Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bildiğimiz faydalı bilgiler ve püf noktalarını paylaşalım (1 Kullanıcı)

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Nis 2009
Mesajlar
888
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
selamunaleykum kardeşim kettıller var kırlenıyor ve kirec tutuyor
temızlemek ıcın lımonlu suyla ıcını kaynattın tertemız olacaktır
:)


öncelikle cok iyi olmuş bu forum saol sıla ablacım,aklımdaydı ketıla kireç sökücü almak dün akşam gülnisa ablanın yazısını okuyunca denedim gerçektende hiç bişey kalmadı tertemiz oldu cok pratik ve ucuz bir yöntem saolun....
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
öncelikle cok iyi olmuş bu forum saol sıla ablacım,aklımdaydı ketıla kireç sökücü almak dün akşam gülnisa ablanın yazısını okuyunca denedim gerçektende hiç bişey kalmadı tertemiz oldu cok pratik ve ucuz bir yöntem saolun....
bişey değil canım forumun faydalı olduğuna sevindim.
 

hanimeli

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Haz 2008
Mesajlar
283
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
SAKLAMA ÖNERİLERİ:

KURU GIDALAR
Un, şeker, bakliyat türü kuru gıdalar, cam kavanozda saklanmalı.
Şeker, ağzı iyice kapalı kavanozda iki sene saklanabilir.
Patatesler serin ve kuru bir yerde saklanmalı. Ancak buzdolabına koyulmamalı.
Pirinç, serin ve kuru yerde ağzı iyice kapalı olarak, iki seneye kadar saklanabilir.
Aldığınız kuru gıdaları (un, mısır unu) kavanozlara koymadan önce yedi gün buzlukta
saklarsanız, içlerinde olabilecek zararlı canlıların ölmesini sağlarsınız.
Keklerinizi sakladığınız kabın içine yarım elma koyarsanız, daha uzun süre taze kalacaktır.


BAHARATLAR
Baharatlar asla ocağın yakınındaki raflarda saklanmamalı.
Bizdeki uygulamanın tersine baharat ve otlar, buzlukta veya buzdolabında saklanmalı.
Sarımsağı soyarak zeytinyağının içinde saklayabilirsiniz. Sarımsakları kullandıktan sonra
kalan yağ, sarımsakla tatlandırılmış enfes bir salata sosu olacaktır. Çay: Çayı mutlaka
ağzı iyice kapanabilen kavanozlarda, mutfağın serin ve karanlık bir köşesinde saklayın.
Sirke: Sirke çok asitli olduğu için demir teneke, bakır ve pirinç kaplarda saklanmamalıdır.


EKMEK
Bir parça kerevizi ekmeği sakladığınız torbanın içine yerleştirirseniz, ekmeğin daha uzun
süre taze kalmasını sağlarsınız.
Ekmeği saklama poşeti veya streç filmle sararak ekmek kutusunda, buzdolabında veya
derin dondurucuda saklayabilirsiniz.


PEYNİRLER
Peynirler, buzdolabında önce yağlı kağıda veya streç filme, daha sonra da alüminyum
folyoya sarılarak saklanmalıdır.
Beyaz peyniri uzun süre kullanmak için zeytinyağı dolu bir kabın içinde saklayabilirsiniz.
Kaşar peynirinin küflenmemesi için önce kağıt havluya sarın sonra poşete koyun.


KONSERVELER
Açılmamış konserveler yine kuru bir ortamda ve oda sıcaklığında saklanmalı.
Konserve kutularını asla çok sıcak veya çok soğuk yerlerde saklamayın. Kapalı
konservenin donması veya ısınması, konservenin tadını olumsuz etkileyebilir
.

YUMURTA
Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için, iki çorba kaşığı tuzu 500 ml suda eritin ve
yumurtaları bu suya atın. Yumurta batarsa tazedir.
Yumurta, kartonu içinde buzdolabında beş haftaya kadar saklanabilir. Çünkü yumurta,
kabuğu içine koku geçebilir. Bunun için, kapalı olarak saklanması gerekir.
 

temizkopat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Haz 2009
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
Allah razı olsun kardeşim çok sağol bilgi için

aynı zamanda sirkeyi bulaşık makinasında parlatıcı yerine kullanıyorlarmış ben de öyle yapıcam. az koyucam ama haftada bir eklerim elma sirkesi de kokmuyormuş.

ve sirke camları da çok iyi parlatıyormuş.

Araba camlarınıda mı böyle silsek ne yapsak :a01: ?
 

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2009
Mesajlar
967
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
evet benim bir tane var
insan acı çektimi olgunlaşıyor olgunlaştıkça Rabbine dönüş yapıyor. Kısacası Acı çektiğim zaman direk olarak rabbime sığınıyorum...
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
evet benim bir tane var
insan acı çektimi olgunlaşıyor olgunlaştıkça Rabbine dönüş yapıyor. Kısacası Acı çektiğim zaman direk olarak rabbime sığınıyorum...
bizlerde öyleyiz neler gördük geçirdik. hamd olsun bugnlerimize :a12:
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
arkadaşlar vişneler bol pazarda vişne suyu yapmanızı tavsiye ederim güzel oluyor.
 

Cikmaz~Sokak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Tem 2009
Mesajlar
293
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
Benim hiç bilgim yoktur, Fakat annemde gördüm kadariyla..
Tatli serbeti kaynarken, eger tirnaklarin üzerine 1 damla koyunça O damla kaliyorsa.. Serbetin kivami olmus demektir.. Hakkikatende annem böyle yapiyor, Yanlisim olmasinda . :)
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
reçelde de böyle yapılıyor tabağa bir damla damlatıyorsun akmazsa reçel olmuş demektir bazen de güneşte koyulaştırıyoruz. doğru yani senin bilgin :)
 

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ara 2008
Mesajlar
3,422
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
çok güzel bilgiler paylaşmışsınız benim şu anda aklımda bişi yok yazamıyorum sizin bilgilerinizden çaldım azıcık hakkınızı helal edin..::)
 

kanayan gül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ara 2008
Mesajlar
52
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
farklı bişey söyliyeyim. eğer bilg yazıcı tv sehpası vs. koyu renkse çok çabuk toz tutar bilirisniz. markette tozsavar diye bişey satılıyor sprey sıkıyorsunuz ve yumuşak bi bezle siliyorsunuz. bi günde tozlanan yer beş günde anca tozlanıyor.

ablacım teşekkürler ne çok şey bilosunuz.saolun bunları söylediğiniz için.bişey sorsam ayıp etmem heralde.siz evlimisiniz
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
arkadaşlar ayakkabınız sıkıyorsa eğer götürün kalıba koyuyorlar genişliyor :)
 

buse.ozdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Tem 2009
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
23
arkiler nbr iyi misiniz neler yapyınız buralarda
başka
neler
yapıyorsunuz
arkadaşlar
cımbomlu olanlar varsa bana
cımbomluyum desin
tmm mı
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
şu baloncuk çıkaran tabancaların suyu bitince ne yapabiliriz diye araştırdım karışımı buldum paylaşayım istiyorum

bir su bardağı su
bir tatlı kaşığına yakın bulaşık deterjanı
bir yemek kaşığı gliserin (eczanede satılıyor)
 

neriman bişkin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Haz 2009
Mesajlar
217
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
selamunaleyküm ben balık kızartıtken tavanın içine sıkılmış yarım limon kabuğu atıyorum öyle kızartıyorum balıkları ve balığın kokusunu alıyor kötü kokmuyor deneyin inşALLAH
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
selamunaleyküm ben balık kızartıtken tavanın içine sıkılmış yarım limon kabuğu atıyorum öyle kızartıyorum balıkları ve balığın kokusunu alıyor kötü kokmuyor deneyin inşALLAH
aleyküm selam neriman kardeşim hiç duymamıştım denicem inşallah çok işime yarayacak bu bilgi Allah razı olsun.
 

İLYAS.85

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Tem 2009
Mesajlar
12
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Lokma tatlısı yaparken hamurunun içine biraz yapmış olduğunuz şerbetinden koyarsanız lokma tatlınız çıtır çıtır olur ...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt