Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Takvimden Yapraklar.... (1 Kullanıcı)

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım kardeşim...
emegine saglık...
çok güzel gene. canım...
devamını inşallah hep bekliyoruz...
selam ve dua ile..

Ve aleykümselam canım benim
Gözlerine sağlık, çok teşekkür ederim elimden geldiğince yazmaya gayret ediyorum..
İnşaaLLAH devamını yazacağım canım kardeşim..
Allaha emanet ol
selam ve dua ile...

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Gözlerine sağlık, çok teşekkür ederim elimden geldiğince yazmaya gayret ediyorum..
İnşaaLLAH devamını yazacağım canım kardeşim..
Allaha emanet ol
selam ve dua ile...

canım benim...
biz okuyup bilgilendikçe rabbim sana kat kat sevabını nasip etsin. inşallah...
rabbim gönlünde olanı sana hayırlısıyla nasip etsin...
selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı

ABDULKADİR-İ GEYLANİ' DEN (k.s) NASİHATLER
-İnanmayan bir gönül, içinde kuş bulunmayan bir kafese benzer.
-Bir günah işlediğin zaman Allahın c.c rahmetinden ümidini kesme. Üzerine sürülmüş olan günah kirini tövbe suyu ile yıka.
-Bütün azmu gayretin yeme, içme,giyme ve evlenme gibi basit şeyler olmasın. Çünkü bunlar gaye değil gayeye ulaşmak için vasıtadır.
-Dört şey kalbinin düzelmesine medar olur:
Yenilen lokmaya dikkat etmek, ibadet için zaman ayırmak, kerameti muhafaza etmek, insanı Allahtan c.c. alıkoyan şeyleri terk etmek.
-Helal yemek bir nur ise, haram yemek boğucu bir karanlıktır. Haram yemek kalbi öldürür, helal lokma ise gönlü diriltir.
-Hiçbir amel ile aldanıp mağrur olma. Çünkü ameller hatimesiyle ( son durumuyla) ölçülür.
-Dünya denizinde tetik üzere bulunun, son derece hassas ol. Çünkü o denizde birçok kimseler boğulup kaybolmuştur.

NİYETİN ÖNEMİ
Susayan bir insanı denizin kıyısına bıraksan o deniz suyunu değil bir bardak içme suyunu tercih eder. Deniz suyu her ne kadar çoksa da tuzludur. Halis niyetle yapılan ameller de az da olsa kıymetlidir. Resullullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
Kim Allah yolunda savaşa çıkar ve sadece deve bağı kazanmaya (ganimet elde etmeye) niyet ederse, onun için sadece niyetinin karşılığı vardır.(Hadisi şerif)
Ümmetimin şehitlerinin çoğu yatakta ölenlerdir. Karşılıklı iki cephe arasında öldürülen niceleri vardır ki Allah onların niyetlerinin (kendi rızası olmadığını) çok iyi bilir.( Hadisi şerif)

GÜZEL SÖZ
Kötü huy, adet edindiğinden dolayı yerleşir. Puta tapanlar, bunu huy edindiklerinden , men edenlere düşman olumuşlardır. Hz. Mevlana (k.s)

Güzel ahlak , güler yüz , tatlı söz, iyilik yapmak ve kötülük yapmamaktır. Hasan-ı Basri.

HADİSİ ŞERİF
Yeryüzündekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin.

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Çok faydalı bir konu olmuş..
Daha önce inceleme fırsatım olmadı ama baştan sona okumak gerekiyor sanırım.
teşekkürler paylaşım için..Allah mükafatını kat kat versin inşallah...
Selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
MİRAC-I NEBİ
Peygamber (s.a.v), amcası Ebu Talip ve eşi Hz. Hatice'yi (r.a) kaybetmiş, Taif'ten destek görmemiş, bunlara ilaveten müşriklerin baskılarına da maruz kalınca mahzun olmuştu. İşte böyle bir hal içindeyken yüce Allah, Habibini (s.a.v) Mi'rac ile sevindirmişti. Şöyle buyurur:
Ayetlerimizden bir kısmını ona göstermek için kulunu bir gece Mescidi Haramdan alıp çevresini mübarek kıldığımız , Mescidi Aksa'ya seyahat ettiren allah her türlü noksanlardan münezzehtir. Şüphesiz ki O her şeyi hakkıyla işiten ve hakkıyla görendir.(İsra 1)
Hz. Muhammed (s.a.v) miraçtan ümmetine bazı müjdelerle dönmüştür.
Bu müjdeler:
-Dinin direği olan 5 vakit namaz
-Bakara süresinin son iki ayeti,
-Efendimizin ümmetinden Allah'a şirk koşmayanların haricindekilerin affedileceğidir.

ŞİİR
İsra..gece gitmek..Kur'an'da ismi
Bir yolculuk...İsra
Zamandan mekandan azattır cismi
İlahi İbra...

Seven,sevilenle buluşmak diler,
En mahrem meclis...
Geceleyin beni alıp gittiler.
Ne güzel hadis...

Çıktı, çıktı...ahenk ahenk merdiven...
Her katta bir iş...
Döndürüp yıldızlar üstünde düven..
Kat kat yükseliş...

Necip Fazıl..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
HZ.OSMANI'IN (r.a) İLK HUTBESİ
Ey müslümanlar sizler islamiyetle gerçekleşen huzur ve güven nimeti içinde yaşıyorsunuz. Bu nimetle ömrünüzün sonuna yaklaştınız.Eceliniz hayırla sonuçlansın. Gece gündüz çalışıp çabaladınız. Fakat şunu iyi bilin ki , dünyanın mayası aldatıcılıktır. Dünya hayatı sizi aldatmasın.
Allaha karşı mağrur olmayın , gelip geçenlerden ibret alın. Başıboş , vurdumduymaz olmayın, uyanık olun. Allah gafil değildir. O dünyayı seven , ona bağlanıp da , her yerde hanlar, saraylar yaptıran bizden önceki insanlar şimdi nerde? Uzun süre saltanat süren, dünya hanedanları neredeler şimdi? Dünya onlara vefasızlık etmedi mi? Bari bunlardan ders alın da Allahın hakir gördüğü dünyayı siz de olduğundan çok büyütmeyin. Ahirete , ezeli yurdunuz olan ahirete hazırlık yapın.

HZ.OSMAN'DAN (r.a) NASİHATLAR
-Geçmişten ibret alın da hayra çalışın.
-Allah c.c size dünyayı, onunla ahireti arayasınız diye vermiştir.Ona meyledesiniz diye değil.
-Ecel erişmeden yapabileceğiniz hayırlı işler için acele ediniz.
-Ey insanlar Allahın emirlerine muhalefet etmekten sakının. Zira Allahın emirlerine muhalefet etmekten sakınmak bir ganimettir.

HADİSİ ŞERİF
Haddini bilen helak olmaz.

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı

HZ.OSMAN'DAN (r.a) NASİHATLAR
-Geçmişten ibret alın da hayra çalışın.
-Allah c.c size dünyayı, onunla ahireti arayasınız diye vermiştir.Ona meyledesiniz diye değil.
-Ecel erişmeden yapabileceğiniz hayırlı işler için acele ediniz.
-Ey insanlar Allahın emirlerine muhalefet etmekten sakının. Zira Allahın emirlerine muhalefet etmekten sakınmak bir ganimettir.

Allah razı olsun..
Selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Çok faydalı bir konu olmuş..
Daha önce inceleme fırsatım olmadı ama baştan sona okumak gerekiyor sanırım.
teşekkürler paylaşım için..Allah mükafatını kat kat versin inşallah...
Selam ve dua ile..

Allah razı olsun..
Selam ve dua ile..

Teşekkür ederim Engin
Amin İnşaALLAH...
Rabbim sizlerdende razı olsun, gözlerinize sağlık, evet her yaprakta gerçekten değerli bilgiler vardır okumak lazım..
selam ve dua ile...

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım...
2-3 gündür bakamıyordum ama şimdi okudum...
çok güzel nasihatlar, bilgler var canım. saolasın...
emegine saglık...
selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım...
2-3 gündür bakamıyordum ama şimdi okudum...
çok güzel nasihatlar, bilgler var canım. saolasın...
emegine saglık...
selam ve dua ile..

Allah razı olsun gözlerine sağlık
inanki bugün bende çok yoğundum bugünkü takvim yaprağını bile yazamadım daha yeni bakıyorum siteye..
selam ve dua ile...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
KABRİ HATIRLAMAK
Adamın biri:
Ey Allahın Resulu insanların en zahidi kimdir? diye sordu. Resullullah (s.a.v):
kabri ve oradaki çürümeyi unutmayan, dünyalık fuzuli şeyleri terk eden, ahireti dünyaya tercih eden, yarınki günün derdine düşmeyen ve kendini kabirdeki insanlardan biri olarak gören kimse zahittir der..(hadisi şerif)
Hz. Ali'ye (r.a):
Neden kabristanlığa yakın bir yerde evini kurdun? diye sorulduğunda:
Onları en iyi ve samimi komşular olarak buldum; dillerini tutmasını biliyorlar ve ayrıca ahireti hatırlatıyorlar, demiştir.
Ömer b.Abdülaziz(rah) anlatır:
Dün gece düşünmekten uykusuz kaldım.
Kimi ey müminlerin emiri? diye sorarlar.
Kabri ve oranın sakinlerini...senelerce dostluk ve muhabbet ettiğin bir arkadaşını, kabre koyduktan üç gün sonra açıp görsen gerçekten ürker , tiksinirsin .O kabri bir görsen, vücuttan damlayan kan ve irinler, kurtların delik deşik ettiği bir beden. Hayatta iken tertemiz elbiseler ve mis gibi kokular içindeyken şimdi kokusu çekilmez olmuş.
Ömer b. Abdülaziz bunları anlattıktan sonra derin bir nefes aldı ve bayıldı.

GÜZEL SÖZ
Her türlü günah, zulüm ve hakaret nefsin büyüklük taslaması ve kibirden ileri geliyor.Onun için insan kendini fakir, aciz, biçare, mahzun, boynu bükük görmeli , büyük görmemeli ki Allah Teala onu yükseltsin ,kibri ortadan kaldırsın.(Seyyid Muhammed Raşid el Hüseynı)

ŞİFALI BİTKİ:pİRİNÇ
Gelişmeye yardımcı olur ,zihin açıklığı verir.Vücuda gerekli olan kaloriyi sağlar.Yüksek tansiyonu düşürür, kaynatılmasıyla elde edilen suyun ishal kesici etkisi vardır.Unu yaraları kurtmak maksadıyla kullanılır.

HADİSİ ŞERİF
Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeye çalışınız.

İman bakımından müminlerin en mükemmeli , ahlakça en güzel olanlar ve ailesine en güzel davrananlardır.

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı

GÜZEL SÖZ
Her türlü günah, zulüm ve hakaret nefsin büyüklük taslaması ve kibirden ileri geliyor.Onun için insan kendini fakir, aciz, biçare, mahzun, boynu bükük görmeli , büyük görmemeli ki Allah Teala onu yükseltsin ,kibri ortadan kaldırsın.(Seyyid Muhammed Raşid el Hüseynı)

Allah razı olsun..
Selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
ŞABAN-I ŞERİF AYI
Şaban ayı üç ayların ikincisidir. Bu aya ait bazı vazifeler vardır.Mağfiret gecesi olan Beraat gecesi bu ay içindedir.
Şaban ayı ,Efendimizin (s.a.v) ulaşmayı arzuladığı ve içinde bin aydan daha hayırlı kadir gecesinin bulunduğu Ramazan-ı şerif ayına bir adım daha yaklaştığının müjdesinide varir.
Üsame b.Zeyd (r.a)anlatır:
Resulü Ekrem (s.a.v) şaban ayında oruç tuttuğu kadar hiçbir ayda oruç tutmazdı. Ben:
Ey Allahın Resulü şaban ayında oruç tutuğunuz kadar, hiçbir ayda oruç tuttuğunuzu görmedim dedim.
Resullullah (s.a.v) şöyle buyurdu:
Recep ve Ramazan ayları arasında olan bu aydan insanlar gafil kalıyor. Halbuki bu ay , amellerin Allah'a arz edildiği aydır.Ben amellerimin oruçlu iken ilahi huzura arz edilmesinden hoşlanırım.(Hadisi şerif)

O'NUN (s.a.v)DİLİNDEN
Allahım , Receb ve Şabanı bizler için bereketli kılve bizi Ramazana kavuştur.Amin

Hayırlı ve bereketli cumalar olsun, bu mübarek ayların ve günlerin hürmetine Allahım amellerimizi makbul, dualarımızı kabul ve günahlarımızı affeylesin..amin..

selam ve dua ile...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
ENSARIN AHLAKI

Muhacirler Ensar'a Ürünü bizimle paylaşacak , fakat bize herhangi bir külfet yüklemeyecek misiniz? diye sordular. Ensar da , evet, aynen öyle dediler.
Hz. Peygamber(s.a.v), Ensar'a Muhacir kardeşlerimiz size mallarını ve çocuklarını bırakarak gelmişlerdir, buyurdu. Ensar'da mallarımızı onlarla paylaşalım dediler. Hz. Peygamber(s.a.v), bunu başka bir şekilde yapamaz mısınız? dedi. Ensar nasıl? diye sordular.
Hz.Peygamber (s.a.v):
Onlar bu tür bir çalışmayı bilmezler.Gelin bağlarınızda , bahçelerinizde siz kendiniz çalışın, ancak elde ettiğiniz mahsulü onlarla paylaşınız, dedi.Ensar'da bunu kabul etti.
Muhacirler Hz. Peygamber'e (s.a.v)gelerek şöyle dediler:
Biz bu Medineli kardeşlerimiz kadar iyi insanlar görmedik. Gelirleri az olmasına rağmen onu bizlerle paylaşıyorlar. Bol ürün aldıklarınında ise payımızın kat kat fazlasını veriyorlar. Vallahi bize sevap bırakmamalarından korkuyoruz. Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurdu:
Siz onlara teşekkür edip, onlar için Allah'a dua ettiğiniz müddetçe sizin içinde sevap verilecektir.

GÜZEL SÖZ

Dinine zararı olacak şeyleri temmbellik ederek veya tenezzül etmeyerek sorup öğrenmeyen kimse cahildir, ahmaktır. Muhammed Raşid(k.s)

HADİSİ ŞERİF

Öfke şeytandandır. Şeytan ise ateşten yaratılmıştır. Onun için biriniz öfkelenince abdest alsın.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
BEŞ FİTNE
Resullullah (s.a.v)şöyşle buyurur:
-Ey Muhacirler, beş haslet vardır ki, bunlarla imtihan edilmenizden, sizin aranızda olmalarından ve bu kişilere yetişmenizden Allaha sığınırım.
1-Bir toplumda fuhuş yaygın hale gelir ve aleni yapılmaya başlarsa, öncekilerde görülmeyen ağrılar ve bozulmalar olur.
2-Ölçüde ve tartıda hile yapılması.Yıllar sürecek kıtlık ve geçim sıkıntısı çekerler. Devlet büyükleri ve yöneticilerin zulmüne maruz kalırlar.
3-Mallarının zekatını vermemeleri. gökten inen yağmur azalır. Eğer yeryüzünde yaşayan hayvanlar bulunmasa , bir damla bile yağmur yağmaz.
4-Allah ve Resulüne verdikleri ahdi bozmaları. Allah Teala bu toplumun başına bir düşman musallat eder ve ellerinde bulunan bazı şeyleri onlardan alır.
5-Devlet büyükleri ve yöneticilerin Allahın kitabı ile hükmetmemeleri. Allah teala onların içine huzursuzluk verir; kargaşa ve huzursuzluk içinde boğuşurlar. (hadisi şerif)

KÖTÜLÜKTEN SAKINDIRMAK
Kötü insanları kendi haline bırakmamak gerekir. Fertlerin kötülüğü şahıslardaki zararla bitmez, topluma sıçrar. Allah Resulü şöyle buyurur:
Bir grup insan gemiye binerek deniz seyahatına çıkarlar. Oturacakları yer için aralarında kura çekerler. Herkes yerine yerleştikten sonra içlerinden biri bulunduğu alt kattaki zemini balta ile delmeye başlar. Üst kattakiler: Yahu ne yapıyorsun? dedikleri zaman o:
Size ne bundan. Benim kendi yerim değilmi, istediğimi yaparım der.Gemi ahalisinin , bu adamın elinden baltayı alması gerekirken, bundan kaçınıp:
Bize ne o kendi yerine delik açıyor, şimdilik bir zararı yok, ne yaparsa yapsın, deyip onu haline terk ederlerse çok geçmeden hepsi birden denize batıp helak olup giderler.

HADİSİ ŞERİF
Amellerin en faziletlisi Allah için sevmek, Allah için buğzetmektir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt