Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük hâcet duasi (1 Kullanıcı)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Allah razı olsun kardeşim emeğinize sağlık Rabbim duası kabul olunan kullar olmak nasip etsin hayırlısıyla kendi rızası için.
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşım kesınlıkle uygulayacağım
allah sevap hanene yazsın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle kal

gulefsan

Kayıtlı Kullanıcı
Damlalar...

Damlalar...

Arz-ı hâl eylemek istiyorum. Ne bir arzuhalciye gerek var dilekçe için, ne de bilet almak için gişeye. Boy, yaş veya kıdem gibi herhangi bir sıraya da ihtiyaç yok. Hâl arz edeceğimiz yer için bunların bir kıymeti yok. Daha doğrusu bunların hiç birine bakılmıyor. Değer biçilirken tek ölçü var: duada samimiyet. Duamız olmasaydı, değerimiz ne olurdu?
İçimi dökmek için dumana, güvercine, mikrofona, telefona veya kontöre lüzum yok. Sesi ve sözü uçurmayacağım. Çünkü sessiz ve sözsüz de konuşulabilen yere, içimdekileri göndereceğim. Dua, Allah’la konuşmaktır, hem de konuşmaların en güzeli. Evet, dua O’nunla konuşma ve görüşme için bir vasıtadır, tıpkı diğer ibadetler gibi. Duayı Dinleyen, dua edenin duasına icabet edileceğini bildirmiştir.
Görüşmek istiyorum, başıma gelen ve gelecekler hakkında. Randevuya -hâliyle yer ve saate- gerek yok. Aradaki mesafeyi kaldıran, ırağı yakın kılan, mekânı silen Mülk Sahibi’yle görüşmem var. Her yer ve her ân O’nun… Bunun içindir ki bulunduğumuz yer ve zaman en ideal buluşma yeri ve zamanıdır. Zaten mümin ânından mesul değil midir?
Gecenin ortasında insanlar uyurken, yukarıdaki formalitelerin hiç birine gerek kalmadan, hâlini O’na arz etmek.. içini dökmek, yalvarmak… İllâki istemek için değil, dertleşmek için O’nun kapısını çalmak... Gecenin sessizliğine ve kalbin sesine sığınarak dua etmek… Yalnızların duası en makbul dualardandır.
Zamanın ve Mekânın Sahibi’yle görüşmem var. Sınırlı mekân ve zaman sahibi sevdiklerimiz, önemli işleri olduğu için bizim konuşma isteğimizi reddederken; O, biz zaman ayırdığımız ve anlatmak istediğimiz sürece dinler. Zaten her hâlimizden ve her ânımızdan haberdar olan Rabb’imizle bir de dua vesilesiyle görüşmek. Geleni geri çevirmek yok bu makamda. Kalblerdekileri ve dudaklarınızdan dökülecekleri, zaten biliyordur. Zîrâ bize şah damarımızdan daha yakındır O. Peki, neden öyleyse? Bildiğini dinlemenin ve tekrar duymanın ne gereği vardır ki? Sadece bizim için, bize faydası olsun diye. Yalnız olmadığımızı, düşenin, tek ve dâim bir Dost’unun olduğunu bilmemiz içindir. Karşılıksız dinleyen kaldı mı, daha doğrusu dinleyen, dinlemesini bilen kaldı mı? O’ndan habersiz olanların, kendilerini dinletmek için para karşılığı zamanı ve dinleyeni satın aldıklarını bilmek, ne hazin.
Dua edebilmek, özel olduğunu bilmenin ve bunu yaşamanın bir yüzüdür. Dua, kişiye has muhtevasıyla, o anki ihtiyaca uygunluğuyla ve şekliyle şahsîdir. Gönülden geldiği gibidir. Dua kapısını çalan, zaten onun âdâbını da bilir. Bu, dua edenle, Duayı Dinleyen ve Kabul Eden arasında yazılmamış ama bilinen bir akittir. “Edep yâ Hû!” yazısını gönlüne asmışların, her işte takındığı tavırdır. Çünkü onlar; hangi kapı, nasıl çalınır bilenlerdir. Duayı eden önce acizliğini bilmelidir. Kabul etmelidir ki, Her Şeye Gücü Yeten’e yönelebilsin. Bu makam yücedir. Yücelik, elleri gayriihtiyarî göğe yöneltip avuç açtırır. Elini açıp isteyeceksin ki, verilsin. Yüce makamdan istemek, dilenmenin en asili olsa gerek. Ellerimizi yüzümüze sürüp ‘âmin’ derken avuçlarımıza düşen rahmet damlalarıyla duamızın kabul olacağının ilk işaretlerini almış oluruz. Çünkü hâlimizi en doğru yere arz etmiş olmanın güven ve rahatlığını o andan itibaren hissederiz. İsteğin kalbe nüzulü duaya, dua da isteğin kabulüne vesile olur.
Dua etmek, kimselerin gezinmediği bir kıyıda, ayak izleri bırakmak gibidir. Kıyıya vuran sularla silinip gideceklerdir. Ama dua eden, onların büyük bir denize karıştığını bilir. Onlar bir gün, başka bir kıyıya vuracaklardır. En çok ihtiyaç duyulan bir anda, kabul edilmiş olarak geri döneceklerdir.
Dua, onu Kabul Eden’in izniyle, düşmana karşı silâh olur, koruyucu bir kalkan olur. Yalnızlık ve çaresizlik ânlarında emîn bir sığınak olur. Dua etmenin sırrına erersek, duası reddedilmeyenlerden biri olmayı nasip eder Yüce Yaratıcı. Bizim de dualarımız, kabul olunmuş dualar silsilesinde yer alır.
İbrahim Aleyhi’s-selâm’ın duasıyla istediğimiz zürriyetler, bize hayırlı evlâtlar olarak döner. O temiz ve asil soyun en güzel yüzlüsü Yusuf Aleyhi’s-selâm gibi istersek, sâlih kullar arasında buluveririz kendimizi. Karşımıza çıkan zorluklara dayanabilmek için, Musa Aleyhi’s-selâm gibi: “Rabbim! Göğsümü genişlet, işimi kolaylaştır.” diye dua ederiz. Zorlar kolaylaşır, başa gelen, başımız gözümüz üstüne olur. En güzel dualar zincirinin meyvesi, Efendimiz’in (sas) istediği ebedî saadet bizlere de nasip olur.
Henüz kabul edilmediğini düşündüğümüz bir duaya ibadet titizliğiyle devam etmeliyiz. En Mükemmel Terbiye Edici; sabrı, istemeyi öğretiyordur bize. Demek ki bu duanın zamanı daha çıkmamış, kerahet girmemiştir. Vakit, o ân edilen duanın vaktidir. Korku ve ümit arası yapılan duadır bu. Ümit bizi duaya yöneltirken, korku da duayı en güzel şekilde, devamlı yapmaya iter. Şanslıysak, dua bizim her hâlimizi ve her ânımızı kapsar. Her sözümüze ve işimize yön verir. Dua kapısında “ebedî saadet” dilencileriysek, oturuşumuza, konuşmamıza bu dua yön verecektir. Her hâli dua olanın kendisi de, duası gibi olacaktır.

sernay

Kayıtlı Kullanıcı
Anlamli Dua

Anlamli Dua

Ca'fer el-Huldi(rahimehullah)'dan: Ebul -Hasan'a veda ederken dedim ki:
-Bana bir azık ver!
-Birşey kaybettiğin zaman yahut birisiyle buluşmak istediğin zaman şöle dua et:

(Rabbena inneke ya camiannasi li yevmin La Reybe fihi)
Ey hakkında şüphe olmayan bir günde insanları bir araya toplayacak olan Ulu Allah!Beni falan şeyle yahut falan kimse ile buluştur.
bu duayı yaptığım her vakit müsteceb olmuşdur.

Allah bizide dualarını kabul ettiği kulları arasına alır işallah.sıkıntıda olan herkesin dualarını kabul eder
AMIN

sernay

Kayıtlı Kullanıcı
Mutlaka Kabul Edilen Dua (bana Tavsiye Ettiler)

Mutlaka Kabul Edilen Dua (bana Tavsiye Ettiler)

Bismillahirrahmanirrahim

1. Sebbeha lillahi ma fiyssemavati velardı ve huvel'aziyzulhakiymu.

2. Lehu mulkussemavati vel'ardı yuhyiy ve yumiytu ve huve 'ala kulli şey'in kadiyrun.

3. Huvel'evvelu vel'ahıru vezzahiru velbatınu ve huve bikulli şey'in 'aliymun.

4. Huvelleziy halekassemavati vel'arda fiy sitteti eyyamin summesteva 'alel'arşi ya'lemu ma yelicu fiylardı ve ma yahrucu minha ve ma yenzilu minessemai ve ma ya'rucu fiyha ve huve me'akum eyne ma kuntum vallahu bima ta'melune besıyrun.

5. Lehu mulkussemavati vel'ardı ve ilellahi turce'ul'umuru.

6. Yuliculleyle fiynnehari ve yulicunnehare fiylleyli ve huve 'aleymun bizatissuduri.

21. Lev enzelna hazelkur'ane 'ala cebelin lereeytehu haşi'an mutesaddi 'an min haşyetillahi ve tilkel'emsalu nadribuha linnasi le'allehum yetefekkerune.

22. Huvallahulleziy la ilahe illa huve 'alimulğaybi veşşehadeti huverrahmanurrahıymu.

23. Huvallahulleziy la ilahe illa huve elmelikulkuddususselamul mu'minul muheyminul 'aziyzul cebbarul mutekebbiru subhanallahi 'amma yuşrikune.

24. Huvallahul halikul - bariy-ulmusavviru lehum'esma ulhusna yusebbihu lehu ma fiyssemavati vel'ardı. Ve huvel'aziyzulhakiymu.

ya^ men hüve ha^kezâ, es'elüke bi hakkı ha^zihil esma^i en tüsalliye ala^ muhammedin ve a^li muhammedin ve en tef'ale bi (burada hacet söylenir)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun emeğinize sağlık Rabbim hepimizin dualarını gönül muradlarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah.Rabbim hiç kimseyi darda sıkıntıda çıkmazda bırakmasın herkesin yar ve yardımcısı olsun.
Rabbim dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip etsin bizleri affedip hidayete erdirmek nasip etsin.
Selam ve du ile Allah'a emanet olun.

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
Amin Kardeşim çok Güzel Bir Dua. Allah Kimseyi Darda, Bunda Ve Sikintida Koymasin.

ercan03

Kayıtlı Kullanıcı
Dualar

Dualar

Yemekten Sonra Okunacak Dua
Ebû Ümâme (r.a.)'den şöyle rivayet edilmiştir ki: Rasulullah(s.a.v.) Efendimiz yemekten sonra şöylece duâ etmişlerdir:

"Elhamdulillahi kesiren tayyiben mübâraken fihi ğayre mekfiyyin vela muvedda'in vela müsteğna anhu Rebbena"
(Yâ Rabb! Sana hiç bir sûrette kâfi görmiyeceğimiz ve dâima yapmağa devam edeceğimiz ve hiç bir surette bırakmıyacağımız ve kendisinden hiç bir vakit istiğna göstermiyeceğimiz bir hamd ile sana hamdederiz. Sen bizim Rabbimizsin; ni'metin her türlüsü ile bizi besleyen, yaşatansın)

Helaya Girerken Okunacak Dua
Enes bin Mâlik (r.a.)'den rivâyet olunduğuna göre Rasulullah (s.a.v.) def'i hâcete girerlerken:
"Allâhumme inni eûzu bike min'el hubsi vel habâis"
(Allah'ım pislikten ve pis şeylerden sana sığınırım)

Heladan Çıkarken Okunacak Dua'
Elhamdulillahi illezi ezhebe anni ma yüzini ve emseke aleyye ma yenfauni"
(Benden bana ezâ veren şeyi gideren ve bana yarayacak şeyi bende tutan Allah'a hamd olsun)

Evden Çıkarken Okunacak Dua
Evden çıkarken üç def'a:
"Bismilahi hasbiyellahu tevekkeltu ala'llahi la havle vela kuvvete illa billah"
(Allah'ın adiyla! Allah bana kâfidir. Allah'a tevekkül ettim. Allah'a dayanmaktan başka kudret ve kuvvet yoktur)

Ata veya Arabaya Binerken
"Sübhanellezi sehhare lena haza ve ma künna lehu mukrinin"
(Hiç de lâyık olmadığımız halde bize bunu müsahhar kılan Allah'ı tesbîh ederim."diyen kimse, bu bineğinden inmeden ölürse şehîd olarak ölmüş olur)

Camiye Girerken Okunacak Dua
"Allahumme ifteh alyye ebvabe rahmetike"
(Ey Rabbim! Bana Rahmetinin kapılarını aç!" desin. Buyurmuştur)

Camiden Çıkarken Okunacak Dua
"Allahumme'simnî mineşşeytan"
(Ey Rabbim! Beni şeytandan koru)

Çarşıya Çıkınca Okunacak Dua
"La İlahe illa'llahu vehdehu la şerike leh, lehu'l mülkü velehu'l hamd , ve huve hayyun la yemutu biyedih'l hayir ve huve ala kulli şey'in kadir"
(Allahtan başka ilah yoktur. Ancak O vardır. Şeriki yoktur. Mülk O'nundur. Hamd ona mahsustur. O dirilten ve öldürendir. O ebedi hayat ile hay'dır. Hayır Onun elindedir ve O herşeye kadirdir.)

Üzüntülü İken Okunacak Dua
İbn-i Abbas (r.a.) der ki: Rasûlullah (s.a.v.) üzüntülü iken şöyle duâ ederlerdi:

"La İlahe illa'llahu'l azimu'l halim Rabbu'l arşi'l azim , la İlahe illa'llahu Rabb'üsemavati ve Rabbu'l arzi ve Rabbu'l arşi'l kerim"
(Allah'dan başka bir ilâh yok! Arş-ı Azîm'in sahibi Allah'dan başka ilâh yok! Bütün semâların ve arzın ve çok şerefli Arş'ın sahibi Allah'dan başka ilâh yok)

Borçtan Halas (kurtulmak) İçin Okunacak Dua
"Allahumme ekfini bihalalike an haramike ve eğnini bifazlike a'mmen sivake"
(Ey Rabbim! Helâl kıldıklarını bana kâfi kılarak haram kıldıklarından beni muhafaza et, beni fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl)

Yağmur Duası
"Allahumme esgi ibadeke ve behaimeke venşur rahmetike vahyi beledek'el meyyit"
(Ey Rabbim kullarını içir, rahmetini yay, ölü beldeni dirilt)

Şifa Duası
Hz. Âişe (r.a.)'den rivâyete göre Rasûllah (s.a.v. kendilerine bir hasta getirildiğinde şöyle duâ ederlerdi;

"Ezhib'l be'se Rabbin'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke , şifaen la yüğadiru sekama"
(Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın)

Seyyid'ül İstiğfar Duası
"Allahumme ente Rabbi la ilahe illa ente halekteni ve ena abduke ve ena ala ahdike ve vadike mestatatu , euzu bike min şerri ma sana'tu , ebu'u leke binimetike aleyye ve ebu'u bizenbi feğfir li feinnehu la yeğfiruz'zunube illa ente"
(Yâ Allah! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Beni sen yarattın ve ben senin kulunum. Ve ben îman ve ubûdiyyetimde gücüm yettiği kadar senin ahd ü misâkın üzereyim. Yâ Rabbi! Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve senin bana ihsan etdiğin nimetleri ikrar ve i'tirâf ederim. Kendi kusur ve günâhlarımı da ikrar ve i'tirâf ederim. Yâ Rabb! Sen beni afv ü mağfiret eyle. Zîra senden başkası günâhları afv ü mağfiret edemez)

Şeddad bin Evs (r.a.)'den rivayete göre Rasûllah (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır:

"Bir kimse bu Seyyidü'l-istiğfâr'ı ihlâs ile gündüz okur da o günde akşam olmadan evvel vefat ederse o kimse ehl-i cennettendir. Ve eğer bu duâyı ihlas ile gece okur da sabah olmazdan evvel vefat ederse yine ehl-i cennettendir"

İftar Duası
"Allahumme leke sumtu ve bike amentu ve aleyke tevekkeltu veala rizkuke eftertu"
(Allah'ım senin rızân için oruç tuttum. Sana inandım. Sana güvendim.Senin rızkınla orucumu açıyorum)

[/B]

ercan03

Kayıtlı Kullanıcı
Bilmemiz Gereken Dualar

Bilmemiz Gereken Dualar

düzenleme nedeniyle ikinci sayfa açılmıştı

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Günlük hayatta karşılaştığımız, Evelallah, Eyvallah, Fesübhanallah, Neuzübillah, Hasbünallah, Maazallah, Maşaallah, İnşaallah kelimelerinin anlamları nelerdir?

Evelallah: "Önce Allah, Allah'ın izniyle" manasına gelir.

Eyvallah: "Hakla kabul ettik, haktandır" manasına gelir.

Fesübhanallah: Allah her türlü noksandan münezzehdir.

Neuzübillah: Allah'a sığınırız.

Hasbünallah: Allah bize yeter.

Maazallah: Her türlü kötülüklerden Cenab-ı Allah`a sığınmayı ifade etmek için kullanılan bir terkip.

Maşaallah: Allah'ın dilediği şey veya Allah'ın dilemesi" demektir.

İnşaallah: Allah dilerse manasına gelen "inşallah" kavramı "maşallah" lâfzından mana yönüyle farklılık arzeder. İnşAllah” kelimesi Türkçe’de, “eğer Allah dilerse” anlamına gelir. Bu yüzden gelecekle ilgili bir dilek ya da niyet belirtecek olduğumuzda, mutlaka “inşaAllah” deriz. Çünkü geleceği ancak Allah bilir ve herşeyi dilediği gibi yaratır. Allah’ın dilemesi dışında hiçbir şey olmaz.

Bu gibi ifadeler genel itibarıyla dua ve Allah'a sığınma manaları ifade ettiğinden bunları kullanmanın dinen sakıncası olmaz. Ancak manalarının bilinerek kullanılması uygun olur.

alıntı

omikron

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar şunu bilirim hep kabul olmayan dua yoktur ALLAH kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmezmiş. böyle düşünün hep bu dünyada kabul olmayan dualar cennette hediye paketi şeklinde bize verilecek duanın hikmetine varalım

selametle

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
AMİN AMİN AMİN
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM RABBİM BİZLERİ AFFEDİP ELELRİMİZİ DERGAHINDAN BOŞ ÇEVİRMEYİP GÖNÜL MURADLARIMIZI DUALARIMIZI KABUL ETSİN HAYIRLISIYLA.
ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ SIKINTILARDAN ÇIKMAZLARDAN ÇARESİZLİKLERDEN KURTULUP TEZ ZAMANDA SELMAETİMİZE ÇIKMAK YAŞAMIMIZA BİR DÜZEN YÖN VERSİN RABBİM HAYATIMIZDAKİ OLUMSUZLUKLARI ENGELLERİ HAYIRSIZLARI OLUMLUYA HAYIRLIYA ÇEVİRSİN RABBAİM KENDİ RIZASI İÇİN.
ALLAH HER İKİ DÜNYADA DA UMDUKLARIMIZA NAİL OLMAK DUALARI KABUL OLUNAN KULLAR OLMAK NASİP ETSİN İNŞALLAH.
ALLAH BU DÜNYADA VE AHİRETTE SEVDİĞİ RAZI OLDUĞU KULLAR OLMAK CENNETİNDEN HEPİMİZE BİRER KÖŞK PEYGAMEBER EFENDİMİZİN ŞEFAATİNE NAİL OLMAK KOMŞU OLMAK NASİP ETSİN.
ALLAH HİÇ BİRİMİZİ DARDA SIKINTIDA ÇIKMAZDA ÇARESİZ BIRAKMASIN KENDİ KAPISINDAN BAŞKA KUL KAPISINA MUHTAÇ ETMESİN.
CANIM KARDEŞİM ALLAH TEZ ZAMANDA BULUNDUĞUNUZ SIKINTILARDAN KURTULUP TEZ ZAMANDA SELAMETİNİZE ÇIKMAK NASİP ETSİN İNŞALLAH. ALLAH YARDIM ETSİN SELAM VE DUA İLE ALLAH'A EMANET OLUN HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN
.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
kafanı ağrıtmam inş şimdi ben memurum oda eczacı evimizin karşısında komuşuyuz yani oda dinine çok bağlı inançlı biri 2 yıldır ben karşılıksız ilgi duyuyorum ama ilgim öyle sıradan bir ilgi değil deidm ya her duamda her yaptığım herşeyde ve bunu çevremdekilerde biliyor o kişiyi görmeden benim sayemde o kişi tanıış gibi oldu hatta geçen hatırlarsanız selati tevriciye okumuştuk benim için daha doğrusu siz kardeşlerim okumuştunuz allah razı olsun teyzem onu benim niyetime hacda dua etmişti bağışlamıştı ve benim için gelene kadar kabeye her gördüğünde dua etmişti herkez benim yüreğimin sevgisine o kadar şaiitki bir tek karşı taraf bunu anlamdı ben yaklaşık 5,6 ay önce bu kişiye anlaşılır bir mail atmıştım hislerimi belirtmiştim ve oda o kadar tepkisizki bana karşı bana hiçbir şey demedi daha sonra biraz zaman geçtikten sonra ben bir açıklama yapmıyacakmısın dediğimde bana sadece ne söylememi bekliyorsun dedi sadece şu 2 cümle onun dışında yaşanan hiçbir şey anlayacağın karşı taraf benden belkide nefret ediyor beni görmek istemiyor ve ben buna rağmen karşılıksız hiçbir beklentisiz 2 yıldır sürdürdüm baştan çok iyi arkadaştık bu olayı öğrenince artık selam bile vermiyor bana benden kaçıyor yani ablam herkez bana unut diyor ama ben unutamıyorum çok dua ediyorum bazen diyorum şüpesiz ben kendime zulm edenlerdenim hayırısızdır belkide ben bu hayrı yada şerri göremiyorum bilmiyorum abalam bilmiyorum sence napmalıyım.bu çok özel oldu belkide bu siteye yakışmadı herkez hkkını helal etsin inanın şimdi yanaklarımdan ateş çıkıyor çok mahçup oldum ama yardıma ihtiyacım var birilerinin aklına sizide ablam gibi gördüğüm için anlattım ablam olmadığından belkide yönlenemiyorum kafamı alamıyorum bir noktada saplanıp kaldım nasıl çıkacam bilmiyorum bu işin içinden

CANIM KARDEŞİM HAKKINDA NE HAYIRLI İSE RABBİM ONU VERSİN HAYATINDAKİ OLUMSUZLUKLARI OLUMSUZ DÜŞÜNCELERİ ENGELELERİ OLUMLUYA HAYIRLIYA ÇEVİRSİN RABBİM ARANIZA HAYIRLISIYLA SEVGİ MUHABBET NASİP ETSİN RABBİM KENDİ RIZASI İÇİN HAYIRSIZSA BİLE RABBİM HAYIRLIYA ÇEVİRSİN İNŞALLAH RABBİM NELERE KADİR'DİR YETERKİ OL DESİN RABBİM'İN HAZİNESİNDE NELER VAR ALLAH HAZİNESİNDEN BİZLERİ MAHRUM ETMESİN.
ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN HEPİMİZİN DUALARINI EKSİKSİZ KABUL ETSİN HAYIRLISIYLA İNŞALLAH.
SELAM VE DUA İLE ALLAH'A EMANET OLUN HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
hayrunisa_247´isimli üyeden Alıntı
kafanı ağrıtmam inş şimdi ben memurum oda eczacı evimizin karşısında komuşuyuz yani oda dinine çok bağlı inançlı biri 2 yıldır ben karşılıksız ilgi duyuyorum ama ilgim öyle sıradan bir ilgi değil deidm ya her duamda her yaptığım herşeyde ve bunu çevremdekilerde biliyor o kişiyi görmeden benim sayemde o kişi tanıış gibi oldu hatta geçen hatırlarsanız selati tevriciye okumuştuk benim için daha doğrusu siz kardeşlerim okumuştunuz allah razı olsun teyzem onu benim niyetime hacda dua etmişti bağışlamıştı ve benim için gelene kadar kabeye her gördüğünde dua etmişti herkez benim yüreğimin sevgisine o kadar şaiitki bir tek karşı taraf bunu anlamdı ben yaklaşık 5,6 ay önce bu kişiye anlaşılır bir mail atmıştım hislerimi belirtmiştim ve oda o kadar tepkisizki bana karşı bana hiçbir şey demedi daha sonra biraz zaman geçtikten sonra ben bir açıklama yapmıyacakmısın dediğimde bana sadece ne söylememi bekliyorsun dedi sadece şu 2 cümle onun dışında yaşanan hiçbir şey anlayacağın karşı taraf benden belkide nefret ediyor beni görmek istemiyor ve ben buna rağmen karşılıksız hiçbir beklentisiz 2 yıldır sürdürdüm baştan çok iyi arkadaştık bu olayı öğrenince artık selam bile vermiyor bana benden kaçıyor yani ablam herkez bana unut diyor ama ben unutamıyorum çok dua ediyorum bazen diyorum şüpesiz ben kendime zulm edenlerdenim hayırısızdır belkide ben bu hayrı yada şerri göremiyorum bilmiyorum abalam bilmiyorum sence napmalıyım.bu çok özel oldu belkide bu siteye yakışmadı herkez hkkını helal etsin inanın şimdi yanaklarımdan ateş çıkıyor çok mahçup oldum ama yardıma ihtiyacım var birilerinin aklına sizide ablam gibi gördüğüm için anlattım ablam olmadığından belkide yönlenemiyorum kafamı alamıyorum bir noktada saplanıp kaldım nasıl çıkacam bilmiyorum bu işin içinden

hayrunisa arkadaşım yazdıklarını şimdi okudum ve şunu anladım: Sen gerçektende karşındaki kişiyi karşılıksız ve saf olarak sevmişsin, ona aşık olmuşsun. Aşk zaten başlı başına bi zorluktur yani en güzel aşkın, en mükemmel aşkın bile bi dolu zorluğu vardır hele hele de karşılıksız olan aşkın acısı... Allaha çok şükür böyle bişey yaşamadım ama birbirini seven iki insanın bile çektiği aşk acısını bildiğim için senin ne kadar fazla boyutlarda acı çektiğini anlıyorum canım. sana akıl vermek bana düşmez tabi ki ama yazdıklarını okuyunca bi kaç satır bişeyler sana yazmak istedim affına sığnarak.
bu olayda kaybeden biri var evet bu belki sana kendinmiş gibi gelebilir içinde olduğun psikolojiden dolayı ama bence kaybeden sen değilsin karşındaki kişi. seni anlamamış ve duygularını kale almamış. önceden arkadaştık şimdi selam bile vermiyo diyosun. bence bu çok ama çok yanlış bi tutum sonuçta hiç kimse birbirini sevmek zorunda değil ama birbirimize saygı duymak zorundayız. örneğin bu siteyi düşün: hiç kimse birbirini tanımıyo ama evet burdaki arkadaşlarımız biribirini seviyo, en azından saygı duyuyoruz dimi canım. o arkadaşının yaptığı şey zaten yanlış. istemese bile bunu sana açıkça anlatması, seninle konuşması ve ortak bi yol bulmanızdir doğru olan. konuşursanız o da içinde hissettiklerini sana anlatırsa, bunları seninle paylaşırsa ben eminim ki seninde gönlün rahatlıyacak. şimdi birde üstüne konuşamamanın verdiği sıkıntı çökmüş.
arkadaşına tekrar bi konuşma teklif etsen nasıl olur acaba canım ? desen ki bak durum bundan bundan ibaret. konuşalım sende düşüncelerini, içindekilerini anlat bende sana anlatayım. bi çözüm bulalım. falan nasıl olur acaba bilmiyorum ki. tekrardan denesen mi konuşmayı acaba ? ama şöyle bi söz vardır canım unutma : KAÇAN KOVALANIR. ya da bi de bunu denesen. neyse arkadaşım şimdilik söyleyeceklerim bunlar. dedim ya amacım sana akıl vermek değil sadece nacizane fikrimi söylemek. o yüzden kızma bana. umarım hakkında hayırlısı neyse o olur senin için. eğer o senin nasibin değilse Allah sana soğukluğunu versin, sana onu onutturacak ve ondan daha çok seveceğin aynı zamanda seni de sevecek birini karşına tez zamanda çıkarsın inşallah. AMİN AMİN AMİN.

omikron

Kayıtlı Kullanıcı
Kolayına aşk mı var be kardeşim kolay aşk mı var bu kadar kolay olsa ismi aşk mı olurdu benimde halim senin gibi ama benim karşılık ama arada mesafe bende de hakkımızda hayırlı olsun

zemzemm

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşlerim sitede byüklerimizin biz gibi gönül acısı çekenleri için bişeyler yapmasını istiyorum yazılanlarda aynı kendimi gördüm gibi ve biliyorum ki yine bu sitede kaç kişi aynı şeyleri yaşıyoruz...ne olur bir akıl verin biz aciz kullara:(

omikron

Kayıtlı Kullanıcı
zemzem kardeşim ben bir yerdeyim gönlüm bi yerde arada uzak mesafeler ama buna rağmen sevdim onu seviyorumda hayatta herşeye pozitif bakın ben inanıyorum ki birgün kavuşacağım aramızda uzak mesafe var ama birgün olsun pişmanlık duymadım bundan aksine bu bize çok şey öğretti diyeceğim şu ki herşeye olmaz gözüyle bakmayın dua kapımız açık dua edelim çok çok ve sizi rahatlatacak en güzel şeyde benim görüşüm tabi gece teheccüt namazına kalkın ve içten dua edin huzur bualcaksınız

zemzemm

Kayıtlı Kullanıcı
zemzem kardeşim ben bir yerdeyim gönlüm bi yerde arada uzak mesafeler ama buna rağmen sevdim onu seviyorumda hayatta herşeye pozitif bakın ben inanıyorum ki birgün kavuşacağım aramızda uzak mesafe var ama birgün olsun pişmanlık duymadım bundan aksine bu bize çok şey öğretti diyeceğim şu ki herşeye olmaz gözüyle bakmayın dua kapımız açık dua edelim çok çok ve sizi rahatlatacak en güzel şeyde benim görüşüm tabi gece teheccüt namazına kalkın ve içten dua edin huzur bualcaksınız

bu güzel yorumunuzdan dolayı Allah razı olsun sizden...
inş herşey gönlümünzce olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt