Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yakais 'in hatıra defteri ; (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şeytan Lain kendisi şeçti Lain liği...
Allah C.C. Secde et Adem A.S.' a emri verdi...
Ben ateşten o topraktan ...secdeye ben layığım diye kibir etti...isyan etti kovuldu...İzin yani süre isteyince süre verildi...
Şimdi.... Biz İNSAN lar... Allah C.C. nun İnsana değer vermesinin arzını ...hamd ve şükrünü ifa etmeliyiz hemde çok ca...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
evet buyurduğunuz gibi çokca şükür gerek şeytan azdı ve kovuldu ve tevbe etmesine bile izin verilmedi Ademe ise tevbe izni verildi ç.ok şükür eğer o izin verilmeseydi ne olurduk bir düşünün.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah 'ım C.C. sana sonsuz Hamd ve Şükürler olsun ki bizi İNSAN olarak var ettim...Bizi Kelamın ...yani Kur'an-ı Kerim ve Peygamber A.S. lar vasıtası ile eğittiğin için ...
Bizlerin kusurlarını ...hatalarını af et...
Bize Dünyada iyilik ve güzellik...Ahirette iyilik ve güzellik ver ...Cehennem Narından koru Yarabbim...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
evet buyurduğunuz gibi çokca şükür gerek şeytan azdı ve kovuldu ve tevbe etmesine bile izin verilmedi Ademe ise tevbe izni verildi ç.ok şükür eğer o izin verilmeseydi ne olurduk bir düşünün.

Tevbe dahi etmeye kalkışmadı...Ben layığım secdeye dedi...ısrar etti ve ediyor...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Adem A.S. kendisi pişman oldu...ve pişmanlığından kırk yıl ağladı inledi af diledi ...
Allah C.C. ona tövbe etmesi için dua öğretti o dua sonucu ...
Allah C.C. da af etti...
Fark...
Niyetlerde...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Yani fark TAKVA da...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Evet kibir yaptı zaten kibir onun en meşhur Pis ahlâkı.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sayın Nemire sonsuz teşekkürler...
Rabbim C.C. sizi bizlere bağışlasın...
İyi ki varsınız ...
Sizi çok seviyorum...
Selam ve Sevgilerimle...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Adem A.S. kendisi pişman oldu...ve pişmanlığından kırk yıl ağladı inledi af diledi ...
Allah C.C. ona tövbe etmesi için dua öğretti o dua sonucu ...
Allah C.C. da af etti...
Fark...
Niyetlerde...

Evet doğrudur üstadım Eğer Allah c.c tevbeleri çokca kabul eden ve merhamet eden olmasaydı Adem a.s dahil hepimizin hali ne olurdu?

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Sayın Nemire sonsuz teşekkürler...
Rabbim C.C. sizi bizlere bağışlasın...
İyi ki varsınız ...
Sizi çok seviyorum...
Selam ve Sevgilerimle...

bende size teşekkürler ederim Rabbim c.c şahitdirki bende sizi çok seviyorum sizde iyiki varsınız.gününüz ve ömrünüz hayırlarla dolsun.

Sonsuz selam ve saygılarımla.Hoşça kalınız.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
İyi günler efendim...Musaadenizle ayrılıyorum...

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
peki önce şunu bilmelisiniz ki allah c.c. çok af edicidir...affı sever sizde af diledi iseniz ve samimi iseniz allah c.c. Sizi af etmiştir..inşallah...günahı bir daha yaşamamaya çalışın...

Borç allah c.c. Na olsun ...kul 'a olmasın ...önemlisi bu... Borç ödemeye niyet ve ısrarla ödemeye devam...çok iyi kendinizi sıkıntıya sokmayın yavaş yavaş ödeyin...
Allah c.c. Verdiği hediyeyi almaz ama aynı hediye bir daha tekrar etmez...ilmel yakın hariç...yani ne yaşarsanız bir defa yaşarsınız...unutmayın yeter...yenisini...allah c.c. Isterse verir merak etmeyin...
Mutluluklar dilerim...

kusura bakmayın...ben yeni giriyorum....sorularınıza muhattap olabilmeyi çok isterdim oma olamadım ....
Cevabınız için çık teşekkür ediyorum.alah sizden razı olsun inşaallah...peki bir sorum daha olacak..
Bu aciz cahil arkadaşınıza bir kitap önerirmisinz?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
kusura bakmayın...ben yeni giriyorum....sorularınıza muhattap olabilmeyi çok isterdim oma olamadım ....
Cevabınız için çık teşekkür ediyorum.alah sizden razı olsun inşaallah...peki bir sorum daha olacak..
Bu aciz cahil arkadaşınıza bir kitap önerirmisinz?

Öncelikle Kur'an-ı Kerim ve Meali...
Marifetnağme...İbrahim Hakkı Erzurumi
Niyazi Divanı...Niyazi Mısri...
Günyetüd Talibun....Abdulkadir GEYLANİ
Fatihatu Mekkiye...M.İbni Arabi...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Ey Yakais kendini bir şey mi sandın?
Kimsin sen arkadaşım...?
Otur oturduğun yerde....
Yazarak ahkam kesmek kolay...
Bakalım icraat ne durumda..
Heyhat sıfır ...sıfır...,
Hakkınızı Helal edin...
Bilğiç gibi kendimizi bir şey sandık...
Haddi aştık...
Selamlar...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem üstadım kendinize haksızlık etmeyin maaşAllah amelinizde çok çok iyi efendim.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sağ olun fendim ancak bir şehirde ; 100 adet kendini peygamber sanan kişilerin olduğunu duydum...
Eyvah ... eyvah...Nereye gidiyoruz...Bilgi yükselecek derken nereye gidiyoruz...
Yapmamız gereken şu olmalı...;

Kur 'an-ı Kerime daha sıkı sarılmak...
Arapça Kur'an-ı Kerime... güvenmek ....dayanmak....

Allah C.C. tarafından gönderilen diğer kitaplarda malum olduğu üzere tahrifat var... Şeytan Lain bu yüzden onlarla fazla meselesi yok...Çünkü Onları baştan ihlas yolu ile aldattı...

Yegane baş edemediği...Allah C.C. nun koruduğu Kur'an-ı Kerim... Ona el uzatıp ta tahrif edemiyor...
Arapça ...Allah C.C. nun buyurduğu şekli ile bizlere Muhammed Mustafa A.S. aracılığı ile iletilen Kur'an-ı Kerime müdahale etmesi imkansız...

O halde Şeytan Lain için tek hedef ...Meal üzerinde oyun oynamak...

İşte şimdi çözüm...
Arapça Kur'an-ı Kerime sıkı sıkı sarılıp...çok okuyacak ve çok sığınıp yapışacağız...Her Meale dikkat edeceğiz...Hadislere dikkat edeceğiz
...

Başka çare...
Yok efendim...

İhlasa önem verip ...
Takvada yükselecek...
Kur'an-ı Kerimin aslına müracaat edeceğiz...

Mutlaka iyi Arapça dan yapılan meallere sarılacağız...
Diyanet işleri Başkanlığına da düşen ...Mealleri kontrol etmek...
Vesselam...

Şimdi ...
Ey Yakais yoruma dikkat hata kötü sonuç verir...
Kur'an-ı Kerime sarıl otur oturduğun yerde...

Saygı ve sevgilerimle...

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
ben yine denk geemedim size allah razı olsun hepinizden......hayırlı sabahlar

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Sağ olun fendim ancak bir şehirde ; 100 adet kendini peygamber sanan kişilerin olduğunu duydum...
Eyvah ... eyvah...Nereye gidiyoruz...Bilgi yükselecek derken nereye gidiyoruz...
Yapmamız gereken şu olmalı...;

Kur 'an-ı Kerime daha sıkı sarılmak...
Arapça Kur'an-ı Kerime... güvenmek ....dayanmak....

Allah C.C. tarafından gönderilen diğer kitaplarda malum olduğu üzere tahrifat var... Şeytan Lain bu yüzden onlarla fazla meselesi yok...Çünkü Onları baştan ihlas yolu ile aldattı...

Yegane baş edemediği...Allah C.C. nun koruduğu Kur'an-ı Kerim... Ona el uzatıp ta tahrif edemiyor...
Arapça ...Allah C.C. nun buyurduğu şekli ile bizlere Muhammed Mustafa A.S. aracılığı ile iletilen Kur'an-ı Kerime müdahale etmesi imkansız...

O halde Şeytan Lain için tek hedef ...Meal üzerinde oyun oynamak...

İşte şimdi çözüm...
Arapça Kur'an-ı Kerime sıkı sıkı sarılıp...çok okuyacak ve çok sığınıp yapışacağız...Her Meale dikkat edeceğiz...Hadislere dikkat edeceğiz
...

Başka çare...
Yok efendim...

İhlasa önem verip ...
Takvada yükselecek...
Kur'an-ı Kerimin aslına müracaat edeceğiz...

Mutlaka iyi Arapça dan yapılan meallere sarılacağız...
Diyanet işleri Başkanlığına da düşen ...Mealleri kontrol etmek...
Vesselam...

Şimdi ...
Ey Yakais yoruma dikkat hata kötü sonuç verir...
Kur'an-ı Kerime sarıl otur oturduğun yerde...

Saygı ve sevgilerimle...

Selamun Aleykum

Muhterem Üstadım yazdıklarınız ne güzel,Kim Kur'an dışına çıkarsa felakete düşer çok dikkatli olmak lazım,Gözlerimizin nuru başlarımızn tâcı efendimiz S.A.V Kendisinden sonra Kur'an'a sıkı sıkı sarılmamızı bizlere tavsiye etmiştir.Yazdıklarınızın hepsine canı gönülden katılıyorum yalnız bir tanesine itirazım var.Kur'an'a sarıl bu baş üstüne otur oturduğun yerde işte buna hayır sizin oturmak gibi şansınız yok siz etrafa ışık saçmaya mecbursunuz,Yüce Rabbimiz cc. Kur'an'da bir işi bitirdinmi durma hemen başka bir işe başla mealinde Ayet göndermiştir.

Selam ve saygılarımla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt