vaktileyl
Kayıtlı Kullanıcı
Keşke Taha kardeş Meryem ve Ebu Tarık ın sonunu getirseydi ya...
taha abi artık hikayenin sonunu okurlara bıraktı mesajda yazdığı gibi
Keşke Taha kardeş Meryem ve Ebu Tarık ın sonunu getirseydi ya...
selamünaleyküm
Allah razı olsun çok güzel bir konu...elinize ,emeğinize ve yüreğinize sağlık ...herşeyi o kadar güzel anlatmışsınız ki söyleyecek pek birşey kalmamış....sadece şunu söyleyebilirim ki; internet amacını aşmış durumda...maalesef bir çok kişi iyi yönünü değilde kötü tarafını kullanıyor...
selam ve dua ile kalın...
s.a. Kaan abi...
Allah razı olsun çok güzel bi konuya deginmişsiniz, gerçekten bu sanal aleminde herşey yaşanıyor..
Tanık oldugum bi olayı anlatmak istiyorum...
Be üniversiteyi küçük bi ilçede okudum. Biliyorsunuz küçük bir yerde yapılacak bişey yoktur, o yüzden genelllikte arkadaşlar internette vakit geçiriyorlardı. Saatlerce, bi arkadaşımız vardı ilk zamanlar dersleri iyiydi sonradan bozulmaya başladı, daha sonra ögrendikki internetten birisiyle tanışmış onunla konuşmaktan derslere çalışamıyormuş. Herneyse bunlar tanıştılar üniversite bitincede evlendiler biliyormusunuz?
Ama digerleri çogu okulunu uzatmakta kaldı, hatta duyduguma göre hala bitiremeyenler bile var..
Yani cogunun cogu evlilikle sonuçlanmadı...
Olan o zamanda harcadıkları, zamana, paralarına oldu, hele okulu uzatanlara diyecek bi sözüm yok..
Nerdenmi biliyorum. çünkü ben okulda part taym olarak çalıştım. Genelde yanıma gelir arkadaşlar bana anlatırlardı...
Ama çogunun sonu hiçte iyi olmadı...
Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun...
Kusura bakma kaan abi birazcık kelimelerde düşüklük oldu ama...
Selam ve dua ile...
Çok faydalı bir yazı devamını bekliyoruz.
oyy chat a giden yolmuş
ben dikkatsiz biri olarak cihada giden yol anladım merak ediyodum sonu nolacak diye
nerdeyse son mesajlarda fark ettim chat yazılı oldugunu iyimi
neyse güzel bir yazıda devamını bulamadınmı kardeş
okumak isterdim şahsen
Böyle düşünenlerin olması beni çok şaşırttı.
Zira benim aklımın ucundan dahi geçmedi.
Burada bulunan herkesi kardeş nazarı ile değerlendiriyorum...
ÇOK ŞAŞIRDIM.....
evet ya ki ben abla abi ya da kardeşim diyorum buraya birlerini bulmak değil bilgilenmek için giriyorum ama her insan aynı değil amaçlarıda aynı değill allah yolundan şaşırtmasın kimseyi aminn..paylaşım için saolll...
ya olduğun gibi görün, yada göründüğün gibi ol* sözünü hepimiz duymuş ve benimsemiştir….gerçektende insanın daha doğrusu müslümanın bu özelliğe sahib olması şarttır..zira bunun tersi *iki yüzlüküktür*…..bu sıfattan mahrum olan insanlar ikiyüzlüler zümresine mensub olmuş insnalardır….
Ne yazıktır ki, sanal alem bu gibi hastalığın en çok yaşandığı ortamdır…adı üstünde sanal alem….bir klavye….bi kaç parmak işi….
Yazılar kişinin fikrini ve şahsiyetini tamsil eder…bu çok sevdiğim ve katıldığım bir kaidedir…ancak , bu sahtecilik ve iki yüzlülük hastalıkları gibi illetlerden uzak olursa…..sahtecilikten uzak, iki yüzlüklükten arınmış yazılar gerçekten kişinin fikrini ve şahsiyetini temsisl eder….
Fakat günümüzde sanal alemde bunarstlamamız pek nadir olmuş…yazılan yazılar ve yorumları görünce kafamızda “MAŞALLAH, NE GÜZEL MÜSLÜMAN,HELAL OLSUN VS” gibi latifelerde bulunruz…işin aslına baktığımızda, bu yazı ve yorumların “BİR KLAVYE OYUNU VE KLAVYE MÜSLÜMANLIĞI” olduğunu öğrenyoruz,göryoruz maalesef…..
Halbuki, herkes benimsemiştir “ya olduğun gibi görün,daya göründüğün gibi ol” sözünü..hal böyle iken bu “KLAVYE MÜSLÜMANLIĞI” niye???
Halbuki; herkes bilyor “HERŞEYİ GÖREN VE BİLEN, KALPLERDE GİZLİ OLANI DAHA BİLEN ALLAH’TIR”….o halde bu oyun neden?…kim için?…ne için?…kime hizmet?…neye hizmet?…ey klavye Müslümanları!!!!
Bir iki satır yazsam ne olurki dedim kendi kendime,aslında hem az hemde çoktur yazacaklarım,ama yazılanlar kiminin iç yüzü kimininse yalancı yüzüdür,benimde hem sırlarım hem aleni duygularım vardır,kendim bekarım yaşım 34 de dayandı,annem ve babamla yaşıyorum,yanlızmıyım? hayır değilim! çünkü herkesde olan nefisden bende de var!peki ben şimdi buraya yazsam ki vah vah yazıklar olsun forumda kendine bir arkadaş/bir eş arayanlara ,belkide yalan söylerim,kime peki,hem Allah'a (c.c),hem kendime,hemde size,iyi ama ben bu forum sitesini kendime bir arkadaş aramak için bulmadımki! peki ne için buldum,DİNİMİ GERÇEK MANADA BİLENLERDEN ÖĞRENMEK İÇİN,birgün İSLAMİYET yazdım karşıma çıktı,eğerki ogün ARKADAŞ yazsaydım sanırım başka bir yer çıkardı,Allah Teala biliyor ya bunun doğrusuda budur,peki yokmu etkilendiğimiz bir kimseler,nasıl yok derim ben bu laftan Allah'a (c.c) sığınırım,ama nasıl var derim ben bu lafdan da Allah Tealaya sığınırım,hemde üstüne basa basa söyleyeyim,herkesler birbirinden etkilenir,insanın etkilenmemsi için nefsini bir yerlerde bırakması gereklidir,belki evli kardeşler hemen '' Estağfirullah'' diyerek kurtuluyordurlar,belkide demeye lüzum görmüyordurlar,ancak bekarlar ne haldedir ? bir yerde bir konu geçiyor,bütün bekarlar '' Bakın bende bekarım '' dercesine mesajlar yazılıyor,bunu yazdıran sebep acaba nedir?(Kardeşim ben bekarlardan bahsediyorum evli olupta kendi için bir fesad arayanlardan Allah Tealaya sığınırım.)
Bir genelleme yaparsak aslında bu forum sitesine gelen insanların %99 u nun ilk geliş sebebleri gerçek ten de seviyeli bir dini ilim paylaşımıdır,eğerki chat veya başka nedenler olsaydı bu imkan burada olmadığı için argo bir tabirle BASAR GİDERDİ,öyle ya ! öyle bir imkan burada mevcut değil,ancak yine diyorum ben kimseden etkilenmiyorum diyen herkese yalan söyler,kardeşlerim iç güzellikleriniz dışınıza ayna olmuş yazılarınızda sizleri birşey ile itham etmiyorum sizlere bende dahilim,sadece nefsi olan bir insanın bazı durumlarda özellikle bekar insanlar için karşı cinsden etkilenmeleri olabiliyor diyorum,ancak bu etkilenen kişi/ler edep sınırını aşacak olsalardı,çoktan aşardılar,aman aşmayalım,biz yine yazılarımıza,dualarımıza devam edelim-de bırakın nefis ne derse desin ,ne isterse istesin,önemli olan ruhumuzun kararlarıdır.
Allah Teala cümlemizi doğruyu gören ve doğru amel işleyen insanlar arasında daim etsin.AMİN
Bana sitem edebilirsiniz sinem hepinize açıktır,baki selam ve dualarımla...