1 paket kakaolu toz puding
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
2-2,5 su bardağı un
Üzerine:
Damla çikolata
(Bu ölçülerle 15 adet kurabiye çıkıyor.)
Toz puding, sıvı yağ, kabartma tozu ve pudra şekerini harmanlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan şekil verilebilir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Yarım limon büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp kurabiye şekli verelim. Tepsiye dizelim. Üzerlerine damla çikolata koyalım. 175 derecede 15-20 dk arası pişirelim.
Not: Fırındayken oldukça kırılgan bir yapıya sahip oluyorlar. soğudukça kendine geliyor. Şekeri damak tadınıza göre tadıp ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz hamur içine katmayıp fırından çıkınca üzerine de serpebilirsiniz. İstediğiniz türde puding ile de yapabilirsiniz. Un kurabiyesi tadında ağızda dağılan enfes ve oldukça pratik, zaman almayan bir kurabiye. Şiddetle tavsiye ederim. Afiyet Şeker Olsun