RE: YABAN SARMAŞIĞI
allah razı olsun ....cok güzel ...paylaşım...selametle...
lastmoon yazdı:
Yaban sarmaşığını düşünüyorum.Hani ağaçlara sımsıkı yapışır da koparamazsınız.çok zorlasanız bile dalından bir parça kopar ancak...Belki ağacın pek umurunda değildir ama,sarmaşığın tutkunluğu bir başkadır.Ne yosuna benzer,ne de yaprağa,hatta bahçemizdeki sarmaşığa bile...Çabuk bıkmaz,yolun yarısında bırakmaz kimseyi.Ağaç onu ayakta tutuyor ya bu yeter ona.Dallarıyla başına vursa da koparamaz,kendinden sarmaşığı,bir kere bağlanmıştır ona vazgeçmez,direnir.Kırıldığı yerden yeniden filizler verir.Capcanlıdır hep,sert görünüşlü ama yumuşak huyludur.Mehtabın melodileriyle uyur.Yaprak hışırtılarında huzur bulur.Güneşe doğru kıvrılır yolları,korumaya çalışır ağacı kendince.
Nedendir bilinmez?birçokları anlayamadılar onu!Olsun, ne çıkar?
O, sadıktır Dost'a.Yolun ucunda kavuşmak vardır.Herşeyi fedadır...
İnsanların yabanlarını düşünüyorum...Bir türlü bağlanmak istemezler.zorlasanız,kopar giderler,kaybedersiniz.Bütün varlığınızı ortaya koyarsınız,fayda etmez.Ehilleştirilmesi gerekir sevgiyle,sadakatle.Yine de sitemkardır,bivefadır,inkarcıdır.Bile bile uğraşmanız gerekir,ümitle ve heyecanla.
Siz hercai değilsiniz,yaban sarmaşığı misali yolunuzdan gidersiniz,sapmadan,yorulmadan.Ve insanların yabanlarını göze alarak.Yaz ortasında kiraz çiçeği açmak yetmez.Çam gibi sade olun ama hep yeşil kalın.Dikenlerinizden söz ediyormuş birileri,karşıdan gelen görür bunu,yanınızdakiler şikayetçi değildir,pesetmeyin.Oksijen oranını yükseltin habire.Karbondioksit oranını normal seviyede tuttukça hiçbir tehlikesi yoktur.
Verdiniz mi tam verin gönlünüzü.Emanetçiye bırakmayın üç günlüğüne , emanetin canı az olur."Bismillah" deyin atın adımınızı.Allah'tan büyük yardımcı mı olur(haşa)Varsın herkes ters yönde ilerlesin.Doğru yoldan ayrılmayın.Bir yaban sarmaşığını örnek alın,ehil insan olmasanız da sarmaşığın yabanı bile kıymet bilirken...
Yaban sarmaşığını düşünüyorum.Hani ağaçlara sımsıkı yapışır da koparamazsınız.Çok zorlasanız da şöyle dalından bir parça...
allah razı olsun ....cok güzel ...paylaşım...selametle...