Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİZ HİÇ ŞEYTANI ELEKTRİKLİ SANDALYEDE SORUYA ÇEKTİNİZMİ? (1 Kullanıcı)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: SİZ HİÇ ŞEYTANI ELEKTRİKLİ SANDALYEDE SORUYA ÇEKTİNİZMİ?

HADİ BAKALIM SORGUYA DEVAM,NEREDE SORGUCULAR?

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. AVUKAT ANNE
İSTERSEN SEN BİR SORU SOR, GERÇİ SENİN SORULARIN BİZLERİ BİRAZ TERLETİYOR AMA OLSUN, YİNEDE ÇOK ZEVKLİ OLUYOR.
BUYRUN SİZİ BEKLİYORUZ EFENDİM.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
s.a.
dünün devamı,

Yazar : Bir gıybet nelere mal oluyor! Peki başka hangi sebepten gıybete başvururlar..

Şeytan : 'Kıskançlık' duygusunu tatmin için en iyi ilaç gücün yetiyorsa Adem'in ilk oğlu gibi muhattabını öldürmek; gücün yetmiyorsa gıybetini yaparak muhattabının başarısına gölge düşürmek. Güçlü olan öldürsün, zayıf ve aciz olanda gıybete başvursun.

Yazar : Sonrada ölmüş kardeşinin etini yesin öylemi?
"Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bier kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanırmı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan c.c. korkun. Şüphesiz Allah c.c., tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyendir." (Hucurat 12)Ne zaman gıybet etmek istemiş olsam çok sevdiğim karındaşlarım ve kardeşlerimin cesedinin soframda olduğunu hissetmeye çalışırım.

devam edecek inşallah......

k.s.e.o.

s.a. arkadaşlar,
deavm inşallah,

Şeytan : İnsanlşar gıybet yaparken bizi kahkahaya boğduklarıda oluyor. O kadar komik oluyorlar ki.

Yazar : Mesela?

Şeytan : İki kişi oturmuş muhabbet ediyorlar. Kalplerine gıybet için vesvese veriyoruz veriyoruz. Tam gıybete başlayacakken 3. şahıs;

- Arkadaşlar gıybet hoş birşey değildir. Gıybet'e başlayan şahısta.

- Onun yüzünede söylerim / söyledim der.

Yazar : Yüzüned söylese, kulağınada söylese o an yaptığı gıybet ve yüzüne söylemesi gıybeti hafifletmiyor.

Bak bakalım Allah c.c., insanların gıybetini yapmaya kalkanları nasıl tehdit ediyor.

Peygamberimiz s.a.v. efendimiz buyuruyor ki;
"Ey kalbi ile dğil sadece dili ile iman edenler topluluğ! Müslümanların gıybetini yapmayınız, ayıplarını araştırmayınız. Zira kim kardeşinin ayıp ve kusurunu araştırrısa Allah'ta c.c. onun kusurlarını araştırır. Allah c.c. , kim, kimin kusurlasrını araştırırsa onun evinin içinde bile olsa rezil ve rüsvay edr.

devam edecek........
k.s.e.o.

s.a. arkadaşlar,

dünün devamı inşallah....

Şeytan : Dinleyen kim ama!

Yazar : Ya da dinleten kim! Peki başka hangi sebebten gıybet yapılır?

Şeytan : Hoşça vakit geçirmek ve insanları güldürmek için gıybet yapmak güzel bir malzeme. İnsanların ses taklidini, yürüyüşünü, gülmesinii davranışını taklit edip ortalığı kahkahaya boğmak zevk verir insana. Adını da zararsız gıybet derler. Oysa ki tepeden tırnağa gıybet.

Yazar : Karşısındakini küçümsemek niyetiylede gıybet yapabilir. Hem muhattabını küçümseyecek, hemde kendisinin büyüklüğünü ispat etmiş olacak. Al sana kibir!

Şeytan : Gıybet günahında somut bir görüntü ve maddi bir külfet olmadığı için çok cazip geliyor. İstediğin an ve istediğin kişiyle, istediğin kişinin gıybetini yapar rahatlarsın. Çok güzel ya:) Yapın, yapın. Gıybet yapın.
devam edecek inşallah .....

k.s.e.o.
[/quote]

s.a. arkadaşlar,

Yaa sorması ayıp bu şeytan sadece benimmide onunla hep ben ilgileniyorum. Valla birazda siz bakın , yoksa bırakırım haa. Ya her tarafım paramparça oldu, birazda siz baksanıza.

Neyse ben dünün devamı diyerek devam edeyim inşallah....

Yazar : Gıybetten korunmanın yolları mutlaka vardır. Şimdi maddeler halinde sunalım. İnşallah fayda veriri.
Gıybetten korunma yolları

a) Yapılacak masun! bir gıybetle önce kendimizin yanacağı, daha sonrada dinleyicilerin ateşimize ortak olacağını düşünürsek gıybetten uzaklaşabiliriz.

b) Gıybet yaptığımızda karşı tarafın er geç işiteceğini düşünmemiz geri adım attırabilir.

c) Gıybet yapılacağı hissedildiği zaman ya engel olmaya çalışılmalı, yada oradan uzaklaşılmalı..

devam edecek inşallah....

k.s.a.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. arkadaşlar,

Yaa sorması ayıp bu şeytan sadece benimmide onunla hep ben ilgileniyorum. Valla birazda siz bakın , yoksa bırakırım haa. Ya her tarafım paramparça oldu, birazda siz baksanıza.

Neyse ben dünün devamı diyerek devam edeyim inşallah....

Yazar : Gıybetten korunmanın yolları mutlaka vardır. Şimdi maddeler halinde sunalım. İnşallah fayda veriri.
Gıybetten korunma yolları

a) Yapılacak masun! bir gıybetle önce kendimizin yanacağı, daha sonrada dinleyicilerin ateşimize ortak olacağını düşünürsek gıybetten uzaklaşabiliriz.

b) Gıybet yaptığımızda karşı tarafın er geç işiteceğini düşünmemiz geri adım attırabilir.

c) Gıybet yapılacağı hissedildiği zaman ya engel olmaya çalışılmalı, yada oradan uzaklaşılmalı..

devam edecek inşallah....

k.s.a.o.
[/quote]

S.A. ARKADAŞLAR, HAYIRLI SABAHLAR, HAYIRLSI CUMALAR DİLİYORUM,

ÖNCEKİ GÜNÜN DEVAMI İNŞALLAH .......

YAZAR DEVAM EDİYOR,
GIYBETİN YAPILMASINA NASIL ENGEL OLUNUR?

1- Ayet ve Hadisler hatırlatılarak,
2- Anlamıyorlarsa benim uyguladığım bir taktik var: Konuşulmasını istemedeiğimiz bir konu olduğunda, yada oturumdakilerden biri gaf yaptığında; seslice;
- Bu gün günlerden neydi? deyin.
Birçoğu "Çarşamba derler. (o gün çarşambasya tabi) siz;
- Olurmu ya Pazartesi deyin. Onlar
- Çok iyi biliyoruz ki çarşamba derler. Siz;
- Bence Pazartesi deyin. Onlar ısrarla takime bakalım derler ve onlar haklı çıkarlar.

Sonrada;
- Zaman nasıl geçiyor, haberimiz yok! deyin.
Birde bakmışsınız bir konu dağılmış ve zamanın önemi konuşulmaya başlamış :))
3- Gıybeti yapılacak kişi tarafımızdan tanınıyorsa eğer faziletini anlatmaya başlayın. Böylelikle gıybete hazırlanan kişiyi susturmuş olursunuz.
4- Bir gün bizimde gıybetimizin yapılabileceğini düşünürsek gıybet yapmaktan vazgeçebiliriz.
5- İçimizde gıybet etmek geçtiğinde şeytanın, karşımıza geçip kıs kıs güldüğünü hayal edersek, umulur ki vazgeçeriz.

devam edecek.........

K.S.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Şeytanın Karakteristik Özellikleri

Şeytanlar, hayra hiçbir kabiliyeti olmayan, sırf şer işleyen ruhani bir varlık nev'idir. 'Nar-ı semum'dan, yani dumansız ve harareti çok şiddetli bir ateşten yaratılmışlardır. (hicr, 27) iblis'in asıl adı, azazil idi. Cenab-ı hakk'ın hz. Adem'e (a.s.) Secde etme emrinden yüz çevirmesi ve bu secde emrine kibirlenerek isyan etmesinden sonra, “iblis” ve “şeytan” isimlerini aldı.

Şeytanların bütün meşguliyet ve gayretleri, insanları imandan çıkarmak, günah işletmek ve küfre girmelerine sebep olmaktır. İnsanlığın manevi terakkisinde, Allah'a kulluk vazifesini yerine getirmesinde en büyük engel, şeytandır. Kur'an-ı kerim'de şeytan, insan için “adüvv-ü mübin-apaçık bir düşman” olarak tavsif edilmiştir. Cenab-ı hak, kur'an-ı kerim'de pek çok ayet-i kerimede mü'minleri şeytandan istiazeye, yani Allah'a sığınmaya davet etmiştir.

Aslında şeytanın kendi başına bir gücü yoktur. Vesvese ve desiseleri de zayıftır. Fakat yaptığı işler, tahribat, yıkıp bozmak nev'inden olduğu için, bir vesvese ve desise ile büyük zararlara sebep olmaktadır. Bu yüzden güçlü görülmektedir. Bir binayı yapmak ne kadar zor, yıkmak ise ne kadar kolaydır. Şeytanın da yaptığı ve yaptırdığı bütün işler, hep böyle tahribat cinsinden şeylerdir. İşte gücü ve desiseleri aslında gayet zayıf olduğu halde, büyük tahribat ve zararlar meydana getirdiği içindir ki, müslümanlar her zaman şeytanın şerrinden Allah'a sığınırlar.

Hem insanın nefsi, şehvet ve gazap gibi his ve duyguları da, şeytanın her türlü telkin ve desiselerine karşı alıcı durumunda olduklarından, bazan şeytanın ufak bir vesvese ve desisesi, insanı hemen tesiri altına almakta ve manevi pek büyük felaket ve zararlara atabilmektedir. İşte mü'minlere şeytanın şerrinin büyük gösterilmesi ve aldanmamaları için tekrar tekrar ihtarlarda bulunulması bu yüzdendir. Yoksa şeytanların kainatta icad ve fiil cihetinde, hiçbir güç ve kuvvetleri, Allah'ın mülküne hiçbir müdahaleleri yoktur.

Şeytanın insana düşman olduğu, onu kandırmak ve yanlış işler yaptırmak için yemin ettiği ve neticede kendisiyle beraber cehenneme pek çok insanı da götüreceği bilinen bir husustur. İnsanı kandırmak için neler yapabileceği, onları nerelerden yakalayıp vurabileceği de Kuranda bildirilmiştir..

Şeytanın karakteristik özelliklerinden yani hile ve desiselerinden, oyun ve entrikalarından bazıları şunlardır:

1 – Yalancı ve yemincidir

Şeytanın en büyük özelliklerinden biri yalan söylemektir. Zaten başka türlü kimseyi kandıramazdı. Adem ile Havva’ya söylediği Kur’an-ı Kerimde şöyle haber verilmektedir:

“Derken şeytan, birbirine kapalı ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi ve: Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz veya ebedî kalanlardan olursunuz diye yasakladı, dedi.

Ve onlara: Ben gerçekten size öğüt verenlerdenim, diye yemin etti. (A’raf, 7:21-24)

ilk yalandan bu yana insanları hep kandırmaya çalışmıştır.

Şeytan bu ilk yalandan bu yana insanları hep kandırmaya çalışmıştır.

Bu durumda insan, yaptığı işin doğruluğunu veya yanlışlığını dinin ölçülerine vurarak değerlendirmeli ve iyice araştırıp soruşturduktan sonra yapmalıdır.

2- Yaptırım gücü yoktur

Ayeti Kerimelerde açıkça haber verildiği gibi şeytanın insan üzerinde zorlayıcı bir yaptırım gücü yoktur. Kuran-ı Kerimde: “Şüphesiz kullarım üzerinde senin bir hakimiyetin yoktur. Ancak azgınlardan sana uyanlar müstesna.”(Hicr, 15:42) denilmesi de bu hususa açık bir işarettir.

Ayette belirtildiği gibi, şeytanın insanları zorla saptırması diye bir şey yoktur. Buna karşılık Allah insanlara daha yakındır ve yardımcıdır. Nitekim, bu konuya temas eden bir ayette şöyle denilmektedir:

“Halbuki şeytanın onlar üzerinde hiçbir nüfuzu yoktu. Ancak ahirete inananı, şüphe içinde kalandan ayırt edip bilelim diye (ona bu fırsatı verdik). Rabbin gerçekten her şeyi koruyandır.” (Sebe, 34:21)

Bu ayette şeytana tanınan sürenin hikmetinin, ahirete inananlarla inanmayanların birbirinden tam olarak ayrılması olduğu belirtilmiş oluyor.

3 – Riyakardır

Riyakarlık, hiç şüphesiz ki bir şeytan sıfatıdır. Kendini beğenme, beğendirme, başkalarının rızasını kazanmak için iş yapma, ibadetlerine gösteriş veya menfaat için yapma şeytanın veya şeytana uyanların sıfatı olabilir.

“Allah'a ve ahiret gününe inanmadıkları halde mallarını, insanlara gösteriş için sarf edenler de (ahirette azaba dûçâr olurlar). Şeytan bir kimseye arkadaş olursa, ne kötü bir arkadaştır o!” (Bakara, 2:264)

4 – Hakkı batıl, batılı da hak gösterir.

Kuranı Kerimde, insanları Hak yoldan ayırıp, küfür ve dalalet gibi yanlış yollara sürüklemek için sarf edilen bir kısım sözlerin, felsefi yorumların şeytani olarak nitelendirildiğini görüyoruz. İnsanları kandırmak için süslü kelimeler seçmek, yalanlarını ört bas edebilmek için cazip ifadeler kullanmak ve felsefi yorumlar yapmak şeytanî işlerdendir.

Abdullah b. Amr (r.a.)’den nakledilen bir hadisi şerifte Rasülullah (s.a.v.)’in şöyle buyurduğu rivayet edilmektedir:

“Allah’ın insanlardan en nefret ettiği kişi, sığırın diliyle ağzını karıştırdığı gibi, (yanlışı doğru, doğruyu yanlış göstermek için) konuşurken dilini dolaştırıp belağat yapacağım diye (kelime çatlatan ve lafı geveleyip) duran kimsedir.” ( Ebu Davud, Edeb, 67)

Bu konuda Kur’an-ı Kerimde şöyle buyrulur:

“Böylece biz, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. (Bunlar), aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi onu da yapamazlardı. Artık onları uydurdukları şeylerle baş başa bırak.”(6:112-113)

5 – İnsanın düşmanıdır

Şeytan insanın ebedi düşmanıdır. Bu ifade de Kur’an-ı Kerim’de, pek çok yerde açıkça zikredilerek; “
Şeytanın adımları ardınca gitmeyin” ve “Şeytana uymayın” veya “Şeytanın peşine düşmeyin; zira şeytan sizin açık bir düşmanınızdır.”( Bakara, 2/168, 208-209; Yusuf, 12/5; Yasin, 36/60-64; En’am, 6/142; İsra, 17:53; Fatır, 35/6; Zuhruf, 43/62) buyurularak insan uyarılmaktadır.

Yine ayetlerde, Şeytanın sinsi bir ara bozucu olduğu ve buna müminlerin kanmaması gerektiği vurgulanarak, inanan insanların birbirlerine iyi davranmaları gerektiği, kırıcı olmamaları, güzel söz söylemeleri ve sözün en güzeli olan Kur’an’ın edep ve ahlâkına uygun davranmaları tavsiye edilmiştir.

6 – Kötü bir arkadaştır

Kuranı Kerimde şeytanın, kafirlerin dostu olduğu da bildirilmektedir.

“... Şüphesiz biz şeytanları, inanmayanların dostları kıldık. (Şeytanların) dostlarına gelince, şeytanlar onları azgınlığa sürüklerler. Sonra da yakalarını bırakmazlar.” (A’raf, 7:27, 202)

7 – Kur’an’dan uzak olanların yakın dostudur

“Kim Rahman (olan Allah’ı)ın zikrini görmezlikten gelirse, yanından ayrılmayan bir şeytanı ona musallat ederiz; artık bu, onun yakın bir dostu olur. Gerçekten bunlar (bu şeytanlar ve şeytanın dost olduğu kimseler), onları (doğru) yoldan alı koyarlar; onlar ise, kendilerinin gerçekten hidayette olduklarını sanırlar. Sonunda bize geldiği zaman, ona: ‘Keşke benimle senin aranda iki doğu (doğu ile batı) uzaklığı olsaydı. Meğer ne kötü bir arkadaşmışsın’ der.” (Zuhruf, 43:36-38)

8 – İnsanı her yerden görür ve aldatmaya çalışır

Kuranı Kerimde, insanın şeytanı görmediği halde şeytanın onu gördüğünden ve insana ummadığı yerlerden sokulup kandırdığından bahsedilmektedir. Bundan maksat, insanın kendisine dikkat etmesi gerektiği ve şeytana açık kapı bırakmaması hususunda uyarılmasıdır. Şeytan daha çok, bizim zayıf olduğumuz noktaları yoklar ve buralardan sokulup kandırmayı hedef alır. Bu husus Kuran-ı Kerimde şöyle anlatılmaktadır:

“Ey Âdem oğulları! Şeytan, ana-babanızı, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın. Çünkü o ve yandaşları, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Şüphesiz biz şeytanları, inanmayanların dostları kıldık.” (A’raf, 7:27)

Şeytan, insanı yoldan çıkarmak için birçok hileye başvurur. Bu hile ve desiselerin bazıları şunlardır:

1. Şehvet ve öfke: Bunlar şeytanın insana tesir etme yollarının en büyükleridir. Bu sebepledir ki, hadis-i şerifte: “Şeytan kanın bedende cereyanı gibi insan vücuduna hulul eder. Onun yollarını açlıkla (oruçla) daraltınız.” buyurulmuştur. Çünkü şeytanın insana en büyük hulul yolu şehvettir. Açlık ise şehveti kırar.

2. Hased ve hırs: Hırslı insan, hakkı görmekten kör ve hakikati duymaktan sağır olur.

3. Tama: Şeytan insana tama ettiği şeyleri çeşitli riya ve hilelerle sevdirir. Öyle ki, adeta tama ettiği şey, insanın mabudu olur.

4. Acelecilik : Acele anında insan düşünmeye fırsat bulamaz. Şeytan da bu anda ona vesvese verebilir.

5. Yoksulluk korkusu : Bu korku, insanı infaktan alıkoyar ve mal yığmaya davet eder.

6. Taassup: Şeytanın kalbe nüfuz ettiği kapılarından biri de kendi meşrebinde olmayan müslümanlara karşı kin tutmak, onları küçümsemektir.

7. İhtilâf

8. Şüphe: Şeytanın kalbe giriş kapılarından biri de cehalet ve gafletleri veya günahlara dalmaları sebebiyle akılları darlaşan bazı kimseleri, akıllarının almayacağı imani meseleler üzerinde şüpheye düşürmesidir.

9. Sui-Zan: Kim bir insan hakkında kötü düşünmeye başlarsa, şeytan bu kimseyi o adamın aleyhinde gıybet etmeye sevk eder. Yahut o adamın hakkına riayet ettirmez. Ona hakaret gözüyle baktırır.

Şeytan nedir, kimlere gelir ve neler telkin eder?

Şeytanın hile ve desiseleri, insana nüfuz yolları elbette sadece bunlardan ibaret değildir. Kişilere, devirlere, şartlara göre çok değişik şekiller arz eder.

Şeytan gizli, kötü bir kuvvet, kötü bir ruh anlamına gelmektedir. Şeytan ismi, bilhassa görülmeyen ruhlar ve kötü kuvvetlere isim olmuştur ve şeytan denilince bu cinsin babası olan ilk fert, yani İblis akla gelir. İblis cin cinsindendir. Kur’an-ı Kerimde, “insan şeytanları” ve “cin şeytanları” ifadeleri geçmektedir. İnsanlar içerisinde fitne çıkartan ve onları yanlış yallara sevk eden kişiler de şeytan görevi yapmış olurlar. Bu gibi insî şeytanların varlığı, “Onlar iman edenlere rastladıkları zaman: “İnandık” derler.

Fakat şeytanları ile yalnız kaldıkları zaman : “Biz, sizinle beraberiz, biz sadece onlarla alay ediyoruz” derler”(2:14) ve “Böylece biz, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. (Bunlar), aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler fısıldarlar...”(6:112-113) ayetleri ile haber verilmektedir.. Cin şeytanlarının yanı sıra, insan şeytanlarının da bulunduğunda tefsirciler ittifak etmişlerdir. (Hak Dini, I, 214.)

Şeytan daha çok, kendini kusursuz kabul edip her yaptığını güzel görenlere (Enfal, 8:48); inkarcılara ve münafıklara yani inanmadığı halde inanmış gibi görünenlere, dindarlarla alay edenlere (59:16; 2:24); haram yiyenlere(Bakara, 2:168); yaptığı yanlış işlerde şeytandan yardım bekleyenlere ve ondan medet umanlara (8:48); şeytandan Allah’a sığınmayanlara; kahinlere, falcılara, medyumlara (Hicr, 15/17-18); günaha girme de cesur davrananlara, yalan ve iftiraya düşkün olanlara iner veya gelir. (Şuara, 26/21-22)

Yine Güneşe, aya, yıldızlara ve bilumum tabiat kuvvetlerine tapanlara (Neml, 27:74.); Allah’a ve Rasülüne düşman olanlara (ve kendisini yaratıp her türlü nimetlerle besleyip büyüten ve himaye eden biricik yaratıcısına kulluk etmekten gafil kalıp) Allah’ı unutanlara (Mücadele, 58:19-20.); ihlas ve samimiyetten yoksun olanlara (15:39-40) ve daha pek çok inkarcı, isyancı, serkeş insanlara gelir.

Onları gece gündüz içlerinde bulundukları sapıklık içinde kalmaya ikna eder, gaflet verir, dönmelerini engeller ve ölünceye kadar peşlerini bırakmaz.

“(Hesapları görülüp) iş bitirilince, şeytan diyecek ki: ‘Şüphesiz Allah size gerçek olanı vaat etti, ben de size vaatte bulundum ama, size yalancı çıktım. Zaten benim size karşı bir gücüm yoktu. Ben, sadece sizi (inkâra) çağırdım, siz de benim davetime hemen koştunuz. O halde beni yermeyin, kendinizi yerin. Ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz! Kuşkusuz daha önce ben, beni (Allah'a) ortak koşmanızı reddettim.’ Şüphesiz zalimler için elem verici bir azap vardır.”(İbrahim, 14:22)

Şeytan Yiyip İçer mi..?

Ayet ve hadislerde şeytanın da yiyip içtiğinden bahsediliyor. Ateşten yaratılmış olan ve gözle görünmeyen bu varlıkların yeyip içmeleri elbette topraktan yaratılın insanın yene ve içmesinden farklıdır. Onlar ayrı bir cins varlık olduklarından yeme ve içmelerinin hakikatini bilemeyiz. Ama mutlaka bir çeşit yemeleri, içmeleri ve lezzet almaları vardır. Mesela, meleklerin güzel kokudan hoşlanmaları gibi, cinlerin de pis kokulardan hoşlandıkları ifade edilmektedir.

Şeytan nelerden yer ve içer?

Şeytan da, insan gibi yer, içer ve cinsel ilişki yoluyla üreyip çoğalır. Yani kendi özelliklerinin yanı sıra, onda bazı insani özellikler de vardır.

Cabir bin Abdullah (r.a)’dan nakledilen bir hadisi şerifte Hz. Peygamberin şöyle buyurduğu rivayet edilmektedir:

“Kişi evine döndüğü zaman içeri girerken ve yemek yerken (Besmele çekerek) Allah’ın adını zikrederse, şeytan avenelerine (yardımcılarına); ‘Size burada gecelemek de yok, akşam yemeği de yoktur.’ der. Ama o kişi, evine girerken Allah’ı zikreder fakat akşam yemeğini yerken zikretmezse, şeytan avenelerine; ‘Akşam yemeğine kavuştunuz ama burada gecelemeniz mümkün değil’ der. Adam eve girerken ve yemeğe başlarken “Bismillah” diyerek Allah’ı zikretmezse, şeytan avenelerine; ‘Yemeğe de yetiştiniz, yatmaya da!’ der.” (1)

Hadisi şeriflerde eve girerken ve yemeğe başlarken Besmele çekilmesi halinde şeytanın o evden ve sofradan uzaklaştıracağını anlatmaktadır. Şeytanın besmelesiz yenilen yemeği ev sahipleriyle beraber yiyeceği, bu sebeple de yemeğin bereketinin gideceği bildirilmektedir.

Nasıl yer ve içer?

Bazı hadislerde de şeytanın sol eliyle yiyip içtiği bildirilmektedir. Bu sebeple de Hz. Peygamber (s.a.v), sağ el ile ve önünden, besmele çekerek yemeyi emretmiş, sol el ile yemek yemeyi ve su içmeyi yasaklamıştır. Bu konudaki bir hadisi şerif şöyledir:

İbni Ömer (r. anhüma) anlatıyor: Rasülullah (s.a.v) buyurdular ki: “Sizden kimse sol eliyle yiyip içmesin. Çünkü şeytan soluyla yer ve içer.”(1) Yine Seleme b. Ekva ve Ömer b. Ebi Seleme (r. anhüm)’den rivayet edilen diğer hadislerde, sağ el ile ve önünden yemek yeme emrediliyor.(2)

(1) Müslim, Eşribe, 103, (2018);
(2) Müslim, Eşribe, 107,
2006-09-26
388 okuma Arif Arslan

BU DA BENDEN ÇOK UZUN OLDU AMA DÜŞMAN ÇOK ÇETİN.DONANIMLI OMALI

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ANNEM
YA ÇOK GÜZEL , ALLAH RAZI OLSUN,
UZUN FALAN AMA, İNAN O KADAR GÜZEL VE NET ANLATILMIŞ Kİ, ŞEYTAN BİLE KENDİNİ BELKİ BÖYLE AÇIK TARİF EDEMEZDİ.
K.S..EO.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

ALLAH RAZI OLSUN.BEN DE BU FORUMLAR SAYESİNDE TANIYORUM O MELUN U İYİCE.İYİ TANIYALIM Kİ ALDANMAYALIM RABBİMİN İZNİYLE

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR,
BU GÜN SORGULAMADA KONU DEĞİŞİKLİĞİNE GİDECEĞİZ, YENİ KONUMUZ "KADIN"
BAKALIM ŞEYTAN BU DEFA NELER YUMURTLAYACAK.
HAZIRMISINIZ, HAZIRSANIZ BAŞLIYORUM.

YAZAR : Şimdide çok farklı bir konuyu masaya yatıralım. Daha çok erkeklerin en çok günah işledikleri "KADIN" dosyadını açalım.

Şeytan : Neden böyle bir dosyayı ele almayı uygun gördün?

Yazar : En çok avlandığımız kalenin adı da o yüzden! O köşeden çok gol yiyoruz. Önlem için.

Şeytan : Sen bir imkânsızdan bahsediyorsun!

Yazar : Kökten çözüm buldum demedim. En azından nasıl avlandığımızı bilelim. Ki bu bilgi mutlaka fayda verir.

Şeytan : Unutmaki kadınlar var oldukça, erkeklerinde avlanması da var olacaktır. Çünkü erkeklerin en zayıf noktası ve en çok avlandığı noktadır. Sizleri kadınla evlamak çok kolay.
Çünkü kadınların,
--> Saçı , gözü
--> fiziği,
--> yürümesi,
--> konuşması, yazması
--> gülmesi,
--> giyinmesi
--> yaşı
Hemen hemen her şeyleri siz erkeklere sevimli kılınmış
Yani bir kadın bir erkek için potansiyel bir tehlikedir. Biz bu tehlikenin farkındayız. Ve bir çok projemizde de kadınları kullanırız.

devam edecek............

k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
BU GÜN SORGULAMADA KONU DEĞİŞİKLİĞİNE GİDECEĞİZ, YENİ KONUMUZ "KADIN"
BAKALIM ŞEYTAN BU DEFA NELER YUMURTLAYACAK.
HAZIRMISINIZ, HAZIRSANIZ BAŞLIYORUM.

YAZAR : Şimdide çok farklı bir konuyu masaya yatıralım. Daha çok erkeklerin en çok günah işledikleri "KADIN" dosyadını açalım.
Yazar : En çok avlandığımız kalenin adı da o yüzden! O köşeden çok gol yiyoruz. Önlem için.

Yazar : Kökten çözüm buldum demedim. En azından nasıl avlandığımızı bilelim. Ki bu bilgi mutlaka fayda verir.

Şeytan : Unutmaki kadınlar var oldukça, erkeklerinde avlanması da var olacaktır. Çünkü erkeklerin en zayıf noktası ve en çok avlandığı noktadır. Sizleri kadınla evlamak çok kolay.
Çünkü kadınların,
--> Saçı , gözü
--> fiziği,
--> yürümesi,
--> konuşması, yazması
--> gülmesi,
--> giyinmesi
--> yaşı
Hemen hemen her şeyleri siz erkeklere sevimli kılınmış
Yani bir kadın bir erkek için potansiyel bir tehlikedir. Biz bu tehlikenin farkındayız. Ve bir çok projemizde de kadınları kullanırız.

devam edecek............

k.s.e.o.

s.a. hayırlı sabahlar,

önceki günden devam inşallah.....

Yazar : Bence kadının olduğu her yerde elinde proje bekliyosundur!
Şeytan : Ben şeytanım ve sizi kandırmaktan zevk alırım.
Yazar : İnsanların, tarafından kandırılmaması için bakın yaratıcımız bizlere ne diyor:
"Nefsani arzulara (özellikle), kadınlara, oğullara, yığın yığın biriktirilmiş altın ve gümüşe, salma atlara, sağmal hayvanlara ve ekinlere karşı düşkünlük insanlara çekici kılındı. Bunlar dünya hayatının geçici menfaatleridir. Halbuki varılacak güzel yer, ALLAH'ın c.c. katındadır." (Al-i İmran 14)

" Resûlüm! Mümin erkeklere, gözlerini (haama) dikmemelerini, ırzlarını korumalarınıda söyle. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz ALLAH c.c., onların yapmakta olduklarından haberdardır." (vur 30)

" Zinaya yaklaşmayın, Zira o bie beyazlıktır, ve çok kötü bir yoldur. "
(İsra 32)

Sıraladığım bu üç ayette şöyle bir tablo çıkarabiliriz.

1- Bir kadın bir çok özellikleriyle, erkeğe sevimli kılınmıştır. Burada kadının ve erkeğin hiçbir fonksiyonu yoktur.

2- Bir erkeğin nikahı düşen bir bayana bakması cinsel içgüdüsünü harekete geçireceğinden bakılmasının bile problem olacağını bildiğinden, ALLAH c.c. yasaklamış.

3- Zina ortamı doğacak her ortamdan uzaklaşın. Aynı ortamda yalnız kalmamaya dikkat edin.
"...Ve zina etmezler. Bunları yapani günahı(nın cezasını ) bulur, Kıyamet günü azabı kat kat arttırılır..." (Furkan 68/69)

Tablodada görüldüğü gibi bir bayan erkeğe tüm yönleriyle sevimli kılınıyor. Ve ALLAH c.c. da erkeklere kadınlara yaklaşmamızı istiyor. Hatta bakmamamızı.

devam edecek............

k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR,
KONUMUZU KALDIĞIMIZ YERDEN YANİ "ŞEYTANIN KADIN DOSYASI" İLE İNŞALLAH.

Şeytan : Sence neden yasaklıyor? Oysaki masum bir bakışın kime ne zararı var?.

Yazar : Yasaklamasının bir çok sebebi var.
- ALLAH c.c. insanları kadınla imtihan ediyor. Yani nefsine hakim ol, sabret; kazan. Yani bir kadın, bir erkek için imtihan sorusu.. Bakarsın; kaybedersin, dokunursun kaybedersin. Arkadaşlık kurarsın, kaybedersin.
Bakışın masumu olmaz. bakmak zinaya giden yolun vizesidir. Bakmak zinaya alt yapı oluşturur. Mutlaka zina ettirir demiyorum. Sadece diyorum ki, bakmak zinaya alt yapı oluşturur.
Yengesiyle kaçan, komşu kızıyla kaçan, sınıf arkadaşı ile kaçan insanların gözleri kapalı değildi herhalde:))

Şeytan : Onlar aşırıya kaçmışlar

Yazar : Aşırıya kaçmadıktan sonra birşey olmaz diyorsun değilmi?

K.S.E.O.

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

Muhyiddin ibn. ARABİ DEN Kİ BUNU ÇOĞUNUZ BİLİYORSUNUZDUR AMA HATIRLATMA YAPMAKTA FAYDA GÖRÜYORUM
İBLİS EFENDİMİZİN YANINA GELİR VE ONUNLA KONUŞMAYA MECBUR OLDUĞUNDAN BAHSEDR VE EFENDİMİZ MECBURİYETİNİN NEDENİNİ SORAR
İBLİS DER Kİ;İZZET SAHİBİ RABBIN KATINDAN BİR MELEK GELEREK DEDİ Kİ:
-"YÜCE ALLAH SANA EMREDİYOR:MUHAMMED'(s.a.v) DÜŞÜK VE ZELİL BİR HALDE TEVAZU İLE GİDECEK ADEMOĞULLARINI NASIL KANDIRDIĞINI ANLATACAKSIN.ONLARI NASIL ALDATTIĞINI SÖYLEYECEKSİN BİR BİR.
SONRA O;SANA NE SORARSA SORSUN DOĞRUSUNU SÖYLEYECEKSİN.VE YÜCE ALLAH BUYURDU Kİ,SÖYLEDİKLERİNE BİR YALAN KATAR DOĞRUYU SÖYLEMEZSEN SENİ RÜZGARIN SAVURDUĞU KÜL GİBİ YAPARIM.DÜŞMANLARIN ÖNÜNDE REZİL EDERİM.DURUM BÖYLE;EY MUHAMMED!O EMİR ÜZERİNE SANA GELDİM.ARZU EETİĞİNİ SOR.ŞAYET BANA SORDUKLARINA CEVAP VERMEZSEM DÜŞMANLARIM BENİMLE EĞLENECEK.GERÇEK ŞU Kİ DÜŞMANLARIMIN EĞLENCESİ OLMAKTAN DAHA ZOR BİR ŞEY YOKTUR.
EFENDİMİZ SORDU;HALK ARASINDA EN SEVMEDİĞİN KİŞİ KİMDİR?
İBLİS-SENSİN DİYE CEVAP VERDİ
EFENDİMİZ SORDU BENDEN SONRA EN ÇOK KİMDEN NEFRET EDERSİN?
İBLİS-MÜTTAKİ BİR GENÇ Kİ VARLIĞINI ALLAH YOLUNA VERMİŞTİR.
EFENDİMİZ-SONRA KİMİ SEVMEZSİN
İBLİS-KENDİNİ SABIRLI BİLDİĞİM ŞÜPHELİ ŞEYLERDEN SAKINAN ALİMİ
EFENDİMİZ-SONRA
İBLİS-TEMİZLİK İÇİN YIKADIĞI YERLERİ ÜÇ DEFA YIKAMAYA DEVAM EDEN KİMSEYİ
EFENDİMİZ-SONRA
İBLİS-SABIRLI OLAN BİR FAKİRİ Kİ İHTİYACINI KİMSEYE SÖYLEMEZ HALİNDEN ASLA ŞİKAYET ETMEZ.
EFENDİMİZ-PEKİ BU FAKİRİN SABIRLI OLDUĞUNU NEREDEN ANLARSIN?
İBLİS-EY MUHAMMED İHTİYACINI KENDİ GİBİ BİRİNE AÇMAZ.HER KİM İHTİYACINI KENDİ GİBİ BİRİNE ÜÇ GÜN ÜSTÜSTE ANLATIRSA ALLAH ONU SABREDENLERDEN YAZMAZ SABIRLI KİMSELERİN İŞİ BUNA BENZER.HASILI ONUN SABRINI HALİNDEN TAVRINDAN VE ŞİKAYET ETMEYİŞİNDEN ANLARIM.
EFENDİMİZ-SONRA KİM
İBLİS-ŞÜKREDEN ZENGİN....
EFENDİMİZ-PEKİ ÜMMETİMİN VAKİT NAMAZINA KALKINCA SENİN HALİN NE OLUR
İBLİS-BENİ BİR SITMA TUTAR VE TİTRERİM
EFENDİMİZ-NEDEN BÖYLE OLURSUN
İBLİS-ZİRA KUL ALLAH İÇİN SECDE EDİNCE BİR DERECE YÜKSELİR
EFENDİMİZ-PEKİ ORUÇ TUTTUKLARI ZAMAN NE OLURSUN
İBLİS-O VAKİTTEDE ONLAR İFTAR EDİNCEYE KADAR AĞLANIRIM
EFENDİMİZ-PEKİ HAC YAPTIKLARI VAKİT
İBLİS-O ZAMAN DA ÇILDIRIRIM
EFENDİMİZ-PEKİ KURAN OKUDUKLARI ZAMAN NASIL OLURSUN
İBLİS-O TAKDİRDE TIPKI KURŞUNUN ATEŞTE ERİMESİ GİBİ ERİRİM
EFENDİMİZ-PEKİ SADAKA VERDİKLERİ ZAMAN
İBLİS-İŞTE İŞTE..... O ZAMAN DURUMUM ÇOK KÖTÜ SANKİ SADAKA VEREN ELİNE BİR TESTERE ALIRDA BENİ İKİYE BÖLER
EFENDİMİZ-NEDEN BÖYLE OLURSUN YA EBAMÜRRE
İBLİS-ONUDA ANLATAYIM SADAKADA 4 GÜZELLİK VARDIR.
1.YÜCE ALLAH SADAKA VERENİN MALINI BEREKETLİ KILAR
2.SADAKA VEREN KİMSEYİ İNSANLARA SEVDİRİR
3.VERDİĞİ SADAKAYI CEHENNEMLE ONUN ARASINDA BİR PERDE YAPAR.
4.BELA SIKINTI VE AHLARI ONDAN DEF EDER.
BUNDAN SONRA EFENDİMİZ SAHABE İ KİRAM HAKKINDA SORU YÖNELTİR
EFENDİMİZ-EBUBEKİR İÇİN NE DERSİN
İBLİS-O BANA CAHİLİYET ZAMANINDA UYMADI İSLAMA GİRDİKTEN SONRA NASIL İTAAT ETSİN Kİ
EFENDİMİZ-YA ÖMER...
İBLİS-ALLAH'A YEMİN EDERİM Kİ HER GÖRDÜĞÜM YERDE ONDAN KAÇARIM
EFENDİMİZ-OSMAN B.AFFAN...
İBLİS-KEŞKE ONUN ELİNDEN BİR KURTULA BİLSEM ... O KENDİ BAŞINA BEN KENDİ BAŞIMA KALSAM.O BENİ BIRAKSA BENDE ONU BIRAKIRIM FAKAT BEN ONU BIRAKIRIM AMA O BENİ BIRAKMAZ
EFENDİMİZ-YA ALİ...
İBLİS-ONDAN HAYA EDERİM DİYE CEVAP VERMİŞTİR DEVAMI ÇOK GÜZEL OKUMAYANLARIN OKUMASI GEREKEN BİR KİTAP İBN. ARABİ ŞEYTANIN HİLELERİ

SELAM VE DUA İLE
DUALARINIZI BEKLİYORUM ABİLERİM ABLALARIM VE MİNİMUM KARDEŞLERİM:)B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

karapece yazdı:
Muhyiddin ibn. ARABİ DEN Kİ BUNU ÇOĞUNUZ BİLİYORSUNUZDUR AMA HATIRLATMA YAPMAKTA FAYDA GÖRÜYORUM
İBLİS EFENDİMİZİN YANINA GELİR VE ONUNLA KONUŞMAYA MECBUR OLDUĞUNDAN BAHSEDR VE EFENDİMİZ MECBURİYETİNİN NEDENİNİ SORAR
İBLİS DER Kİ;İZZET SAHİBİ RABBIN KATINDAN BİR MELEK GELEREK DEDİ Kİ:
-"YÜCE ALLAH SANA EMREDİYOR:MUHAMMED'(s.a.v) DÜŞÜK VE ZELİL BİR HALDE TEVAZU İLE GİDECEK ADEMOĞULLARINI NASIL KANDIRDIĞINI ANLATACAKSIN.ONLARI NASIL ALDATTIĞINI SÖYLEYECEKSİN BİR BİR.
SONRA O;SANA NE SORARSA SORSUN DOĞRUSUNU SÖYLEYECEKSİN.VE YÜCE ALLAH BUYURDU Kİ,SÖYLEDİKLERİNE BİR YALAN KATAR DOĞRUYU SÖYLEMEZSEN SENİ RÜZGARIN SAVURDUĞU KÜL GİBİ YAPARIM.DÜŞMANLARIN ÖNÜNDE REZİL EDERİM.DURUM BÖYLE;EY MUHAMMED!O EMİR ÜZERİNE SANA GELDİM.ARZU EETİĞİNİ SOR.ŞAYET BANA SORDUKLARINA CEVAP VERMEZSEM DÜŞMANLARIM BENİMLE EĞLENECEK.GERÇEK ŞU Kİ DÜŞMANLARIMIN EĞLENCESİ OLMAKTAN DAHA ZOR BİR ŞEY YOKTUR.
EFENDİMİZ SORDU;HALK ARASINDA EN SEVMEDİĞİN KİŞİ KİMDİR?
İBLİS-SENSİN DİYE CEVAP VERDİ
EFENDİMİZ SORDU BENDEN SONRA EN ÇOK KİMDEN NEFRET EDERSİN?
İBLİS-MÜTTAKİ BİR GENÇ Kİ VARLIĞINI ALLAH YOLUNA VERMİŞTİR.
EFENDİMİZ-SONRA KİMİ SEVMEZSİN
İBLİS-KENDİNİ SABIRLI BİLDİĞİM ŞÜPHELİ ŞEYLERDEN SAKINAN ALİMİ
EFENDİMİZ-SONRA
İBLİS-TEMİZLİK İÇİN YIKADIĞI YERLERİ ÜÇ DEFA YIKAMAYA DEVAM EDEN KİMSEYİ
EFENDİMİZ-SONRA
İBLİS-SABIRLI OLAN BİR FAKİRİ Kİ İHTİYACINI KİMSEYE SÖYLEMEZ HALİNDEN ASLA ŞİKAYET ETMEZ.
EFENDİMİZ-PEKİ BU FAKİRİN SABIRLI OLDUĞUNU NEREDEN ANLARSIN?
İBLİS-EY MUHAMMED İHTİYACINI KENDİ GİBİ BİRİNE AÇMAZ.HER KİM İHTİYACINI KENDİ GİBİ BİRİNE ÜÇ GÜN ÜSTÜSTE ANLATIRSA ALLAH ONU SABREDENLERDEN YAZMAZ SABIRLI KİMSELERİN İŞİ BUNA BENZER.HASILI ONUN SABRINI HALİNDEN TAVRINDAN VE ŞİKAYET ETMEYİŞİNDEN ANLARIM.
EFENDİMİZ-SONRA KİM
İBLİS-ŞÜKREDEN ZENGİN....
EFENDİMİZ-PEKİ ÜMMETİMİN VAKİT NAMAZINA KALKINCA SENİN HALİN NE OLUR
İBLİS-BENİ BİR SITMA TUTAR VE TİTRERİM
EFENDİMİZ-NEDEN BÖYLE OLURSUN
İBLİS-ZİRA KUL ALLAH İÇİN SECDE EDİNCE BİR DERECE YÜKSELİR
EFENDİMİZ-PEKİ ORUÇ TUTTUKLARI ZAMAN NE OLURSUN
İBLİS-O VAKİTTEDE ONLAR İFTAR EDİNCEYE KADAR AĞLANIRIM
EFENDİMİZ-PEKİ HAC YAPTIKLARI VAKİT
İBLİS-O ZAMAN DA ÇILDIRIRIM
EFENDİMİZ-PEKİ KURAN OKUDUKLARI ZAMAN NASIL OLURSUN
İBLİS-O TAKDİRDE TIPKI KURŞUNUN ATEŞTE ERİMESİ GİBİ ERİRİM
EFENDİMİZ-PEKİ SADAKA VERDİKLERİ ZAMAN
İBLİS-İŞTE İŞTE..... O ZAMAN DURUMUM ÇOK KÖTÜ SANKİ SADAKA VEREN ELİNE BİR TESTERE ALIRDA BENİ İKİYE BÖLER
EFENDİMİZ-NEDEN BÖYLE OLURSUN YA EBAMÜRRE
İBLİS-ONUDA ANLATAYIM SADAKADA 4 GÜZELLİK VARDIR.
1.YÜCE ALLAH SADAKA VERENİN MALINI BEREKETLİ KILAR
2.SADAKA VEREN KİMSEYİ İNSANLARA SEVDİRİR
3.VERDİĞİ SADAKAYI CEHENNEMLE ONUN ARASINDA BİR PERDE YAPAR.
4.BELA SIKINTI VE AHLARI ONDAN DEF EDER.
BUNDAN SONRA EFENDİMİZ SAHABE İ KİRAM HAKKINDA SORU YÖNELTİR
EFENDİMİZ-EBUBEKİR İÇİN NE DERSİN
İBLİS-O BANA CAHİLİYET ZAMANINDA UYMADI İSLAMA GİRDİKTEN SONRA NASIL İTAAT ETSİN Kİ
EFENDİMİZ-YA ÖMER...
İBLİS-ALLAH'A YEMİN EDERİM Kİ HER GÖRDÜĞÜM YERDE ONDAN KAÇARIM
EFENDİMİZ-OSMAN B.AFFAN...
İBLİS-KEŞKE ONUN ELİNDEN BİR KURTULA BİLSEM ... O KENDİ BAŞINA BEN KENDİ BAŞIMA KALSAM.O BENİ BIRAKSA BENDE ONU BIRAKIRIM FAKAT BEN ONU BIRAKIRIM AMA O BENİ BIRAKMAZ
EFENDİMİZ-YA ALİ...
İBLİS-ONDAN HAYA EDERİM DİYE CEVAP VERMİŞTİR DEVAMI ÇOK GÜZEL OKUMAYANLARIN OKUMASI GEREKEN BİR KİTAP İBN. ARABİ ŞEYTANIN HİLELERİ

SELAM VE DUA İLE
DUALARINIZI BEKLİYORUM ABİLERİM ABLALARIM VE MİNİMUM KARDEŞLERİM:)B)

S.A. KARDEŞİM
İŞTE BUDUR, ALLAH RAZI OLSUN. BENDE SİZLERİN BU TÜR PAYLAŞIMLARLA BİZE KATILMASINI O KADAR ÇOK İSİTYORDUM Kİ.
İNŞALLAH DEVAMIDA GELİR VE HEPİMİZDE SEBEPLENİRİZ.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
KONUMUZU KALDIĞIMIZ YERDEN YANİ "ŞEYTANIN KADIN DOSYASI" İLE İNŞALLAH.

Şeytan : Sence neden yasaklıyor? Oysaki masum bir bakışın kime ne zararı var?.

Yazar : Yasaklamasının bir çok sebebi var.
- ALLAH c.c. insanları kadınla imtihan ediyor. Yani nefsine hakim ol, sabret; kazan. Yani bir kadın, bir erkek için imtihan sorusu.. Bakarsın; kaybedersin, dokunursun kaybedersin. Arkadaşlık kurarsın, kaybedersin.
Bakışın masumu olmaz. bakmak zinaya giden yolun vizesidir. Bakmak zinaya alt yapı oluşturur. Mutlaka zina ettirir demiyorum. Sadece diyorum ki, bakmak zinaya alt yapı oluşturur.
Yengesiyle kaçan, komşu kızıyla kaçan, sınıf arkadaşı ile kaçan insanların gözleri kapalı değildi herhalde:))

Şeytan : Onlar aşırıya kaçmışlar

Yazar : Aşırıya kaçmadıktan sonra birşey olmaz diyorsun değilmi?

K.S.E.O.

s.a.
devam inşallah....

Şeytan : Bırakın ğlensinler aşırı maşırı yok:))
Yazar : İslâmı bilen insanlar kolay kolay zina etmezler ama yaklaşırlar. Ya gayri-ihtiyari yaklaşırlar yada zarfına yem olarak..
Geçenlerde islâmi gazetelerden birine gidip reklâm görüşmesi yaptım. Tevafuk o günde gazetelerinde eşarp reklâmı vardı. Yarım sayfa renkli. Bakanların göz zevkini giderecek bir reklâm. Yetkililere gösterip sordum.
-- Bu ne ALLAH c.c. aşkına! Siz bir cemaatsiniz. Ve bir çok öğrenci gazetenize gönüllü abone. Onlar ders halkasından çıkıp gazetesini şöyle bir karıştırdı ve bu sayfa geldi diyelim. O genci neden şeytanıyla baş başa bırakıyorsunuz? O genç o sayfayı hangi iman gücüyle bakmadançevirecek dedim.

Şeytan : Peki o ne dedi.
Yazar : Tebessüm ederek;
-- Erkekleri cezbedecek güzellikte bir manken olsaydı yönetim kabul etmezdi dedi.

İçimden aman ALLAH'ım c.c. dedim. Yani yetkililerce çirkin olduğu sanılan bir manken tüm insanlar tarafından çirkin kabul edilecek öylemi?

Poşetlik dergilerde olması gereken fotoğraflar İslâmi gazetelerde. Ekmeğine ne güzel yağ sürüyorlar!

Şeytan : Teşekkür ederim kendilerine.. :))
Yinede merak ediyorum, onların masumca bakmalarının kime zararı varki?

Yazar : Evvela kendilerine zararı var
1. Nur /30 ayeti ihlal ediyorlar
2. İsra / 32 ayetide ihlâl ediyorlar.
3. O resim göz zevkini tattırınca daha da açık fotoğraflara bakmak isteyecektir. Yani zinaya bir adım daha yaklaşarak poşetli dergiler alacaktır.
En kötü ihtimal gazetedeki resimle yatıp kalkacaktır.
4. Kılacakları namazlarda boy boy resimler gözleri önüne getirerek namazlarını ifsad edeceklerdir.
5. Ve daha bir çok günah.

devam edecek inşallah.

k.s.eo.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Kadın Sesi

Yüce Allah Adem'le Havva'yı yaratmış, İnsan nesli onlardan ve onların zürriyetinden meydana gelmiştir. Allah Adem'e eşya isimlerini öğretmiş, ilk insanlar bu kelimelerle anlaşmaya başlamıştır. Kadın da toplumun bir bireyi olarak, hem cinsleriyle ve gerektiğinde karşı cinsle kelimeleri seslendirerek konuşmuştur. Günlük hayatın gereği olan normal görüşme ve konuşmalarda, kadın sesinin yabancı erkeklere meşrû olmadığını öne süren hiç bir bilgin yoktur. Kur'ân-ı Kerîm'de kadınların yabancı erkekle konuşmalarının örnekleri çoktur.

Musa (a.s) Mısır'ı terkedip Medyen'e varınca bir su başında koyunlarını sulamak için sıra bekleyen iki hanım kız gördü. Yardıma ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Bundan sonrasını Kur'ân-ı Kerîm'den izleyelim: "Onlar şöyle dedi: Çobanlar sulayıp çekilmeden biz sulayamayız. Babamız oldukça yaşlı bir adamdır. Bunun üzerine Musa, onların hayvanlarını sulayıverdi. Sonra gölgeye çekildi. "Rabbim, göndereceğin hayra ve rızka çok muhtacım" dedi. O sırada hanımlardan biri utana utana yürüyerek Musa'ya geldi. "Babam hayvanlarımızı sulama ücretini vermek için seni çağırıyor" dedi" (el-Kasas, 28/23, 25).

Hz. Peygamber'in gerektiğinde genç veya yaşlı hanımlarla konuştuğuna dair pek çok örnek vardır. Ebû Said el-Hudrî (r.a) şöyle anlatır:

"Bir kadın Allah Rasûlüne gelerek dedi ki: Her zaman mescide çıkarak sözlerinizi dinleyemiyoruz. Bize bir gün tayin et de o gün gelelim, sen de Allah'ın sana öğrettiğini bize öğret". Hz. Peygamber bu teklifi uygun bulmuş ve hanımlara ders vermiştir (Buhârî, Sahîh, I, 34, VIII, 149; M. Tayyib Okiç, İslâmiyet'te Kadın Öğretimi, Ankara 1979, s. 25). Diğer yandan Hz. Peygamberin hanımları, özellikle Hz. Aişe ashab-ı kiramın fetva için başvurdukları bir merci idi. O, onların sorularını sözlü olarak cevaplıyordu. Hz. Ömer, hilâfeti zamanında bir cuma hutbesinde evliliklerin kolaylaştırılmasını ve mehrin azaltılmasını tavsiye edince cemaat arasında bulunan Kureyşli bir kadın ayağa kalkarak bir âyetle (Nisâ, 4/20) cevap vermiş, halîfe onu haklı bularak sözünde ısrar etmemiştir (İbn Sa'd, Tabakât, VIII, 58, 81; İbn Kudâme, el-Muğnî, VII, 210 vd.).

Bu duruma göre, kadınların normal ihtiyaç ve muameleler yüzünden erkeklerle sesli konuşmasının caiz olduğunda şüphe yoktur. Alimler arasında tartışılan ise, sevinçli gün ve zamanlarda şarkı, türkü vb. ni söylemeleridir. Bunlardan sözleri ve söyleniş biçimi müstehcen ve tahrik edici olmayan bazı şarkıları Allah Rasûlünün ve bazı sahabelerin müsamaha ile karşıladıkları bilinmektedir. Örnek verecek olursak; Hz. Âişe'den şöyle dediği nakledilmiştir: "Bir kere Rasûlullah (s.a.s) yanıma gelmişti. Yanımda Buas (olayıyla ilgili olarak söylenmiş kahramanlık şiirlerini def çalarak) terennüm ederek çalan iki cariye bulunuyordu. Rasûlüllah (s.a.s) yatağına yatıp yüzünü öbür tarafa çevirdi, sonra Hz. Ebû Bekr içeri girdi. Bu ne hal, Rasûlüllah'ın huzurunda şeytanın mizmârı (yani şeytanın düdüğü ve sesi) ne arıyor? diye beni azarladı.

Bunun üzerine Rasûlüllah ona dönüp: "Bırak onları, her milletin bir bayramı vardır, bu da bizim bayramımızdır" buyurdu. Babam başka şeyle meşgul olunca câriyelere işaret ettim, dışarı çıktılar" (Buhârî, II, s. 3; Müslim, II, s. 605; Nesaî, III, s. 59).

İbn Abbas der ki; Hz. Aişe, yakınlarından birisini bir Medineli müslümanla evlendirdi. Hz. Peygamber geldi ve; "Kız gönderdiniz mi" dedi. Hz. Aişe; "Evet" dedi. "Beraberinde şarkıcı gönderdiniz mi?" sorusuna, "Hayır" cevabını alınca, Allah Rasûlü şöyle buyurdu: "Medineliler eğlenceden hoşlanır. Beraberinde; "Size geldik, size geldik..." diyerek bir şarkıcı gönderseydiniz... " (Buhâri, Nikâh, IV, s. 140; Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 391).

Hanımlar arasında bile olsa bir şarkının şu özellikleri taşıması gerekir:

1) Şarkının konusu ve sözleri İslâm ahlâk ve âdâbına aykırı bulunmamalıdır. Meselâ, içkiyi öven, onu içmeyi teşvik eden şarkı meşrû sayılmaz.

2) Şarkıcının giyim şekli jest ve mimikleriyle şehveti tahrik etmemesi gerekir.

3) Meşrû eğlenti, ibadetten alıkoymamalı ve zaman israfına yol açmamalıdır.

4) Şarkı, türkü, dinleyenin şehvetini coşturuyor, fitneye doğru sürüklüyor ve hayvanî duygularını güçlendiriyorsa kendini bundan kurtarması gerekir.

5) Şarkı, türkü beraberinde içki, kumar, zina gibi haramları getiriyorsa, müslümanın bu gibi ses ve yerlerden uzak durması gerekir. İslâm kötülüğe giden yolu kapama (sedd-i zerâyi') prensibini esas almıştır.

İşte kendisine karşı uyardığı şarkılar beraberinde kötülük olan ve kötülüğe götüren şarkılardır (İbn Mâce, Fiten, 22; Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 342; Yusuf el-Kardâvî, el-Helâl ve'l-Harâm fî'l-İslâm, trc. Mustafa Varlı, Ankara 1970, ş 321, 322; Süleyman Uludağ, İslâm Açısından Musikî ve semâ, İstanbul 1976, s. 37, 88; İbn Âbidin, Reddü'l-Muhtâr, trc. A. Davudoğlu, İstanbul 1985, I, 48, V, 259, VIII, 294, IX, 207, XII, 507, 508, 516, XIV, 140, 571).

OH BE NİHAYET ŞEYTANI TEKRAR SORGUYA ÇEKEBİLECEĞİZ.HAYDİ BAKALIM SORGUCULAR.CÜMLETEN HAYIRLI HAFTALAR.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

B)

derya_derya

Kayıtlı Kullanıcı

NEDEN BU FORUMU DEVAM ETTİRMEDİNİZ 2 GÜN SİTEYE GİRMEDİM KAÇ SAYFA ATILMIŞ.BULAMAMIŞTIM.60 KÜSÜRÜNCÜ SAYFADA BULDUM.LÜTFEN DEVAM ETSENİZ.BEN OKUYORDUM.GÜZEL Bİ FORUM OLDUĞU KANAATİNDEYİM.LÜTFEN DEVAMB)B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

derya_derya yazdı:
NEDEN BU FORUMU DEVAM ETTİRMEDİNİZ 2 GÜN SİTEYE GİRMEDİM KAÇ SAYFA ATILMIŞ.BULAMAMIŞTIM.60 KÜSÜRÜNCÜ SAYFADA BULDUM.LÜTFEN DEVAM ETSENİZ.BEN OKUYORDUM.GÜZEL Bİ FORUM OLDUĞU KANAATİNDEYİM.LÜTFEN DEVAMB)B)

S.A. ABLAM,
ALLAH C.C. SİZDEN RAZI OLSUN. KONUYA GÖSTERDİĞİNİZ HASSASİYET VE YAKINLIKTAN DOLAYI.
SUÇLU ESAS İTİBARİ İLE BENİM, İŞLERİMİN YOĞUNLUĞU NEDENİYLE UZUN ZAMANDIR PEK SİTEDEKİ FORUMLARI TAKİP EDEMİYORUM. BUNDAN DOLAYI SİZLERDEN ÖZRÜ DİLİYORUM. İNŞALLAH KONUYA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDELİM.

K.S..EO.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR
BUGÜNDE ŞEYTANIN ALDATMA YOLLARINDAN BAŞKA BİRİSİ YADA EN ÖNEMLİSİ İLE DEVAM EDLİM İNŞALLAH.
KONU BAŞLIĞIMIZ : KADIN DOSYASI-1

Yazar : Şimdide çok farklı bir konuyu masaya yatıralım. Daha çok erkeklerin en çok günah işledikleri kadın dosyasını açalım...
Yazar: En çok avlandığımız kalenin adıda o yüzden! O köşeden çok gol yiyoruz... Önlem için.
Yazar : Köktn çözüm buldum demedim. En azından nasıl avlandığıızı bilelim. Ki bu bilgi mutlaka fayda veriri inşallah.
Şeytan : Unutmaki kadınlar var oldukça , erkeklerin avlanmasıda var olacaktır. Çünkü erkeklerin en zayıf noktası ve en çok avlandığı noktadır. Sizleri kadınla avlamak çok kolay.

Çünkü Kadınların;
- Saçı, gözü
- fiziği
- yürümesi
- konuşması, yazması
- gülmesi
- giyinmesi
- yaşı
hemen hemen her şeyleri siz erkeklere sevimli kılınmış.

Yani bir kadın bir erkek için potansiyel bir tehlikedir. Biz bu tehlikenin farkındayız. Ve bir çok projemizde kadınları kullanırız.

Yazar: Bence kadının olduğu her yerde elinde projeyle bekliyorsundur!Şeytan: Ben şeytanım ve sizi kandırmaktan zevk alırım.
devam edecek....

k.s.e.o

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt