RE: Resulullah Buyuru Yor Ki:
RE: Resulullah Buyuru Yor Ki:
Muaz bin cebel'den r.a. :Ben, Ya Rasulallah! Bana beni cennete koyacak , cehennemden uzaklaştıracak bir amel söyle dedim.Rasulullah s.a.v. :''Vallahi bana çok büyük bir şey sordun.Ama bu hakikaten Allah'ın kendilerine kolaylaştırdığı kimseler için kolaydır.Allah'a herhangi bir şeyi eş koşmaksızın ibadet edersin, farz namazları kılar, üzerine farz olan zekatı verir, ramazan orucunu tutar ve hacca gidersin.
Sana hayır kapılarını söyleyeyim mi? Oruç (kötülüklere karşı) kalkandır.Sadaka hataları suyun ateşi söndürdüğü gibi söndürür.Bir de gece namazını terk etme.''
Sana herşeyin başını, direğini ve en üst zirvesini haber vereyim mi? Her şeyin başı İslamdır.Müslüman olan selamette olur.Her şeyin direği namaz zirveside cihattır.Bunların hepsini içeren bir şey söyleyeyim mi sana? Dilini göstererek: Buna sahip ol. Muaz:Ey Allah'ın Peygamberi!Biz hakikaten konuştuklarımızdan dolayı cezalandırılacak mıyız? dedi.Rasulullah s.a.v. :Anan seni kaybetsin ey Muaz! İnsanları yüzleri üzeri cehenneme sürükleyen dillerinin kazandıklarından başka nedir ki?'' buyurdu.