Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yakais 'in hatıra defteri ; (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Neyse aslında üzerinde durulacak konu değil ancak sorulduğu veya gerekli olduğu için yazdık...
Doğrusunu Allah C.C. bilir...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Muhterem üstadım Şeytanın azması ve ona mühlet verilmesi Rabbimizin imtahının gereğidir.Bakalım kim söz dinleyecek ve bakalım kim azacak.Cennet ve cehennemin insanlarla ve cinlerle doldurulacağı hükmünün gereğidir.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Efendim birde şu var ...;
Şeytan Lain ele geçirdiği yani kandırdığını..Namaz dahi kılsa sabırla terk etmesine çalışıyor...Arada bir kendine göre güzelliği serbest bırakıp esas günaha sürüklüyor...
Israr edip terk etmiyor...
Bakın biz bunu adım adım yaşadık ...Hediye sonunda defolması lazımdı ...Ancak Şeytan Lain ısrarla gitmedi...Sonuçta Allah C.C. kovunca koşarak mekanı terk etti...
Israrla yeniden elde etme denemesi yaptı...bu yaşanandır...
Ancak Allah C.C. na Hamd olsun o tarihten sonra kurtuluş elde edildi...Bu kişi 3 yıldır bu illetle yaşıyordu...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Muhterem üstadım Şeytanın azması ve ona mühlet verilmesi Rabbimizin imtahının gereğidir.Bakalım kim söz dinleyecek ve bakalım kim azacak.Cennet ve cehennemin insanlarla ve cinlerle doldurulacağı hükmünün gereğidir.

Katılıyorum ancak bu Allah C.C. tarafından verilen görev değildir...Şeytan Lain izin yani süre alandır...Bana süre ver kandıracağım diyendir...

Allah C.C. kıyamete kadar süre verilensin buyurmuştur...
Diger şekil düşünce yanlış olur...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Zaten Allah C.C. İnsan nefsini bildiği için gerek Kur'an-ı Kerimle ...gerekse Peygamber A.S. larca öğrensin için ... yardım görmüştür..

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Katılıyorum ancak bu Allah C.C. tarafından verilen görev değildir...Şeytan Lain izin yani süre alandır...Bana süre ver kandıracağım diyendir...

Allah C.C. kıyamete kadar süre verilensin buyurmuştur...
Diger şekil düşünce yanlış olur...

Sayın Üstadım Alemler içinde Allah'dan c.c izinsiz bir olay olabilirmi Rabbimiz dilerse laini paramparça etmezmi ,ancak Rabbimiz c.c böyle dilemedi Şeytanın kendi kendine azması mümkünmüdür haddimidir?HİCR 39 'a dikkat ediniz.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. izin yani süre verdiği için karışmamakta ancak vesile ile yardım etmektedir...Dua bunun bir simgesidir...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sığın koruyayım buyurması bunun içindir... Ancak her defasında tekraren sığınmak lazım...Topluca yok...Bunu bilmemiz lazım...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Nazardan sana sığınıyorum Rabbim C.C. ... Büyücüden sana sığınıyorum gibi ama tekrar şart..Emin olma yok...İhlas...Nas ve Felak suresini sık sık okumak bunun içindir...Büyücü insan dan korur...
Ancak Büyü ayrı bir dua ister...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şayet Şeytan Lainin kaçışını görseydiniz şaşardınız... Ancak parçalamadı kovdu...Allah C.C. na Hamd ve Şükürler olsun....

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şeytan Lain azgındır...yüzsüzdür kendi kendine azar ve azdırır...
Zaten ;
Allah C.C. nun ... Şeytan Lain sizin düşmanınızdır diye sık sık emredişi bundandır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şeytan Lain yandaşları ve kendisi ...Bu konudan konuşulmasını sevmez...Biz tabi ki konuşup NEFSi zayıflığı olan insanı acabadan uyandırmalıyız...diye düşünüyorum...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Şeytan Lain azgındır...yüzsüzdür kendi kendine azar ve azdırır...
Zaten ;
Allah C.C. nun ... Şeytan Lain sizin düşmanınızdır diye sık sık emredişi bundandır...

Muhterem üstadım Allah'ın cc. izni olmadan o sahtekârın kıpırdaması mümkünmü?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Doğru ancak yüzsüz Şeytan Lain Euzu Besmeleden bir müddet sonra gene dener ... Hediyeyi ezberleyenden ve Ezanı okuyandan anında kaçar...
Karıncalanma...kaşınma...hafif yanma hissi oluşmaya başlayınca okuyup garantiye almak lazım...Sık Sık okunursa Allah C.C. o kişiyi korumaya alıyor ...ancak o hislerde.... tekrar şart...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Muhterem üstadım Allah cc. dileseydi şeytan diye bir melun olmazdı fakat yüce zatı imtahanı gereği böyle taktir buyurdu.Benim savunduğum fikir şudur Alemler içinde hiç bir varlık ve yahut bir kuru dal parçası Allah'dan cc. izinsiz kıpırdıyamaz.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Muhterem üstadım Allah'ın cc. izni olmadan o sahtekârın kıpırdaması mümkünmü?

Bu konuyu bende ancak sorarak öğrenebilirim...Ancak ....maalesef Allah C.C. kesinlikle git Cehenneme hapsol emri için sabrediyor...Sanırım...
Doğrusunu Allah C.C. bilir...
Ancak sormuştuk...Görevinin olmadığını öğrenmiştik...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Muhterem üstadım Allah cc. dileseydi şeytan diye bir melun olmazdı fakat yüce zatı imtahanı gereği böyle taktir buyurdu.Benim savunduğum fikir şudur Alemler içinde hiç bir varlık ve yahut bir kuru dal parçası Allah'dan cc. izinsiz kıpırdıyamaz.

Amenna bizce sorun yok...
Allah C.C. istese zaten hemen kovar ...Ancak gerçekten Şeytan Lain aciz biri ... kibir ,hırs ..kıskançlık esir etmiş ve edecektir...

Zaten bir defasında buyurulan ....Allah C.C. istemeden hiç bir şey olmaz idi...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Şüphesizki bir gün o sahtekara ve yandaşlarına Rabbimiz c.c cehenneme hapsol emrini verecek.

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Amenna bizce sorun yok...
Allah C.C. istese zaten hemen kovar ...Ancak gerçekten Şeytan Lain aciz biri ... kibir ,hırs ..kıskançlık esir etmiş ve edecektir...

Zaten bir defasında buyurulan ....Allah C.C. istemeden hiç bir şey olmaz idi...

Amenna aynen buyurulan gibi Allah c.c dilemedikçe asla hiç bir şey olmaz.Ancak onun hikmetine de akıl ermez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt