Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük hâcet duasi (2 Kullanıcı)

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardeşim ALLAH razı olsun
Allahım;
sorunlarımızın elinde imanımızı kar gibi eritme,
imanımızın elinde sorunlarımızı kar gibi erit.

duasız yaşanırmı.yaşansa bile anlamı varmı.buda benim ençok sevdiğim dua.emeğine sağlık kardeşim.rabbim dualarımızı kabul etsin(amin):H

zeynep06

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Kardeşim çok güzel bir paylaşım

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
yorumlarınız için teşekkürler ALLAH (c.c.) hepimizden razı olsun (amin)

ZaRiNa/MeDiNe

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim paylaşımınız için ALLAH razı olsun...

Biliyorsunuz Namaz çok önemli bir husustur...Sahih olduğunu belirtmişsiniz ama lütfen kimden rivayet edildiğini yazarmısınız...lütfen yanlış anlamayın size güveniyoruz ama bilgimiz dahilinde olması dileğiyle...

selametle kalın inşaallah...

kaynağını yazarsanız bende çok sevinicem arkadaşım..
_Allah(c.c) razı olsun..selam ve dua ile..B)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
RABBENA LEKEL HAMD HAMDEN TAYYİBEN KESİRAN MÜBARAKEN FİHİ

esselamü aleyküm ablam;
Rabbım razı olsun sevabını yazsın inşaAllah
selam ve dua ile hayırlı cumalar...B)

salih_43

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum kardesim bu bilgiyi bizimle paylastigin icin ALLAH RAZI OLSUN emegine saglik selametle...

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
kaynağını yazarsanız bende çok sevinicem arkadaşım..
_Allah(c.c) razı olsun..selam ve dua ile..B)

a- Şafii ve Hanbeli mezhebinde, (cemaatin razı olması halinde) hem imam, hem cemaat için, “Rabbena lekel hamd” dedikten sonra, “mil’e’s-semavati ve mil’el-ard ve mil’e ma şi’te min şey’in ba’du”(bu konudaki hadis için bk. Neylu’l-Evtar,II/251) demek sünnettir. Namazı tek başına kılan kimse ise, “Allahumme la mania lima a’tate…” şeklinde devam eden bir duayı da fazladan okuması müstehap görülmüştür. Hanefiler de bu duayı tek başına namaz kılan kimsenin okumasını uygun görmüşlerdir.(bk. El-Fıkhu’l-İslamî, I/705-706).

b- Rufa b. Rafi’ anlatıyor: Biz, Hz. Peygamber(a.s.m)’in arkasında namaz kılıyorduk. Rukû’dan başını kaldırdığında “Semiallahu li men hamideh” duasını okudu. Hemen arkasında bulunan bir kişi “Rabbena leke’l-hamd, hamden kesiren tayyiben mübareken fih” şeklinde bir duayı okudu. Hz. Peygamber(a.s.m), selam verdikten sonra, “o duayı okuyan kim?” diye sordu. Duayı okuyan adam: “Ben okudum” diye cevap verince, Hz. Peygamber(a.s.m) “otuz küsur meleğin bu duayı önce yazmak için birbiriyle yarışıyor olduklarını gördüm” diye buyurdu. Bu hadisi de göz önünde bulunduran Şafii alimleri, yukarıdaki dua ile birlikte bunu da okumanın sünnet olduğunu söylemişlerdir(bk. Nevevî, Mecmu, III/420).

c- Abdullah b. Ömer anlatıyor: Hz. Peygamber(a.s.m)’le birlikte namaz kılmakta olduğumuz sırada cemaatten birisi, “Allahü ekber kebira ve’l-hamdülillahi kesîra ve sübhanellahi bükraten ve esîla” duasını okudu. Hz. Peygamber(a.s.m): “şu, şu sözleri söyleyen kim?” diye sordu. Cemaatten bir adam: “Ben söyledim, ey Allah’ın Resulü!” diye cevap verdi. Bunun üzerine Hz. Peygamber(a.s.m), “Bunlar çok hoşuma gitti. Gök kapıları bunlar için açıldı” diye buyurdu(Müslim, Mesacid,150; Tirmizi, Deavat, 127).

Bir rivayette: “namaza girdiği/başladığı zaman”(bk. Tirimizî, İkame, 2); başka bir rivayette: “Tetavvu/nafile namazlarında”(bk. Ahmed b. Hanbel, IV/80), ), Hz. Peygamber(a.s.m)’in: “Üç defaAllahü ekber kebira, üç defa ve’l-hamdülillahi kesîra, ve üç defa da sübhanellahi bükreten ve esîla” duasını okuduğu belirtilmiştir.

Diğer bir rivayette ise, namazdan söz edilmeden ve sayılar belirtilmeden (bk. A.g.y), Hz. Peygamber(a.s.m)’in ), “Allahü ekber kebira ve’l-hamdülillahi kesîra ve sübhanellahi bükreten ve esîla” duasını okuduğu ifade edilmiştir.

Bununla beraber, hepsi de Cübeyr b.Mutim’in babasından aktarmasına rağmen, rivayetlerdeki farklılıktan kaynaklanan zafiyet bir tarafa, Mezhep imamları tarafından da bununla amel edilmediği görülmektedir. Bizim gibi insanlara düşen görev -özellikle ittifak edilen konularda- hadislerin durumunu bizden daha iyi bilen İslam âlimlerine uymak ve her müslümanın kendi mezhebine göre ibadetlerini yerine getirmesidir.

Hanefilere göre en faziletlisi "Allahumme rabbenâ ve lekelhamd" dir. Sonra, "Rabbena ve leke’l-hamd" sözüdür. Sonra "Rabbena leke'l-hamd"dir. Hanbelîler ile Malikîlere göre ise en faziletlisi “Rabbena ve leke'l-hamd" sözüdür. Ancak nafile namazlarda diğer dualar da yapılabilir.

amin kardeşim ALLAH sendende razı olsun

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
amin .. kardeşim ALLAH sendende razı olsun

Kaynak: Müslim, Mesacid 149, (600); Ebu Davud, Salat 121, (763); Nesai, İftitah 19, (2,132, 133)
Kardeşim paylaşımınız için ALLAH razı olsun...

Biliyorsunuz Namaz çok önemli bir husustur...Sahih olduğunu belirtmişsiniz ama lütfen kimden rivayet edildiğini yazarmısınız...lütfen yanlış anlamayın size güveniyoruz ama bilgimiz dahilinde olması dileğiyle...

selametle kalın inşaallah...

LivaNur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm hayırlı akşamlar kardeşim bu güzel ve bilgilendirici paylaşımınız için RABBİM razı olsun uygulamayı nasib eylesin gerçekten sevabı çok büyük

SELAM ve DUA ile kalın ALLAHA EMANET OLUN

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
amin .. kardeşim ALLAH sendende razı olsun

Kaynak: Müslim, Mesacid 149, (600); Ebu Davud, Salat 121, (763); Nesai, İftitah 19, (2,132, 133)

ALLAH razı olsun kardeşim...Namazlarımızda okuyalım RABBİMİN izni ile...ALLAHım sevablarınızı artırsın...selametle kalın...

selamünaleyküm

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardeşim ALLAH hep,mizden razı olsun
Selamün Aleyküm hayırlı akşamlar kardeşim bu güzel ve bilgilendirici paylaşımınız için RABBİM razı olsun uygulamayı nasib eylesin gerçekten sevabı çok büyük

SELAM ve DUA ile kalın ALLAHA EMANET OLUN

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
a.s. (AMİN) Im_muslim kardeşim
ALLAH hepimizden razı olsun

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
.... sonra sağ yanı üzere, yüzü kıbleye karşı olarak ve sağ elini sağ yanağı altına koyarak yatıp uyumalıdır. Niyet ettiği şeyin nasıl olacağını, biiznillah rü'yâda görür.

Selamün Aleyküm
Kardeşim bu konuyla ilgili bişey sormak istiyorum
Ben denedim ama yatma konusunda sağ elimi sağ yanağın altınada koydum yanlız o şekilde fazla kalamadım rahatsız oldum ben yatarkende uyuyana kadar sürekli yatağın içinde dönerim rüyamda da bişey göremedim o şekilde uyumakta zor ne yapa bilirim bilgin var mı?
Selametle Rabbime emanetsin

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
.... sonra sağ yanı üzere, yüzü kıbleye karşı olarak ve sağ elini sağ yanağı altına koyarak yatıp uyumalıdır. Niyet ettiği şeyin nasıl olacağını, biiznillah rü'yâda görür.

Selamün Aleyküm
Kardeşim bu konuyla ilgili bişey sormak istiyorum
Ben denedim ama yatma konusunda sağ elimi sağ yanağın altınada koydum yanlız o şekilde fazla kalamadım rahatsız oldum ben yatarkende uyuyana kadar sürekli yatağın içinde dönerim rüyamda da bişey göremedim o şekilde uyumakta zor ne yapa bilirim bilgin var mı?
Selametle Rabbime emanetsin
ALEYKÜM SELAM
RÜYA KARDEŞİM İNANIRMISIN AYNEN BENDE ÖYLE OLDUM HEMEN UYKUYA DALSAK NEYSE DE YOK BECEREMEDİM.GÖRDÜM BİŞEYLER AMA ANLAMADIMKİ İSTİHARE VAR AMA RÜYAYA FALAN YATMIYOSUN BEN ONU YAPMIŞTIM ONU BİLİYOMUSUN BULUP GÖNDEREYİMMİ

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
İstihare namazı iki rekâttır. İmam Gazalî bu namazın birinci rekâtında Fâtiha’dan sonra Kul yâ eyyühe’l-kâfirûne, ikinci rekâtında da Kul hüvellahu ehad sûrelerinin okunmasını tavsiye eder.

Namazı kıldıktan sonra Peygamberimizden (a.s.m.) rivayet edilen şu duâ okunur:

“Allah’ım, bu işimin hakkımda hayırlı olacağını yalnız Sen bildiğin için bana doğrusunu göstermeni niyaz ediyorum. Senin sonsuz kudretine iltica ediyor, yardım bekliyorum. Yüce lütfundan ihsan etmeni istiyorum. Muhakkak Senin her şeye gücün yeter; ben ise hiçbir şeye güç yetiremem. Sen her şeyi bilirsin, ben ise hiçbir şey bilmem; Sen bütün gaybları bilirsin, Allah’ım, bu iş benim dinim, yaşayışım, işimin âkibeti, dünyam ve âhiretim hakkında hayırlı ise bunu bana nasip eyle. Sonra bunda benim için feyiz ve bereket vücuda getir. Şayet bu iş benim dinim, yaşayışım, işimin âkibeti, dünyam ve âhiretim hakkında hayırlı değilse, bunu benden, beni bundan vaz geçir. Bu hususta gönlümde bir meyil bırakma. Benim için hayırlısı ne ise onu kolaylaştır. Sonra da beni takdir buyurduğun bu hayırla hoşnut eyle.”6

Dua okunurken, “bu iş” şeklinde geçen yerlerde yapılması istenen iş zikredilir. Bu şekilde duanın Türkçesi okunabileceği gibi, Arapça aslını okumak daha faziletlidir. Duânın aslı, verdiğimiz bu kaynaklarda olduğu gibi, ilmihal kitaplarında da mevcuttur.
Kişi istihare ettikten sonra kalbi hangi tarafa meylederse onu yapmalı, istihareden önceki peşin hüküm ve kanaatini bırakmalı, kendi temayülüne dayanmalıdır. İstihareye rağmen bir temayül ve gönül yatışması görülmediği takdirde, istihareyi tekrarlayabilir. Bu sünnettir. Bununla alâkalı olarak Enes bin Mâlik’in (r.a.) rivayet ettiği bir hadiste Resulullah (a.s.m.) şöyle buyurmuştur:

“Ey Enes, bir işi yapmayı niyet ettiğin zaman o iş hakkında yeniden yedi defa istihare et. Sonra kalbinden geçen temayüle bak. Çünkü hayır kalbinde doğan mânâdadır.”7

AYRICA Bİ KİTAP OKUYORUM ŞU AN ORDA GÖRDÜM VE ÇOK SEVİNDİM DUAMIZ BİTTİKTEN SONRA DUANIN KABUL OLUNDUĞUNA DAİR BELİRTİLERDE VARMIŞ.KİŞİDE ANİ TİTREME SICAKLIK BASMASI İÇİNDEN AĞLAMAK GELMESİ ÜŞÜMEYE BAŞLAMAK DUANIN KABUL OLCAĞINA İŞARETMİŞ.İNŞALLAH SENDEDE OLUR RÜYA KARDEŞİM A.E.O

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt