Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük hâcet duasi (1 Kullanıcı)

G

gülderen özdemir

Murada kavuşmak için duâ

“Fetavai kari-ül-hidaye”de diyor ki:

Dileği olan kimse, yatacağı zaman abdest almalı, temiz bir örtü üzerinde oturup, üç defa salevât okumalı, sonra herbirine Besmele çekerek on Fâtiha ve sonra onbir İhlâs okumalı, sonra üç salevât okumalı, sonra sağ yanı üzere, yüzü kıbleye karşı olarak ve sağ elini sağ yanağı altına koyarak yatıp uyumalıdır. Niyet ettiği şeyin nasıl olacağını, biiznillah rü'yâda görür.

“Mekatib-i şerife” kitabında buyuruldu ki: Hacetlere, dileklere kavuşmak için, iki rekat namaz kılıp, sevabını silsile-i aliyye denilen âlimlerin ruhuna hediye etmeli, bunların hürmeti için diyerek duâ etmelidir. Mesela, "Ya Rabbi, filan yere sağ sâlim gidip gelmek nasib eyle, filan sıkıntıdan beni kurtar." gibi duâ ettikten sonra, "Bu duâmı silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle" demelidir!

Âmâ, bir zat gelip, “Ya Resûlallah! Allahü teâlâya duâ et, gözlerim açılsın” dedi. Peygamber efendimiz de, “Kusursuz bir abdest al! Sonra, ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçı eyle! Onun hürmetine duâmı kabul et” duâsını okumasını söyledi. O da, abdest alıp duâ etti. Hemen gözleri açıldı.

Bu duâyı müslümanlar, her zaman okumuşlar ve maksatlarına kavuşmuşlardır. Ancak, namaz kılmıyanın, haram işliyenin ve kalbi gafil olan ettiği duâdan tam netice alamaz.Ehl-i sünnet itikadında olmıyanın okuması faide vermez. Hak teâlâ, herşeyi bir sebep ile yaratmaktadır. Bir şeye kavuşmak istiyen, o şeyin sebebine yapışmalıdır. Rabbimiz, insana sıhhat, şifa vermek için, duâ etmeyi, sadaka vermeyi ve ilaç kullanmayı sebep yapmıştır.

ALINTIDIR

canım kardeşim selamün aleyküm allah razı olsun allah a emanet ol selam ve dua ile rabbim cümlemizin duasını kabul etsin cümlemizin muradını versin amin

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
ALEYKÜM SELAM
RÜYA KARDEŞİM İNANIRMISIN AYNEN BENDE ÖYLE OLDUM HEMEN UYKUYA DALSAK NEYSE DE YOK BECEREMEDİM.GÖRDÜM BİŞEYLER AMA ANLAMADIMKİ İSTİHARE VAR AMA RÜYAYA FALAN YATMIYOSUN BEN ONU YAPMIŞTIM ONU BİLİYOMUSUN BULUP GÖNDEREYİMMİ

İstihare yi evet biliyorum onuda öğrendim uyguladım ama rüya karışıktı turuncu gördüm :K kardeşim

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
AYRICA Bİ KİTAP OKUYORUM ŞU AN ORDA GÖRDÜM VE ÇOK SEVİNDİM DUAMIZ BİTTİKTEN SONRA DUANIN KABUL OLUNDUĞUNA DAİR BELİRTİLERDE VARMIŞ.KİŞİDE ANİ TİTREME SICAKLIK BASMASI İÇİNDEN AĞLAMAK GELMESİ ÜŞÜMEYE BAŞLAMAK DUANIN KABUL OLCAĞINA İŞARETMİŞ.İNŞALLAH SENDEDE OLUR RÜYA KARDEŞİM A.E.O
user_online.gif

Kardeşim ne diyim içim ürperdi bundan sonra dua ettikten sonra daha dikkatli olucam bazen böyle şeyler oluyodu ama anlamını bilmediğim için fark etmedim Allah c.c. senden razı olsun kardeşim sayende öğrenmiş oldum sakıncası yoksa okuduğun kitabın adını öğrenebilir miyim?
Kardeşim inşallah senin dualarında kabul olur Rabbim ne muradın varsa versin Amin selametle Rabbime emanetsin

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Aminn Inşallah.

Kitabin Yazarina Bakarim Banada Arkadaşim Verdi üzeri Gazeteyle Kaplanmiş Dikkat Etmedim Yazarina Sakincasi Yok Tabii Veririm Ama Kitap Biraz Tuaf Sakincali Bulduğum şeylerde Var .çokgüzel Yerleride Var Tuaf Yerleride Var Bakarim Akşam Yazarim Yarin. Gizli Ilimler Gibi Bir Kitap.

zeynep.s

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Selamün Aleyküm

Allah razı olsun ... paylaşım için çok sağol..:H

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
İmam-i Rabbanî (ks) Hazretleri, din ve dünya zararlarindan kurtulmak için her gün 500 defa "Lâ havle velâ kuvvete illâ billah" okurdu. Okumaya başlarken ve okuyunca yüzer defa Salavat getirirdi. (Tefsir-i Mazherî)]

Günde 25 defa "Allahümme bâriklî fil mevt ve fî mâ ba’delmevt" okuyan şehit olarak ölür.) (Redd-ül Muhtar)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim. Rabbimiz c.c razı olsun..Faydalı ve güzeldi paylaşımınız. Bu güzel duaları sıklaştırmamız gereken bu mübarek Cuma gününde Allah c.c cümlemizin kalbinden geçen dualarını hayırlısıyla makbul eylesin, sevabına bizleri nail eylesin inşallah..Hayırlı ve bereketli Cumalar inşallah..Selam ve dua ile..B)

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim Allah Razi Olsun Cok Güzel Bir Paylaşim Hemen Ezberledim Işallah Bize Bu Sevaba Nail Oluruz Selam Ve Dua Ile

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
RABBENA LEKEL HAMD HAMDEN TAYYİBEN KESİRAN MÜBARAKEN FİHİ

Selamün Aleyküm Karedeşim...

Eline emeğine sağlık RAHMAN razı olsun sevabını yazsın inşaALLAH .

Selam ve Baki Dua ile ALLAH a emanet ol

gul_50_nl

Kayıtlı Kullanıcı
Paylasim icin Allah razi olsun senden bizle boyle bir duayi paylastigin icin.. Allaha emanet olun..

gul_50_nl

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaslar dilegi haceti olan kardesimiz varsa okusun bu duayi..bende bu duayi pay;asmak istedim.
BÜYÜK HÂCET DUASI

Okunuşu:

Allâhumme ileyke eş’kû dâ’fe kuvvetiy ve kîllete hiletiy ve hevâniy alennâs; Yâ Erhamerrahimiyn, ente Rabbül müstad’âfiyn; ente erhamu biy min entekileniy ilâ aduvvin bağiydin yetecehhemuniy, ev ilâ sadıykın karîbin mellektehu emrî. İn lem tekûn gadbane aleyye, felâ ubâliy, gayre enne âfiyeteke ev seûliy. Euzü binûri vechikellezi eşrekat lehu zulûmatu ve salâha aleyhi emriddünya vel âhıreti en yenzile bi gadabüke ev yehılle aleyye sehatük; ve lekel utba hatta terda ve lâ havle velâ kuvvete illâ bike.

gul_50_nl

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaslar bende bir hacet duasi paylasmak istedim,Allah insallah hepimiizn dilegini kabul eder..
BÜYÜK HÂCET DUASI

Okunuşu:

Allâhumme ileyke eş’kû dâ’fe kuvvetiy ve kîllete hiletiy ve hevâniy alennâs; Yâ Erhamerrahimiyn, ente Rabbül müstad’âfiyn; ente erhamu biy min entekileniy ilâ aduvvin bağiydin yetecehhemuniy, ev ilâ sadıykın karîbin mellektehu emrî. İn lem tekûn gadbane aleyye, felâ ubâliy, gayre enne âfiyeteke ev seûliy. Euzü binûri vechikellezi eşrekat lehu zulûmatu ve salâha aleyhi emriddünya vel âhıreti en yenzile bi gadabüke ev yehılle aleyye sehatük; ve lekel utba hatta terda ve lâ havle velâ kuvvete illâ bike.

gul_50_nl

Kayıtlı Kullanıcı
Buyuk Hacet Duasi

Buyuk Hacet Duasi

Arkadaslar Haceti Ve dilegi olan kardesimiz varsa okusun.paylasmak istedim..

BÜYÜK HÂCET DUASI

Okunuşu:

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
ellerine sağlık ama bide manasını yazsan çok sevinirim a.e.o

gul_50_nl

Kayıtlı Kullanıcı
hacet duasinin anlami,kardesim istemistin ya..Allah kabul etsin. amin amin amin

hacet duasinin anlami,kardesim istemistin ya..Allah kabul etsin. amin amin amin

Anlamı

"Allâhım, kuvvetimin yetersiz kaldığını, çaresiz olduğumu, halk nazarında hor hakîr hale düştüğümü görüyorsun. Ya erhamer rahimiyn, zayıf görülüp ezilenlerin Rabbi sensin. Kötü huylu ve kötü tavırlı yabancı düşmanın eline beni terketmiyecek, hatta himayemi ellerine verdiğin akrabadan bir dosta bile beni bırakmayacak kadar Rahimsin.

Allâh’ım, bana karşı gazablı değilsen; çektiğim eziyet ve belâlara hiç aldırış etmem. Ancak şu da var ki, koruma sahan bunları da çektirmeyecek kadar geniştir. Allâh’ım, gazabına maruz kalmaktan, yahud rızasızlığından, senin bütün zulmeti parıl parıl aydınlatan, dünya ve âhıret hallerinin yegâne selâmete çıkartıcısı olan NUR’u Vechine sığınırım. Allâh’ım rızan olasıya senden affını diliyorum. Havl ve kuvvet ancak seninledir."

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun emeğinize sağlık Rabbim bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip gönül muradlarımızı dualarımızı kabul etsin hayırlısıyla inşallah.Engellerden olsumsuzluklardan çıkmazlardan bizleri kurtarıp tez zamanda selametimize çıkmak yaşamımıza bir düzen yön vermek nasip etsin Rabbim. Hayatımızdaki olumsuzlukları çıkmazları engelleri olumluya hayırlıya çevirsin Rabbim kendi rızası için.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt