ADALETIMAHZA
Kayıtlı Kullanıcı
RE: SİZ HİÇ ŞEYTANI ELEKTRİKLİ SANDALYEDE SORUYA ÇEKTİNİZMİ?
HADİ BAKALIM SORGUYA DEVAM,NEREDE SORGUCULAR?
HADİ BAKALIM SORGUYA DEVAM,NEREDE SORGUCULAR?
mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
s.a.
dünün devamı,
Yazar : Bir gıybet nelere mal oluyor! Peki başka hangi sebepten gıybete başvururlar..
Şeytan : 'Kıskançlık' duygusunu tatmin için en iyi ilaç gücün yetiyorsa Adem'in ilk oğlu gibi muhattabını öldürmek; gücün yetmiyorsa gıybetini yaparak muhattabının başarısına gölge düşürmek. Güçlü olan öldürsün, zayıf ve aciz olanda gıybete başvursun.
Yazar : Sonrada ölmüş kardeşinin etini yesin öylemi?
"Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bier kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanırmı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan c.c. korkun. Şüphesiz Allah c.c., tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyendir." (Hucurat 12)Ne zaman gıybet etmek istemiş olsam çok sevdiğim karındaşlarım ve kardeşlerimin cesedinin soframda olduğunu hissetmeye çalışırım.
devam edecek inşallah......
k.s.e.o.
s.a. arkadaşlar,
deavm inşallah,
Şeytan : İnsanlşar gıybet yaparken bizi kahkahaya boğduklarıda oluyor. O kadar komik oluyorlar ki.
Yazar : Mesela?
Şeytan : İki kişi oturmuş muhabbet ediyorlar. Kalplerine gıybet için vesvese veriyoruz veriyoruz. Tam gıybete başlayacakken 3. şahıs;
- Arkadaşlar gıybet hoş birşey değildir. Gıybet'e başlayan şahısta.
- Onun yüzünede söylerim / söyledim der.
Yazar : Yüzüned söylese, kulağınada söylese o an yaptığı gıybet ve yüzüne söylemesi gıybeti hafifletmiyor.
Bak bakalım Allah c.c., insanların gıybetini yapmaya kalkanları nasıl tehdit ediyor.
Peygamberimiz s.a.v. efendimiz buyuruyor ki;
"Ey kalbi ile dğil sadece dili ile iman edenler topluluğ! Müslümanların gıybetini yapmayınız, ayıplarını araştırmayınız. Zira kim kardeşinin ayıp ve kusurunu araştırrısa Allah'ta c.c. onun kusurlarını araştırır. Allah c.c. , kim, kimin kusurlasrını araştırırsa onun evinin içinde bile olsa rezil ve rüsvay edr.
devam edecek........
k.s.e.o.
mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
BU GÜN SORGULAMADA KONU DEĞİŞİKLİĞİNE GİDECEĞİZ, YENİ KONUMUZ "KADIN"
BAKALIM ŞEYTAN BU DEFA NELER YUMURTLAYACAK.
HAZIRMISINIZ, HAZIRSANIZ BAŞLIYORUM.
YAZAR : Şimdide çok farklı bir konuyu masaya yatıralım. Daha çok erkeklerin en çok günah işledikleri "KADIN" dosyadını açalım.
Şeytan : Neden böyle bir dosyayı ele almayı uygun gördün?
Yazar : En çok avlandığımız kalenin adı da o yüzden! O köşeden çok gol yiyoruz. Önlem için.
Şeytan : Sen bir imkânsızdan bahsediyorsun!
Yazar : Kökten çözüm buldum demedim. En azından nasıl avlandığımızı bilelim. Ki bu bilgi mutlaka fayda verir.
Şeytan : Unutmaki kadınlar var oldukça, erkeklerinde avlanması da var olacaktır. Çünkü erkeklerin en zayıf noktası ve en çok avlandığı noktadır. Sizleri kadınla evlamak çok kolay.
Çünkü kadınların,
--> Saçı , gözü
--> fiziği,
--> yürümesi,
--> konuşması, yazması
--> gülmesi,
--> giyinmesi
--> yaşı
Hemen hemen her şeyleri siz erkeklere sevimli kılınmış
Yani bir kadın bir erkek için potansiyel bir tehlikedir. Biz bu tehlikenin farkındayız. Ve bir çok projemizde de kadınları kullanırız.
devam edecek............
k.s.e.o.
karapece yazdı:
Muhyiddin ibn. ARABİ DEN Kİ BUNU ÇOĞUNUZ BİLİYORSUNUZDUR AMA HATIRLATMA YAPMAKTA FAYDA GÖRÜYORUM
İBLİS EFENDİMİZİN YANINA GELİR VE ONUNLA KONUŞMAYA MECBUR OLDUĞUNDAN BAHSEDR VE EFENDİMİZ MECBURİYETİNİN NEDENİNİ SORAR
İBLİS DER Kİ;İZZET SAHİBİ RABBIN KATINDAN BİR MELEK GELEREK DEDİ Kİ:
-"YÜCE ALLAH SANA EMREDİYOR:MUHAMMED'(s.a.v) DÜŞÜK VE ZELİL BİR HALDE TEVAZU İLE GİDECEK ADEMOĞULLARINI NASIL KANDIRDIĞINI ANLATACAKSIN.ONLARI NASIL ALDATTIĞINI SÖYLEYECEKSİN BİR BİR.
SONRA O;SANA NE SORARSA SORSUN DOĞRUSUNU SÖYLEYECEKSİN.VE YÜCE ALLAH BUYURDU Kİ,SÖYLEDİKLERİNE BİR YALAN KATAR DOĞRUYU SÖYLEMEZSEN SENİ RÜZGARIN SAVURDUĞU KÜL GİBİ YAPARIM.DÜŞMANLARIN ÖNÜNDE REZİL EDERİM.DURUM BÖYLE;EY MUHAMMED!O EMİR ÜZERİNE SANA GELDİM.ARZU EETİĞİNİ SOR.ŞAYET BANA SORDUKLARINA CEVAP VERMEZSEM DÜŞMANLARIM BENİMLE EĞLENECEK.GERÇEK ŞU Kİ DÜŞMANLARIMIN EĞLENCESİ OLMAKTAN DAHA ZOR BİR ŞEY YOKTUR.
EFENDİMİZ SORDU;HALK ARASINDA EN SEVMEDİĞİN KİŞİ KİMDİR?
İBLİS-SENSİN DİYE CEVAP VERDİ
EFENDİMİZ SORDU BENDEN SONRA EN ÇOK KİMDEN NEFRET EDERSİN?
İBLİS-MÜTTAKİ BİR GENÇ Kİ VARLIĞINI ALLAH YOLUNA VERMİŞTİR.
EFENDİMİZ-SONRA KİMİ SEVMEZSİN
İBLİS-KENDİNİ SABIRLI BİLDİĞİM ŞÜPHELİ ŞEYLERDEN SAKINAN ALİMİ
EFENDİMİZ-SONRA
İBLİS-TEMİZLİK İÇİN YIKADIĞI YERLERİ ÜÇ DEFA YIKAMAYA DEVAM EDEN KİMSEYİ
EFENDİMİZ-SONRA
İBLİS-SABIRLI OLAN BİR FAKİRİ Kİ İHTİYACINI KİMSEYE SÖYLEMEZ HALİNDEN ASLA ŞİKAYET ETMEZ.
EFENDİMİZ-PEKİ BU FAKİRİN SABIRLI OLDUĞUNU NEREDEN ANLARSIN?
İBLİS-EY MUHAMMED İHTİYACINI KENDİ GİBİ BİRİNE AÇMAZ.HER KİM İHTİYACINI KENDİ GİBİ BİRİNE ÜÇ GÜN ÜSTÜSTE ANLATIRSA ALLAH ONU SABREDENLERDEN YAZMAZ SABIRLI KİMSELERİN İŞİ BUNA BENZER.HASILI ONUN SABRINI HALİNDEN TAVRINDAN VE ŞİKAYET ETMEYİŞİNDEN ANLARIM.
EFENDİMİZ-SONRA KİM
İBLİS-ŞÜKREDEN ZENGİN....
EFENDİMİZ-PEKİ ÜMMETİMİN VAKİT NAMAZINA KALKINCA SENİN HALİN NE OLUR
İBLİS-BENİ BİR SITMA TUTAR VE TİTRERİM
EFENDİMİZ-NEDEN BÖYLE OLURSUN
İBLİS-ZİRA KUL ALLAH İÇİN SECDE EDİNCE BİR DERECE YÜKSELİR
EFENDİMİZ-PEKİ ORUÇ TUTTUKLARI ZAMAN NE OLURSUN
İBLİS-O VAKİTTEDE ONLAR İFTAR EDİNCEYE KADAR AĞLANIRIM
EFENDİMİZ-PEKİ HAC YAPTIKLARI VAKİT
İBLİS-O ZAMAN DA ÇILDIRIRIM
EFENDİMİZ-PEKİ KURAN OKUDUKLARI ZAMAN NASIL OLURSUN
İBLİS-O TAKDİRDE TIPKI KURŞUNUN ATEŞTE ERİMESİ GİBİ ERİRİM
EFENDİMİZ-PEKİ SADAKA VERDİKLERİ ZAMAN
İBLİS-İŞTE İŞTE..... O ZAMAN DURUMUM ÇOK KÖTÜ SANKİ SADAKA VEREN ELİNE BİR TESTERE ALIRDA BENİ İKİYE BÖLER
EFENDİMİZ-NEDEN BÖYLE OLURSUN YA EBAMÜRRE
İBLİS-ONUDA ANLATAYIM SADAKADA 4 GÜZELLİK VARDIR.
1.YÜCE ALLAH SADAKA VERENİN MALINI BEREKETLİ KILAR
2.SADAKA VEREN KİMSEYİ İNSANLARA SEVDİRİR
3.VERDİĞİ SADAKAYI CEHENNEMLE ONUN ARASINDA BİR PERDE YAPAR.
4.BELA SIKINTI VE AHLARI ONDAN DEF EDER.
BUNDAN SONRA EFENDİMİZ SAHABE İ KİRAM HAKKINDA SORU YÖNELTİR
EFENDİMİZ-EBUBEKİR İÇİN NE DERSİN
İBLİS-O BANA CAHİLİYET ZAMANINDA UYMADI İSLAMA GİRDİKTEN SONRA NASIL İTAAT ETSİN Kİ
EFENDİMİZ-YA ÖMER...
İBLİS-ALLAH'A YEMİN EDERİM Kİ HER GÖRDÜĞÜM YERDE ONDAN KAÇARIM
EFENDİMİZ-OSMAN B.AFFAN...
İBLİS-KEŞKE ONUN ELİNDEN BİR KURTULA BİLSEM ... O KENDİ BAŞINA BEN KENDİ BAŞIMA KALSAM.O BENİ BIRAKSA BENDE ONU BIRAKIRIM FAKAT BEN ONU BIRAKIRIM AMA O BENİ BIRAKMAZ
EFENDİMİZ-YA ALİ...
İBLİS-ONDAN HAYA EDERİM DİYE CEVAP VERMİŞTİR DEVAMI ÇOK GÜZEL OKUMAYANLARIN OKUMASI GEREKEN BİR KİTAP İBN. ARABİ ŞEYTANIN HİLELERİ
SELAM VE DUA İLE
DUALARINIZI BEKLİYORUM ABİLERİM ABLALARIM VE MİNİMUM KARDEŞLERİMB)
mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
KONUMUZU KALDIĞIMIZ YERDEN YANİ "ŞEYTANIN KADIN DOSYASI" İLE İNŞALLAH.
Şeytan : Sence neden yasaklıyor? Oysaki masum bir bakışın kime ne zararı var?.
Yazar : Yasaklamasının bir çok sebebi var.
- ALLAH c.c. insanları kadınla imtihan ediyor. Yani nefsine hakim ol, sabret; kazan. Yani bir kadın, bir erkek için imtihan sorusu.. Bakarsın; kaybedersin, dokunursun kaybedersin. Arkadaşlık kurarsın, kaybedersin.
Bakışın masumu olmaz. bakmak zinaya giden yolun vizesidir. Bakmak zinaya alt yapı oluşturur. Mutlaka zina ettirir demiyorum. Sadece diyorum ki, bakmak zinaya alt yapı oluşturur.
Yengesiyle kaçan, komşu kızıyla kaçan, sınıf arkadaşı ile kaçan insanların gözleri kapalı değildi herhalde)
Şeytan : Onlar aşırıya kaçmışlar
Yazar : Aşırıya kaçmadıktan sonra birşey olmaz diyorsun değilmi?
K.S.E.O.
derya_derya yazdı:
NEDEN BU FORUMU DEVAM ETTİRMEDİNİZ 2 GÜN SİTEYE GİRMEDİM KAÇ SAYFA ATILMIŞ.BULAMAMIŞTIM.60 KÜSÜRÜNCÜ SAYFADA BULDUM.LÜTFEN DEVAM ETSENİZ.BEN OKUYORDUM.GÜZEL Bİ FORUM OLDUĞU KANAATİNDEYİM.LÜTFEN DEVAMB)B)