Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük hâcet duasi (1 Kullanıcı)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
AMIN COK GÜZEL BIR PAYLASIM OLMUS HAFIZE ANNE ALLAH RAZI OLSUN__B) B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Ruhî Sikintida Okunan Duâ

Su duâ Kur’an-i kerim harfiyle yazip ruhi dengesi bozuk kimseye okunursa, akillanir, hastaya okunursa sifa bulur:

“Reva Aliyyül-Rida, fe-kale, Haddeseni ebi Musel-Kazim an ebihi Caferis-Sadik an ebihi Muhammedenil-Bakir an ebihi Zeynelabidin Ali an ebihil-Hüseyn an ebihi Ali bin Ebi talib radiyallahü anhüm, kale haddeseni habibi ve kurretü ayni Resûlullahi sallallahü aleyhi ve sellem, kale haddeseni Cibrilü, kale semitü Rabbülizzeti yekülü, La ilahe illallahü hisni, men kale-ha dehale hisni, ve men dehale hisni emine min azabi” (53/1)

Saglik ve Afiyet Için Duâ

Resûlullah su duâyi çok okurdu: “Allahümme innî es'elüke-ssihhate vel-âfiyete vel-emânete ve hüsnel-hulki verridâe bilkaderi birahmetike yâ Erhamerrâhimîn”. (13) Bunun mânasi, (Ya Rabbî!Senden, sihhat ve âfiyet ve emânete hiyânet etmemek ve güzel ahlâk ve kaderden râzi olmak
istiyorum. Ey merhamet sahiplerinin en merhametlisi! Merhametin hakki için, bunlari bana ver!) demektir. Biz de, ulu ve sanli Peygamberimiz gibi duâ etmeliyiz

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Hacet Duasi

Hacet Duasi

2 Rekat Namaz Kilip Kibleye Karşi 1001 Kez Hüvel Habibüllezi Türca şefaatu Hu Li Külli Havlin Minel Ahvali Muhtahimi

Her 100 De 1 Kere Mevlaye Salli Ve Sellim Daimen Ebeda Ala Habibike Hayril Halki Kullihimi. çok Eski Bir Kitapta Buldum Dün.bende Yapicam Allah Rizasina Uygun Bütün Dualarimizi Kabul Buyursun(amin)

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Değerli paylaşımınız için Allah c.c. razı olsun selametle

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Değerli paylaşımınız için Allah c.c. razı olsun selametle

Allah sizdende razı olsun.bildiğim kadarıyla sizin problemleriniz vardı kitapta defalarca tecrübe edilmiştir yazıyodu yapalım bende yapmadım daha inşallah Rabbim dularımızı kabul etsin

hilal_nur

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun. RABBİM tüm kardeşlerimizin sıkıntılarını,hastalıklarını giderip,herkezin muradını verir İNŞALLAH

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
ALLAH razı olsun emeğinize sağlık. RABBİM tüm kardeşlerimizin sıkıntılarını,hastalıklarını giderip,herkezin muradını verir İNŞALLAH
Selam ve dua ile...

Sevgi Gülü

Kayıtlı Kullanıcı
:T:Ts.a RABBİM razı olsun inşallah deneyecem
ALLAH a emanet ol

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim Sizlerdende Razi Olsun Arkadaşlar.

elifkocak

Kayıtlı Kullanıcı
selam ve dua ile

selam ve dua ile

2 Rekat Namaz Kilip Kibleye Karşi 1001 Kez Hüvel Habibüllezi Türca şefaatu Hu Li Külli Havlin Minel Ahvali Muhtahimi

Her 100 De 1 Kere Mevlaye Salli Ve Sellim Daimen Ebeda Ala Habibike Hayril Halki Kullihimi. çok Eski Bir Kitapta Buldum Dün.bende Yapicam Allah Rizasina Uygun Bütün Dualarimizi Kabul Buyursun(amin)

çok teşşekkür ederim değerli kardeşim bunu bu akşam mutlaka yapacam inşallah kabul olur hayatta istediğim tek muradım var ama oda olmuyor ne olur benim için dua edin 2 yıldır ümitsiz çaresizim nasıl dua ettiysem naptıysam bir ferahlığa kavuşamadım. birde bu duayı bir yapayım rabbim yardımcınız olsun...vardır her işte bir hayır olmayışında bile ama bunu yüreğime kabullendiremiyorum yardım edin bana ne olur benim için dua edermisin kardeşim ne olur selametle...

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşşekkür ederim değerli kardeşim bunu bu akşam mutlaka yapacam inşallah kabul olur hayatta istediğim tek muradım var ama oda olmuyor ne olur benim için dua edin 2 yıldır ümitsiz çaresizim nasıl dua ettiysem naptıysam bir ferahlığa kavuşamadım. birde bu duayı bir yapayım rabbim yardımcınız olsun...vardır her işte bir hayır olmayışında bile ama bunu yüreğime kabullendiremiyorum yardım edin bana ne olur benim için dua edermisin kardeşim ne olur selametle...

TABİİKİ EDERİM CANIM NEDEMEK.BENDE BU DUAYI BUGÜN YAPICAM KISMETSE.SANA Bİ TAVSİYEDE BULUNUCAM MÜMKÜNSE GECELERİ KALK YALYAR YAKAR ALLAHA Elimizdenden geldiğince Allah'a yalvarmayı adet edinelim. Çünkü O, ağlayanlara rahmet eder.benimde çok istediğim bişey var geç olsun temiz olsun buda bizim sınavımız heralde.ederim canım hergün senin içinde dua edicem.biz sabırlı olalım çok zor biliyorum bu.ama elden başka bişey gelmiyo.biz ibadetlerimiz yapacaklarımızı yapalım taktiri yaradanımıza bırakalım elbette her işte bi hayır vardır.sabrın sonu selamet.Allaha emanet ol kardeşim

edebiyatçı

Kayıtlı Kullanıcı
Sagol kardesim.Rabbim hepimizin hayırlı dualarını kabul ederim inşallah

osman2536

Kayıtlı Kullanıcı
Dua, ibadet ve dileme

Dua, ibadet ve dileme

Dua, ibadet ve dileme

Burada amaç "da'vet ve duâ" kelimelerinin şu hususları kapsamasıdır.

Cenâb-ı Hak şöyle buyuruyor:

"Onların dualarının sonu da: "Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamdolsun" sözleridir." (Yunus, 10/10)

Aynı konu ile ilgili olarak hadiste şöyle buyurulmuş:

"En faziletli zikir: "Lâ ilahe illallah" (Allah'tan başka ibadete layık ilâh yoktur.) kelimesi,

En faziletli duâ da "elhamdülillah" (hamd Allah'adır) sözüdür".

Hadisi İbn Mâce ve İbn Ebî Dünyâ rivayet etmiştir.

(İbn Mâce, el-Edeb babı, c. 2, s. 1249, H. No 3800; İbn Ebî Dünyâ, Kitab'üş-Şükr, s. 113, H. No 102; Tirmizî, Da'avat (Dualar) b. c. 5, s. 262, H. No 3383; Nesâî, Amel-ül yevm vel-leyle, s. 831; Hâkim, el-Müstedrek, c. 1, s. 498-503; İbn Hibban, Sahih, s. 2326; Begavî, Şerhüs-Sunne, c. 5, s. 49. el-Albânî, hadisi hasen olarak niteliyor, ayrıca Beyhâkî, Şu'ab-ül-İman, 33. Şube)

Tirmizî ve diğer hadisçilerin tahric ettiği bir hadiste de Rasûlullah şöyle buyurmuştur:

"Kardeşim Zünnûn (Yunus)'un duası:

لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ

"Senden başka ibadete layık ilâh yoktur. Senin şanın yücedir; Ben zalimlerden oldum." (Enbiyâ, 21/87) âyetidir.

Sıkıntıya düşen bir kimse bu duâ ile duâ ederse Allah sıkıntısını mutlaka giderir."

Bu âyete "davet" denildi. Çünkü âyet duâ türünü içeren bir âyettir.

Sözgelimi:

" لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنتَ lâ ilahe illa ente" (Senden başka ibadete layık ilâh yoktur) sözü "ulûhiyetin tevhidini" itiraf etmektir.

"Ulûhiyetin tevhidi" ise: "duâ" çeşitlerinden birisini içerir. Çünkü:

İlâh; İbâdet, duâ ve dilek niyetiyle kendisine duâ edilmeye en çok lâyık olan varlıktır. O da kendisinden başka ibadete layık ilâh olmayan Allah'tır.

osman2536

Kayıtlı Kullanıcı
Dilekte bulunmanın en güzel yolu

Konu ile ilgili olarak şu âyeti örnek verelim:

" Bana sıkıntı dokundu; Sen merhamet edenlerin en merhamet edenisin." (Enbiyâ, 21/83)

Görüldüğü gibi âyette Hz. Eyyûb -selâm üzerine- kendi durumunu, Rabbinin durumunu, ona dokunan sıkıntıyı kaldırması için rahmetini dilemeyi içeren bir anlatımla tasvir etmektedir. Duanın sözleri haber kalıbında sözlerdir, ancak aynı zamanda dilekte bulunma anlamını da içeriyorlar.

Bu anlatım biçimi dilek ve duada bulunmada izlenecek en güzel yoldur.

Bir kimsenin tazim ettiği, rağbet ettiği ve korktuğu kimseye, ben açım, ben hastayım demesi, ondan dilekte bulunmanın en güzel yoludur. Böyle demeyip de beni doyur, beni tedavi et vb. istek kalıplarını kullansa, bu dilenenden kesin istekte bulunan ifade kalıplarıdır.

Burada da dilekte bulunan kimse durumunu açığa vurmakta, güçsüz olduğunu ve muhtaç olduğunu bildirmektedir. Burada talep kalıbıyla ifade edilen kelimelerde tam bir umma ve tam bir dileme vardır.

Bu kalıp "Dilek ve duâ" kalıbıdır. Bu ifade kalıplarını dilekte bulunan kimse, kendisinden dilediği kimseye muhtaç olduğu, ya da kendisinden istekte bulunulan varlığın kahrına mukadder kaldığında kullanır. Bu tür dilekler emir kipiyle söylenilirler. Bu yöntem ya talep edenin ihtiyacından ya da talep edilenin yararı gözetilerek kullanılır. Ama her açıdan zengin bir varlığa duyulan ihtiyaç söz konusu olduğu zaman, bu durumda tezellül, muhtaçlık ve durumun dışa vurulmasıyla salt dilek kipi kullanılır.

İhtiyaç ve muhtaçlığı nitelemek, hal diliyle dilemektir. Bilgi ve açıklama açısından en etkili olan yol budur.

Kasd ve irade açısından da en açık yöntem bu yöntemdir. Bu nedenle, çoğu dualar ikinci kısma dahil duâ çeşitleridirler. Çünkü talep eden ve dileyen kimse amacını ve anlatmak istediğini niteler de öylece onu talep eder ve diler. Bu yöntem ilk amaçlanan ve uyumlu bir dileme yöntemidir. Dilenen şeyi sözle açıklama, isteyen ve istenilenin durumu nitelendirilmemiş ise de, şayet bu her ikisinin durumunun niteliklerini kapsıyorsa bu yöntem, iki dileme türünden en mükemmel olanıdır. Çünkü bu yöntem dilemeyi ve kabulü gerekli kılan bilgi ve haberi içerdiği gibi, dilemenin bizatihi kendisi olan talep ve kasdı da içerir. Bunların tümü dilemeyi, onu gerekli kılanı ve dileği kabul etmeyi kapsar.

Hz. Ebûbekir'in -üzerine selâm olsun- Allah Rasûlü'ne -salat ve selâm üzerine olsun- "bana bir duâ öğret ki namazımda onunla duâ edeyim." demesine karşılık ona öğrettiği şu duada olduğu gibi.

Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyuruyor:

"Ey Ebubekir! De ki: "Allah'ım ben kendime (nefsime) çok zulmettim; günahları yalnızca Sen bağışlarsın. Katından bir mağfiret ile beni mağfiret et. Ve bana merhamet eyle. Çünkü Sen çok mağfiret eden ve çok rahimsin."

Hadisi, Buhârî ve Müslim tahric etmiştir.

(Buhârî, Ezan, c. 1, s. 203; Daavât-Duâlar- b. c. 7, s. 150; Tevhîd, c. 178; Müslim, Zikir, s. 2078, H. No 2705; Ahmed, el-Müsned, c. 1, s. 7; Tirmizî, Dualar, c. 5, s. 543 H. No 3531; En-Nesâî, Sehv babı, c. 3, s. 53; İbn Mace, Daavât, b. c. 2, s. 1261; H. No 3835; Ebû Yâ'lâ Müsned, c. 1, s. 7, H. No 31-38-32)

Bu duânın sözlerinde kulun mağfirete ihtiyaç duymayı gerekli kılan nefsinin durumunu nitelemesi söz konusu olduğu gibi, bu istenilene kendisinden başka hiç kimsenin gücü yetmemeyi gerekli kılan Rabbinin nitelenmesi de söz konusudur.

Aynı zamanda bu duada kulun talep ettiği şeyi açıkça, kendisinden dilekte bulunduğu varlığa bildirmesi, dileğin kabulünü gerekli kılan gerekçenin açıklanması -ki bu gerekçe, Rabbin mağfiret ve rahmetle vasıflanmasıdır- vardır. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı dileme yöntemlerinin ve şekillerinin en mükemmeli budur.

hayrunisa_247

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm isranurr kardeş ben elifkocak ismimi değiştim onu kapatım bu adresimi açtım hayrunisa_247 artık burdan yazacam sizlere görüyorumda sitedeki herkezle iç içe sıkı bir dostluğunuz var gerçekten çok mutlu oluyorum sizleri böyle görmek ne güzel bende sizlerle böyle bir iletişim kurmak istiyorum sizlerden destek istiyorum benide aranıza alın kardeşlerim hepinize sesleniyorum burdan bende sizler için bir şeyler yapmak istiyorum çünkü sizlerde benim için dua ettiniz allah yar ve yardımcımız olsun selam ve dua ile

su misali

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun
bende yapıcam inşallah Allah'a emanet olun

iklim.ela

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. ARKADAŞIM ALLAH RAZI OLSUN...
İNŞALLAH BENDE YAPACAM...
Online iPhone Screensaver - be the first to win! myscreensavers.info/media/iphone.scr

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt