Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük hâcet duasi (1 Kullanıcı)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
dua etmek arzusu gelince....

dua etmek arzusu gelince....

Dua etmekte mahzur olmaz. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
İstemek, kavuşmanın müjdecisidir. Yanıp yakılmak da, kavuşmanın başlangıcı demektir. Büyükler (Vermek istemeseydi, istek vermezdi) buyuruyor. (m.61)

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:

(Dua etme arzusu gelince, dua edin. Çünkü bu, duanın kabul olacağına alamettir.)
[Tirmizi]
(Allahü teâlâ birine dua etmesini takdir etmişse, kabul etmeyi de takdir etmiştir.) [Ebu Nuaym]

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
İnşalah dua etme arzumuz hiç eksilmez.Ayrıca dua eden kuluna Rabbimiz sevap yazmaktadır.

Slm ve Dua ile..

gizemmsevgi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim en büyük iman dua dır Allahım sen bizim dualarımızı kabul buyur.selam ve dua ile kal..

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.KARDEŞLERİM....
hayır olanı istemek,
şer olanı def etmek,
bir niyetin ve amacın meydana gelmesi için 7 gün aralıksız ve özellikle gece yarısından sonra tam inançla 786 defa ''BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM''okuyan kimse ALLAH'ın izniyle maksadına yada dileğine kavuşur.
ben okuyacağım.ihtiyacı olan varsa diye sizlerle paylaşmak istedim.rabbim cümlemizin dualarını kabul etsin inşallah.rabbime emanetsiniz.....

ALEYKÜM SELAM SENACIM

ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞTIĞIN İÇİN.İNŞALLAH SIKINTILARIMIZDAN KURTULUPHAYIRLISIYLA MAKSATLARIMIZA ULAŞIRIZ ( AMİN).ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM.

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu Allah razi olsun insaAllah Rabbim seni de sikintiarindan kurtarir abla.Rabbim'e emanet olasin.B)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.KARDEŞLERİM....
hayır olanı istemek,
şer olanı def etmek,
bir niyetin ve amacın meydana gelmesi için 7 gün aralıksız ve özellikle gece yarısından sonra tam inançla 786 defa ''BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM''okuyan kimse ALLAH'ın izniyle maksadına yada dileğine kavuşur.
ben okuyacağım.ihtiyacı olan varsa diye sizlerle paylaşmak istedim.rabbim cümlemizin dualarını kabul etsin inşallah.rabbime emanetsiniz.....

ALLAH razı olsun kardeşim...Bütün diğer arkadaşlar gibi benimde duam aynı İnşaallah Rabbim bizleri duaları kabul olunanlardan eylesin...selametle kalın inşaallah...duayı dilimizden düşürmeyelim lakin bizim silahımız dualarımızdır...

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Emeğinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş inşallah Rabbim tüm güzel dualarımızı kabul eder Amin selametle :H

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Murada Kavuşmak Için

Murada Kavuşmak Için

Murada kavuşmak için duâ

“Fetavai kari-ül-hidaye”de diyor ki:

Dileği olan kimse, yatacağı zaman abdest almalı, temiz bir örtü üzerinde oturup, üç defa salevât okumalı, sonra herbirine Besmele çekerek on Fâtiha ve sonra onbir İhlâs okumalı, sonra üç salevât okumalı, sonra sağ yanı üzere, yüzü kıbleye karşı olarak ve sağ elini sağ yanağı altına koyarak yatıp uyumalıdır. Niyet ettiği şeyin nasıl olacağını, biiznillah rü'yâda görür.

“Mekatib-i şerife” kitabında buyuruldu ki: Hacetlere, dileklere kavuşmak için, iki rekat namaz kılıp, sevabını silsile-i aliyye denilen âlimlerin ruhuna hediye etmeli, bunların hürmeti için diyerek duâ etmelidir. Mesela, "Ya Rabbi, filan yere sağ sâlim gidip gelmek nasib eyle, filan sıkıntıdan beni kurtar." gibi duâ ettikten sonra, "Bu duâmı silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle" demelidir!

Âmâ, bir zat gelip, “Ya Resûlallah! Allahü teâlâya duâ et, gözlerim açılsın” dedi. Peygamber efendimiz de, “Kusursuz bir abdest al! Sonra, ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçı eyle! Onun hürmetine duâmı kabul et” duâsını okumasını söyledi. O da, abdest alıp duâ etti. Hemen gözleri açıldı.

Bu duâyı müslümanlar, her zaman okumuşlar ve maksatlarına kavuşmuşlardır. Ancak, namaz kılmıyanın, haram işliyenin ve kalbi gafil olan ettiği duâdan tam netice alamaz.Ehl-i sünnet itikadında olmıyanın okuması faide vermez. Hak teâlâ, herşeyi bir sebep ile yaratmaktadır. Bir şeye kavuşmak istiyen, o şeyin sebebine yapışmalıdır. Rabbimiz, insana sıhhat, şifa vermek için, duâ etmeyi, sadaka vermeyi ve ilaç kullanmayı sebep yapmıştır.

ALINTIDIR

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.allah razı olsun.rabbime emanet ol.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Allah c.c razı olsun emeğinize sağlık selametle :H

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim Razi Olsun Ablacim..

Hayirli Akşamlar...

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum Tuğba kardeşim.. Emeğine sağlık, çok güzel bir paylaşım olmuş..

Allah c.c. razı olsun.. Selamete..

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Hacet Duasi 1001 Fatiha

Hacet Duasi 1001 Fatiha

Hacet duası: meşru bir dilek için okursa Allah onun dileğini yerine getirir.

1001 fatiha okunup her 100 başında;

Allahümme inni eselüke fethan mübinen ve nasran azizen ve safhan cemilen bi hurmeti fatihatin futuhatin meftuhatin min ilmi ummil kitabi li diniyettin ittilaaiyyettin ala usuuliha fil ğaybi Allahu latifun bi ibadihi yerzuku men yeşa’ u ve hüvel kaviyyul aziz.

duası okunur.

Binbir fatiha tamamlandıktan sonra; aşağıdaki dua okunur.

Allahümme ya cami’ a’ l asvati ya mucibe’d da’avati ya alimessırri vel hafiyyati bi hakkı suretil fatiha vel bakarati vel enami ve bi hakkı kef ha ya ayn sad ve bi hakkı suretil fatihati ikdi hacati fi hazihis saati birahmetike ya erhamer rahimiyn…

Allah C.C dualarımızı kabul buyursun…

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt