Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yemek yapmayı seven hanımlar tarif paylaşalım mı.......? (1 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
annem o patates köftesinin içine kıyma hazırlayıyor.. patates püresini elinde kayık gibi açıp kıymayı koyup kapatıyor o şekilde kızartıyor .. çok güzel oluyor..
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
121221142318_2fonnzjuvikodyztbb5oij5n.jpg

BAHARATLI ÇITIR BÖREK
Malzemeler
2 adet yufka
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Eser miktarda tuz,kuru nane,karabiber,kırmızı biber
Maydonoz (isteğe bağlı)
Yufkaların üzerine sürmek için :
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
Üzerine :
Yumurta sarısı
Kuru nane pul biber


Hazırlanışı


1 su bardağı suyu ve sıvı yağı iyice karıştırın. Yağ bittikçe ekleyebilirsiniz Yufkaların birini yayın. Önce yağlı sudan sürün. Üzerine

tuz, nane , kırmızı biber ve karabiber ile karıştırdığınız rendelenmiş beyaz peynirin yarısını yayın. İkinci yufkayı da bunun üzerine serin. Yine yağlı karışımı ve daha sonrada baharatlı peynirli karışımın kalanını yayın. Bir ucundan başlayarak rulo şeklinde yuvarlayın. Derin dondurucuda saklamak isterseniz ruloyu ortadan 2ye bölün. Pişirmek istediğiniz zaman bir kaç saat öncesinden çıkarın hafifçe yumuşayınca bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine rulo börekleri yatık olarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, nane kırmızı biber serpin. (ben serpmedim pul biberim acı olduğu için, sadece peynirine karıştırdım) 175 derece ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişirin.
 

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
3,460
Tepki puanı
1
Puanları
36
Yaş
32
Konum
İstanbul
Böğürtlenli puflar

Az malzeme ile yapabileceğiniz kolay bir tarif.

bogurtlenli-puflar-80732.jpg


Malzemeleri


8 milföy hamuru
1 su bardağı böğürtlen
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

Pudra şeker

Hazırlanışı

Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkartarak 15-20 dakika oda ısısında bekletin. Merdane ile hafif inceltin. Böğürtlenleri bir kaseye alıp vanilya ve toz şeker ekleyerek harmanlayın. Hamurların içlerine üçer tane böğürtlen yerleştirip kapatın. Kenarlarına çatalla bastırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerlerine bıçakla kesikler yapın. 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. üzerine pudra şeker serpiştirip ılık servis yapın.

Alıntı
 

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
6,106
Tepki puanı
12
Puanları
38
Yaş
30
Konum
Konya
şöyle kaşıkladın mı bamya yı kaşık kıpkırmızı olacak :)

Konya dışında sanırım böyle yapılmıyor :) en lezzetli hali budur bamyanın :)


thumb_600.jpg


Malzemeler

1 sb. Kuru çiçek bamya(25 gr.)
1 ad. Limon(dilimlenmiş)
3 sb. Su (bamyaları haşlamak için)
1 sb. Kuyruk yağı(bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 sb. Koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 yk. Sade yağ
2 ad. Soğan (çok ince kıyılmış)
1 yk domates salçası(istenirse 3 ad kırmızı domates)
5 sb. Et suyu veya su
1 tk tuz
2 çb limon suyu veya koruk suyu

Yapılışı:
Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veya bez arasında ov,yıka.3-4limon dilimi konulmuş su ile (limon sünmemesini sağlar) yarı haşla iplerini çıkar. Tencereye eti ve kuyruk yağını koy,kapağını kapat. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur. Sade yağını, soğanları ilave et.soğanlar sararıncaya kadar kavur,salçayı yassı ince doğranmış domatesleri koy,karıştır.suyu ilave et. Kapağı kapat. Etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dk. Kaynat,tuz at. Suyu azalmış ise 5 sb.na tamamla. Haşlanmış bamyaları, limon veya koruk suyu ilave et,kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al. Bamyalar yumuşayıncaya kadar 20- 30 dk pişir.

Not: Çorbalar Konya mutfağının değişmez giriş yemeğidir. Konya da soğuk çorba türleri bulunmamaktadır. Orta asya’dakullanılan Tutmaç çorbası Konya’da günümüzde de çok tüketilen nefis bir çorbadır.
 

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
864
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
evet konyada çok güzel yapıyorlar çok beeğniyorum ama etli olmasa daha iyi...
 

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
11,102
Tepki puanı
23
Puanları
38
Konum
Mevlana diyarı
şöyle kaşıkladın mı bamya yı kaşık kıpkırmızı olacak :)

Konya dışında sanırım böyle yapılmıyor :) en lezzetli hali budur bamyanın :)


thumb_600.jpg


Malzemeler

1 sb. Kuru çiçek bamya(25 gr.)
1 ad. Limon(dilimlenmiş)
3 sb. Su (bamyaları haşlamak için)
1 sb. Kuyruk yağı(bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 sb. Koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 yk. Sade yağ
2 ad. Soğan (çok ince kıyılmış)
1 yk domatessalçası(istenirse 3 ad kırmızı domates)
5 sb. Et suyu veya su
1 tk tuz
2 çb limon suyu veya koruk suyu

Yapılışı:
Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veyabez arasında ov,yıka.3-4limon dilimi konulmuş su ile (limon sünmemesini sağlar) yarı haşla iplerini çıkar. Tencereye eti ve kuyruk yağını koy,kapağını kapat. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur. Sade yağını, soğanları ilave et.soğanlar sararıncaya kadar kavur,salçayı yassı ince doğranmış domatesleri koy,karıştır.suyu ilave et. Kapağı kapat. Etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dk. Kaynat,tuz at. Suyu azalmış ise 5 sb.na tamamla. Haşlanmış bamyaları, limon veya koruk suyu ilave et,kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al. Bamyalar yumuşayıncaya kadar 20- 30 dk pişir.

Not: Çorbalar Konya mutfağının değişmez giriş yemeğidir. Konya da soğuk çorba türleri bulunmamaktadır. Orta asya’dakullanılan Tutmaç çorbası Konya’da günümüzde de çok tüketilen nefis bir çorbadır.

evet konyada çok güzel yapıyorlar çok beeğniyorum ama etli olmasa daha iyi...


yemesi güzelde yapmasıı zorr :D her konyalının bilmesi gerekirmiş mişşş :D ben bilmesem olma mı :D
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
130118152848_03amptfbvwnkhbtg4zhzrh0c.jpg

Kağıt Bardakta Kek

Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı dövülmüş fındık
13-14 adet kağıt bardak

Hazırlanışı


HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına yumurtaları kırıp şekeri ilave edip mikserle güzelce çırpıyoruz ve diğer malzemeleri ilave edip çok koyu olmayan akışkan olarak hazırlıyoruz,damla çikolatayı içine döküp kaşıkla karıştırıp kağıt bardaklara paylaştırıp en üstünede fındık serpiştirip fırın tepsisine dizip pişiriyoruz....piştikten sonra bardakları kesip çıkarıyoruz..
 

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
6,106
Tepki puanı
12
Puanları
38
Yaş
30
Konum
Konya

lale25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
216
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
tavuklupilav-7474.jpg


bu akşamki iftar menümden biri:)))

TAVUKLU, NOHUTLU PİLAV
 

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2012
Mesajlar
559
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yaş
38
130118152848_03amptfbvwnkhbtg4zhzrh0c.jpg

Kağıt Bardakta Kek

Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı dövülmüş fındık
13-14 adet kağıt bardak

Hazırlanışı


HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına yumurtaları kırıp şekeri ilave edip mikserle güzelce çırpıyoruz ve diğer malzemeleri ilave edip çok koyu olmayan akışkan olarak hazırlıyoruz,damla çikolatayı içine döküp kaşıkla karıştırıp kağıt bardaklara paylaştırıp en üstünede fındık serpiştirip fırın tepsisine dizip pişiriyoruz....piştikten sonra bardakları kesip çıkarıyoruz..

bu bölüme girmemem lazım,ne görsem canım istiyor :)
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
dilek.. bu kek süper canım benim
inan tepside asla yapmam artık görüntüsü
yumuşaklı ğı falan
 

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2012
Mesajlar
559
Tepki puanı
4
Puanları
0
Yaş
38
cnmm yaa kilo alıcam walla,iştah maşallah :) kalkıp yapasım var ama kokutamam ıftardan sonra artık..
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
kuzum yap ya .. valla süper .. aman boşver alıver napalım yani
 

lale25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
216
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
buketcim, bardakta kek grçekten çok güzel ve pratik gözüküyor, buakşam deniycem güzel olursa resim eklerim :)
 

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Tem 2008
Mesajlar
1,732
Tepki puanı
46
Puanları
48
Yaş
51
Muhallebili Kadayıf


Tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.
Malzemeler:


• 300gr kadayıf
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 5 yemek kaşığı tereyağı
• 1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:
1. Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
2. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
Muhallebi Malzemeleri:
• 1kg süt
• 4 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası
• 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
• 1 yumurta
• 1 paket vanilya
• 1 küçük paket (süt paketinde) krema
Hazırlanması:
1. Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
2. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.

.resim ekleyemedim ama hem görüntüsü hem tadı çok güzel bir tatlıdır.
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
ohhh ayşe-rana kardeşim biliyorum bunu süper.. eline sağlık..
lalecim dene.. çok güzel oluyor emin ol
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt