Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yemek yapmayı seven hanımlar tarif paylaşalım mı.......? (1 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
kuzummmmmmmmmmm.. öğretelim ne demek........takipte ol....
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
olsun olsun sen yinede biraz zorlan.. inan insan bi başlayınca o tadı alınca vazgeçemiyor...
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
130130122947_0pawpyc2j4eqp51qy5enmqqu.jpg

çocuklara cips yerine alternatif
çıtır soğan halkaları
Malzemeler
2 adet büyük soğan
1 şişe maden sodası
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı galata unu (üzeri için)
kızartmak için. sıvıyağ
kıvamı kek gibi olana kadar
1 su bardağı un daha fazla olabilir


Hazırlanışı


Galete unu hariç tüm malzemeleri kek kıvamına getiriyoruz önce soğanları yuvarlak 1 cm genişliğinde halkalar yapıp önce hamura sonra galete ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz kızarınca kağıt havluya çıkarıp yağını emdiriyoruz sıcak servis yapılır istenirse mısır ununa değilde susamada batırıp kızarta biliriz afiyet olsun.
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
8024246809_6e960b3fff_z.jpg

Kek malzemeleri (26×36 cm.Fırın tepsisi için)
•4 yumurta
•1.5 su bardağı şeker (265.gr)
•1 su bardağı süt
•1 su bardağının üçte ikisi kadar zeytin yağı
•3 su bardağı un (355.gr)
•2 paket kabartma tozu
•Yarım portakal kabuğu rendesi
Sos malzemeleri
•3 su bardağı süt
•1 su bardağı su
•25 gr. kakao (2 yemek kaşığı)
•5 yemek kaşığı toz şeker
•80 gr. bitter çikolata

Bulamak için: Hindistan cevizi
Lokum Kek Nasıl Yapılır?
•Öncelikle sosu hazırlayın. Sos için: Çikolata haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğurken ara sıra karıştırmayı unutmayın ki kaymak bağlamasın.
•Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
•Sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yeniden çırpın.
•Hamuru yağlanıp unlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dökün.
•Hava kabarcıklarını yok etmek için, tepsiyi yere bir kaç kez vurun.
•Sıcak veya soğuk farketmez, 200 derecelik fırına kekinizi döküp 20-25 dakika kadar pişirin.
•Kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Mümkün olduğu kadar küçük olması daha iyi olur.
•Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız, aksi halde kek bütün sosu içine çekebilir, o zaman kesilince 2 renkli görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.
•Sosa buladığınız kekleri bir tepsiye dizin.
•Sonra tek tek hindistan cevizine bulayın. 2 saat kadar dinlenen kekiniz servise hazır. Afiyet şifa olsun

8024262896_89bf6c6035_z.jpg

(alıntı)
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
mehtabım bu kek senin içindi.. ben yapınca böyle yapıyorum genelde görüntü çok güzel oluyor
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
121115110332_unun2oufjkfgsd3epku3hy23.jpg

bu akşam deneyeceğim inşallah yemek ve ekmek dökmeyi hiç sevmiyorum değerlendirecek okadar çok şey varki.. mesela bu ..:a15:.....
bayat ekmek böreği..
Malzemeler
1 adet bayat ekmek küp küp doğranmış
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
250 gr beyaz peynir ya da kaşar loru
1/2 demet maydanoz
karar tuz
1 çay bardağı çiçek yağı

Hazırlanışı


Ekmeklerimizin yarısını tabanını yağladığımız kare borcama yayalım. arasına maydanozlu peynirimizi serelim. diğer kalan ekmekleri de peynirlerin üzerini kapatacak şekilde yerleştirelim.

Çırpılmış yumurta un ve sütüve yağı karıştırarak bu ekmeklerin üzerine bolca dökelim. kızdırılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.



Sıcak sıcak çay ile servis yapalım.

Afiyetle......
 

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
2,257
Tepki puanı
250
Puanları
63
Yaş
38
Konum
Adana, Mersin
ayyy.. bunların hepsi çooookk güzelll.uzun zamandır mutfağa girmiyordum.canım hiç bişey yapmak istemiyordu.ankaraya abimin yanına gelince iş başa düştü tekrardan.sağolasın buketim,allah razı olsun...
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
canım hepsi basit sağ baştan başla hergün birini yap işte... sendende allah sarı olsun canım benim bişey olursa ara...
 

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
2,257
Tepki puanı
250
Puanları
63
Yaş
38
Konum
Adana, Mersin
evet canım baktım hepsine ve acıktımmmm... inşaallah deneyeceğim hepsini ve kendi yaptıklarımın da tarifini paylaşacağım burdan.mesela benim meşhur hünkar beğendi tarifi ile başlayabilirim... :a37:
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
vaaaaaaaaaayyyyyyyyy hemen alalımmmmmmmmmmm....
 

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
2,257
Tepki puanı
250
Puanları
63
Yaş
38
Konum
Adana, Mersin
önce bi namaz kılayım,sonra şu yüzyılın çorbasını yapayım ondan sonra eklerim şekerim.biraz meşakkatli ama çok güzel oluyor... ayy çok acıktım.ama yemek yiyemiyorum 2-3 gündür pek fazla.ağzımın içinde yaralar çıktı canımı çok acıtıyor...
 

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
864
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
8024246809_6e960b3fff_z.jpg

Kek malzemeleri (26×36 cm.Fırın tepsisi için)
•4 yumurta
•1.5 su bardağı şeker (265.gr)
•1 su bardağı süt
•1 su bardağının üçte ikisi kadar zeytin yağı
•3 su bardağı un (355.gr)
•2 paket kabartma tozu
•Yarım portakal kabuğu rendesi
Sos malzemeleri
•3 su bardağı süt
•1 su bardağı su
•25 gr. kakao (2 yemek kaşığı)
•5 yemek kaşığı toz şeker
•80 gr. bitter çikolata

Bulamak için: Hindistan cevizi
Lokum Kek Nasıl Yapılır?
•Öncelikle sosu hazırlayın. Sos için: Çikolata haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğurken ara sıra karıştırmayı unutmayın ki kaymak bağlamasın.
•Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
•Sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yeniden çırpın.
•Hamuru yağlanıp unlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dökün.
•Hava kabarcıklarını yok etmek için, tepsiyi yere bir kaç kez vurun.
•Sıcak veya soğuk farketmez, 200 derecelik fırına kekinizi döküp 20-25 dakika kadar pişirin.
•Kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Mümkün olduğu kadar küçük olması daha iyi olur.
•Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız, aksi halde kek bütün sosu içine çekebilir, o zaman kesilince 2 renkli görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.
•Sosa buladığınız kekleri bir tepsiye dizin.
•Sonra tek tek hindistan cevizine bulayın. 2 saat kadar dinlenen kekiniz servise hazır. Afiyet şifa olsun

8024262896_89bf6c6035_z.jpg

(alıntı)

bu lokum kek değil mi
geçen ay denedim bunu hakkaten çok güzel
 

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
3,791
Tepki puanı
5
Puanları
0
Yaş
31
bu sayfayı çok beğendim.çok işe yarayacak gibi:)
yeni tarif denemeyi çok seviyorum ama internetten bakıp yaptığım için bazen iyi tarifler olmuyo.
burda hepsi denediğiniz beğendiğiniz tarifler olduğu için daha güvenilir:)
belki birgün benimde paylaşacak deneyimlerim olur:)
Allah emanet..
 

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
12,148
Tepki puanı
25
Puanları
38
Yaş
40
Selamun aleykum canim.. hepimizin faydalanacagi, cok guzel bir paylasim mekani olmus.
Sagolasin.. sayfalari bastan sona inceledim. Herkesin emegine saglik..ben de tarifini verdigin, firinda kizarmis ekmeklere bayiliyorum..
Mukemmel bir tat. Sabah kalhvaltilarinda harika oluyor. Ben ozel olarak tululm peyniri ile yapiyorum.
Icine yesil biber, domates ve maydonoz dograyip biraz sivi veya zeytinyag koyarak yapiyorum
Bir de sadece tulum peyniri ve sucukla yapiyorum. Pizza gibi oluyor. Citir citir.. harikaaa... En sevdigim yiyeceklerden..
Resmini ekleyemiyorum tel.den girdigim icin ama resminni de eklerim yarin insaallah..
Ben de kolay, aparatif yiyecekler denemeyi cok severim. Ozellikle tatli...
Leblebi helvasni cook merak ettim. Ilk is olarak onu yapmak istiyorum. Senin yaptigin tavuklu makarna da ayni sekilde..
Yapip paylasirim insaallah..
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
önce bi namaz kılayım,sonra şu yüzyılın çorbasını yapayım ondan sonra eklerim şekerim.biraz meşakkatli ama çok güzel oluyor... ayy çok acıktım.ama yemek yiyemiyorum 2-3 gündür pek fazla.ağzımın içinde yaralar çıktı canımı çok acıtıyor...
kuzummmmm naptın yaptınmı yüzyılın çorbasını.. bak nohutu zeynep ilk onla yemişti.. güzel oluyor valla... tarifini merakla bekliyorum..
geçmiş olsun yaralar içinde karbonatla gargara yap canım benim .. ALLAHA emanet...

bu lokum kek değil mi
geçen ay denedim bunu hakkaten çok güzel
eveeeeeeet süper tadıda görüntüsüde..

bu sayfayı çok beğendim.çok işe yarayacak gibi:)
yeni tarif denemeyi çok seviyorum ama internetten bakıp yaptığım için bazen iyi tarifler olmuyo.
burda hepsi denediğiniz beğendiğiniz tarifler olduğu için daha güvenilir:)
belki birgün benimde paylaşacak deneyimlerim olur:)
Allah emanet..
canım benim kesinlikle denediğim tarifleri yazıyorum.. hepside hem benim hem yaptığım kişilerin beğendiği tatllar...hem merak etme .. yemek yapmaya başladımı insan hele birazda beğeni aldımı inan vazgeçemiyor...
Selamun aleykum canim.. hepimizin faydalanacagi, cok guzel bir paylasim mekani olmus.
Sagolasin.. sayfalari bastan sona inceledim. Herkesin emegine saglik..ben de tarifini verdigin, firinda kizarmis ekmeklere bayiliyorum..
Mukemmel bir tat. Sabah kalhvaltilarinda harika oluyor. Ben ozel olarak tululm peyniri ile yapiyorum.
Icine yesil biber, domates ve maydonoz dograyip biraz sivi veya zeytinyag koyarak yapiyorum
Bir de sadece tulum peyniri ve sucukla yapiyorum. Pizza gibi oluyor. Citir citir.. harikaaa... En sevdigim yiyeceklerden..
Resmini ekleyemiyorum tel.den girdigim icin ama resminni de eklerim yarin insaallah..
Ben de kolay, aparatif yiyecekler denemeyi cok severim. Ozellikle tatli...
Leblebi helvasni cook merak ettim. Ilk is olarak onu yapmak istiyorum. Senin yaptigin tavuklu makarna da ayni sekilde..
Yapip paylasirim insaallah..

canımmmmmm... dilekcim inan ona bizde bayılıyoruz bazen peynir sucuk yapınca zeytin falanda ekliyorum... pizza gibi oluyor.. leblebi helvasını bende çok merak ettim .. en kısa zamanda yapıcam.. bak tavuk göğsünü fincana dök inanılmaz güzel görünüyor.. bide.. bi tatlı yazıcam çok pratik ve güzel kardeşim kadar güzel yapamadım hiç ama idare eder benimkide.. hem hafif hem basit.... su tatlısı..
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
Yaz için hafif ve çok güzel bi tatlı... Su tatlısı
ÇOK sevdiğimiz hafif ve çok basit bi tatlı..

malzemelerimiz......
3 yumurta
4 kaşık yoğurt
11 kaşık toz şeker
11 kaşık un
kabartma tozu
şimdi bunları kek kıvamında çırpıp tepsiye döküyoruz..
kekimiz piştikten sonra....
1 -1,5 su bardağı soğuk suyu üzerine döküyoruz..
o soğuyana kadar biz;
2,5 su bardağı şekere
2 su bardağı suyla şerbet yapıyoruz
şerbetimiz kıvamını alınca kekimizin üzerinde gezdiriyoruz.. iyice çekmesi için şerbetimizin kıvamının güzel olması lazım.. tepsiniz büyükse 3 e 3,5 yapalım şerbeti.. soğuduktan sonra üzerine bide sade krem şanti yapalım..... inanın bayılacaksınız.. iç anadolu bölgesinde sünger tatlısı olarakta biliniyormuş....
 

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
3,460
Tepki puanı
1
Puanları
36
Yaş
32
Konum
İstanbul
8024246809_6e960b3fff_z.jpg

Kek malzemeleri (26×36 cm.Fırın tepsisi için)
•4 yumurta
•1.5 su bardağı şeker (265.gr)
•1 su bardağı süt
•1 su bardağının üçte ikisi kadar zeytin yağı
•3 su bardağı un (355.gr)
•2 paket kabartma tozu
•Yarım portakal kabuğu rendesi
Sos malzemeleri
•3 su bardağı süt
•1 su bardağı su
•25 gr. kakao (2 yemek kaşığı)
•5 yemek kaşığı toz şeker
•80 gr. bitter çikolata

Bulamak için: Hindistan cevizi
Lokum Kek Nasıl Yapılır?
•Öncelikle sosu hazırlayın. Sos için: Çikolata haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğurken ara sıra karıştırmayı unutmayın ki kaymak bağlamasın.
•Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
•Sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yeniden çırpın.
•Hamuru yağlanıp unlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dökün.
•Hava kabarcıklarını yok etmek için, tepsiyi yere bir kaç kez vurun.
•Sıcak veya soğuk farketmez, 200 derecelik fırına kekinizi döküp 20-25 dakika kadar pişirin.
•Kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Mümkün olduğu kadar küçük olması daha iyi olur.
•Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız, aksi halde kek bütün sosu içine çekebilir, o zaman kesilince 2 renkli görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.
•Sosa buladığınız kekleri bir tepsiye dizin.
•Sonra tek tek hindistan cevizine bulayın. 2 saat kadar dinlenen kekiniz servise hazır. Afiyet şifa olsun

8024262896_89bf6c6035_z.jpg

(alıntı)

O nasıl bir kektir öyle allahım bayıldım resmen yaaa
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt