HAZİRANDA KAR İSTEMEK
HAZİRANDA KAR İSTEMEK
--------------------------------------------------------------------------------
Annesi çok enteresan bir hadise anlattı:
Özürlü çocuğunun bu dünyada en çok istediği şey top oynamakmış.
Fakat mahallenin çocukları onu oyuna bir türlü almıyorlarmış.
Garibim saha kenarında oturuyor,içini çekerek onları seyrediyormuş.Bıkmadan usanmadan;Bende. oynasam diyor ama her seferinde tersleniyormuş.Bir gün bütün cesaretini toplayıp takım kaptanına sormuş.Bir kere olsun sizinle oynayamazmıyım,
Kaptan, çocuğa alay alaylı sırıtarak demişki: Evet oynarsın ama şansın varsa. Ne şansı, Bak eğer kar yağarsa ve bir arkadaşımız hasta olup gelmezse,Onun yerine seni alırız, tamammı.
Çocuk bu küçücük işarete bir sevinmiş ki, sormayın Bir ümitle koşarak eve gelmiş. Anne kar nezaman yağar.Kışın yağar oğlum.
Yarın yağsa, Yavrum haziranın ortasında kar yağdığı nerde görülmüş.
Peki karı kim yağdırıyor,Elbette Allahü teala.Ben ondan istesem,
Sen karı ne yapacaksın, Eğer kar yağarsa arkadaşlarım beni oyuna alacaklar. Öylemi Ah yavrum benim.....
Çocuk odasına çekilmiş, öyle içten ama öyle içten dua etmişki....
Ve ne olmuş biliyormusunuz ,Kar yağmış kar. Herkes şaşırmış, ama kaptan işin farkındaymış. O günden sonra onu hep takımına almış
Ahmet sırrı arvas
Herkesin bir hikayesi var"
HAZİRANDA KAR İSTEMEK
--------------------------------------------------------------------------------
Annesi çok enteresan bir hadise anlattı:
Özürlü çocuğunun bu dünyada en çok istediği şey top oynamakmış.
Fakat mahallenin çocukları onu oyuna bir türlü almıyorlarmış.
Garibim saha kenarında oturuyor,içini çekerek onları seyrediyormuş.Bıkmadan usanmadan;Bende. oynasam diyor ama her seferinde tersleniyormuş.Bir gün bütün cesaretini toplayıp takım kaptanına sormuş.Bir kere olsun sizinle oynayamazmıyım,
Kaptan, çocuğa alay alaylı sırıtarak demişki: Evet oynarsın ama şansın varsa. Ne şansı, Bak eğer kar yağarsa ve bir arkadaşımız hasta olup gelmezse,Onun yerine seni alırız, tamammı.
Çocuk bu küçücük işarete bir sevinmiş ki, sormayın Bir ümitle koşarak eve gelmiş. Anne kar nezaman yağar.Kışın yağar oğlum.
Yarın yağsa, Yavrum haziranın ortasında kar yağdığı nerde görülmüş.
Peki karı kim yağdırıyor,Elbette Allahü teala.Ben ondan istesem,
Sen karı ne yapacaksın, Eğer kar yağarsa arkadaşlarım beni oyuna alacaklar. Öylemi Ah yavrum benim.....
Çocuk odasına çekilmiş, öyle içten ama öyle içten dua etmişki....
Ve ne olmuş biliyormusunuz ,Kar yağmış kar. Herkes şaşırmış, ama kaptan işin farkındaymış. O günden sonra onu hep takımına almış
Ahmet sırrı arvas
Herkesin bir hikayesi var"