Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yemek yapmayı seven hanımlar tarif paylaşalım mı.......? (1 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
hele pasta börek hiç eksik edemiyorum.. hiç yoksa bi tatlı bi börek var fırında.. seviyorum galiba ondan.. üşenmiyorum.. gece yarısı bile yapıorum ertesi güne hazır olsun diye.. o kahve kurabiye varya dondurucumdan eksik olmaz.. misafirler için...
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
başamel soslu tavuk.
1 adet tavuk göğsü
1 kavanoz garnitür
kaşar..
başamel sos için
3 su bardağı süt
3 kaşık un...
1 yumurta
karabiber
iki kaşık tereyağ.. veya margarin -sıvı yağ..
hazırlanışı... tavuğu haşlayıp yağladığımız tepsiye didikliyoruz.. üzerine garnütürü süzdükten sonra güzelcene yayıyoruz... bir kase kaşar rendesini üzerine serpiyoruz..

sonra .. bir tencerecede unu açılıp az pembeleşene kadar kavuruyoruz.. sonra sütü döküp,tuzunuda atıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.. eğer dibi tutarsa blendrdan geçirelim.. pişince biraz soğumaya alıyoruz.. soğuduğu zamanda bir yumurta ve karabiberi katıp iyice çırpalım..
daha sonra tepsiye tavuk ve garnitürün üzerine iyice yayıp fırınlayalım.. dilim dilim kesip pilavın yanında afiyetle yiyelim.. :)
 

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
864
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
ayyyyyy evet patlıcanın hertürlüsünü çok seviyorum belikırık kebabı bilirmisin süper oluyor..
bende takıntılı gibiyim işte .. bi gün pratik basit bişey yapsam ikinci gün mutlaka ağır bişeyler yapıcam.. akşamları zaten uğraşamıyorum.. da sabah yapıyorum ben erken kalkıp.. en kötü ihtimal hazırlayıp gelince fırınlıyorum...

sabah 6 buçuk kalkıyorum ancak işe yetişiyorum
hayır biraz daha erken kalksam kahvalktı yapacam
yani senin gibi erken kalkıp yemek hazırlayacammmm ooooo ancak rüyamda
ha bugün rüyamda bi sürü yemek gördüm ya hem de türlü türlü...
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
hayır olsun canım benim .. diyorum ya yemek yapmak benim deşarj noktam.. bide çocuk var.. faydalanması lazım.. yapıyorum yani.. gel güzielim sanada yapayım...
 

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
864
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
hele pasta börek hiç eksik edemiyorum.. hiç yoksa bi tatlı bi börek var fırında.. seviyorum galiba ondan.. üşenmiyorum.. gece yarısı bile yapıorum ertesi güne hazır olsun diye.. o kahve kurabiye varya dondurucumdan eksik olmaz.. misafirler için...
yapmasını en sevdiği şey kek
keki güzel yaparım bi de pratik olduğundan misafir ne zaman gelirse gelsin hemen hazırlayabiliyorum
 

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
864
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
hayır olsun canım benim .. diyorum ya yemek yapmak benim deşarj noktam.. bide çocuk var.. faydalanması lazım.. yapıyorum yani.. gel güzielim sanada yapayım...

biz de yemek olmadığı zaman direk apartmanın alt katları iş yerleri. hemen etliekmekçi yi arıyoruz sipariş veriyoruz....
ben tembelim ya......:)
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
biraz sanırım.. :) herkesin hoşlandığı şey farklıdır canım benim ben yemek yapmayı sevdiğim için bunları rahatçay yapıyorum..
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
130226202207_yw1ohjx0uv53ssh4q4ykf5ev.jpg

saçaklı köfte
Malzemeler
1 kilo patates
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
damak tadınıza göre tuz
kızartırken kullanmak için yumurta
dışı için tel şehriyel
kızartmak için sıvıyağ


Hazırlanışı


Patates haşlanıp soyulup bir çatal yardımıyla ezilir içine tuz,kimyon ve karabiber eklenip karıştırılır ve küçük parçalar halinde avuç içinde sıkılır... Yumurtalar bir tabağa kırılıp çırpılır köfteler önce yumurtaya sonra şehriyele bulanıp kızgın yağda kızartılır.
(alıntı)
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
101221171954_kz32qki4bhpuvc4xfn03bkfr.JPG

YÜZYILIN ÇORBASI
kızımda bizde çok sevdik bbunu... balıkesirde düğünlerde yapılırmış genelde..
Malzemeler
3 bardak Tavuk suyu
1 adet tavuk göğüs eti (haşlanmış)
yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
yarım su bardağı Arpa Şehriye
1 demet maydanoz (ince ince doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak ılık su
yarım su bardağı yoğurt
1 adet limon
yarım su bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz ve karabiber


Hazırlanışı


1 adet tavuk göğüs etini 3 bardak suda iyice haşladıktan sonra, suyu süzerek ayrı bir kaba alalım. Geniş bir tencerede sıvıyağ ile domates salçamızı kavuralım ve içine tavuk suyunu ekleyip orta ateşte 10 dk kadar kaynatalım. Bir yandan tavuk etlerimizi küçük küçük tiftelim, kaynayan suyumuzun içine önceden haşlanmış nohutları atalım, Ardından küçük bir tavada şehriyelerimizi iyice pembeleşene kadar kavuralım ve kaynayan suyumuza ilave edelim. Son olarak Tiftilmiş tavuk etlerimizi ekledikten sonra tencereyi kapatıp, çok kısık ateşte bırakalım. Diğer taraftan yoğurt 1 adet limon, karabiber ve tuz ve 1 kaşık unu bir kapta güzelce çırpalım, karışımın kesinlikle pürüzsüz olması gerekir. Hazırladığımız karışıma 2 bardak ılık suyu ekleyip çırpmaya devam edelim ocakta kaynamakta olan çorbamızın içine yavaş yavaş karıştırarak dökelim. Bunuda ekledikten sonra yaklaış 20 dk daha çorbamızı kaynatalım ve kapattıktan sonra içine ince kıyılmış maydanozlarımızı ekleyip 5 dk. dinlenmeye bırakalım. Sıcak olarak servis yapalım Afiyet olsun.. *** ( Önemli bir not kesinlike malzemelerin hepsini birden eklemeyin tek tek ve sırasına göre koyulması gerekir. Biraz zahmetli ama lezzetine değer doğrusua (alıntı)
 

lale25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
216
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Hafta sonu misafirlerime yaptığım bir salatayı paylaşayım...

ŞEHRİYELİ TAVUK SALATASI..
1 adet kemiğinden ayrılmış tavuk göğsü
1 su bardağı arpa şehriye
biraz yeşil soğan ve maydanoz..
zerdeçal.. çörek otu tozu... nane kekik ve pul biber..

tavuğu ve şehriyeyi ayrı ayrı haşladım... sonra tavuğu didikleyip çok az yağla soğan ve baharatları katarak tavada biraz kavurdum.. sonra şehriyeyle karıştırıp tabağa aldım..
üzerinede yağda yakılmış yağ ve pul biber döktüm.. herkes çok beğendi..

tabi ............ zerdeçalın karaciğeri temizleyen etkisini düşününce.. her yemekte kullanmaya çalışıyorum .. çörek otuda aynı..

canım bu tarifi çok beğendim :) hemen deniycem
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
öyle benim kine benzer bir tarifin resmini bulamadım ama inan çok güzel oluyor..
 

lale25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
216
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
kesinlikle zerdeçal ve çörek otu çok güzel olur eminim :) buakşam deniycem,
 

lale25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
216
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
bende bir tarif veriyim; hem pratik hemde lezzetli özellikle çalışanlar için :a26:
patates buhlama:
kişi sayısına göre patates
k.soğan
sarmısak
az zeytinyağ

tuz
k.biber
kimyon
patatesleri yuvarlak halka şeklinde kesip tavaya diziyoruz, sonra soğanlarıda halka şeklinde kesip patatesin üzerine ekleniyor, sarmısaklarda(3-4 tane) eklenip
diğer malzemlerde eklenip kapağı kapatılır. kısık ateşte buğlama yapılır..

çok lezzetli oluyor arkadaşlar tavsiye ederim..
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
bak bunada zerdeçal kullanabilirsin lalecim çok yakışıyor patatese.. akşam için deneyim bende bunu.. eline sağlık....
 

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2010
Mesajlar
597
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
Erzurum
Sadece hanımlar değil bizlerde seviyoruz yapmayı. :) Benim de bir önerim olacak inşallah. Soğanı sıvı yağ ile kavurduktan sonra mazemeleri ekleyin sonrasında suyu dökmeden önce tere yağını atın 3 dk onunla kavurun yemekleri, sonra suyu ilave edin. Çok hoş bir tat katıyor. :)
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
cökertme.jpg

çökertme kebabı...
haftasonu misafirim vardı.. televizyonda gördüm.. aydına has bi yemekmiş yaptım ve çok beğenildi
yarım kilo dana bonfile veya biftek..
iki büyük soğan..
biber salçası
3 adet patates
2 bardak yoğurt
7 8 diş sarımsak..
4-5 adet sivri biber..
hazırlanışı:
soğanları hilal şeklinde(julyen deniliyor) ve sarımsakları ince ince doğruyoruz sac veya vok tavada sıvı yağla kavuruyoruz.. bu arada etleri parmak kalınlığında doğrayıp kaynayan suyun içine atıp 5 6 dakika rengi değişene kadar pişiriyoruz..sonra suyun üzerinde oluşan köpükleri süzgeç yardımıyla alıyoruz.. etin suyundan iki bardak kadar kavrulan soğanların üstüne döküp salçayı da ekleyip biraz çekmesi için kaynamaya bırakıyoruz bu arada etleride süzgeçle tavaya alıyoruz sonra tuzunu ve istersek baharat katabiliriz.. ince ince kızartmalık doğradığımız patatesleri kızartıyoruz.. servis tabağına önce kızarmış patatesleri sonra sarımsakladığımız yoğurttan en sonrada eti koyuyoruz.. en üstede kızarttığımız sivri biberleri koyuyoruz
inanın çok lezzetli bir yemek çıktı ortaya..
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
Sadece hanımlar değil bizlerde seviyoruz yapmayı. :) Benim de bir önerim olacak inşallah. Soğanı sıvı yağ ile kavurduktan sonra mazemeleri ekleyin sonrasında suyu dökmeden önce tere yağını atın 3 dk onunla kavurun yemekleri, sonra suyu ilave edin. Çok hoş bir tat katıyor. :)

kardeşim çok teşekkürler önerini kesinlikle ciddiye alacağım.. ama biraz trabzon tereyağı olsaydı demi.. sizin oranın tereyağı bir başka..
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
40
th

3 renkli patates salatası
malzemeler
10-12 adet patates
bir soğan
tuz
kırmızı lahana veya şalgam turşusu
maydanoz veya dere otu
havuç

hazırlanışı:
patatesleri haşlayıp püre haline getiriyoruz içine sadece tuz ve çok az sıvı veya zeytin yağı koyalım..
daha sonra püre halindeki patatesleri üçe bölelim
birine maydanoz veya dereotunu
birine.. şalgam veya kırmızı lahanayı
diğerinede rendelediğimiz havucu katalım
dahasonra aliminyum folyo ile kapladığımız kek kalıbının içine sırayla yerleştirelim.. biraz dolapta bekletip ters çevirelim.....

veya şu şekildede servis yapabilirsiniz
patates püresinden yuvarlak toplar hazırlayıp malzemelerimize bulayıp kurdan takabiliriz
hatta böyle yapacaksanız kırmızı bibere ve çörek otunada bulayabilirsiniz
th
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt