ALLAH C:C RIZASI
İbnu Mesud (r.a) şöyle der: İlmi şu üç şey için öğrenmeyiniz:
Sefihlerle tartışmak için, alimlere karşı mücadele etmek, insanların teveccühünü kazanmak.
Sözleriniz ve davranışlarınızla Allahın rızasını isteyiniz. Zira Allahın rızası baki ,onun dışındaki her şey geçicidir. (İbnu Abdilber)
Bunun yanında , Allahın rızası dışında başka maksatlarla yapılan ameller için de genel manada tehditler varid olmuştur. İmam Ahmedin Übey b. Ka'b dan (r.a) rivayet ettiği şu hadis bunlardan biridir.
Resullullah (s.a.v) şöyle buyurur:
Ümmetime övgü, şeref ve dinlerinin yeryüzünde hakimiyetini müjdeliyorum. Ümmetin fertlerinden her kim, ahiret (Allah rızası) için yapılması gereken bir ameli dünyalık için işlerse , onun ahirette hiç bir nasibi yoktur.( hadisi şerif)
ZAHMETİN MÜKAFATI
Muaz b.Cebel (r.a) şöyle der:
Allah Teala bir kulu hastalığa uğrattığı zaman, kötülükleri ve günahları yazan soldaki meleğe şöyle der:
Kalemini kaldır, ona bir şey yazma.
Sevab ve hayırları yazmakla görevli sağdaki meleğe de şöyle der:
Bu kulumun işlemiş olduğu en güzel amelleri onun defterine yaz.(Hadisi şerif)
Bir hadiste şöyle buyrulur:
Kul hastalandığı zaman Allah c.c ona iki melek gönderiri ve : Bakın kulum ne diyor? der. Eğer Elhamdülillah diyorsa (Allah c.c buna vakıf olmakla birlikte) melekler bunu Allaha bildirirler.
Cenab-ı Hak buyurur:
Eğer kulumu bu hastalıktan öldürürsem, onu cennete koyacağım. Eğer ona şifa verirsem , etini daha hayırlı etle , kanını da daha hayırlı kanla değiştireceğim ve onun günahlarını affedeceğim. (imam Malik (r.a))
ŞİİR
Aşkınla buhurdan gibi tütmekte bu kalbim,
Sensiz bana cennet bile hicrandır Efendim.
Doğ kalbime bir lahzacık ey Nur-i dilara
Nurun ki gönül derdime dermandır Efendim.
Ulvi de senin bağrı yanık aşık-ı zarın
Feryadı bütün ateş-i suzandır Efendim.
Kıtmıriniz ey Şah-ı rüsul, kovma kapından,
Asillere lutfun yüce fermandır Efendim.
Ali Ulvi Kurucu.
Hayırlı ve bereketli günler..
Cumanız mübarek olsun..
selam ve dua ile...