Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük hâcet duasi (1 Kullanıcı)

hayrunisa_247

Kayıtlı Kullanıcı
allahın izniyle elimizden kur'anı dilimizden dua yı eksik etmielim herşey bir vesile allah katında ben inanıyorum ki benim sevgim her geçen gün arttıkça allaha daha çok yaklaşıyorum bi sadece önüne bakmak var birde etrafını görmek var uzun zamandır ben böyleyim daha önceden göremediğim inceliklerin şimdi farkına varıorum hergeçen gün daha da artıo bir vesile değilmi sizce her zaman dilimden düşürmediğim bir duam var allahım beni sana yaklaştıran kullarını benden uzaklaştırma die işallah allah nasibederse öle olcak biliorum ki daha birşey yok bekliorum bir gün dualarımın kabul olcağını ortada birşey olmasa bile daha allah hayırlısını nasibedicek ben beklicem işallah gönlümden geçenin hayırlısı olmasını nasip edicek bu yüzden asla ikileme düşmeyelim olmicakmı die napalım herşey allahtan deilmi vermezse demekki daha hayırlısını vercek ama işallah gönül muratlarımızı nasip eder işallah allah cemi cümlemizin gönlüne göre hayırlısını versin amin.........

aminn sağolun

ayaz88

Kayıtlı Kullanıcı
...

...

Allah herkesin duasını kabul etsin aşk acısı çeken arkadaşlaarda ALLAH yardım etsin cümlemizin duaları kabul olsun inşallah bende çok zor durumdayım psikojik sorunalrım var buraya yenii üye oldum inş. banada yardımcı olursunuz selam ve dua ile dualarınızı eksik etmeyin

hayrunisa_247

Kayıtlı Kullanıcı
Allah herkesin duasını kabul etsin aşk acısı çeken arkadaşlaarda ALLAH yardım etsin cümlemizin duaları kabul olsun inşallah bende çok zor durumdayım psikojik sorunalrım var buraya yenii üye oldum inş. banada yardımcı olursunuz selam ve dua ile dualarınızı eksik etmeyin

amin rabbim herkezin gönlündeki duasını kabul etsin artık herkezin bir piskolojik problemleri var rabbim hepimize yardımcı olsun ama benim durumum çok farklı neyse allaha emanet olun. selametle

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Allah c.c. razı olsun kardeşim emeğinize sağlık sizi pek göremiyorum forumda açtığınız forumları okudum sizden çok şeyler öğreneceğimin kaanatinede vardım inşaAllah forumlarda sizinle görüşürüz Allah c.c. emanet olun

Selametle

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Allah CC. Razı Olsun...Elinize, Emeğinize Sağlık...

Allah CC. Razı Olsun...Elinize, Emeğinize Sağlık...

Dua eden adam bilir
Birisi var ki;
Hem herşeyi görür, duyar
Hem herşeye kâdir, gücü yeter
Hem sonsuz Rahmet ve merhamet sahibi

Dua eden adam duasını eder ve bekler;
Bilir ki duası kayda geçti
Kendisi için en münasip, en menfaatli şekilde işleme kondu.

Dua eden adam bilir;
Hiç bir zaman yalnız değil, kimsesiz değil, çaresiz değil.

Dua eden adam emindir ki
Duası milyarlaca, her lisandan, her canlıdan arşa yükselen dualar arasında kendisininki kaynamaz, kaybolmaz.

Dua eden adama duâdan ziyade ne lazım gelir, kulluğunu doyasıya yaşamak için?

"Meselâ, esbâba teşebbüs, bir duâ-i fiilîdir. Esbâbın içtimâı, müsebbebi icad etmek için değil, belki lisân-ı hal ile müsebbebi Cenâb-ı Haktan istemek için, bir vaziyet-i marziye almaktır. Hattâ çift sürmek, hazîne-i rahmet kapısını çalmaktır. Bu nevi duâ-i fiilî, Cevâd-ı Mutlakın isim ve ünvânına müteveccih olduğundan, kabule mazhariyeti ekseriyet-i mutlakadır.
İkinci kısım, lisân ile, kalb ile duâ etmektir; eli yetişmediği bir kısım metâlibi istemektir. Bunun en mühim ciheti, en güzel gàyesi, en tatlı meyvesi şudur ki: Duâ eden adam anlar ki, birisi var; onun hâtırât-ı kalbini işitir, her şeye eli yetişir, herbir arzusunu yerine getirebilir, aczine merhamet eder, fakrına meded eder. İşte ey âciz insan ve ey fakir beşer! Duâ gibi hazîne-i rahmetin anahtarı ve tükenmez bir kuvvetin medârı olan bir vesîleyi elden bırakma. Ona yapış; âlâ-yı illiyyîn-i insaniyete çık. Bir sultan gibi, bütün kâinatın duâlarını kendi duân içine al, bir abd-i küllî ve bir vekil-i umumi gibi "iyyake na'büdü ve iyyake nestaiyn"Ancak,Sana ibadet eder, Senden yardım isteriz. (Fâtiha Sûresi: 5.) de, kâinatın güzel bir takvîmi ol."

Alıntı:Sözler

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Dua eden adam bilir
Birisi var ki;
Hem herşeyi görür, duyar
Hem herşeye kâdir, gücü yeter
Hem sonsuz Rahmet ve merhamet sahibi

Dua eden adam duasını eder ve bekler;
Bilir ki duası kayda geçti
Kendisi için en münasip, en menfaatli şekilde işleme kondu.

Dua eden adam bilir;
Hiç bir zaman yalnız değil, kimsesiz değil, çaresiz değil.

Dua eden adam emindir ki
Duası milyarlaca, her lisandan, her canlıdan arşa yükselen dualar arasında kendisininki kaynamaz, kaybolmaz.

Dua eden adama duâdan ziyade ne lazım gelir, kulluğunu doyasıya yaşamak için?

"Meselâ, esbâba teşebbüs, bir duâ-i fiilîdir. Esbâbın içtimâı, müsebbebi icad etmek için değil, belki lisân-ı hal ile müsebbebi Cenâb-ı Haktan istemek için, bir vaziyet-i marziye almaktır. Hattâ çift sürmek, hazîne-i rahmet kapısını çalmaktır. Bu nevi duâ-i fiilî, Cevâd-ı Mutlakın isim ve ünvânına müteveccih olduğundan, kabule mazhariyeti ekseriyet-i mutlakadır.
İkinci kısım, lisân ile, kalb ile duâ etmektir; eli yetişmediği bir kısım metâlibi istemektir. Bunun en mühim ciheti, en güzel gàyesi, en tatlı meyvesi şudur ki: Duâ eden adam anlar ki, birisi var; onun hâtırât-ı kalbini işitir, her şeye eli yetişir, herbir arzusunu yerine getirebilir, aczine merhamet eder, fakrına meded eder. İşte ey âciz insan ve ey fakir beşer! Duâ gibi hazîne-i rahmetin anahtarı ve tükenmez bir kuvvetin medârı olan bir vesîleyi elden bırakma. Ona yapış; âlâ-yı illiyyîn-i insaniyete çık. Bir sultan gibi, bütün kâinatın duâlarını kendi duân içine al, bir abd-i küllî ve bir vekil-i umumi gibi "iyyake na'büdü ve iyyake nestaiyn"Ancak,Sana ibadet eder, Senden yardım isteriz. (Fâtiha Sûresi: 5.) de, kâinatın güzel bir takvîmi ol."
Alıntı:Sözler

Selamün Aleyküm

Allah c.c. razı olsun emeğinize sağlık paylaşımınız için

Selametle

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun emeğinize sağlık Allah hepimizin yar v eyardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırkmasın inşallah.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak dualaı kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin inşallah. Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir yazı olmuş. ellerine sağlık arkadaşım. :)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Kardesim

Ne güzel bir Paylasim Olmus ALLAH (c.c) Razi Olsun Kardesim

ALLAH´a Emanet Ol ;)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm

ALLAH (c.c) Razi Olsun Okuyacam insALLAH

ALLAH´a Emananet Olun

semra_06

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun. İnşallah hepimizin duaları kabul olur. Allah'a emanet olun.

ZeyneP-m

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun.rabbime emanet ol.

omikron

Kayıtlı Kullanıcı
Sevdiğinden Ayrilan Arkadaşiyla Arasi Bozulan Ailesiyle Küs Olan 5vakit Namazdan Sonra 200 Kere Ya Vedüd Celle Celalühü Okunup Dua Edilirse Enkisa Zamanda Barişirlar

arkadaşım ben senin bu dediğini doğru bulmuyorum ALLAH ın sayıyla işi olmaz seni diyorsun ki 200 defa 201 defa okuyunca olmuyor mu sayıyla iş yapmayın nolur

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Kuran-i Kerim de bir ayet var. Yunus suresi 107. Ayet. Açiklamasi şöyle:
Eğer Allah sana bir zarar,sıkıntı verirse,onu O'ndan başkasi gideremez.
Ve eğer yine sana bir hayir dilerse , O'nun ihsanini engelleyecek hiçbir güç yoktur.Allah ihsanini ve fazlini dilediği kullarina verir. Allah çok bağişlayici,çok esirgeyicidir.
BU AYETİ OKUSUNLAR ZOR DURUMDA OLANLAR...
İSTEDİĞİNİZ ŞEY HAKKINIZDA HAYIRLI İSE ALLAH VERİR,ÜMİDİNİZİ KESMEYİN. BENDE ÇOK SIKINTILAR GEÇİRDİM,RABBİME DAYANDIM,ŞİMDİ GEÇTİ KÖTÜ GÜNLER, ANLADIM Kİ HERŞEY SABIRDAN GEÇİYOR.İNANIYORUMKİ İSTEKLERİM İÇİN ETTİĞİM DUALAR BİRGÜN GELECEK HAKKIMDA HAYIRLI OLARAK RABBİM TARAFINDAN BANA VERİLECEK,AMA HERŞEYİN BİR ZAMANI VAR.ZOR OLAN DEĞERLİDİR,KOLAYCA ELE GEÇMEYEBİLİR BAZI ŞEYLER. ALLAH'IN TAKDİRİ BÖYLE İSE SABREDİP BEKLEMEK LAZIM. YA SABUR TESBİHİNİ ÇEKİN VE DE İÇİNDEN ÇIKAMADIĞINIZ İŞLERDE "HASBÜNALLAHİ VE NİMEL VEKİL" OKUYUN.ALLAH TÜM ZORDAKİ MÜMİNLERE YARDIM ETSİN. AMİN.

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim emeğinize sağlık Rabbim duası kabul olunan kullar olmak nasip etsin hayırlısıyla kendi rızası için.
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

Rabbim sendende razi olsun kardeşim..güzel duana tüm kalbimle aminamin amin....

Hayirli günler..

A

Arzu_76

Selamün aleyküm

Sevgili Keltepe kardeşim Rabbim razı olsun.
Nasipse bende hayırlı evlat nasip etmesi için yaradan da bunu yapacağım.

Rabbim herkesin muradını neyse hayırlısıyla onu nasip etsin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt