VaVeyla
Kayıtlı Kullanıcı
bu konudan öğrenmem gereken çok şey var galiba
kardeşim çok teşekkürler önerini kesinlikle ciddiye alacağım.. ama biraz trabzon tereyağı olsaydı demi.. sizin oranın tereyağı bir başka..
Kek malzemeleri (26×36 cm.Fırın tepsisi için)
•4 yumurta
•1.5 su bardağı şeker (265.gr)
•1 su bardağı süt
•1 su bardağının üçte ikisi kadar zeytin yağı
•3 su bardağı un (355.gr)
•2 paket kabartma tozu
•Yarım portakal kabuğu rendesi
Sos malzemeleri
•3 su bardağı süt
•1 su bardağı su
•25 gr. kakao (2 yemek kaşığı)
•5 yemek kaşığı toz şeker
•80 gr. bitter çikolata
Bulamak için: Hindistan cevizi
Lokum Kek Nasıl Yapılır?
•Öncelikle sosu hazırlayın. Sos için: Çikolata haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğurken ara sıra karıştırmayı unutmayın ki kaymak bağlamasın.
•Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
•Sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yeniden çırpın.
•Hamuru yağlanıp unlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dökün.
•Hava kabarcıklarını yok etmek için, tepsiyi yere bir kaç kez vurun.
•Sıcak veya soğuk farketmez, 200 derecelik fırına kekinizi döküp 20-25 dakika kadar pişirin.
•Kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Mümkün olduğu kadar küçük olması daha iyi olur.
•Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız, aksi halde kek bütün sosu içine çekebilir, o zaman kesilince 2 renkli görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.
•Sosa buladığınız kekleri bir tepsiye dizin.
•Sonra tek tek hindistan cevizine bulayın. 2 saat kadar dinlenen kekiniz servise hazır. Afiyet şifa olsun
(alıntı)
kuzummmmm naptın yaptınmı yüzyılın çorbasını.. bak nohutu zeynep ilk onla yemişti.. güzel oluyor valla... tarifini merakla bekliyorum..önce bi namaz kılayım,sonra şu yüzyılın çorbasını yapayım ondan sonra eklerim şekerim.biraz meşakkatli ama çok güzel oluyor... ayy çok acıktım.ama yemek yiyemiyorum 2-3 gündür pek fazla.ağzımın içinde yaralar çıktı canımı çok acıtıyor...
eveeeeeeet süper tadıda görüntüsüde..bu lokum kek değil mi
geçen ay denedim bunu hakkaten çok güzel
canım benim kesinlikle denediğim tarifleri yazıyorum.. hepside hem benim hem yaptığım kişilerin beğendiği tatllar...hem merak etme .. yemek yapmaya başladımı insan hele birazda beğeni aldımı inan vazgeçemiyor...bu sayfayı çok beğendim.çok işe yarayacak gibi
yeni tarif denemeyi çok seviyorum ama internetten bakıp yaptığım için bazen iyi tarifler olmuyo.
burda hepsi denediğiniz beğendiğiniz tarifler olduğu için daha güvenilir
belki birgün benimde paylaşacak deneyimlerim olur
Allah emanet..
Selamun aleykum canim.. hepimizin faydalanacagi, cok guzel bir paylasim mekani olmus.
Sagolasin.. sayfalari bastan sona inceledim. Herkesin emegine saglik..ben de tarifini verdigin, firinda kizarmis ekmeklere bayiliyorum..
Mukemmel bir tat. Sabah kalhvaltilarinda harika oluyor. Ben ozel olarak tululm peyniri ile yapiyorum.
Icine yesil biber, domates ve maydonoz dograyip biraz sivi veya zeytinyag koyarak yapiyorum
Bir de sadece tulum peyniri ve sucukla yapiyorum. Pizza gibi oluyor. Citir citir.. harikaaa... En sevdigim yiyeceklerden..
Resmini ekleyemiyorum tel.den girdigim icin ama resminni de eklerim yarin insaallah..
Ben de kolay, aparatif yiyecekler denemeyi cok severim. Ozellikle tatli...
Leblebi helvasni cook merak ettim. Ilk is olarak onu yapmak istiyorum. Senin yaptigin tavuklu makarna da ayni sekilde..
Yapip paylasirim insaallah..
Kek malzemeleri (26×36 cm.Fırın tepsisi için)
•4 yumurta
•1.5 su bardağı şeker (265.gr)
•1 su bardağı süt
•1 su bardağının üçte ikisi kadar zeytin yağı
•3 su bardağı un (355.gr)
•2 paket kabartma tozu
•Yarım portakal kabuğu rendesi
Sos malzemeleri
•3 su bardağı süt
•1 su bardağı su
•25 gr. kakao (2 yemek kaşığı)
•5 yemek kaşığı toz şeker
•80 gr. bitter çikolata
Bulamak için: Hindistan cevizi
Lokum Kek Nasıl Yapılır?
•Öncelikle sosu hazırlayın. Sos için: Çikolata haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğurken ara sıra karıştırmayı unutmayın ki kaymak bağlamasın.
•Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
•Sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yeniden çırpın.
•Hamuru yağlanıp unlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dökün.
•Hava kabarcıklarını yok etmek için, tepsiyi yere bir kaç kez vurun.
•Sıcak veya soğuk farketmez, 200 derecelik fırına kekinizi döküp 20-25 dakika kadar pişirin.
•Kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Mümkün olduğu kadar küçük olması daha iyi olur.
•Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız, aksi halde kek bütün sosu içine çekebilir, o zaman kesilince 2 renkli görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.
•Sosa buladığınız kekleri bir tepsiye dizin.
•Sonra tek tek hindistan cevizine bulayın. 2 saat kadar dinlenen kekiniz servise hazır. Afiyet şifa olsun
(alıntı)