SAKLAMA ÖNERİLERİ:
KURU GIDALAR
Un, şeker, bakliyat türü kuru gıdalar, cam kavanozda saklanmalı.
Şeker, ağzı iyice kapalı kavanozda iki sene saklanabilir.
Patatesler serin ve kuru bir yerde saklanmalı. Ancak buzdolabına koyulmamalı.
Pirinç, serin ve kuru yerde ağzı iyice kapalı olarak, iki seneye kadar saklanabilir.
Aldığınız kuru gıdaları (un, mısır unu) kavanozlara koymadan önce yedi gün buzlukta
saklarsanız, içlerinde olabilecek zararlı canlıların ölmesini sağlarsınız.
Keklerinizi sakladığınız kabın içine yarım elma koyarsanız, daha uzun süre taze kalacaktır.
BAHARATLAR
Baharatlar asla ocağın yakınındaki raflarda saklanmamalı.
Bizdeki uygulamanın tersine baharat ve otlar, buzlukta veya buzdolabında saklanmalı.
Sarımsağı soyarak zeytinyağının içinde saklayabilirsiniz. Sarımsakları kullandıktan sonra
kalan yağ, sarımsakla tatlandırılmış enfes bir salata sosu olacaktır. Çay: Çayı mutlaka
ağzı iyice kapanabilen kavanozlarda, mutfağın serin ve karanlık bir köşesinde saklayın.
Sirke: Sirke çok asitli olduğu için demir teneke, bakır ve pirinç kaplarda saklanmamalıdır.
EKMEK
Bir parça kerevizi ekmeği sakladığınız torbanın içine yerleştirirseniz, ekmeğin daha uzun
süre taze kalmasını sağlarsınız.
Ekmeği saklama poşeti veya streç filmle sararak ekmek kutusunda, buzdolabında veya
derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
PEYNİRLER
Peynirler, buzdolabında önce yağlı kağıda veya streç filme, daha sonra da alüminyum
folyoya sarılarak saklanmalıdır.
Beyaz peyniri uzun süre kullanmak için zeytinyağı dolu bir kabın içinde saklayabilirsiniz.
Kaşar peynirinin küflenmemesi için önce kağıt havluya sarın sonra poşete koyun.
KONSERVELER
Açılmamış konserveler yine kuru bir ortamda ve oda sıcaklığında saklanmalı.
Konserve kutularını asla çok sıcak veya çok soğuk yerlerde saklamayın. Kapalı
konservenin donması veya ısınması, konservenin tadını olumsuz etkileyebilir.
YUMURTA
Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için, iki çorba kaşığı tuzu 500 ml suda eritin ve
yumurtaları bu suya atın. Yumurta batarsa tazedir.
Yumurta, kartonu içinde buzdolabında beş haftaya kadar saklanabilir. Çünkü yumurta,
kabuğu içine koku geçebilir. Bunun için, kapalı olarak saklanması gerekir.