Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sohbet meydanI (3 Kullanıcı)

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
bayramda gitmen gerekirdi ebrucum

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Allah Teala kudsi bir hadisi şerifte şöyle buyurur: "Allah Tela buyurur: Ben rahmanım. Bu, rahimdir. Ona isimlerimden bir isim koydum. Kim sılayı rahim yapar (akraba ve yakınlarını ziyaret ederse) ben de onu ziyaret ederim. Kim sılayı rahim yapmaz ise, ben de ona sılayı rahim yapmam." (Buhari)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
hım anladım canım.
ama hiç dışarı çıkmamakta olmaz ki.
iki dünyamız için de yapmamız gereken şeyler var biliyosun.
biliyorum sibelcim.ama anlatamıyorum.soğukkanlı gibi görünüyorum ama bak sabah ezanına kadar uyuyamıyorum.kaçırcam diye aklım çıkıyor.her dakka abdets alıyorum,olmadı bidaha al.eşim şikayet etmeye başladı.biraz önce aradı uyu lütfen hasta olucan diyor.doktora götüreyim diyor.ya benim sorunum doktor değilki.ben çok korkuyorum.ne dicem doktora ahir zamanı korkuyorummu dicem.deli diye yatırır beni hastaneye.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Teala kudsi bir hadisi şerifte şöyle buyurur: "Allah Tela buyurur: Ben rahmanım. Bu, rahimdir. Ona isimlerimden bir isim koydum. Kim sılayı rahim yapar (akraba ve yakınlarını ziyaret ederse) ben de onu ziyaret ederim. Kim sılayı rahim yapmaz ise, ben de ona sılayı rahim yapmam." (Buhari)

evet okumuştum daha önce.ama onlar bana zarar veriyorsa.bana hoca deyip alay ediyorlarsa.

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
biliyorum sibelcim.ama anlatamıyorum.soğukkanlı gibi görünüyorum ama bak sabah ezanına kadar uyuyamıyorum.kaçırcam diye aklım çıkıyor.her dakka abdets alıyorum,olmadı bidaha al.eşim şikayet etmeye başladı.biraz önce aradı uyu lütfen hasta olucan diyor.doktora götüreyim diyor.ya benim sorunum doktor değilki.ben çok korkuyorum.ne dicem doktora ahir zamanı korkuyorummu dicem.deli diye yatırır beni hastaneye.

MAŞALLAH ne güzel bir hassasiyet,ince fikirli kardeşim.
bazen ben de de oluyor abdestte ve namazda.
hatta günlük hayatta birine bişey dediğim zaman acaba kırıldımı,kul hakkı olmasın diye.
sen kalbini ferah tut.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
tabbi mutlaka sizin durumunuzu bilemeyiz..ama bayram sonuçta..
neyse siz daha iyisini bilirsiniz :):)
haklısın aminenurcum.peki size hiç yaptığınız ibadetler çok küçük geliyormu gözünüze.ben ibadetlerimi yaptıkça sanki hiç ibadet yapmıyormuşum gibi geliyor gözüme.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
gelmezmi güzel kardeşim.. elbetteki geliyor .. acaba riyamı karıştı eksikmi yaptım... bunlar normal şeytanınn vesvesi .. ama bunlara kapılmamak lazım.. rabbim büyüktür .. havf ve reca arasında sıgınmak gerekiyor rahmana

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
MAŞALLAH ne güzel bir hassasiyet,ince fikirli kardeşim.
bazen ben de de oluyor abdestte ve namazda.
hatta günlük hayatta birine bişey dediğim zaman acaba kırıldımı,kul hakkı olmasın diye.
sen kalbini ferah tut.
kalbim fırlamazsa yerinden ferah tutucamda.:(ölüm korkusu ne kadar zormuş sibelcim.acaba izlediğim vidyoların etkisindemi kalıyorum.neyse başınızı ağrıttım.hakkınızı helal edin.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
gelmezmi güzel kardeşim.. elbetteki geliyor .. acaba riyamı karıştı eksikmi yaptım... bunlar normal şeytanınn vesvesi .. ama bunlara kapılmamak lazım.. rabbim büyüktür .. havf ve reca arasında sıgınmak gerekiyor rahmana
ha evet aynen öyle oluyor sanki yanlış eksik yapıyormuşum gibi geliyor.hakkını helal et canım.rahatladım ama .iyiki varsınız.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
aslında bizim ölümden çok fazla korkmamamız gerekiyor ebrucum..rabbim bizleri cehennem azabından kabir azabından korusun emin kılsın..

bende sohbetin orta yerine pat diye süştüm :):)

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
haklısın aminenurcum.peki size hiç yaptığınız ibadetler çok küçük geliyormu gözünüze.ben ibadetlerimi yaptıkça sanki hiç ibadet yapmıyormuşum gibi geliyor gözüme.

tabii...
ve ibadet yapmadığım veya yapamadığım günlerin pişmanlığda ekleniyor bazen.
kalpleri en iyi bilen ALLAH tır.

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
ebru,havf ve reca konusunu oku
benim hep aklımdadır ;)

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
aslında bizim ölümden çok fazla korkmamamız gerekiyor ebrucum..rabbim bizleri cehennem azabından kabir azabından korusun emin kılsın..

bende sohbetin orta yerine pat diye süştüm :):)

başımızın üstünde yerin var CAN...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Havf etmeyen insan, isyan yolunu tutar, bu yolun sonunun ise küfre çıkma tehlikesi vardır. Recanın azalması da ümitsizliğe yol açar. Bu da sonu küfre çıkabilecek bir başka yoldur.

havf ve reca= korku ve ümit dengeli olmalı bir müminde...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
aa bende tam onu okuyordum .yazdım.çok güzeldi.evet sibelcim birde yaptığımız pişmanlıklar eklenince insan dahada vijdan azabı çekiyor.ama ben vijdan azabım hiç bitmesin diye dua ediyorum çünkü o acıyı çekeyim ki birdaha aynı gaflete düşmeyeyim diye.

aminurcum olur mu sohbete renk kattın canım.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt