s.a. kardeşim,
müslüman hem görüntüsüyle hem hareketleriyle çok dikkatli olmalı.islam ortada her ne şekilde yaşarsak öyle gider gibi bir anlayış var günümüzde.
halbuki mümin;vakarlı,ciddi,prensipli,şahsiyetli olmak zorunda.
üniversite yıllarından kalma bir yaradır içimde.okulumuzun bir iki dindar gençlerinden biri her zaman sınıfta sonunda yenik düştüğü bir tartışma başlatır, farklı fikirdeki insanlara yenilgisinin sinir bozukluğunu yaşatırdı bize.
diğer ikisi de sözüm ona dindar gençler! kızları dikizlerlerdi.
ben bayan olarak o denli dinime bir leke gelmesin diye çabalarken onların bu zafiyetleri çok canımı sıkardı.
zaten yanlışta bir sürü insan var,onlara yardımcı olacakken nefsi nefsi...........
bilemiyorum,bu fikrime katılır mısınız ama;bacı...kardeşim....bu sözler bile bir yabancıya yakınlık ifade eden sözler.sanal ortamda bunun negatif yanlarını bertaraf edebiliriz ama normal hayatta riskli.
bacı muhabbetiyle farklı niyetini gizlemeye çalışan çok insanla karşılaşınca;insan daha bir temkinli oluyor.
siz kardeş duyguları içinde olsanız da karşıdakinin kalbine şeytan farklı şeyler söylüyor.
Allah'ın istemediği,Peygamberin üzüleceği,ümmetin lekeneleceği her hareketten kaçınmalıyız.
velev ki niyetimiz temiz olsun.
sınıfımızdaki ateist bir arkadaşın benim için''çok sahsiyetli, inançlarından taviz vermiyor,takdir ediyorum'' demesi dinim adına çektiğim sıkıntıların mutluluğunu daha da artırmıştı.
bu din bize emanet,Allah onu yüceltecek ama biz imtihanımızı güzel verelim
Allah'a emanet olun.