Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Takvimden Yapraklar.... (1 Kullanıcı)

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
^^^^^^

SELAMUNAELYKUM ABLACIM
ELMAS ABLAMIZA KATILIYORUM BEN DE .
HERGÜN YENİ GÜZEL ŞEYLER ÖĞRENİYORUZ. MAŞAALLAH RABBİM HAYIRLARA VESİLE KILSIN İNŞALLAH.
HAKKINI DA HELAL ET ABLAM İNŞALLAH. RABBİM BU EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI KAT KAT VERSİN. HAYIR KAPILARI AÇSIN HEP SANA.
Selametle kalasın....:H

^^^^^^
Ve aleykümselam benin canım kardeşim:)
Amin inşaALLAH bitanem Rabbim sizlerdende razı olsun o güzel yüreğinize sağlık..
Hakkım helal olsun canım benim..
Allahım hepimize daima hakkımızda hayırlı olanı versin..
Allaha emanet ol canım:H
selam ve dua ile...

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
anneme de okudum dünkü konunu. selamını da ilettim
onun da selamı var. kim diye sordu :) anlattım. tmm dedi.
nete girdiğimde ne yaptığımı yeni öğrendi de.
yani bu siteye girdiğimi...:H

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
anneme de okudum dünkü konunu. selamını da ilettim
onun da selamı var. kim diye sordu :) anlattım. tmm dedi.
nete girdiğimde ne yaptığımı yeni öğrendi de.
yani bu siteye girdiğimi...:H

Ve aleykümselam canım benim başım üstüne... annenin ellerinden öpüyorum..
Anneyin içi de çok rahatlamıştır kızının böyle güzel bir sitede olduğunu bilmesi:)
Allaha emanet ol canım
selam ve dua ile...

kalbiminurlandır

selamunaleykum ablam.
bi paylaşımda bulunmak istedim...B)

"EN FAZİLETLİ SADAKA BİR MÜSLÜMANIN İLİM ÖĞRENMESİ, SONRA DA ONU MÜSLÜMAN KARDEŞİNE ÖĞRETMESİDİR."
(HADİS-İ ŞERİF, SÜNEN-İ İBN-İ MACE)

BİZE ÖĞRETTİKLERİN İÇİN RABBİMİZ CC RAZI OLSUN İNŞALLAH SENDEN...
SELAM VE DUA İLE....:H

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum ablam.
bi paylaşımda bulunmak istedim...B)

"EN FAZİLETLİ SADAKA BİR MÜSLÜMANIN İLİM ÖĞRENMESİ, SONRA DA ONU MÜSLÜMAN KARDEŞİNE ÖĞRETMESİDİR."
(HADİS-İ ŞERİF, SÜNEN-İ İBN-İ MACE)

BİZE ÖĞRETTİKLERİN İÇİN RABBİMİZ CC RAZI OLSUN İNŞALLAH SENDEN...
SELAM VE DUA İLE....:H

ve aleykümselam canım kardeşim
Allah razı olsun çok güzel bir katkı olmuş emeğine sağlık...
Bizim burada olmadaki asıl amacımız birbirimize bilmediklerimizi öğretmede yardımcı olmaktır..Eğer bir nebzede olsa faydalı olabiliyorsam ne mutlu...
Allaha emanet ol
selam ve dua ile...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTÜRSÜZ ADAM

Birgün Ebu Hanife (r.a) hamama gitmiş , cuma namazı için gusül almak istemişti. Ne var ki yakınında biri peştamalını tam örtmüyor, tesettürünü tam yerine getirmiyordu.
Ebu Hanife Hazretleri, adamı görmemek için gözünü yumdu, bakmamaya gayret etti. Bu arada da su tasını kaybetti. El yordamıyla onu arıyordu. Tesettürsüz adam onu bulup verdi ve kendisine şöyle sordu:
Ya imam sizn gözünüz ne zaman ama oldu? İmam cevap verdi:
Senin tesettürsüzlüğünü gördüğüm andan itibaren geldi bu amalık bana. Sen haya edip örtünsen, ümit ederim ki gözüm açılır, tası tarağı da aramaktan kurtulurum, dedi.
Adam hatasını anladı ve peştamalını iyice örterek avret yerlerini kapadı, İmam-ı Azam da gözü kapalı yıkanmaktan kurtuldu.
Not:Nasıl bir erkek yabancı bir kadına , bir kadında yabancı bir erkeğe bakamzsa, erkek de erkeğin ve kadında kadının mahrem yerlerine bakamaz..

GÜZEL SÖZ

Alemlerin Rabbi, yalvarıp yakarmadan hoşlanır. Büyüklük taslamadan ise asla hoşlanmaz. Büyüklük Allah'a mahsustur.
Seyyid Muhammed Raşid(k.s)

PÜF NOKTASI

Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir.

HADİSİ ŞERİF

Veren el , alan elden üstündür.

kalbiminurlandır

teşekkür ederiz ablam.
Allah cc razı olsun inşALLAH.
selam ve dua ile....:H

ufuktuncay

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTÜRSÜZ ADAM

Birgün Ebu Hanife (r.a) hamama gitmiş , cuma namazı için gusül almak istemişti. Ne var ki yakınında biri peştamalını tam örtmüyor, tesettürünü tam yerine getirmiyordu.
Ebu Hanife Hazretleri, adamı görmemek için gözünü yumdu, bakmamaya gayret etti. Bu arada da su tasını kaybetti. El yordamıyla onu arıyordu. Tesettürsüz adam onu bulup verdi ve kendisine şöyle sordu:
Ya imam sizn gözünüz ne zaman ama oldu? İmam cevap verdi:
Senin tesettürsüzlüğünü gördüğüm andan itibaren geldi bu amalık bana. Sen haya edip örtünsen, ümit ederim ki gözüm açılır, tası tarağı da aramaktan kurtulurum, dedi.
Adam hatasını anladı ve peştamalını iyice örterek avret yerlerini kapadı, İmam-ı Azam da gözü kapalı yıkanmaktan kurtuldu.
Not:Nasıl bir erkek yabancı bir kadına , bir kadında yabancı bir erkeğe bakamzsa, erkek de erkeğin ve kadında kadının mahrem yerlerine bakamaz..

GÜZEL SÖZ

Alemlerin Rabbi, yalvarıp yakarmadan hoşlanır. Büyüklük taslamadan ise asla hoşlanmaz. Büyüklük Allah'a mahsustur.
Seyyid Muhammed Raşid(k.s)

PÜF NOKTASI

Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir.

HADİSİ ŞERİF

Veren el , alan elden üstündür.

Selamün Aleyküm!

Allah razı olsun bilgi için!

Allah'a emanet olunuz!

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm Gülsengül Kardeşimiz...

Ellerinize sağlık.Ne kadar hatırlatıcı ve hayatımızda tatbik edici konular yazıyorsunuz.Rabbimiz razı ve hoşnut olsun inşaAllah.
Selametle kalınız...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
TÖVBE ETMEK NE DEMEKTİR

İnsan hatadan korunmuş değildir.Bunun için çokca tövbe etmelidir. Tövbe her ayrın başıdır. İslama girmek girmek için bile insanın, küfür halindeki yaşantısına töveb etmesi esastır. Tövbenin en önemli üç esası şunlardır:

Geçmişte işlediği tüm günahlarından pişman olmalıdır.

Her işinde kesin kararlı olmalı, günah işlememeye azmetmeli.

Tövbesini yeterli görmemeli, daha mükemmelinin olabileceğine inanarak devamlı ahlakını güzelleştirmelidir.

Allah Teala inam eden kullara şöyle buyurur:

Ey Müminler.. Hep birden Alllaha tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz..(Nur 31 )

Peygamber Efendimiz (s.a.v) de şöyle buyurmuştur:

Ey insanlar..Günahlarınıza tövbe edin. Ben günde yetmiş defadan fazla tövbe ederim.(hadisi şerif).

GÜZEL SÖZ

İnsan fakir olmalıdır. Rabbül Alemin fakirleri sever. Fakirlikten kasıt, nefis ve benlikten fakirliktir. Dünya malından dolayı fakirlik değil.(Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni k.s)

ŞİFALI BİTKİ
BÖĞÜRTLEN: İdrar söktürür, ayaklardaki şişlikleri indirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Gözlerdeki zafiyeti giderir.Ağız, dil, diş eti ve bademcik iltihaplarını giderir.Haricen kullanıldığı takdirde ağrıları giderir, yanıkları iyileştirir.

Ahiretteki hesap dünyada nefsini hesaba çekmiş olanlar için kolaydır.Hz. Ömer(r.a)

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm Gülsengül Kardeşimiz...

Ellerinize sağlık.Ne kadar hatırlatıcı ve hayatımızda tatbik edici konular yazıyorsunuz.Rabbimiz razı ve hoşnut olsun inşaAllah.
Selametle kalınız...

Ve aleykümselam abi..
Rabbim sizden de razı olsun inşaALLAH..Gözlerinize sağlık teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için..
Evet her takvim yaprağı kitaptan bir sayfa gibidir, çok değerli bilgiler var.
Ben çok seviyorum takvim yapraklarını okumayı ve sizlerlede paylaşmak istedim..
Allaha emanet olun
selam ve dua ile...

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım...
teşekkürler gene çok güzel bilgiler paylaşmışsın canım...
saolasın..
selam ve dua ile..

kalbiminurlandır

TEŞEKKÜRLER ABLAMIZ.
BİLGİLERİN İÇİN.
Rabbimiz cc bol tevbe eden kulları arasına alsın bizleri.
SELAMETLE

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım...
teşekkürler gene çok güzel bilgiler paylaşmışsın canım...
saolasın..
selam ve dua ile..
ve aleykümselam canım benim
Ben teşekkür ederim gözlerine sağlık..
selam ve dua ile..

TEŞEKKÜRLER ABLAMIZ.
BİLGİLERİN İÇİN.
Rabbimiz cc bol tevbe eden kulları arasına alsın bizleri.
SELAMETLE

Amin.. inaşallah kardeşim
Ben teşekkür ederim gözlerine sağlık..
selam ve dua ile...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
AHİR ZAMAN NEBİSİ HÜRMETİNE

Efendimiz(s.a.v) gelmeden önce ,yahudiler savaşlarda müşrik araplara karşı üstünlük kazanmak için, ,gelecek olan bir ahir zaman nebisini tevessül ediyorlar ve böylelikle zafer kazanıyorlardı.
Bir ayette şöyle buyurulur:
Ne zaman ki onlara, Allah tarafından , yanlarındakini (tevratı) tasdik edici bir kitap geldi, halbuki evvelce kafirlere karşı fetih ve yardım isterlerdi.Fakat o bildikleri şey kendilerine gelince onu inkar ettiler. Allahın laneti kafirler üzerinedir.( Bakara 89)
İmam Kurtubi ve diğer müfessirler der ki:
İbni Abbas (r.a) şöyle buyurdu:
Hayber Yahudileri, gatafan kabilesi ile savaş ederdi. İki ordu savaşa tutuştuğunda yahudiler yenilgiyle karşılaşırlardı. Bunun üzerine yahudiler şu dua ile Allah'tan yardım isterlerdi:
Ya Rabbi ahir zamanda çıkacağını vaat ettiğin peygamberin hürmetine , biz senden onlara galip gelmeyi istiyoruz.
Düşmanla karşılaştıklarında bu duayı yaparlardı ve onları hezimete uğratırlardı...

HADİSİ ŞERİF

Herşeyin bir zekatı vardır, bedenin zekatı da oruçtur.

ŞİİR
Birinin başına toprak saçsan başı yarılmaz
Suyu başına döksen başı kırılmaz
Toprakla, suyla baş yarmak istiyorsan,
Toprağı suya karuştırıp kerpiç yapman gerek. Mevlana

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
HZ.ÖMERİN TEVAZUU

Hz. Ömer sıcak bir günde dışarı çıktı. Abasını başına koymuştu.Onun yanından merkebe binmiş bir köle geçiyordu.Köleye:
Ey genç benide terkine alırmısın? dedi. Köle hemen merkepten inerek:
Ey Müninlerin Emiri, sen bin dedi. Hz. Ömer:
Hayır ben binmem. Sen bin, ben senin terkine binerim.Sen beni yumuşak yere bindirmek, kendin de sert yere binmek istiyorsun dedi.
Böylece Hz. Ömer gencin terkisine bindi ve öylece Medine ye girdi. Halk Hz. Ömer e bakıyordu.
FIKRA
Hoca gençliğinde ramazan ayında köylere gider vaaz edermiş.Yine bir gün vaaz ederken yeri gelmiş, Hz. İsa'nın (a.s) göğe çekildiğinden bahsetmiş. Camiden çıkınca bir kadın gelip:
Hoca Efendi İsa (a.s) orada ne yer , ne içer? diye sorunca, aç midesini eliyle bastıran hoca birden:
Bre kadın, kaç gündür köyünüzdeyim, niye şu hoca ne yer, ne içer diye sormadın da , üstüne vazifeymiş gibi gökyüzünde cennet nimetleriyle beslenen Hz. İsa'nın (a.s) ne yiyip içtiğini soruyorsun?:)

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım kardeşim...
emegine saglık...
çok güzel gene. canım...
devamını inşallah hep bekliyoruz...
selam ve dua ile..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt