Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dertleşelim (2 Kullanıcı)

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm arkadaslar. benim derdim cevremde kafama göre dinine yürekten bagli insanlar yok.genelde arkadaslarim beni Allaha yakinlastiracak yerine günaha davet ediyorlar.Ikiyüzlüler..onlarla oturdugum zaman sohbetlerim Allah müslümanlik olsun diyorum ama onlarin derdi erkek..ben islamiyetten konu acsam bile bir yol bulup degistiriyorlar konuyu..Tüm arkadaslarimin erkek arkadasi var..ne yalan söyleyim ben de bazen erkek arkadasim olsa nasil olur acaba diye düsünüyorum..sonra düsüncemden dolayi pisman oluyorum.Benim daha yeni oluyor flört konusunda dogruyu bulali...günah oldugunu daha bir kac ay oluyo idrak edeli....Allah yolundan ayrilmadim ama ilerde ister istemez ayrilirim diye cok korkuyorum..Daha birsürü derdim var ama Rabbim saglik sorunu vermesin insallah.bunlar da gecer..sabir lazim....Saglik olsun..Allaha emanet olun.selametle..:gulegule

saygül

Kayıtlı Kullanıcı
Bence dertlerimizi rabbimize anlatalımki ne güzel derman olucudur .rabbim hepinizin yar ve yardımcısı olsun inşallah.

saygül

Kayıtlı Kullanıcı
Bence dertlerimizi rabbimize anlatalımki ne güzel derman olucudur .rabbim hepinizin yar ve yardımcısı olsun inşallah.

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kasım abi...
forumu okudum...
objektif bir gözle baktığımızda aslında ne kadar boş, ne kadar basit! dertlerimiz var...
dünyevi dertlerin sıkıntıların karekökünde nedense hep para konusu var...
herkes gibi... hepimiz gibi...zaten hayatımızı ihtiyaçlarımızı karşılamak doğrultusunda, bu yolda çalışmak için meşru olarak tüketmiyormuyuz...
bende büyük bir bayan giyim firmasındayım...
(eski tabir ile tezgahtarlık:evetolan satış danışmanlığı)

en çok kızdığım şeylerin başında ise, parası ile kibirlenen ve herkesi küçük gören insanlar geliyor...
dünyanın kendi ekseni etrafında döndüğünü düşünen bayanlar...
ve meteryalist düzenin gereği olan, madde bağımlısı misali paranın gücüne güvenen insanlar...

ve en acısıda nedir biliyormusunuz...
bu hanımların tamamı "yeşil sosyete" diye adlandırılan müslüman kesim...
islamın ve kibrin yanyana nasıl gelebileceğinin canlı bir kanıtı gibiler...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

Turgay.

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşlerim.

HAYDİ GELİN GÜNÜN YORGUNLUGUNU,İÇİNİZDEKİ SIKINTIYI HEP BERABER PAYLAŞALIM.
DERTLERİMİZİ DIŞARI ATALIM.

HADİ DERTLEŞELİM.

------------------------------------------------------

Selamun aleyküm Kasım kardeşim.

Benim Derdim çok büyük. Son nefeste İMAN ' lı gidememe endişesi. KALP ' leri evirende çevirende ALLAH. Ya son nefeste akibetim hayırlı olmazsa. Kitabımı sağ elimemi yoksa (Allah Korusun) Sol elimemi alacağım.

Allah'a Emanet ol Kasım kardeşim

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm arkadaslar. benim derdim cevremde kafama göre dinine yürekten bagli insanlar yok.genelde arkadaslarim beni Allaha yakinlastiracak yerine günaha davet ediyorlar.Ikiyüzlüler..onlarla oturdugum zaman sohbetlerim Allah müslümanlik olsun diyorum ama onlarin derdi erkek..ben islamiyetten konu acsam bile bir yol bulup degistiriyorlar konuyu..Tüm arkadaslarimin erkek arkadasi var..ne yalan söyleyim ben de bazen erkek arkadasim olsa nasil olur acaba diye düsünüyorum..sonra düsüncemden dolayi pisman oluyorum.Benim daha yeni oluyor flört konusunda dogruyu bulali...günah oldugunu daha bir kac ay oluyo idrak edeli....Allah yolundan ayrilmadim ama ilerde ister istemez ayrilirim diye cok korkuyorum..Daha birsürü derdim var ama Rabbim saglik sorunu vermesin insallah.bunlar da gecer..sabir lazim....Saglik olsun..Allaha emanet olun.selametle..:gulegule

aleykum selam.
çok haklısn çenvre çok önemli.kişiyi uçurumun kenerinada seçcadenin kenearınada sürükleyen çevredir.
o yüzden bu formu açtık ya.sikintıları konuşup bir yol bulup dogru yola çıkalim diye.
atalar boşa dememişler.BANA ARKADAŞINI SÖYLE SANA KİM OLDUGUNU SÖYLEYEYİM.bak gördünmü senin düşüncen ne onların düşüncesi ne.
böyle durumlarad oradan hemen uzaklaş.ama onlarında kalbini kırma.sen yalnız oradan uzaklaş ve RABBINI zikir et.ondan başka gerçek dost bulamazsın.onun gigbi sadık dost bulamamzsın.
ileirde bu tür sorunlarla çok karşılaşa bilirsin.ama ne sorunun olursa olsun.RABBIMIN kapısı her daim açık.sen o kapıya yönel.o sana illahi bir fereahlık verir.selametle.cuman mübarek olsun.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı

çok dogru söylüyorsunuz.bütün dertleri RABBIMIZA anlatmalıyız.
zatende bizlerde ona anlatmıyormuyuz.
ama birde agız vermiş,o agzı yalnız işkembenizi şişişersiniz diye vermemiş.dertlerini sıkıntılarını eşinle dostunla paylaş diye yaratmış.
ama
siz isyerseniz o agzı sırf mide şişirmek için kullanın.

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı

SİZ ÖYLEMİ YAPIYONUZ GERÇEKTEN ÇOK MRK ETTİM..DÜŞÜNÜN Bİ DERDİ VAR İNSANIN TABİİKİ ALLAHTAN YARDIM İSTİYCEZ PAYLAŞICAZ PAYLAŞIYORUZDA ZATEN.YANİ HÇ EŞİMİZLE DOSTUMUZLA DERDİMİZİ PAYLAŞMAYALIMMI İÇİMİZE ATIP HASTAMI OLALIM.SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ BİŞEY OLAYDI KOMŞULUK AKRABALIK HİÇ BİŞEY KALMAZDI KOKAMAN KUŞU GİBİ SUS PUS OTURUR BİRBİRİMİZİN SURATINA BAKARDIK ARTIK.DERERİMİZİ PAYLAŞICAZ TABİİKİ BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLUCAZ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DERTLER PAYLAŞTIKÇA AZALIRMIŞ ÖYLEDİR ZATEN.ELBETTE YARDIM ÖNCE ALLAHTAN BEKLENİR DERDİNİ SÖYLEMEYEN DERMAN BULAMAZ.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kasım abi...
forumu okudum...
objektif bir gözle baktığımızda aslında ne kadar boş, ne kadar basit! dertlerimiz var...
dünyevi dertlerin sıkıntıların karekökünde nedense hep para konusu var...
herkes gibi... hepimiz gibi...zaten hayatımızı ihtiyaçlarımızı karşılamak doğrultusunda, bu yolda çalışmak için meşru olarak tüketmiyormuyuz...
bende büyük bir bayan giyim firmasındayım...
(eski tabir ile tezgahtarlık:evetolan satış danışmanlığı)

en çok kızdığım şeylerin başında ise, parası ile kibirlenen ve herkesi küçük gören insanlar geliyor...
dünyanın kendi ekseni etrafında döndüğünü düşünen bayanlar...
ve meteryalist düzenin gereği olan, madde bağımlısı misali paranın gücüne güvenen insanlar...

ve en acısıda nedir biliyormusunuz...
bu hanımların tamamı "yeşil sosyete" diye adlandırılan müslüman kesim...
islamın ve kibrin yanyana nasıl gelebileceğinin canlı bir kanıtı gibiler...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

selamun aleykum.
çok dogrusun kardeşim.ama zaman AHİR zaman.parası olan fakat ilmi ve bilgisi olmayan insanları önmli yerleri işgal ettigi bir zamandayız.
adam imanın İ sini bilmez ama parası ,malı,mülkü çok oldugu için kendini bir nimet zanneder.ondan sonra asıl ilim sahibi kişilere ders vermeye kalkar.0o yüzden bugünlerimiz sıkıntılı geçmiyormu.
yarınımızın bir garantisi yoktur.ama 10 sene sonranın hesabını yaparız.kendi yıttıgımızı görmeyiz,elin sökügünü eleştiririz.yani velhasıl bu devirde MÜNAFIK ÇOK. iman etmemiştir.ama kendini iamnlı gösterir.ve seni ezmeye kalkar.senin müşteriler gibi.
hacca giderler sanki tatile gidermiş gibi giderler.giyinip kuşanırlar sanki dünyanın efendisi kendileriymiş gii.
ama en sonunuda onlarıda KARA TOPRAK çok iyi paklar.:K
o toprakki nicelerini yedi.nice benim diyenleri sen degilsin dedirtti.
onlarda bir gün öyle olacaklar.sen canını sıkma.ALLAHIM bizlere yeter.selametle.hayırlı cumalar.:H

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
SİZ ÖYLEMİ YAPIYONUZ GERÇEKTEN ÇOK MRK ETTİM..DÜŞÜNÜN Bİ DERDİ VAR İNSANIN TABİİKİ ALLAHTAN YARDIM İSTİYCEZ PAYLAŞICAZ PAYLAŞIYORUZDA ZATEN.YANİ HÇ EŞİMİZLE DOSTUMUZLA DERDİMİZİ PAYLAŞMAYALIMMI İÇİMİZE ATIP HASTAMI OLALIM.SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ BİŞEY OLAYDI KOMŞULUK AKRABALIK HİÇ BİŞEY KALMAZDI KOKAMAN KUŞU GİBİ SUS PUS OTURUR BİRBİRİMİZİN SURATINA BAKARDIK ARTIK.DERERİMİZİ PAYLAŞICAZ TABİİKİ BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLUCAZ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DERTLER PAYLAŞTIKÇA AZALIRMIŞ ÖYLEDİR ZATEN.ELBETTE YARDIM ÖNCE ALLAHTAN BEKLENİR DERDİNİ SÖYLEMEYEN DERMAN BULAMAZ.

selamun aleykum.
ALLAH razı olsun.çok güzel izah etmişsin.:G:G
ama bırakalım arkadaş ALLAHIN ona verdigi o agzı yalnızca midesini şişirmek için kullansın.:K
selametle.hayırlı cumalar.

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Hayirli Cumalar

Benimde şu An Tek Derdim Iş Yerinde çok Huzursuzum.parami Alamiyom Ve çok Zor şartlar Altinda Geliyom Işyerine.evime çok Uzakta.diyeceksenizki Ee çik Ozaman Durma.alacağim Bayaği Birikti Ben Burdayken Bile Vermiyolar çiksam Hiç Vermezler Seneye Belki .allah Yardimcim Olsun.çok Mutsuzum Burda Ve Suratsiz Hiç Yüzü Gülmeyen Bi Insan Oldum çiktim Asabiyim çok

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
------------------------------------------------------

Selamun aleyküm Kasım kardeşim.

Benim Derdim çok büyük. Son nefeste İMAN ' lı gidememe endişesi. KALP ' leri evirende çevirende ALLAH. Ya son nefeste akibetim hayırlı olmazsa. Kitabımı sağ elimemi yoksa (Allah Korusun) Sol elimemi alacağım.

Allah'a Emanet ol Kasım kardeşim

aleykum selam turgay kardeşim.
inan ALLAHA o dert ve korku bendede var.
burada iyi kötü bazı sorunları hal edip yaşamaya yaine deva ediyoruz.ama orada eger salih kullaradan degilsek halimiz nice olur.AMAN ALLAHIM SANA SIGINIRIM.MEDET SULTANIM MEDET.
inan bazen aklıma bir düşüyorki içim içime sıgmıyor.eger amelime ve ibadetlerime güvenirde yalnışa düşersem halim nice olur.
ALLAHIM BENİ RAHMETİNLE,MAGFİRETİNLE YARGILA.AMİN.
cuman mübarek olsun.selametle

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
Hayirli Cumalar

Benimde şu An Tek Derdim Iş Yerinde çok Huzursuzum.parami Alamiyom Ve çok Zor şartlar Altinda Geliyom Işyerine.evime çok Uzakta.diyeceksenizki Ee çik Ozaman Durma.alacağim Bayaği Birikti Ben Burdayken Bile Vermiyolar çiksam Hiç Vermezler Seneye Belki .allah Yardimcim Olsun.çok Mutsuzum Burda Ve Suratsiz Hiç Yüzü Gülmeyen Bi Insan Oldum çiktim Asabiyim çok

hayırlı cumalar.
inan öok üzüldüm halinize.işyerinde çalışıpta parayı alalmak ne demek bende bilirim.çok zor olur.
bu sıkıntı yaşantınızın her safhasına yansır.evde huzurunuzda olmaz.bende bu sorunlarıda yaşadım.oradan blilirim.
ALLAH yar ve yardımcınız olsun.şu mübarek cumanın hatrına siz yeni ve hayırlı iş kapıları açsın.içinize huzur doldurtsun.yüzünüze tebessüm tohumları eksin.amin. selametle:H:H:H

melall

Kayıtlı Kullanıcı
benim sıkıntımsa yeni evliyim. eşim 4 yıllık ünüverisite mezunu ayrıca 2yıllık A.M.Y.okulu mezunu olmasına ragmen inşaatta çalışıyor haaala bi yere yerleşemedik.sabırla bekliyorum inşallah atamamız yapılır.

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı cumalar.
inan öok üzüldüm halinize.işyerinde çalışıpta parayı alalmak ne demek bende bilirim.çok zor olur.
bu sıkıntı yaşantınızın her safhasına yansır.evde huzurunuzda olmaz.bende bu sorunlarıda yaşadım.oradan blilirim.
ALLAH yar ve yardımcınız olsun.şu mübarek cumanın hatrına siz yeni ve hayırlı iş kapıları açsın.içinize huzur doldurtsun.yüzünüze tebessüm tohumları eksin.amin. selametle:H:H:H

MALASEF ABİ ÇOK YANSITIRIYORUM ELİMDE DEĞİL.ALLAH ÇOK AMA ÇOK RAZI OLSUN SİZDEN.DUANIZA EN İÇTEN DİLEKLERİMLE AMİİNN DİYORUM.SİZİDE ALLAH SABIR VERSİN.3KIZ EVLADI OKUYOLAR BABACIMDAN BİLİRİM ÇOK ZOR TABİİ.MEMUR MAAŞIYLA BÜYÜTTÜ BABAM BİZİ ZAR ZOR.ÇOK ŞÜKÜR HALİMİZE.ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN ABİ ALLAHA EMANET OLUN

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
benim sıkıntımsa yeni evliyim. eşim 4 yıllık ünüverisite mezunu ayrıca 2yıllık A.M.Y.okulu mezunu olmasına ragmen inşaatta çalışıyor haaala bi yere yerleşemedik.sabırla bekliyorum inşallah atamamız yapılır.

heyırlı cumalar.
zor tabi bi zaman okuyor okuyor sonra iş bulamıyor.çok zor tabiik.
ben inşaat işleri ile ugraşıyorum.inanın yanımda ögretmen olmuş fakat ataması yapılamadıgında boş gezen insanlar çalışırdı.onlara çok üzülürdüm.gerçi şimdi hepsi görevelerine başladılar ama demekki bu sıkıntılı an har yarde oluyor.
siiznde sıkıntınız geçer inşallah.ALLAH sizede bir hayırlı kapı açar inşALLAH.
hayırlı cumalar.selametle

kenanamca

Kayıtlı Kullanıcı
Allaha c.c. çok şükür elhamdülillah hiç bir sorunum yok olanları okuyunca üzüldüm mübarek cuma gününün hürmetini yukarıda sorunu olan müslüman kardeşlerimin sorunlarını gideri ver onların yarınlarını mutlu ve huzurlu kıl senin gücün herşeye yeter Allahımc.c.sen kullarına yardım etmeyi seversin onları peygamber efendimizin s.a.v. doğum günü hürmedine sevindiriver Yarabbim

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
MALASEF ABİ ÇOK YANSITIRIYORUM ELİMDE DEĞİL.ALLAH ÇOK AMA ÇOK RAZI OLSUN SİZDEN.DUANIZA EN İÇTEN DİLEKLERİMLE AMİİNN DİYORUM.SİZİDE ALLAH SABIR VERSİN.3KIZ EVLADI OKUYOLAR BABACIMDAN BİLİRİM ÇOK ZOR TABİİ.MEMUR MAAŞIYLA BÜYÜTTÜ BABAM BİZİ ZAR ZOR.ÇOK ŞÜKÜR HALİMİZE.ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN ABİ ALLAHA EMANET OLUN

senin durumunu bende yaşaıgım için seni çok iyi anlıyorum.ama sakın unutma bizler imtihan dünyasındayız.bu imtihanda sabır göstermek ve her ne olursa olsun hamd etmek esastır.
RABBIMIZ isterse başımızdan aşagıya nimet yagdırır.ama o öyle yapmıyor.neden?
sende çok iyi bilirsinki imtihandayız.
sen sabır et bakalım.ALLAH elbet bir kapı açacaktır.ama sen yinede elinden geldigince yüzünden gülücükleri eksik etme.o gülücükler senin içine yansır inşALLAH.
bende 3 yavru büyütüyom.sıkıntı olacak tabi ama ALLAHIMA binlerce kez hamd olsun.şükür olsun yavrularım sag salim.kimseye muhtaç degiliz.ELHAMDÜLİLLAH.
bende kendimce sınavlara tabi tutluyom tabi,bende bunaldıgım an oluyor.ama kimi kime şikayet edecen.derdi ve sıkıntıyıda veren ALLAH degilmi.
kara gün kararıp kalmaz elbet,inşALLAH bir zaman sonra ferahlık kapılarıda üzüerine açılır.inşALLA.
selametle

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
Allaha c.c. çok şükür elhamdülillah hiç bir sorunum yok olanları okuyunca üzüldüm mübarek cuma gününün hürmetini yukarıda sorunu olan müslüman kardeşlerimin sorunlarını gideri ver onların yarınlarını mutlu ve huzurlu kıl senin gücün herşeye yeter Allahımc.c.sen kullarına yardım etmeyi seversin onları peygamber efendimizin s.a.v. doğum günü hürmedine sevindiriver Yarabbim

hayırlı cumalar.

dularınıza AMİN,AMİN,AMİN DİYORUZ.selametle

CANAN25

Kayıtlı Kullanıcı
dertlerinizi okudum Allah yardımcınız olsun. Tek birşey söyliyeyim sizin dertleriniz benim dertlerimin yanında çok sönük kalıyor. Keşke herşey maddiyat olsa........:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt