Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Takvimden Yapraklar.... (1 Kullanıcı)

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
ZİNA YOLLARINI KAPATIN

Allah Teala insanı en güzel şekilde, şerefli, itibarlı yaratmıştır.
Kura'an'da Allah c.c insandan, yaratılışına uygun bir şekilde yaşamasını, değerlerine sahip çıkmasını, ahlakını yok eden kötülüklerden uzak durmasını emretmektedir.
İnsanın değer kazandığı toplum aileye muhtaçtır. Bu nedenle toplumu oluşturan bireylerin ve ailenin ahlaken olgun , iffetli , Kur'an'ın haram ve helal kıldıklarına titizlikle uyması gerekir.
Bireylerin, ailelerin ve toplumların ahlaken çöküp yok olmasına sebep olan hastalıklardan bir tanesi de zinadır. Zina; nikahsız, gayri meşru ilişkidir. Dinimiz zinayı kesinlikle haram kılmakla beraber zinaya götüren yolları da yasaklamıştır. Nitekim Kur'an'ı Kerim'de Yüce Allah:
Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur (isra 32) buyuruyor. Ayette yaklaşmayın buyurarak ona yakalştıracak yollardanda inananların son derece uzak kalmasını istemektedir. Her türlü müstehcen resimlerden ve kötü arkadaştan sakınmalıdır.

HADİSİ ŞERİF

Ahirete yönelik işlerden başka hiçbir konuda aceleci olmamak gerekir.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
İFFETLİ OLMAK

Yüce dinimizin emirlerine uymada ve yasaklarından kaçınmada insanların menfaati vardır. Zina haramdır dolayısıyla zinaya götüren, zinaya sebep olacak şeylerin tümü de haramdır. O zaman bunda da insanlar için bir menfaat vardır.
Bu sebepledir ki, ahlakı bozan, bizleri insanca yaşamaktan alıkoyan ailemizi, toplumumuzu ahlaki çöküntüye sokan zinadan ve zinaya giden yollardan uzak durmalı.
Zinaya götüren yolların da tıpkı zina kadar mesuliyet altında bırakacağını unutmayalım. Unutmayalım ki iffetini ve namusunu korumak müminlerin şiarındadaır.Yüce Allah şöyle buyurur:
İnsanlar arasında hayasızlığın yayılmasını arzu eden kimseler var ya; onlar için dünya ve ahirette elem dolu bir azap vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz.(nur 19)

GÜZEL SÖZ

Gece namazına ve ibadetine önem verin.Zira Sadatı kiramın büyük bir çoğunluğu gece yaptığı ibadetlerle Allaha vasıl olmuşlardır. çünkü geceleyin kalpte düşünceler olmaz. Kalp huzur içinde bulunur. Seyyid Abdülhakim Bilvanisi (k.s)

HADİSİ ŞERİF

Siz nasıl iseniz, öyle yönetilirsiniz.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
İFFET MÜSLÜMANIN SÜSÜDÜR

Peygamberimiz (s.a.v): Her müslümana, diğer müslümanın kanı (canı), namusu ve malı haramdır, buyurmuşlardır.(hadisi şerif)
Kul haklarının önemli bir bölümünü oluşturan, söz konusu haklara saygısızlık, insana saygısızlıktır, dini kurallara ve ilahi emirlere kulak tıkamaktır.
Peygamberimiz ( s.a.v) veda hutbesinde, malların, canların ve namusların dokunulmaz olduğu , her türlü tecavüzden korunduğunu , ilan etmiştir.
Allah Teala şöyle buyurur:
Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar.Bu onlar için daha arındırıcıdır.(Nur 30)
mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramlarından sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar.(nur 31)
Ayet-i kerimelerde hem erkeklerin hem de kadınların iffetlerini korumaları ayrı ayrı emredilmektedir. Buradaki yasak sınırı, karşı tarafı tahrik edebilecek, ona karşı cinsel cazibeyi arttıracak takılar, kokular, vücut teşhiri gibi davranışları da içine almaktadır.

ŞİİR

El ariftir yoklar senin bedenini
Dağıtırlar tuzağını fendini
Alçaklarda otur gözet kendini
Kat'i yükseklerden uçucu olma

Karacaoğlan söyler sözün başarır
Aşkın deryasını boydan aşırır
Seni her mecliste küçük düşürür
Kötülerle konup göçücü olma.
Karacaoğlan.

HADİSİ ŞERİF

Kim sıkıntı ve bela zamanında dualarının kabul edilmesini arzu ederse, bolluk ve rahatlık zamanında çok dua etsin.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
O'NUN ÜSTÜN AHLAKI

Bir bedevi Hz. Peygamber'e (s.a.v) gelerek ondan alacağını istedi.Hz.Peygamberi (s.a.v) çok sıkıştırdı, hatta:
Alacağımı ödeyinceye kadar yakanı bırakmayacağım dedi.Orada bulunan sahabeler:
Sen kiminle konuştuğunu biliyormusun? diye azarladılarsa da bedevi:
Ben hakkımı istiyorum dedi.Hz. Peygamber s.a.v. ashabına :
Hak sahibinin yanında yer almanız gerekmezmiydi? buyurdular.
Hz. Peygamber s.a.v Efendimiz daha sonra havle Binti Kaysa haber göndererek:
Eğer elinde hurma varsa bize biraz borç versin. Hurmalarımız geldiğinde bırcunu öderiz dedi.O da Hz. Peygamberin s.a.v istediği kadar hurma gönderdi ve bedevinin borcunu verdi. Bunun üzerine:
Sen nasıl alacağımı hakkıyla verdinse Allah da sana hakkıyla mükafatını versin, dedi.Hz. Peygamber s.a.v de şöyle buyurdular:
İnsanların en hayırlısı onlara haklarını verendir. Hak sahiplerinin, haklarını zahmetsizce alamadığı bir millette hayır yoktur ve o millet iflah olmaz.

ŞİFALI BİTKİ

İNCİR: Bağırsakları yumuşatır. kabızlığı giderir. Mide tembelliğini tedavi eder.Vücudu ve sinirleri kuvvetlendirir. Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır. Dallarından akan süt, nasır ve siğilleri giderir. Basura da faydalıdır.

HADİSİ ŞERİF

Allahın anıldığı ve ibadet edildiği ev ile anılmadığı ve ibadet edilmediği ev, diri ile ölü arasındaki fark gibidir.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum güzel kardeşim
allah razı olsun
cok güzel paylaşımlar
bırde alttakı bılgılere bayılıyorum
bazen küçücük bır cumle ne kafar hafızımda kalıyor değıl mı
allaha emanet ol kardeşim cok mutlu kal

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum güzel kardeşim
allah razı olsun
cok güzel paylaşımlar
bırde alttakı bılgılere bayılıyorum
bazen küçücük bır cumle ne kafar hafızımda kalıyor değıl mı
allaha emanet ol kardeşim cok mutlu kal

Ve aleykümselam canım kardeşim
Rabbim sendende razı olsun gözlerine sağlık..
Evet haklısın bazan tek bir kelime bile sayfalarca mana taşımaktadır...
Allaha emanet ol canım
Sende çok ama çok mutlu ol inşaallah..
selam ve dua ile...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
DÜNYA VE AHİRET İÇİN İLİM
Alemlere rahmet Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurur:
İlim mü'minin kaybolmuş malıdır. Onu nerede bulursa alır.(hadisi şerif)
Yalnız iki kimse gıpta edilmeye layıktır. Bunlar da; Allahın kendisine verdiği malı Hak uğrunda sarf eden, muhtaçlara dağıtan kimse ile Allahın kendisine vermiş olduğu ilim ve hikmetle hükmeden ve onu halka öğreten kimsedir.(hadisi şerif)
Ya alim (öğretici) ol, ya öğrenci ol veya dinleyici ol.Sakın dördüncüsü olma helak olursun.
Gelişen dünyada bilimden, ilimden, teknolojiden uzak kalmak dünyada kör dolaşmaktır. İlimden nasip almayan bir insan ruhsuz ceset gibidir.
Her işimizde ilmi rehber edinelim. İnsana olgunluk bahşeden iyi meziyetler kazandıran Allah ve Resulünün rızası bulunan ilimleri tahsil edelim.

GÜZEL SÖZ
Hizmet için gittiğiniz yerlerde hediye kabul etmeyin. Yoksa sevabınızı peşin almış sayılırsınız. Hizmette ahiret sevabından başka ücret talep etmeyin. Unutmayın ki hizmet ederken sizin samimiyetinize göre sizler manevi destek görürsünüz. Hizmetin kendinizden kaynaklandığını düşünmeyin.( Seyyid Abdulhakim Bilvanisi k.s)

Şunu iyi bilin: ilmin şükrü ameldir, amelin şükrü ise ilimdir. Abdullah Tüsteri

GEVHER

Yönetici
selamünaleyküm Gülsengül kardeşimiz...

Takvimimiz hala 22. Ağustos 'u gösteriyor . :a26:
Sizin bu güzel paylaşımınızın devamını bekliyoruz merakla...

Allah Celle Celalühe emanet olunuz.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm Gülsengül kardeşimiz...

Takvimimiz hala 22. Ağustos 'u gösteriyor . :a26:
Sizin bu güzel paylaşımınızın devamını bekliyoruz merakla...

Allah Celle Celalühe emanet olunuz.

Ve aleykümselam Gevher kardeşim
Evet öyle olmuş:) bu aralar işlerden yazmaya vakit olmuyor ama inşaALLAH bugün yenisini yazacağım..
Teşekkür ederim ilginiz için...
Hayırlı ramazanlar diliyorum..
Allaha emanet olun
selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
EN GÜZEL ÖRNEK
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyuruyor:
Allah yolunda , hiç kimsenin görmediği eziyetlere katlandım. Benim düştüğüm dehşetli hallere hiç bir kimse düşmemiştir. Öyle zamanlar oldu ki üzerimizden otuz gün otuz gece geçtiği halde ne Bilal ve ne de ben, onun koltuğu altında sakladığı az bir yiyecek dışında canlıların yiyebileceği hiç bir şey bulamadık.
Amcası Ebu Talib vefat ettiği zaman Resulullah'ın (s.a.v) yolunu Kureyş'in ahmaklarınından birisi kesti ve peygamberimizin üzerine toprak attı. Hz. Peygamber (s.a.v) böylece evine döndü. Hz. Fatıma (r.anha) yüzündeki toprağı hem siliyor hem de ağlıyordu. Hz. Peygamber de (s.a.v) Ağlama kızım, kesinlikle Allah senin babanı koruyacaktır , buyurdu.
Amcası Ebu Talib vefat ettikten sonra Hz. Peygamber (s.a.v) e şiddet gösterildi ve Hz. Peygamber (s.a.v):
Ey amcam senin ayrılığın ne süratli bir şekilde bana kendisini hissettirdi dedi.

GÜZEL SÖZ
Beş vakit namazı terk etmemelisiniz. Namazlarınızı cemaatle kılmalısınız.İnsan cemaatle namaz kılmak yerine tek başına namaz kılmayı tercih ediyorsa, bunun sebebi nefis letaifinin terbiye edilmeyişindendir.
Seyyid Abdulhakim Bilvanisi (k.s)

HADİSİ ŞERİF
Bir fenalık ettinse, arkasından bir iyilik yap ki, onu silsin.

Hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum..
selam ve dua ile...

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım kardeşim benim...
ellerine o güzel yüregine saglık...
teşekkürler güzel bilgiler...
devamını inş. bekliyoruz..
selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım kardeşim benim...
ellerine o güzel yüregine saglık...
teşekkürler güzel bilgiler...
devamını inş. bekliyoruz..
selam ve dua ile..

Ve aleykümselam canım benim
Rabbim razı olsun seninde gözlerine sağlık..
Ben teşekkür ederim canım inşaALLAH vakit oldukça devamını yazacağım
Hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum..
Allaha emanet ol
selam ve dua ile...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
RAMAZAN AYDINLIĞI
İçerisinde bulunduğumuz zaman dilimi,kur'anı kerimin, kararan ruhları aydınlattığı, sönmüş umutları yeşerttiği, mübarek Ramazan ayıdır. Kur'an-ı kerim de yüce Mevlamız şöyle buyurur:
Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın açık delilleri olarak kur'anın indirildiği aydır. Öyleyse sizden ramazan ayını idrak eden onda oruç tutsun...(Bakara 185)
Evveli rahmet, ortası mağfirat, sonu da cehennemden kurtuluşa vesile olan bu mübarek ayı dolu dolu geçirelim. Gafletten uzak, her an Rabbimizin huzurunda olduğumuzu düşünerek ramazanı şerifi idrak edelim.
Bu vakitlerin kıymetini bilelim. Vakit en değerli sermayedir. Dünyada her an bir defa yaşanır , bir daha ele geçmez. Onun için Allah dostları her anı son fırsat olarak görmüşler ve her nefesi son nefes gibi değerlendirmişlerdir.

ŞİFALI BİTKİ
SALATALIK:
A ve C vitamini barındırır. idarar söktürür. Vücut yorgunluğunu giderir. Romatizma ve mafsal ağrılarında faydalıdır. Susuzluğu keser. Kandaki şeker miktarını düşürür. Ter bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar. El, yüz, boyun kırışıklıklarını ve lekeleri giderir. Cilde güzellik verir.

HADİSİ ŞERİF
Cömertlik, dalları cennetten dünyaya uzanan bir ağaçtır.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
ÇOCUĞA SEVGİ GÖSTERİN
İyi bir mümin herşeyden önce çocuklarına ve ailesine sevgi ve şefkatle davranmalıdır. Sertlikle yaptıramadığımız bir çok şeyi tatlı sözlerle yaptırabiliriz. Atalarımız: Tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır demişlerdir.
Peygamberimiz (s.a.v) nerede bir çocuk görse onunla ilgilenir ve sevgi gösterirlerdi. Hele anne babasız çocuk görünce pek duygulanır, şefkatle başını okşardı. onları eğlendirir ve sevindirirdi. Sahabeden biri Peygamberimize (s.a.v) :
Ben çocuklarımı hiç öpmedim, dediğinde Peygamberimiz (s.a.v) ona:
Merhamet etmeyene merhamet olunmaz karşılığını verir.
Sevgi ve şefkat, çocukların gelişmesinde gıda hükmündedir. İnsanın temiz havaya olan ihtiyacı kadar çocuklar da sevgiye ve sevilmeye muhtaçtırlar. Onların en büyük ilahi emanetler oldukları asla unutulmamalıdır.
Hz.Peygamber(s.a.v) şöyle buyurmuştur:
Cennette Darul ferah adlı bir yer vardır ki oraya ancak çocukları sevindirenler girerler.(Hadisi şerif)

GÜZEL SÖZ
Ailenize söyleyin, yemek yaparken abdestli olsunlar.

ŞİFALI BİTKİ
KARPUZ: Kanı temizler, vücuda serinlik verir. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardım eder. Kemiklerin gelişmesine yardımcı olur.

HADİSİ ŞERİF
En çabuk kabul edilen dua, birinin diğeri hakkında gıyabında yaptığı duadır.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
HAMD VE ŞÜKÜR
Kur'anı Kerimde : Onu hamd ve tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur, fakat siz onların tesbihini anlayamzsınız (isra 44) buyurulmaktadır.
Öyle ise her insan hamd ve şükrü hem sözle, hem de fiili olarak yerine getirmelidir.
Peygamberimiz (s.a.v):
Her şeyin bir zekatı vardır, bedenin zekatıda oruçtur buyurarak, her nimetin söz ve fiile yapılan bir şükrü, bir zekatı olduğuna işaret etmişlerdir. Allahın verdiği nimetlere şükür için sadece çok şükür, hamd olsun demek yeterli olmaz.
Allah Teala şöyle buyurur:
Onların oradaki (cennetteki) duası: Allahım seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz (sözleridir)...Onların dualarının sonu da şudur: Hamd alemlerin Rabbi Allaha mahsustur. (yunus 10)

GÜZEL SÖZ
Filanca kişi önceden şöyleydi böyleydi, onun halinin değişmesine ben vesile oldum demeyin. Böyle tebliğ yapmayın. Sadattan (Allah dostlarından) bahsedin. Halkın övmesine ve sövmesine aldırmayın. Hakkın esasını gözetin.

HADİSİ ŞERİF
Namaz nurdur, sadaka burhandır, sabır aydınlıktır.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
RAMAZAN VE ORUÇ
Resul-ü Ekrem (s.a.v) şöyle buyurur:
İman ederek ve sevabını yalnız Allah Tealadan bekleyerek ramazan orucunu tutan kişinin geçmiş ve gelecek günahları mağfiret edilir.(Hadisi şerif)
Yine bir hadisi şerifinde şöyle buyurur:
Ademoğlunun her ameli katlanır. Hayırlı ameller en az on misliyle yazılır, bu yedi yüz misline kadar çıkar. Allah şöyle buyurmuştur: Oruç bu kaideden hariçtir. Çünkü o sırf benim içindir, onun mükafatını ben vereceğim. Kulum benim için şehvetini ,yiyeceğini terk etti. (Hadisi şerif)
Allah Tealanın o, benim içindir.Onun karşılığını ben vereceğim dediği bir ibadet ne kadar kıymetlidir. Fani sevgileri bırakıp, yüce Allah katındaki bu değerlerin aşığı olalım.
Resulullah (s.a.v) buyurmuştur ki:
Kullar ramazan ayında ne kadar fazilet ve hayırların olduğunu bilselerdi, senenin tamamının ramazan olmasını temenni ederlerdi.(hadisi şerif)

HADİSİ ŞERİF
Üç dua vardır ki bunlar şüphesiz kabul edilir. Mazlumun duası, misafirin duası ve babanın evladına duası.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
CİMRİLİĞİN ZEMMİ

Cimrilik Allah ve Resulü'nün hoş görmediği insanlarında nefret ettiği bir hastalıktır. Cimri kimseyi ne Allah ve Resulü sever ne de insanlar sever.

Resulullah (s.a.v) şöyle buyurur:

Şu iki sıfat bir müminde bulunmaz; cimrilik ve kötü ahlak.(Hadisi şerif)

Allahın anına yemin ederim ki, hiçbir cimri cennete giremez.(Hadisi şerif)

Cimrilikten mutlaka sakının çünkü cimrilik bir toplumu zekat vermeyi terke, akrabalık bağlarını kesmeye ve birbirlerinin kanını dökmeye sürükler. (hadisi şerif)

Hasan-ı Basri'ye (r.a) cimriliği sordular. Şöyle cevap verdi:

Cimri yaptığı her türlü harcamayı kayıp, elinde tutup biriktirdiğini ise şeref bilir. Cimriliğin asıl kaynağı mal sevgisi, fakirlik korkusu ve aşırı çocuk sevgisidir.

GÜZEL SÖZ

Çok konuşmamalısınız. Çok konuşmak gıybet meydana getirebilir. Gıybet ,başkasının arkasından konuşmak demektir. Bir insanın gıybet yaptığının bir göstergeside kıldığı namazlardan sonra tesbihat yapmayı terk etmesidir.

HADİSİ ŞERİF

Cemaatle namaz kılmak tek başına kılmaktan yirmi yedi derece daha faziletlidir.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
KAİNATA İBRETLE BAKMAK

Yüce Allah Kur'an'da yerlerden, göklerden ve içindekilerden bahsederek bunları tefekkür edip ibret almamızı ve Allah'ın büyüklüğünü idrak etmemizi emretmektedir.
Şüphesiz yerlerin ve göklerin yaratılmasında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde, insanlara fayda veren şeylerle yüklü olarak denizde yüzüp giden gemilerde; Allah'ın, gökten indirip de ölü haldeki toprağı canlandırdığı suda, yeryüzünde her canlıyı yaymasında, rüzgarları, yer ile gök arasında Allah 'ın buyruğuna bağlı hazır bekleyen bulutları yönlendirmesinde, düşünen bir toplum için, (Allah'In varlığını ve birliğini ispatlayan) nice ayetler vardır. (Bakara 164)
Onlar göğün nasıl yükseltildiğine , dağların nasıl dikildiğine , yerin nasıl döşenip yayıldığına bakmıyorlar mı? (Gaşiye 18-20)
Onlar Allha'ın kadrini hakkıyla bilemediler. Hiç şüphesiz ki Allah çok güçlüdür ve her şeye üstündür. (Hacc 74)

ŞİİR

Ak saçlı başını alıp elime,
Kara hülyalara dal anneciğim
O titrek kalbini bahtın yeline
Bir ince tüy gibi sal anneciğim.

Sanma birgün geçer bu karanlıklar
Gecenin ardında yine geve var
Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar
Yaşlı gözlerinle kal anneciğim.

Necip Fazıl Kısakürek.

HADİSİ ŞERİF

Hayır işlerinde yarışın ve Rabbinizin mağfiretine koşun.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
((( ALLAH'ın adına yemin ederim ki, hiçbir cimri cennete giremez.
(Hadisi şerif) )))

Selamın Aleyküm Gülsengül Kardeşimiz

Ellerinize vede gönlünüze sağlık.Ne güzel ve faydalı bilgileri bizlere hazırlıyorsunuz.Allah c.c. razı ve hoşnut olsun inşaAllah.
Yüceler yücesi Rabbimiz bizleri cimrilikten ve dinimizin yasakladığı diğer kötü davranışlardan muhafaza etsin ve bizleri korusun ...
selametle kalınız...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum canım benım
bu sene evımde boyle takvım yok bulamadım
ama bak
aramıyorum da
en bırıncısı burda
allaha emanet ol canım
cok mutlu kal

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt