pişiriyon tuzu falan varmı

kırmızı biberi temizleyip doğruyorum domatesleride doğruyorum patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyorum hepsini birden tuzunu atıp kaynatıyorum soğuyunca kevgirden yada salça makinesinden geçirip tekrar kaynatıyorum kevgirden geçirirken sulu olursa suyunu süzüyorum zaten fazla sulu olunca kendini belli ediyo sıcak sıcak kavanozlara dolduruyorum daha sonra dilediğin zaman yiyebilirsin
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
kırmızı biberi temizleyip doğruyorum domatesleride doğruyorum patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyorum hepsini birden tuzunu atıp kaynatıyorum soğuyunca kevgirden yada salça makinesinden geçirip tekrar kaynatıyorum kevgirden geçirirken sulu olursa suyunu süzüyorum zaten fazla sulu olunca kendini belli ediyo sıcak sıcak kavanozlara dolduruyorum daha sonra dilediğin zaman yiyebilirsin
Allah razı olsun canım
 

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
50
selamunaleykum kardeşim
kışa hazırlık yapıyoruz elbette:)
once bulgurumuzu yaptık
sonrada tarhanamızı
bıber kuruttuk
ben aslında sebzelerın mevsımınde yenılmesı tarafıyım
ama yıne de araştırmalarım sonunda zararlı gormedığım şeyler yaptım
fasulye ve ızmırın meşhur börülcesını haşlayıp poşetledım ve buzdolabına koydum
kışın rahatlık oluyor
annem komposto yaptı
kayısı ve erık
bırde un yaptı annem
bu kadar:)
kışın bana gelebılırsınız her daım beklerım
allaha emanet olun
cok mutlu kalın
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
selamunaleykum kardeşim
kışa hazırlık yapıyoruz elbette:)
once bulgurumuzu yaptık
sonrada tarhanamızı
bıber kuruttuk
ben aslında sebzelerın mevsımınde yenılmesı tarafıyım
ama yıne de araştırmalarım sonunda zararlı gormedığım şeyler yaptım
fasulye ve ızmırın meşhur börülcesını haşlayıp poşetledım ve buzdolabına koydum
kışın rahatlık oluyor
annem komposto yaptı
kayısı ve erık
bırde un yaptı annem
bu kadar:)
kışın bana gelebılırsınız her daım beklerım
allaha emanet olun
cok mutlu kalın
aleyküm selam kardeşim maşallah iyi çalışmışsınız fasulyeyi domatesle kavurarak yaptın galiba ben öyle yaptım yağsız. kompostoları nasıl yaptınız kışa hazırlık onu bilmiyorum. ben şeftali yapmıştım geçen yıl. başta tarifini vermiştim. teşekkür ederim. ben de beklerim. amin hayırlı akşamlar.
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
47
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamunaleykum kardeşim
kışa hazırlık yapıyoruz elbette:)
once bulgurumuzu yaptık
sonrada tarhanamızı
bıber kuruttuk
ben aslında sebzelerın mevsımınde yenılmesı tarafıyım
ama yıne de araştırmalarım sonunda zararlı gormedığım şeyler yaptım
fasulye ve ızmırın meşhur börülcesını haşlayıp poşetledım ve buzdolabına koydum
kışın rahatlık oluyor
annem komposto yaptı
kayısı ve erık
bırde un yaptı annem
bu kadar:)
kışın bana gelebılırsınız her daım beklerım
allaha emanet olun
cok mutlu kalın

aleyküm selam kardeşim maşallah iyi çalışmışsınız fasulyeyi domatesle kavurarak yaptın galiba ben öyle yaptım yağsız. kompostoları nasıl yaptınız kışa hazırlık onu bilmiyorum. ben şeftali yapmıştım geçen yıl. başta tarifini vermiştim. teşekkür ederim. ben de beklerim. amin hayırlı akşamlar.


ellerinize saglıık ve kolay kolay gelsin .. :):)
afiyetli afiyetli sevdiklerinizle yiyin .. ;)

selam ve dua ile B)B)
 

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
1,308
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Tursu tarifini ince ayrıntısyla aktarabilir misiniz ablalarım?
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
Tursu tarifini ince ayrıntısyla aktarabilir misiniz ablalarım?
ben de bilmiyorum inan ki anneme ablama soruyorum hiç ölçü yok tuzu kat sirkeyi kat su kat malzemelerin üste çıkmaması için bişey koy kavanoz gibi bu kadar diyorlar bir iki denedim yapamadım zaten çokta aradığımız bişey değil bilen varsa anlatsın sana.

bu arada taze fasulye konservesi yapan var mı kavanozlara? varsa tarif alabilirim.
 

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Şub 2009
Mesajlar
2,564
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yaş
41
onları annem yapıyor çok şükür ablacım:a12:

haa benim gibi çabucak gribe yakalananlar, hemen bi grip aşısı olsunlar;) kışa en iyi hazırlık
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
tarifleri bekliyorum kışa hazırlık neler yapıyorsunuz :)
 

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Tem 2009
Mesajlar
5,725
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
39
Esselamu aleyküm ve Rahmetullah
Hayırlı ve bereketli Cuma'larB)
yazılanların hepsini okuyamadım..
kendim hiç yapmadım annem kış için yapıyor:)
yemeklerin yanına acı sos..
domates ve acı taze biberleri rondadan geçiriyor..
sonra içine bütün sarımsak maydonoz ve birazda sirke ve tuz ekleyip kavanozlara doldurup buzdolabına saklıyor..
Afiyet olsun;)
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
aleyküm selam ve rahmetullah ve beraketühü hayırlı cumalar hiç kaynatmadan yapıyor öyle mi bozulmuyor mu?
 

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Tem 2009
Mesajlar
5,725
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
39
aleyküm selam ve rahmetullah ve beraketühü hayırlı cumalar hiç kaynatmadan yapıyor öyle mi bozulmuyor mu?

kaynatmıyor ablacığım bozulmuyor...sıkıca kapatıyor kavanozu.. kapağını açmadığın sürece bozulmuyor..açtıktan sonrada tüketmen gerekiyor..
 

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Tem 2009
Mesajlar
5,725
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
39
Anneciğim bu sos için saksılarda isot biber ekip büyütüyor..şimdi evin bahçesine ekti biberlerini:)
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt