Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yemek yapmayı seven hanımlar tarif paylaşalım mı.......? (1 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
864
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
37
cikolatali-toz-pudingli-kurabiye-fotografi-1.jpg



1 paket kakaolu toz puding
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
2-2,5 su bardağı un
Üzerine:

Damla çikolata
(Bu ölçülerle 15 adet kurabiye çıkıyor.)

Toz puding, sıvı yağ, kabartma tozu ve pudra şekerini harmanlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan şekil verilebilir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Yarım limon büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp kurabiye şekli verelim. Tepsiye dizelim. Üzerlerine damla çikolata koyalım. 175 derecede 15-20 dk arası pişirelim.
Not: Fırındayken oldukça kırılgan bir yapıya sahip oluyorlar. soğudukça kendine geliyor. Şekeri damak tadınıza göre tadıp ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz hamur içine katmayıp fırından çıkınca üzerine de serpebilirsiniz. İstediğiniz türde puding ile de yapabilirsiniz. Un kurabiyesi tadında ağızda dağılan enfes ve oldukça pratik, zaman almayan bir kurabiye. Şiddetle tavsiye ederim. Afiyet Şeker Olsun :)
 

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
864
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
37
arkadaşlar un kurabiyesini dün yaptım ilk defa yaptım da ben hayatımda :)
bi kurabiye bu kadar mı basit bu kadar mı lezzetli olur siz de deneyin..:)
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
kuzum hengisini yaptın pudingli olanımı tarçınlı olanımı
 

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
864
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
37
şimdi mutfağa kakaolu kurabiyeyi denemeye gidiyorum.. bakalım o nasıl olacak :)
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
izindemisin canım ya .. eşin bayram edecek desene.. eve gidince bende deneyim tarçınlı olanı.. dolabada atarım iyi olur...
 

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
864
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
37
izindeyim haftaya iş başı
ben de dolaba atmak için yapıyorum senin gibi. aslında bakarsan dün kurabiye belki en fazla 1o dakikamı
almştır. yani misafir geldiğinde bile çok rahat yetişir.
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
evet çok basit.. ya iyi oluyor canım dolapta bak şu eklediğim hindistan ccevizli olan varya çok güzel oluyor onuda dene
 

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Tem 2008
Mesajlar
1,732
Tepki puanı
46
Puanları
48
Yaş
50
FIRINDA KAŞARLI PATATESLİ MANTAR


MALZEMELER:
• 2,3 tane patates
• 1 tane kuru soğan
• Mantar
• Tereyağı
• Kaşar peyniri
• YONCA sıvıyağ
• Tuz
• Karabiber
YAPILIŞI:patatesleri soyup soğanlarla birlikte yarım ay şeklinde doğrayalım.Tencereye alıp yağ,tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika kadar soteleyelim.Sonra fırın kabına yayıp üstüne sapları çıkarılmış mantarları dizelim.Mantarların ortalarına tereyağı koyup ısıtılmış orta dereceli fırına verelim.İyice pişip hafif kızarmaya başlayınca üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpip bir kaç dakika daha fırında kaşarların erimesi için bekletelim.Sıcak servis yapalım...

çok güzel bir tarifdir.:)
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
canım çok güzelmiş.. eline sağlık
 

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ocak 2013
Mesajlar
879
Tepki puanı
6
Puanları
0
Yaş
38
Becerikli site üyeleri hanımlar....ben yemek yapmayı pek beceremiyorum eh işte karnımız doyuyor çok şükür:)
ama ister baklava börek yapın ister bir soğan çorbası(yani eskiller bilir en zahmetsiz ve en masrafsız yemek tir)
içine sevgi nizi katıyormusunuz önemli olan o:)))
eminim katıyorsunuzdur....yoksa yapılan yemek in bi anlamı tadı tuzu olmuyor......
Selametle.....
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
katıyorum valla.. hemde ne katmak.. bide Ettehiyyatü Duası okudum muydu .. bereketide yerinde oluyor şkürler olsun
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
130117105840_zpvadssx5mmqb3o2c1qjz5k0.jpg

Fırında tavuklu patates yemek

Malzemeler
4 adet iri patates
1 adet tavuk göğüs eti(haşlanmış)
1/2 pk. domates püresi
3 çorba kaşığı z. yağı
1 su brd. un
1-2 su brd. süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 kase rendelenmiş taze kaşar peyniri
Hazırlanışı


Patateslerimizi güzelce yıkayıp derince kapta haşlıyoruz. Haşlarken dikkat edeceğimiz en önemli şey patateslerin fazla haşlanmaması olacaktır. Biz patatesleri haşladıktan sonra içini oyup çıkartacağımız için bu detay çok önemli. Patateslerin içini oyduktan sonra tuzlayarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Haşlanmış tavuk göğüslerini domates püresi ile karıştırıp patateslerin içine yerleştiriyoruz. Fotoğrafta neden patateslerin yarısına sade tavuk konmuş diğer yarısı domatesli derseniz, benim oğlan domates görüntüsü sevmiyor ama her iki türlü de patatesimiz muhteşem olacak merak etmeyin. Tavukların üzerine hazırladığımız sütlü meyaneyi döküyoruz, üzerine rendelenmiş kaşar koyduktan sora kekik serpip tepsiyi fırına 180 – 200 derece fırına veriyoruz tepsinin içine bir parmak su koyalım ki patateslerimiz tepsiye yapışmasın. Bu arada sütlü meyane (beşamel sos da deniyor) nasıl hazırlanır derseniz zeytinyağında un karıştırma teli kullanılarak iyice kavrulur bir tutam tuz ilave edilir ocak altı en kısık ateşte yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılır ve kıvam almaya başladığında patateslerin üzerine dökülür. Fırında kaşar ve meyane kızardığında enfes yemeğimizhazırdır.



Afiyetle...
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
130621181710_jealvb02qmu1ogbtqdujxpeg.jpg


PATATES KÖFTESİ
Malzemeler
4 haşlanmış patates
yarım su br un
yarım su br kaşar peyniri
1 yemek kş nişasta
1 yumurta
tuz , karabiber ve pulbiber
Kızartmak için
sıvıyağ
üzerine bulamak için
galeta unu


Hazırlanışı


Malzemeleri yoğurup köfte şeklini verin. Galeta ununa bulayıp kızartın .



AFİYET OLSUN
:)
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
121223081336_fjd43n5gqgxs35vkuvzxspng.jpg

İrmik Mantolu Bal Parmak Tatlısı

Malzemeler
2,5 su bardağı un
yarım paket margarin
2 yumurta
3 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı toz fındıK
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
MANTOLAMAK İÇİN İrmik
ŞERBETİ ..
3 su bardağı şeker
1 dilim limon
3 su bardağı su


Hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtaları ve oda ısısındaki margarini koyup unu, irmiği, fındığı, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğuruyoruz . Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle parmak şekli veriyoruz.( ben içlerinede dövülmüş fındık koydum )bir kabın içerisine irmiğ koyup hazırladığımız hamurları irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye dizip 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz hamurlar pişerken şerbeti kaynatıp hazırlıyoruz,şerbet ılınınca pişen sıcak tatlının üzerine döküp üzerine bir tepsi kapatıp şerbeti çekmesini bekliyoruz .not Oktay ustanın nefis bir tatlı tarifi
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
5585474918_2c85a91d92_z.jpg

5584880055_9f2475ea95_z.jpg



Şiş kebap için malzemeler:
•2 adet hazır yufka
•250-300 gr kadar az yağlı kıyma
•1 adet soğan
•2 adet patates
•1 küçük havuç
•Bir tutam maydanoz
•2 yemek kaşığı galeta unu
•tuz, karabiber, yenibahar

Domates sosu için
•2 adet domates
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 diş sarmısak
•Bir çay kaşığı kekik veya fesleğen
Sebzeli şiş kebapın yapılışı
•Sebzeleri ister kıyma makinasından geçirin, isterseniz rendeleyin. Çok sulandıysa hafifçe suyunu sıkın.
•İçine kıymayı, baharatları, tuzu, galeta ununu koyup yoğurun.
•Yufkanın birini serip, üzerini hafifçe yağlayın
•Yarıya yakın kısmını katlayın. Uzun kısma köfte malzemesinden alıp şiş kebap kalınlığında yerleştirin.
•Kenar kısımları içe doğru katlayıp rulo yapın.
•iki parmak kalınlığında dilimleyip, köfte kısmı yukarı gelecek şekilde çöp şişlere dizin. Ben her şişe altı adet köfte geçirdim.
•Kalan köfte ve diğer yufkayla da aynı işlemi uygulayın.
•Yağlanmış bir tepsiye dizin. Bir fırça yardımıyla köftelerin üzerini hafifçe yağlayın.
•200 derecelik fırında yufkalar hafif kızarana kadar pişirin.
•2 adet domatesi rendeleyin. Bir diş sarmısağı küçük doğrayın. Çok az sıvıyağla beraber suyunu çok çektirmeden pişirin. Kekik ve tuzunu atın.
•Tercihen arpa şehriyeli pilav veya makarnanın yanına alıp, üzerine domates sosuyla süsleyerek servis yapın.
•Diyette olanlar bu köfteyi yağsız pişirip sadece salata ve yoğurtlada yiyebilirler. Tek başına bile çok doyurucu bir köfte.

ben üzerinesarımsaklı yoğurtta yaptım bu tarifin çok güzel oldu
 

lale25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
216
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
tavuk-sote.jpg



Tavuk Sote
MALZEMELER

• Yarım kilo Tavuk göğsü veya budu
• 1 tane soğan
• 3 tane sivri yeşil biber
• 2 tane domates
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 çay kaşığı köri (tercihe bağlı)
• 1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı
• Birer çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızıbiber

Tavuk Sote Tarifi:

1. Tavuğu kuşbaşı şeklinde doğrayıp, tencereye ayçiçeği yağı ve doğradığınız tavuğu ilave ederek, hafif sulu kalıncaya dek kavuralım.
2. İnce ince doğradığınız sivri biberleri ve soğanları tavuğun üstüne ilave edip iyice karıştırın. 5 dk. boyunca kapağı kapalı olarak pişirelim.
3. Beş dakikanın sonunda domatesleri ilave edelim (kabuğunu soyup küp küp doğramanız daha da iyi olacaktır.)
4. Bir kapta köri ile birlikte baharatları yarım bardak suda eritip doğradığınız domateslerin üzerine ilave edin daha sonra tuzunu atıp, suyunu çekene dek pişirelim.

buakşam ki menüm, arkadaşlar:) :)
 

lale25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
216
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
buketcim bu yufka kebabı çok güzel görünüyor; yanlız kafama takılan kuru olmazmı? nasıl oldu?
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
lalecim. biraz kendimden bişeyler kattım açıkçaısı .. yufkayı.. süt ve yağla ısladım.. börek gibi çok kurumadı.. servis etmedende üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosunu döktüm.. ohhhhhhh mis.. kimileri ona sosyete mantısıda diyormuşta.. ben begendim valla
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt