Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Takvimden Yapraklar.... (1 Kullanıcı)

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım benim...
hepsi birbirinden güzel ve ibretlikti...
saolasın. canım emegine saglık..
selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
hepsi birbirinden güzel ve ibretlikti...
saolasın. canım emegine saglık..
selam ve dua ile..

Ve aleykümselam canım benim
Allah razı olsun gözlerine sağlık, sende sağol canım çok teşekkkür ederim..
Allaha emanet ol
selam ve dua ile...

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
selamunaleykum değerli ablamız sağolasın.
Rabbimiz CC razı olsun paylaşımın için, bilgilerin için, öğrenmemize vesile olduğun için. B)
Rabbim kara gün göstermesin inşALLAH sana ve sevdiklerine
SELAM VE DUA İLE...:H

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum değerli ablamız sağolasın.
Rabbimiz CC razı olsun paylaşımın için, bilgilerin için, öğrenmemize vesile olduğun için. B)
Rabbim kara gün göstermesin inşALLAH sana ve sevdiklerine
SELAM VE DUA İLE...:H

Ve aleykümselam değerli kardeşim..Amin..cümlemize göstermesin inşaALLAH..
Rabbim sizdende razı olsun inşaaLLAH, gözlerine sağlık çok teşekkür ederim...
Ne mutlu kardeşim eğer ki bir nebzede olsa faydalı olabiliyorsak:)
Allaha emanet ol
selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
ONU GÖREMEME ENDİŞESİ
Hz. Peygamberin (s.a.v) sahabeleri O'na aşıktılar.Efendimizin uğruna her türlü fani sevgiden geçmişlerdi.
Biri Hz.Peygamber'e geldi ve Ey Allahın Resulü benim için sen, nefsimden daha sevimlisin. Çocuğumdan daha fazla seni severim.Evimde olduğumda seni hatırlıyorum.Seni gelip görmeyince rahat edemiyorum.Senin ölümünle kendi ölümümü hatırladığımda, biliyorum ki, sen cennete dahil olduğunda peygamberlerle beraber olacaksın. Benim ise cennete girmem şüpheli. Eğer cennete girsem bile seninle beraber olamamaktan korkuyorum, dedi. Hz. Peygamber ona bir cevap vermedi.O sırada şu ayet indi:
Kim Allaha ve Resulüne itaat ederse işte onlar, Allahın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddıklar, şehidler ve salih kişilerle beraberdir. Bunları ne güzel arkadaştır.(Nisa 69)
Hz. Peygamber adamı çağırtarak ona ayeti okudu.

ONUN HÜRMETİNE
Osman b. Huneyf (r.a) anlatır:
Gözü kör bir adam Resulullah'a (s.a.v) gelerek:
Benim için Allah'a dua et bana afiyet versin dedi.Bunun üzerine Efendimiz (s.a.v):
Dilersen tehir edeyim ki bu senin için daha hayırlıdır, istersen dua edeyim, buyurdu. Adam, dua et deyince, Efendimiz(s.a.v) ona, güzelce abdest alarak iki rekat namaz kıldıktan sonra şu duayı yapmasını emretti:
Ey Allahım şüphesiz ben senden isterim ve rahmet nebisi olan peygamberin Muhammed(s.a.v) ile sana yönelirim.Ya Muhammed bu ihtiyacımın yerine getirilmesi için seninle Rabbime yöneldim.Ey Allahım Muhammed'i (s.a.v)benim hakkımda şefaatçi kıl.
Osman b. Huneyf der ki: Vallahi biz o meclisten ayrılmadan, hatta uzunca konuşmadan , o adam yanımıza sanki hiç hastalığı yokmuş gibi iyileşerek girdi. (Hadisi şerif)

ŞİİR
Mecliste arif ola kelamı dinle
El iki söylerse sen birin söyle
Elinden geldikçe iyilik eyle
Hatıra dokunup yıkıcı olma

Dokunur hatırıra kendini bilmez
Asilzadelerden hiç kemlik gelmez
Sen iyilik eyle o zayi olmaz
Darılıp da başa kakıcı olma

Karacaoğlan.

ŞİFALI BİTKİ
KUŞBURNU:
Vitamin deposudur. ihtiva ettiği bol miktarda c vitamini dolayısıyla vücut direncini yükseltir. Romatizmalılar için en önemli gıdadır. Kuşburnu kansere sebep olan toksinleri vücuttan temizlediği için bu hastalığa sebep olacak gelişmeleri engeller.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
ŞEYTANIN YOLLARI
Abdullah b.Mesud (r.a) şöyle der:
Rasul-i Ekrem (s.a.v) eliyle bize bir çizgi çekti ve şöyle buyurdu ki:
Bu Allahın yoludur.
Sonra bu çizginin sağından ve solundan bir çok çizgiler çizdi ve buyurdu ki:
Bu yandaki yollar da , her birinin başında bir şeytanın çağırdığı yollardır.
Sonra Rasulullah(s.a.v) şu ayeti kerimeyi okudu:
Şüphesiz bu, benim dosdoğru yolumdur. Buna uyun. Başka yollara uymayın. Zira o yollar sizi Allah yolundan ayırır.İşte sakınmanız için Allah bize bunları emretti.(Enam 153)
Böylece Rasulullah Efendimiz (s.a.v) bize şeytanın yollarının çok olduğunu açıklamış oldu. (Hadisi şerif)
Mümin, her işinde şeytanın şerrinden Allah c.c sığınmalıdır.

GÜZEL SÖZ
Herkes konuşmakla avı tutamaz.Avı sürekli kovalayan kimse tutar.(Şahı Nakşibend (k.s))

HADİSİ ŞERİF
Utanmıyorsan dilediğini yap.

Cumanız mübarek olsun kardeşlerim
Hayırlı ve bereketli günler dilerim..
dualarımız kabul amellerimiz makbul olur inşaALLAH..Amin
Selam ve dua ile..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
HADİSİ ŞERİF

selamunaleykum canım kardeşim
allah razı olsun
bak takvım sayfalarını sayende okuyoruz
ne mutlu değıl mı
hayırlı cumalar kardeşim
allah dualarımızı kabul etsın amın
yarınımız bu gunumuzden güzel olsun amın
allaha emanet ol
cok mutlukal

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
HADİSİ ŞERİF

selamunaleykum canım kardeşim
allah razı olsun
bak takvım sayfalarını sayende okuyoruz
ne mutlu değıl mı
hayırlı cumalar kardeşim
allah dualarımızı kabul etsın amın
yarınımız bu gunumuzden güzel olsun amın
allaha emanet ol
cok mutlukal

Ve aleykümselan canım kardeşim
Rabbim senden de razı olsun, gözlerine sağlık
Canım benim ne mutlu bana eğerki sizlere faydalı olabiliyorsam..
Sanada hayırlı ve bereketli cumalar olsun
O güzel duaların içinde diline ve güzel yürağine sağlık..Amin inşaALLAH..
Allaha emanet ol canım
selam ve dua ile..
seninde mutluluğun daim olsun inşaALLAH..amin

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
''Mümin, her işinde şeytanın şerrinden ALLAH c.c sığınmalıdır.''

Allah c.c. razı ve hoşnut olsun Gülsengül kardeşimiz.
Ellerinize sağlık.Pratik hatırlatmalar yapıyorsunuz.
Yüceler yücesi Rabbimiz Şeytanın tuzaklarına düşmeme gayretlerimize keremiyle lütfetsin , başarılı kılsın inşaAllah.

Selam ve dua ile kalınız...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
''Mümin, her işinde şeytanın şerrinden ALLAH c.c sığınmalıdır.''

Allah c.c. razı ve hoşnut olsun Gülsengül kardeşimiz.
Ellerinize sağlık.Pratik hatırlatmalar yapıyorsunuz.
Yüceler yücesi Rabbimiz Şeytanın tuzaklarına düşmeme gayretlerimize keremiyle lütfetsin , başarılı kılsın inşaAllah.

Selam ve dua ile kalınız...

Amin..inşaALLAH değerli kardeşim
Rabbim sizlerden de razı ve hoşnut olsun, gözlerinize sağlık..çok teşekkür ederim bu güzel katkınız için...
Allahım şeytanın ve şeytanlaşmış insanların şerrinden korusun tüm din kardeşlerimizi..amin
Allaha emanet olun
selam ve dua ile...

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Emegine saglık...
Güzel paylaşım olmu. Begenerek okudum. Hani bugun takvim yapragımız canım..
Selam ve dua ile. Teşekkürler..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Emegine saglık...
Güzel paylaşım olmu. Begenerek okudum. Hani bugun takvim yapragımız canım..
Selam ve dua ile. Teşekkürler..

Ve aleykümselam canım benim..
Allah razı olsun , gözlerine ve o güzel yüreğine sağlık..
Ben çok çok teşekkür ediyorum..
Allaha emanet ol canım
Selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
MERHAMET ÖRNEĞİ

Enes b.Malik (r.a) şöyle nakleder:
Hazreti Ömer(r.a) bir gece devriye gezerken, bir kafilenin konakladığını görür ve onlara karşı hırsızlık yapılmasından endişe eder. O esnada Abdurrrahman b. Avf(r.a) ile karşılaşır ve der ki:
Ey müminlerin halifesi, gecenin bu saatinde seni buraya getiren nedir?
Hz. Ömer (r.a):
Gece devriye gezerken konaklamış bir kafileye rastladım. Gece uyuduklarında hırsızlerın eşyalarını çalmasından korktum. Gel beraber onların eşyalarını bekleyelim, der.
Kafiledekilere yakın bir yere otururlar ve onlara bekçilik yaparlar. Sabah namazı vakti girince Hz.Ömer(r.a) şöyle seslenir:
Ey , kafiledekiler namaz vakti.
Yolcuların kalkmaya başladığını görünce yanlarından ayrıldılar.
Cenabı Hak onları şöyle övüyor:
Muhammed Allahın elçisidir. Beraberinde bulunanlar da kafirlere karşı çetin, kendi aralarında merhametlidirler...(Fetih 29)

GÜZEL SÖZ

Şayet Peygamber(s.a.v) içimizde olsaydı, gider ona soraradık.Madem ki o bedeni ile aramızda yok, o zaman iş, vekilleri olan alimlere kalır. İnsan dinini öğrenmek için hiç utanmadan, sıkılmadan alimden sormalıdır. Alimin ona cevap vermeside vaciptir.(Muhammed Raşit k.s)

HADİSİ ŞERİF

Hİç kimse, sahih imandan sonra afiyetten daha hayırlı bir şeye sahip olmamıştır.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Berat kandiliniz kutlu olsun..
Hayırlı kandiller..Rabbim bu mübarek geceden faydalanmayı ve beratımızı alarak sabah etmeyi nasip etsin..amin..

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor:

"Her kim bu gece yüz rekat namaz kılarsa yüce Allah ona yüz melek gönderir. Otuzu ona cenneti müjdeler, otuzu ona cehennem azabından teminat verir. Otuzu da ondan dünya afetlerini savarlar, O'nu da ondan şeytanın tuzaklarını hilelerini savarlar."

"Yüce Allah bu gece ümmetine öyle rahmet eder ki Kelb kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca."

"Yüce Allah bu gece bütün müslümanlara mağfiret buyurur ancak kâhin, sihirbaz, yahut çok kin güden veya içkiye düşkün olan, yahut ana-babasını inciten, veya zinaya ısrarla devam eden müstesna."

'Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve; 'tevbe eden yok mu! Onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim, hastalığından şifa isteyen yok mu ona şifa vereyim. Yok mu şunu isteyen yok mu bunu isteyen' der. Bu durum, sabaha kadar devam eder'

'Ameller, bu ayda âlemlerin Rabb'ı yüce Allah'a arz edilir. Ben de amellerimin oruçlu iken Allah'a arzedilmesini isterim'

Bu gecenin beş özelliği vardır:

1) Bu gecede önemli işlerin seçimi ve ayırımı yapılır.

2) Bu geceyi ibadetle geçirenlere yardımcı olması amacıyla Allah tarafından melekler gönderilir.

3) Bu gece bağışlanma ve af gecesidir.

4) Bu gecede yapılan ibadetlerin fazileti çok büyüktür.

5) Bu gecede Peygamberimize şefaat yetkisinin tamamı verilmiştir. Bu yetkinin üçte biri Şaban'ın onüçüncü günü, üçte biri Şaban'ın ondördüncü günü, geri kalan üçte biri de Şaban'ın onbeşinci günü verilmiştir.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
''' Berat kandiliniz kutlu olsun..
Hayırlı kandiller..Rabbim bu mübarek geceden faydalanmayı ve beratımızı alarak sabah etmeyi nasip etsin...'''

Eyvallah Gülsengül kardeşimiz...
Rabbimiz siz kardeşimizden Razı ve hoşnut olsun İnşaAllah.
İdrak edeceğimiz berat gecemiz için Açıklayıcı güzel bir yazıyı istifademize sundunuz. Okuyup gereğince amel edebilmeyi , gayret içinde olabilmeyi Rabbimiz keremiyle lütfetsin inşaallah.

Kandilinizi teprik ediyorum...selametle kalınız....

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
''' Berat kandiliniz kutlu olsun..
Hayırlı kandiller..Rabbim bu mübarek geceden faydalanmayı ve beratımızı alarak sabah etmeyi nasip etsin...'''

Eyvallah Gülsengül kardeşimiz...
Rabbimiz siz kardeşimizden Razı ve hoşnut olsun İnşaAllah.
İdrak edeceğimiz berat gecemiz için Açıklayıcı güzel bir yazıyı istifademize sundunuz. Okuyup gereğince amel edebilmeyi , gayret içinde olabilmeyi Rabbimiz keremiyle lütfetsin inşaallah.

Kandilinizi teprik ediyorum...selametle kalınız....

Amin..inşaALLAH çok değerli abimiz..
Rabbim sizlerden de razı ve hoşnut olsun inşaALLAH..
Çok teşekkkür ediyorum bu güzel dualarınız için..
Allaha emanet olun
selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
SEVGİNİN GEREKTİRDİĞİ
Hasani Basri anlatır: Bazı kimseler Resulullaha (s.a.v) gelip:
Ey Muhammed! Biz Rabbimizi seviyoruz, demişlerdi.Bunun üzerine şu ayet inmişti:
(Resuluüm) De ki: eğer Allahı seviyorsanız bana uyunuz ki Allha da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.(Al-i imran 31)
Denilmiştir ki bir kişi hakiki kemalin sadece Allah Teala ya ait olduğunu, kendisinde veya başkalarında görülen kemalin Allahtan ve O nun yardımı ile geldiğini idrak ettiği zaman , muhabbetini de sadece Allaha tahsis eder, diğerlerini de O nun rızası için sever. Bu anlayış da , kişiyi Allaha itaat etmeye ve kendisini Allaha yaklaştıracak işlere rağbet göstermeye sevk eder.
İşte bu sebeple sevmek, itaat etme istek ve arzusu olarak tefsir edilmiştir.Ayrıca bu sevgi, Allah Teala ya ibadet ederken Resulullah a(s.a.v) uymayı zorunlu kılar.

ZİKİR VE ZİKİR MECLİSİ
Zikir, insanın kalbini boş sevgilerden kurtarır. Allah aşkını kalbe yerleştirir, bütün bu yüce ahlak ve övülen sıfatlar, kalp zikiri ile kendisini gösterir. Bu aynı zamanda Allah a vasıl olabilmenin de temelini oluşturur.
İşte bu yüzden zikir, Allah dostları tarafından da tövbeden hemen sonra birinci sıraya alınmıştır.
Ey iman edenler...Allahı çokça zikredin.(Ahzab 41)
Allah Resulü (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
Allah teala kıyamet günü yüzleri apaydınlık ,inci minberler üzerinde oturan ve herkes tarafından kendilerine gıpta edilen bir topluluk gönderecektir.Onlar ne peygamberdirler ne de şehitlerdir.
Bir bedevi dizleri üzerine çöküp Efendimize(s.a.v):
Ne olur onları bize anlat da tanıyalım diye yalvardı.
Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdu:
Onlar çeşitli kabilelerden, çeşitli ülkelerden Allah için birbirlerini sevip bir araya gelen ve Allahı samimiyet(ihlas)içinde zikredenlerdir. (hadisi şerif)

ŞİİR
Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten,
Affet senden habersiz aldığım her nefesten...
Tel tel ve iplik iplik dikseler de ağzımı;
Tek ses duysalar Allah...
Necip Fazıl..

HADİSİ ŞERİF
Günah işleyenlerin en hayırlısı, tevbe edenlerdir.

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
SELAMUNALEYKUM SEVGİLİ ABLAMIZ.
ALLAH CC RAZI OLSUN İNŞALLAH. SEVGİ VE MUHABETLE KAL ...
CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN İNŞALLAH :a07:
:H

Allah'ım!
Bizi dirlik ve doğruluk üzere yaşat, aramızdaki sevgi bağlarını güçlendir, kalblerimizi ayni görüş ve düşünüş halkası içinde birleştir. Dinden, imandan, doğruluktan, Sana ibadet ve taatdan ayırma Yâ Rabbi!

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUNALEYKUM SEVGİLİ ABLAMIZ.
ALLAH CC RAZI OLSUN İNŞALLAH. SEVGİ VE MUHABETLE KAL ...
CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN İNŞALLAH :a07:
:H

Allah'ım!
Bizi dirlik ve doğruluk üzere yaşat, aramızdaki sevgi bağlarını güçlendir, kalblerimizi ayni görüş ve düşünüş halkası içinde birleştir. Dinden, imandan, doğruluktan, Sana ibadet ve taatdan ayırma Yâ Rabbi!

Ve aleykümselam canım benim...Hayırlı cumalar..
Allah razı olsun güzel kardeşim gözlerine sağlık:)
Bu güzel dualarına bütün kalbimle -Amin- diyorum, Rabbim kabul eylesin inşaallah..
Allaha emanet ol
selam ve dua ile...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
FAYDALI OLMAK

Allah Teala Kuran'ı Kerim'de şöyle buyurur:
Siz, insanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz, iyiliği emreder, kötülüğe engel olur ve Allah'a inanırsınız. (Al-i İmran 110)
Cenabı-Hak, Ümmet-i Muhammed'i insanların en hayırlıları kılmıştır.Çünkü onlar iyiliği emreder, kötülüğe engel olurlar. İnsanların islama girmesi için Allah teala'nın yolunda savaşırlar ve başkalarına yararlı olurlar.Nitekim Peygamber(s.a.v) şöyle buyurur:
İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.İnsanların en kötüsü de insanlara zarar verendir.(hadisi şerif)
Yüce Allah Kuran-ı Kerim'de buyurur ki:
Birde iyilik ve takva (yasaklardan sakınma)üzerine yardımlaşın; günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın, Allah^tan korkun, çünkü Allah'ın cezası çetindir.(Maide 2)
İyilik ve takvada yardımcı olmanın en güzel örneğini sahabeler, alimler ve Allah dostları göstermişlerdir. onlar insanlara kucak açtıkları için iman ve islam ilerlemiş, bugünlere kadar gelmiştir.

HADİSİ ŞERİF

Biriniz ayakta iken öfkelenirse hemen otursun.

Sıla-i rahim rızkı genişletir, ömrü bereketlendirir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt